Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.827
|
čitano: 6.911.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
hrvat_na_forumu kaže...

hvala ti stari, znači mjenjati sve?

puno si pomogao jer do sad nisam dobio neki suvisli odgovor u vezi kompatibilnosti komponenti koje bi ostavio i koje bi mjenjao.

Ostavis si Phenoma i clockes ga, u rangu je Athlona II clock per clock.

Koju AM2+ MBO imas?

clock2much
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Da vidim vaše mišljenje, bottleneck ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

Ne. Igra je jednostavno nedovoljno zahtjevna da iskoristi obje grafičke do 100%. Bar mislim da je tako.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Po meni ne.

clock2much
17 godina
neaktivan

Što je onda po vama? Vidite da i prvi i drugi GPU stoje debelo ispod 100% usagea, a vsync je off. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:22 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taj i7 je na toj mapi usko grlo za GTX690, da je usage na 90% objema karticama bilo bi jasno ali ovako sa dropovima na 70% pa i nize ocito imamo usko grlo.

Ovakav setup u BF3 MP profitira svakim megahercom kada clocknes CPU, trebao bi barem Jurkyev bivsi 2700K @ 5GHZ ili kakav 39X0K @ 5GHZ da ovo nahrani.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Taj i7 je na toj mapi usko grlo za GTX690, da je usage na 90% objema karticama bilo bi jasno ali ovako sa dropovima na 70% pa i nize ocito imamo usko grlo.

Ovakav setup u BF3 MP profitira svakim megahercom kada clocknes CPU, trebao bi barem Jurkyev bivsi 2700K @ 5GHZ ili kakav 39X0K @ 5GHZ da ovo nahrani.

Cemu onda uopce mogucnost te kartice da ide u SLi? I fali kljucan podatak, CPU usage.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:24 (mate960).
12 godina
neaktivan

Dali valja ova grafička kartica??

ATI Radeon HD5450 1GB 

HVALA :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije svaka igra ovoliko CPU bound kao BF3 MP, u SP imas poprilicno dobro skaliranje sa GTX690.Ovdje je CPU slaba karika, sve ovisi o optimizaciji igre.U jednom dual core optimized Crysisu bi ju i mnogo slabiji CPU zakucao na max.

Mnogo destrukcije i proracuna muci CPU pa nemoze ispratiti karticu kako treba u BF3 MP, iako se ovdje radi i o neoptimiziranosti jer je ovo jedan od najboljih CPU-a trenutno a nije dostatan za GTX690, smijesno.

SP BF3 rezovi

GTX680 56FPS

GTX690 99FPS

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:27 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Darjokooo123 kaže...

Dali valja ova grafička kartica??

ATI Radeon HD5450 1GB 

HVALA :)

Valja... tek toliko za film pogledati, nista jace.

zoharbizo kaže...

Ja bi volia svejedno viditi CPU usage.

clock2much
14 godina

CPU usage je sigurno 100%, to uopce nije upitno.I BF3 MP dokazano koristi HT najvise od svih igara dosada pa je ovo po meni primjer neoptimizirane igre takoder, jer bi ovakav CPU trebao biti dostatan za GTX690.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš čitam okolo po forumima, neki kažu CPU bottleneck, neki da je neoptimizirana igra, neki da je PCI-e 2.0 bottleneck... a sad što je zapravo, ko zna. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

BIOSTAR Group TA790GX A2+ 6.0

Bus Clock 200 MHz

14 godina
hrvat_na_forumu kaže...

Bus Clock 200 MHz

Clockni tog Phenoma BE koliko ide sa aftermarket coolerom, imas otkljucan mnozitelj i ubodi kakvu karticu tipa HD5850/6870.

clock2much
15 godina
neaktivan

Ljudi dvoumim se između Sapphire HD 7850 2gb DDR5 i XFX 7850 2gb DDR5?
meni se čini da između ove dvije grafulje nema razlike pa mi vi sad recite
unaprijed hvala! {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
hrvat_na_forumu kaže...

Bus Clock 200 MHz

Clockni tog Phenoma BE koliko ide sa aftermarket coolerom, imas otkljucan mnozitelj i ubodi kakvu karticu tipa HD5850/6870.

Ili za 700kn super ponudu s njuškala 6850 Toxic.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-6850-1gb-gddr5-pci-oglas-5900436

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1065/pg18/sapphire-radeon-hd-6850-toxic-edition-review-power-temp-noise-oc.html

Extra kartica i dobar clocker.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 10:48 (thedream).
12 godina
neaktivan
zamjena za hd 4870

pokvarila mi se hd 4870 kartica, treba mi zamjena sličnih karakteristika (ne lošijih ali niti puno boljih),bitan mi je omjer cijene i kvalitete,unaprijed hvala na prijedlozima

0 0 hvala 0
14 godina
dj dubo kaže...

Ljudi dvoumim se između Sapphire HD 7850 2gb DDR5 i XFX 7850 2gb DDR5?
meni se čini da između ove dvije grafulje nema razlike pa mi vi sad recite
unaprijed hvala! {#} 

Da, ako gledaš obe sa hladnjacima sa dva venta onda nema bitne razlike. Obe su tihe i hladne. Manje više ti je svejedno koju odabereš.

14 godina

Super kartica, stock napon od HD6870 a perfomanse na tom naponu vise od onih kod stock HD6870, samo treba clocknuti.

redcorner kaže...

pokvarila mi se hd 4870 kartica, treba mi zamjena sličnih karakteristika (ne lošijih ali niti puno boljih),bitan mi je omjer cijene i kvalitete,unaprijed hvala na prijedlozima

HD6790/HD6850 ili polovna HD5850.

clock2much
17 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam athlon ll x3 450, matičnu msi 760gm-p34 fx, napajanje corsair 430w. Koju grafu mi možete preporučiti iz Protisa u cjenovnom razredu od 200-499 kuna.Eventualno se mogu protegnuti 20-30 kuna, ali bilo bi dobro neku ispod 500.Još molim, ATI ili Nvidia. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako,tražim neku grafičku karticu do 650kn na forumu ili njuskalu koja bi igrala BF3 MP na med-high postavkama uz clockani athlon II x4 635,4GB rama na 1600x1200 rezi.Sve preporuke su dobrodošle.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gogs kaže...

Pozdrav. Imam athlon ll x3 450, matičnu msi 760gm-p34 fx, napajanje corsair 430w. Koju grafu mi možete preporučiti iz Protisa u cjenovnom razredu od 200-499 kuna.Eventualno se mogu protegnuti 20-30 kuna, ali bilo bi dobro neku ispod 500.Još molim, ATI ili Nvidia. Hvala.

Kupi si polovnu GTX260 ili HD4890, nista novo i dobro neces naci za te novce osim eventualno GDDR5 4850 ako je ima negdje ili HD6670 GDDR5.

AxeAwesome kaže...

Ovako,tražim neku grafičku karticu do 650kn na forumu ili njuskalu koja bi igrala BF3 MP na med-high postavkama uz clockani athlon II x4 635,4GB rama na 1600x1200 rezi.Sve preporuke su dobrodošle.

Trazi SOC 260/HD4890 a ako imas srece naici ce ti GTX460 768MB ili cak 1GB verzija bez garancije.

clock2much
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
AxeAwesome kaže...

Trazi SOC 260/HD4890 a ako imas srece naici ce ti GTX460 768MB ili cak 1GB verzija bez garancije.

E zoharbizo posto si ti mozda bio vise na novijim igricama od mene,iskreno ni neznam kako ide BF 3 i SP i MP na mojoj 5770 pa reci forumasu Axu kako bi isla ova moja grafa pod moj pc s tim njegovim athlonom posto bi svoju prodavao a u rangu je hd 4890,plus novija,manje se grije i ima dx11...I da 500 kn ja mislim da vrijedi jel tako??? Slobodno se izjasni da vidi covjek na cemu je posto ja nisam na novjim igrama,i da li mu se isplati uzet ju za ovu cijenu...Hvala...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 11:36 (Tomo53nja).
17 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

Kratko koliko sam je probao, je. Dapače.

Faith divides us. Death unites us.
14 godina
Tomo53nja kaže...

E zoharbizo posto si ti mozda bio vise na novijim igricama od mene,iskreno ni neznam kako ide BF 3 i SP i MP na mojoj 5770 pa reci forumasu Axu kako bi isla ova moja grafa pod moj pc s tim njegovim athlonom posto bi svoju prodavao a u rangu je hd 4890,plus novija,manje se grije i ima dx11...I da 500 kn ja mislim da vrijedi jel tako??? Slobodno se izjasni da vidi covjek na cemu je posto ja nisam na novjim igrama,i da li mu se isplati uzet ju za ovu cijenu...Hvala...{#}

Ta HD5770 je u rangu HD4870, za BF3 bez AA je super ukoliko se radi o 1680*1050P ili manjoj rezi, imao sam SOC verziju te kartice i radila je super u SP-u.Vrijedi 500HRK, sa Athlonom i njom ce se super naigrati.

Odlicna za te novce, na 750MHZ za jezgru imas HD4870/HD5770 perfomanse.

clock2much
17 godina
neaktivan

Oće napajanje držat?Ja ti se baš ne kužim to pričaš ak se radni takt poveča?(to slažem nekaj za klinca).

14 godina
Gogs kaže...

Oće napajanje držat?Ja ti se baš ne kužim to pričaš ak se radni takt poveča?(to slažem nekaj za klinca).

Koje napajanje imas?

clock2much
17 godina
neaktivan

Napisal sam gore corsair cx430

13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Ta HD5770 je u rangu HD4870, za BF3 bez AA je super ukoliko se radi o 1680*1050P ili manjoj rezi, imao sam SOC verziju te kartice i radila je super u SP-u.Vrijedi 500HRK, sa Athlonom i njom ce se super naigrati.

hm,ok iako bi ja rekao da je prije u rangu 4890,mozda malko losija ali necu tvrdit sto nisam probao,ali sam dok je frend imao 4870 usporedio njegovu sa mojom na istoj konfiguraciji i ipak je moja bila bolja,iako je on tvrdio da nece bit bolja,ne sjecam se koje su to igre bile ali posto je to bilo cim sam je kupio vise ni neznam gdje su mi rezultati...U svakom slucaju mislim da se vise isplati ic na noviji cip,karticu koja se manje grije i manje trosi i koja nece riknut vec sutra posto se zna kakve su te starije serije 4xxxkartica...{#} Eto ako netko trazi karticu omdah da kazem da moja ide na prodaju iza 10.9 pa ako nekog zanima nek se javi u pm,cijena je oko 500 kn sve zavisi jel saljem postom ili ne...

EDIT: evo gledao sam malo review-e i ipak je iznad 4870,truncicu losija od hd 4980 uz naravno prednosti koje sam naveo...

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 11:54 (Tomo53nja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice