Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.953.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Vegeta kaže...

I ova serija ce morati koristiti AMD-ov dodatni softwer za 3D.

Procitaj komentare na ovo.

Imao sam priliku namjestiti CF6850 putem Micromanova vodica i usage druge kartice je u vecini igara bio 90% i vise sa Phenomom II X6, kamoli nebi bio sa 2500K, ocito nisi podesio sve kako bog zapovijeda.Uostalom pogledaj CF rezultate na forumu, sa CF6870 i CF6850 u benchmarcima pa vidi koliko je skaliranje.

Nisam na svom računalo isprobavao niti sam ja podešavao. Gore su bili najnoviji driveri za sve i uključen crossfire. No bilo je to dost davno, možda u su u pitanju bili stariji driveri ili baš HD 6790 ne skalira najbolje.

No ne vjerujem da je rezolucija bila premala, 2048x1536 na ogromnom katodnom monitoru. Da je 1080p ili manje možda bi i rezolucija "nedopuštala" korištenje druge grafe. Ali u to vrijeme kada sam čitao online također je bila hajka oko puno boljeg sklairanja Nvidijinih kartica u SLI-ju nego ATI-jevih i priča o tome da HD 6xxx serija bolej skalira nego HD 5xxx no da opet nije veliko skaliranje.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Nisam na svom računalo isprobavao niti sam ja podešavao. Gore su bili najnoviji driveri za sve i uključen crossfire. No bilo je to dost davno, možda u su u pitanju bili stariji driveri ili baš HD 6790 ne skalira najbolje.

No ne vjerujem da je rezolucija bila premala, 2048x1536 na ogromnom katodnom monitoru. Da je 1080p ili manje možda bi i rezolucija "nedopuštala" korištenje druge grafe. Ali u to vrijeme kada sam čitao online također je bila hajka oko puno boljeg sklairanja Nvidijinih kartica u SLI-ju nego ATI-jevih i priča o tome da HD 6xxx serija bolej skalira nego HD 5xxx no da opet nije veliko skaliranje.

Tu i jest greska, treba podesiti CF profil te staviti AFR kao mod za CF, u prijevodu Alternate Frame Rendering.Tu jedna kartica obraduje parne a druga neparne frejmove pa bi vidio koliko je skaliranje HD 6XXX, preko 1.9X ilitiga 190%.

clock2much
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ok, možda za skaliranje HD 6xxx i jesi u pravu. No opet, HD 7xxx serija bi morala još bolje skalirati, novija je. xD

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Ok, možda za skaliranje HD 6xxx i jesi u pravu. No opet, HD 7xxx serija bi morala još bolje skalirati, novija je. xD

Sitan je improvement vezan za skaliranje u 7XXX seriji, jer vec jako dobro skalira ali ima problema sa stabilnoscu za razliku od Scalable Link Interfacea koji losije skalira pa su dobitci u SLI modu manji ali je stabilniji.Problem je u ATI-evim driverima i podrsci, muci ih stuttering.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 20:06 (Vegeta).
16 godina
neaktivan

Ja si skoro složio HD 7770 CrossFireX™, ali odustao sam zbog kante od proca, a i dobro da sam odustao, jer budimo realni, ovaj moj starac (iz 2009. godine btw) jedva upregne GTX 560 Ti kak spada. Danas, nakon što sam se ponovio s novom NVIDIA grafom mogu i službeno reći da je moj AMD proc kanta govana. Intel čekaj me, trčim k tebi raširenih ruku!

{#}

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
The Man kaže...

Ja si skoro složio HD 7770 CrossFireX™, ali odustao sam zbog kante od proca, a i dobro da sam odustao, jer budimo realni, ovaj moj starac (iz 2009. godine btw) jedva upregne GTX 560 Ti kak spada. Danas, nakon što sam se ponovio s novom NVIDIA grafom mogu i službeno reći da je moj AMD proc kanta govana. Intel čekaj me, trčim k tebi raširenih ruku!

{#}

q6600 je primjer dobrog proca, jos i da ndanas se drzi, na 3ghz drzi npr 560ti, ali to mu je max (procito na forumu nekom), ali kad pogledas to je proc star 4 godine, skoro 5 i jos uvijek valja, da je amd u pitanju, bila bi hrpa go*ana, intel je dugotrajniji definitivno

LooooooL
16 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
The Man kaže...

{#}

q6600 je primjer dobrog proca, jos i da ndanas se drzi, na 3ghz drzi npr 560ti, ali to mu je max (procito na forumu nekom), ali kad pogledas to je proc star 4 godine, skoro 5 i jos uvijek valja, da je amd u pitanju, bila bi hrpa go*ana, intel je dugotrajniji definitivno

Drži on kitu moju (sorry na izrazu, ali ono, pjesnička sloboda), a ne GTX 560 Ti. Ovaj moj vrući dedek je rame uz rame s tvojim uzavrelim dinosaurom. Bolje nam je obojici štedjeti za Sandy ili Ivy, jer ako nam malci dobiju moždani nebu bilo dobro.

P.S. Sad sam tek vidio da imaš moj bivši GPU GTX 550 Ti, pa da ti dam besplatni prijateljski savjet. Ostani na njemu. Max ganjaj GTX 560 ako ga ne misliš mijenjati uskoro.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
The Man kaže...
MARKOcVp kaže...
The Man kaže...

{#}

Drži on kitu moju (sorry na izrazu, ali ono, pjesnička sloboda), a ne GTX 560 Ti. Ovaj moj vrući dedek je rame uz rame s tvojim uzavrelim dinosaurom. Bolje nam je obojici štedjeti za Sandy ili Ivy, jer ako nam malci dobiju moždani nebu bilo dobro.

P.S. Sad sam tek vidio da imaš moj bivši GPU GTX 550 Ti, pa da ti dam besplatni prijateljski savjet. Ostani na njemu. Max ganjaj GTX 560 ako ga ne misliš mijenjati uskoro.

upgrado sam na 550ti sa hd 4650, 550ti prikuca vecinom na 99%, nisam ni mislio upgradat grafu, i ova je na 1440x900 odlicna, vecinom sve na high ili ultra(ovisi o igri, npr nfs the run maxa, mp3,  dok je bf3 na high) sa 2x aa na 50fps, mani super

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 23:18 (MARKOcVp).
16 godina
neaktivan

Ma ona tu rezu razbija k'o od šale. Ono što si prije imao ni nije grafa za moderan gaming, nego više za retro igre i filmove. Kako to da si uzeo baš tu "neisplativu" GTX-icu, a ne "superpovoljnu" HD 5770 ili HD 6770?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
The Man kaže...

Ma ona tu rezu razbija k'o od šale. Ono što si prije imao ni nije grafa za moderan gaming, nego više za retro igre i filmove. Kako to da si uzeo baš tu "neisplativu" GTX-icu, a ne "superpovoljnu" HD 5770 ili HD 6770?

100kn skuplja bila od 6770/7750, sta ja znam, bolji hladnjak, puno bolji hladnjak zapravo, 192bitna, OC verzija, po bencevima obicna 550ti(ova moja je oc kao sto sam reko) ima uvijek malo bolji fps od 6770/7750, pa eto zato

EDIT: znam da je HD4650 bila k a ne grafa, ali jebiga, posluzila je za cod-a prije 2godine, i prije Q6600 sam imo E7500, pa sam sad sve pomijenjo i konacno mogu sve ugodno igrat na high, sa HD4650 se uvijek stopalo, cak i codovi, reza 1024 uvijek u svim igrama obvezno, drtalji low i budi stretan ako dobijes 30fps, iznimka cod u kojem sam imo 50 na high sa 1024x768, sad nemogu smislit tu rezoluciju, haha

Evo poredba fps-a u bf3 sp izmedu E7500+4650 vs 550ti+q6600 = 20fps na 640x480, sve low ili off vs 50fps ultra, 1440x900, govorim o sp, jer tad nisam imo org, kad sam imo onu staru konfu

mp igram na high sa 50fps

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 23:39 (MARKOcVp).
13 godina
protjeran
The Man kaže...

{#}

Phenom II X4 @ 3.5GHZ gurne GTX560TI bez problema a i mnogo jace kartice, kolega na forumu sa PIIX4 @ 4GHZ vozi 7970 OC i nema nikakvih problema.Igre su hvala Bogu i dalje mnogo vise GPU bound pa neces imati pojma imas li 2500K ili 955BE u PC sa HD7970, garantiram ti to.

clock2much
16 godina
neaktivan

Zanemarite ovaj rage page. Kaos oko drajvera me nakratko silovao u mozak i napravio prekid programa. Sada je sve u redu, pozdravi Alminog rođaka Vedu!

http://www.pohrani.com/f/2A/Dz/4H7rTBSG/3dmark-11-1st-run.jpg

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Man kaže...

Zanemarite ovaj rage page. Kaos oko drajvera me nakratko silovao u mozak i napravio prekid programa. Sada je sve u redu, pozdravi Alminog rođaka Vedu!

{#}

Pogledaj ovdje http://www.techspot.com/review/359-nvidia-geforce-gtx-560ti/page3.html i ovdje http://www.overclockersclub.com/reviews/nvidia_asus_gtx560ti/13.htm i ovdje http://www.legitreviews.com/article/1810/11/ i uvidjet ćeš da su ti rezultati dobi, tj da ti procesor ne bottlenecka grafičku ni zere.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina
neaktivan
Dali sa HD 7850 2Gb (gigabyte) OC dobijem DVI VGA ADAPTER
15 godina

Koliko vidim , NE dobije se !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Gdje mohu kupiti taj adapter

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Kod mene. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 11:42 (The Man).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Blazen22 kaže...

KLIK !

Music As A Weapon !!
14 godina
The Man kaže...

{#}

Mene moj FX služi sasvim OK. Igram F1 2011 koja je i CPU bound. Grafa je zakucana do kraja stalno, a CPU je na 30-ak do 40-ak % usage-a {#}. Kako mi CPU ima 8 jezgri, u budućnosti će mu igre sjedat samo bolje a ne gore sigurno, tako da nevidim razlog da se neigra sa FX-om odnosno AMD-om {#}. Ipak je FX ispred Phenoma dosta koliko god to nekom smetalo {#}.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
The Man kaže...

{#}

Mene moj FX služi sasvim OK. Igram F1 2011 koja je i CPU bound. Grafa je zakucana do kraja stalno, a CPU je na 30-ak do 40-ak % usage-a {#}. Kako mi CPU ima 8 jezgri, u budućnosti će mu igre sjedat samo bolje a ne gore sigurno, tako da nevidim razlog da se neigra sa FX-om odnosno AMD-om {#}. Ipak je FX ispred Phenoma dosta koliko god to nekom smetalo {#}.

Promaklo ti je...

The Man kaže...

{#}

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

U buducnosti ce taj FX kada bude u igrama potpuno iskoristen gurati isto sto gura 2500K pa i vise, ako se igre budu optimizirale octo core procesore a vjerujem da hoce.

Nego Ivane na kojem ti taktu zakuca 560TI u F1 a Phenom nije mogao?Sumnjivo mi je to.

clock2much
14 godina

Nisam ja rekao da Phenom nije mogao kad sam napisao da je FX bolji CPU, mislio sam na općenito. I sa Phenom II X4 @4.0Ghz ili 3.6Ghz je sve super radilo sa mojom GTX 560 Ti 900/4500 Mhz. Tko se primarno igra na kompu i na normalnim rezama za današnje pojmove, dati više od 600 do 700 kn ( cijena Phenoma ) za CPU je bacanje novaca u buru. To je CPU iz 2009. godine, i dan danas je savršen za gamere sa normalnim grafičkim sustavima. Naravno, kad netko ima 2 ili 3 grafe u multi GPU sustavima, taj ima i para za potentnije procesore. Normalnim korisnicima jači CPU ne treba ali potrošačko društvo uvijek gura tezu da treba uzimat novo svake godine {#}. Nisam ja uzeo FX 8120 radi igranja igrica, da nebi netko krivo pomislio da se nisam mogao igrati sa Phenomom {#}.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nisam ja rekao da Phenom nije mogao kad sam napisao da je FX bolji CPU, mislio sam na općenito. I sa Phenom II X4 @4.0Ghz ili 3.6Ghz je sve super radilo sa mojom GTX 560 Ti 900/4500 Mhz. Tko se primarno igra na kompu i na normalnim rezama za današnje pojmove, dati više od 600 do 700 kn ( cijena Phenoma ) za CPU je bacanje novaca u buru. To je CPU iz 2009. godine, i dan danas je savršen za gamere sa normalnim grafičkim sustavima. Naravno, kad netko ima 2 ili 3 grafe u multi GPU sustavima, taj ima i para za potentnije procesore. Normalnim korisnicima jači CPU ne treba ali potrošačko društvo uvijek gura tezu da treba uzimat novo svake godine {#}. Nisam ja uzeo FX 8120 radi igranja igrica, da nebi netko krivo pomislio da se nisam mogao igrati sa Phenomom {#}.

pa 2500k je bolji od tog fx8 na stock taktovima, a kamoli na 4ghz, ispravite me ako grijesim, ali to je 4vs8 jezgri, zalosno da amd-ovih 8 jezgri nemoze nista intelove 4 jezrgre, to dokazuje kvalitetu amd-a, zderac struje, nije efikasan. dobar je t cpu bez daljnjeg, ali kad bih mogao birati(kao sto sam nedavno birao) uvijek bi uzeo nekog sandyja ili ivy, nego tog bilo koji amd

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 13:14 (Megatr0n98).
13 godina
protjeran

ovako, zvalo sam likove iz magazin rs i kazu da grafa dolazi sutra, eto javim vam vjerojatno dali sve radi k kako je

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ford eleanor kaže...
Megatr0n98 kaže...
itomic009 kaže...

pa 2500k je bolji od tog fx8 na stock taktovima, a kamoli na 4ghz, jos ima i hyper threading, koji dobro sluzi za neka alate koji sve koriste, ispravite me ako grijesim, ali to je 4vs8 jezgri, zalosno da amd-ovih 8 jezgri nemoze nista intelove 4 jezrgre, to dokazuje kvalitetu amd-a, zderac struje, nije efikasan. dobar je t cpu bez daljnjeg, ali kad bih mogao birati(kao sto sam nedavno birao) uvijek bi uzeo nekog sandyja ili ivy, nego tog bilo koji amd

2500K nema hyper threading.Eto koliko znaš o procesoru koji koristiš {#}

ispravio sam, al vidio sam u biosu opciju za hp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nema i5 2500K Hyperthreading. FX parira i7 2600K CPU u određenim programima što dovoljno govori. Nema smisla uspoređivati procesore na taj način, nego pogledaj samo koliko koji košta pa onda gledaj. Programi kao što svi znamo mahom nisu baš optimizirani za masu jezgara i to je činjenica. i5 je odličan CPU, ali jedina prednost nad FX-om mu je potrošnja, performanse nisu bolje. Intel je bolji u programima koji nekoriste sve jezgre, ali situacija ide na korist CPU-ova sa što više jezgara, a ne manje. I ja bi uzeo i5 2500K da ga netko prodaje za 950 kn jedino radi stvarno niske potrošnje.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nema i5 2500K Hyperthreading. FX parira i7 2600K CPU u određenim programima što dovoljno govori. Nema smisla uspoređivati procesore na taj način, nego pogledaj samo koliko koji košta pa onda gledaj. Programi kao što svi znamo mahom nisu baš optimizirani za masu jezgara i to je činjenica. i5 je odličan CPU, ali jedina prednost nad FX-om mu je potrošnja, performanse nisu bolje. Intel je bolji u programima koji nekoriste sve jezgre, ali situacija ide na korist CPU-ova sa što više jezgara, a ne manje. I ja bi uzeo i5 2500K da ga netko prodaje za 950 kn jedino radi stvarno niske potrošnje.

ja sam ga kupio zbog igara, u kojima je uvijek bolji od fx8 i to dosta

a kako to da nema hp, ja sam u biosu vidio opciju za hp i otkljucana je, nsiam nista diro

14 godina

Samo ti na svom i5 uključi HT, bit ćeš poseban {#}. Kad stigne grafa i kad se malo izigraš, obavezno javi dojmove da čujemo kakav je cooler.

13 godina
neaktivan
HD 6870 za 1000kn ili GTX 560 Ti za 1300kn?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
xR4Z3R kaže...
HD 6870 za 1000kn ili GTX 560 Ti za 1300kn?

Ustedi i uzmi HD6870 !

Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice