Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.965.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Uzmi HD7750 ! Novija je , manje trosi , bolje se OC-a i  mislim da je malo  jaca !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 23:55 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
itomic009 kaže...
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

HD 6870 je dosta ekonomična po pitanju potrošnje.

Ne kažem da nije, i sam bih ju uzeo da sam imao na raspolaganju preko 1100 Kn, ali i dalje tvrdim da takvu karticu ne treba spajati na nekvalitetno napajanje.

Dapače, nikakvo računalo ne treba spajati na šrot napajanja. LC power Office serija je OK kvalitetom, ali ne za gaming i slična računala.

Neće joj ništa bit sa tim napajanjem. Ti što si naveo ono oko šuma u teoriji sotji, ali u praksi to ima minimalne i praktički zanemarive posljedice. Davno su prošli dani krepavanja napajanja i "povlačenja" pola kompa za sobom. Ako nema para za bolje, nemora se bojat stavit HD 6870 na LC 500W ili 600W.

Meni jedan tip u jednoj trgovini rekao da su stavljali 6850 na no-name 400w napajanja i da je radilo. LOL, očito da se može pokrenit i na takvim, samo je pitanje dokle...LC office 500w je kolko sam pročitao iskustva klasas s obzirom kakvih sve ima. Pročitajte npr. srbe u komentarima za  MS INDUSTRIAL 550-PRO 550W šta sve ide http://www.itsvet.com/proizvod/ms-industrial-550-pro-550w/comp_comp_powersupply/163/620 ...a za lc office 500w da ne pričam http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-lc500h-500w/comp_comp_powersupply/204/416

Zanimljivo mi je u tim kometarima o raznim napajanjima sa konfiguracijama sa sličnom potrošnjom 80%-90% im je tiho ko bog, a 10-20% bučno....

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 17:02 (klapna).
14 godina
neaktivan

Ja sam na MS KY-400 držao 95W-ni procesor i HD6850 skoro mjesec dana dok nisam skupio love za bolje napajanje, pa mu nije ništa bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Ja sam na MS KY-400 držao 95W-ni procesor i HD6850 skoro mjesec dana dok nisam skupio love za bolje napajanje, pa mu nije ništa bilo.

Očito je onda da je ta fama oko napajanja malo prenapuhna...Nekima je to očito fetiš, i dosta ljudi ima nepotrebno jaka napajanja

p.s. kolko ampera je imalo na 12V?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 17:06 (klapna).
14 godina
neaktivan

HD6850 u gejmanju ne povuče više od cirka 95W, dok ju Furmarkom nisam htio pržiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ma stoji to da drzi i sve al dokle to je pitanje...Moze samo odjednom pocet iskrit ili neznam ni ja sta i sta je najgore ni da neznas pocet otkazivat lagano i povuc sve komponete sa sobom,a tko ne zeli riskirat normalno da to nece uzimat,osim toga bar dns nije tesko nabavit nekog corsaira ili Silverstona za 250-400 kn...{#}

Sto se tice napuhivanja te tvrtke ja mislim da su neki bas imali fetis da dobiju losa ms napajanja koja su crkavala pa su onda MS bacili u ponor sto i ne treba bas jer ako napajanje radi i drzi zasto ga ne uzeti jer ima dosta njih koji nisu pri nikakvoj lovi...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 17:08 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan

Za manje od 100Kn se nađe polovni Fortron PNF350 na kojeg lagano možeš puknut i5 2500K + HD7850.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Eto,i ja imam fortrona od 300 w (tezak boli glava) neznam ni ja koliko starog pa je gurao svasta...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 17:10 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan

Neko moje Vento napajanje aka šrot je držalo blago clockani dualac, 2 HDDa i HD4870.  Deklarirano mu je 264W bilo na +12V railu.

EDIT- radilo se o e6500.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 17:11 (mate960).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

HD6850 u gejmanju ne povuče više od cirka 95W, dok ju Furmarkom nisam htio pržiti.

Znači lažu oni razne stranice (tipa hw compare)- npr. tamo 6850 troši preko 120w ako se nevaram u loadu. mnoge zanima max load pri noramlnom korištenju računala i gamingu, a ne neki experimenti i softeri za prezentacije moći- kakvo opterečenje normalan korisnik nikad neće imati

14 godina
neaktivan
klapna kaže...  

Znači lažu oni razne stranice (tipa hw compare)- npr. tamo 6850 troši preko 120w ako se nevaram u loadu. mnoge zanima max load pri noramlnom korištenju računala i gamingu, a ne neki experimenti i softeri za prezentacije moći- kakvo opterečenje normalan korisnik nikad neće imati

To su najčešće informacije o potrošnji cijelog računala, i to iz utičnice.

clock2much
14 godina
neaktivan
klapna kaže...

Vuče 120W kad ju opteretiš Furmarkom. U gamingu manje od 100W.

14 godina
donator_bubrega kaže...

Za manje od 100Kn se nađe polovni Fortron PNF350 na kojeg lagano možeš puknut i5 2500K + HD7850.

da, al na komponente od 3500 kn ne ide napajanje od 100kn.

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Neko moje Vento napajanje aka šrot je držalo blago clockani dualac, 2 HDDa i HD4870.  Deklarirano mu je 264W bilo na +12V railu.

EDIT- radilo se o e6500.

Koliko znam, to je Asusova serija kućišta te napajanja, koja su više-manje dolazila u kućištu, naravno uz određene iznimke. Čisto solidna su ta Vento napajanja za svoju namjenu i obzirom na cijenu.

Ono što kod većine napajanja iz te serije jest relativno neugodno - dizajn i kablovinje. Al napajanja na mjestu.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
13 godina

Evo da se javim, na kraju sam ipak uzeo Gigabyte GeForce GT 430 i super mi je.

Kada sam gledao slike izgledala mi je tako glomazna i bilo me strah da neće stat u kučište, no čak je još i mrvicu manja od prošle.

Ima 2 ventilatora na sebi i jako je tiha, a performanse su sasvim zadovoljavajuće. Igram BFBC2 na dx11 bez štekanja na low-mid a čak sam i zaigrao Battlefield 3 SP :)

A na OS X Lion radi Open GL ko podmazan.

Puno hvala Haf932 i Caesar et Brutus !

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Cromaki kaže...

Kada sam gledao slike izgledala mi je tako glomazna i bilo me strah da neće stat u kučište, no čak je još i mrvicu manja od prošle.

Ima 2 ventilatora na sebi i jako je tiha, a performanse su sasvim zadovoljavajuće. Igram BFBC2 na dx11 bez štekanja na low-mid a čak sam i zaigrao Battlefield 3 SP :)

bad company 2 nepodrzava dx11  - uz to koliko god da si dao za katricu pogrijesio si (ako se mislis naigrati sa njom) trebao si minimalnio hd 7750

14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

bad company 2 nepodrzava dx11

{#}

clock2much
14 godina
PR0MATRAC kaže...
Cromaki kaže...

bad company 2 nepodrzava dx11  - uz to koliko god da si dao za katricu pogrijesio si (ako se mislis naigrati sa njom) trebao si minimalnio hd 7750

Ajde sad googlaj malo pa se pospi pepelom {#}. Kolega misli na Bad Company na kompu koja podržava dx11.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...
PR0MATRAC kaže...
Cromaki kaže...

Ajde sad googlaj malo pa se pospi pepelom {#}. Kolega misli na Bad Company na kompu koja podržava dx11.

ouuuu shit, 3x sam ga presao na xp ali ocito je to davno bilo - evo sipam pepeo po sebi {#} - my bad, nceu uređivati svoj navod, neugoda koju osjecam je zasluzena, inace negooglam prije nego nesto napisem - pisem sto mislim da je

14 godina

Hehehe, nemoraš uređivat navod. Lijepo je što ima ljudi koji priznaju grešku i nesvađaju se odma {#}. Windows XP nepodržava dx11 pa zato ti igra nije ni radila u dx11 modu.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Hehehe, nemoraš uređivat navod. Lijepo je što ima ljudi koji priznaju grešku i nesvađaju se odma {#}. Windows XP nepodržava dx11 pa zato ti igra nije ni radila u dx11 modu.

ma meni nije bad priznati pogresku, sta sad jbg igrao sam tu igru na xp nekoliko puta, kasnije sam instalirao win 7 upravo zbog dx 11 podrske a za BBC2 se uopce vise nisam interesirao tako da nisam uopce uocio informaciju da ta sadrzava podrsku za dx 11, neznam dali je to kasnije inplementirano ili nije a nisam jedan od onih kao sveznalica koji provjeravaju sve na google pa daju odgovore, po tom principu bi svi mogli svima davati odgovore tj nitko nebi trebao nista ni pitati - a osobna iskustva gube potpuno smisao {#}

13 godina

Molim vas za preporuku jedne od ove 3 grafičke kartice u rangu do 1100 KN:

MSI R7770OC Dual Fan 1GB GDDR5 128bit

MSI GTX 550 1GB GDDR5 192BIT, N 550GTX-TI CYCLONE II 1GD5/OC

ASUS ENG GTX550 TI DC/DI/1GD5

Ostatak konfiguracije:

Asrock P67 Pro - Intel P67

Intel Core I5-2500

DDR 3 8GB Corsair 1600Hz Vengeance

HDD Seagate 500 GB, Barracuda 7200.12

Zalman 500-GS PSU, 500W, ATX 12V, V2.3 dual rail +12V

Coolermaster Elite 371 MIDI

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina

Od ponuđenih je najbolja ova NSI HD 7770. Za 1100 kn bolje potraži rabljenu HD 6870 sa dugom garancijom. Ipak je za koplje ispred HD 7770.

15 godina
Mastodon kaže...

Između ove tri uzmi MSI HD7770 OC Dual Fan !

Music As A Weapon !!
13 godina
Haf932 kaže...
Mastodon kaže...

Između ove tri uzmi MSI HD7770 OC Dual Fan !

Hoće li gore navedeno napajanje i kućište biti dobri za tu grafu?

napajanje http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=11700

kućište http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6692

15 godina

Hoće , inace ta grafa ne trosi puno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mastodon kaže...

Hoće li gore navedeno napajanje i kućište biti dobri za tu grafu?

napajanje http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=11700

kućište http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6692

Naravno, to je grafa koja jako malo struje trosi.

clock2much
13 godina

Puno hvala.

Inače mi je prvi izbor bio HD6850 na što mi je rečeno da je ta kartica tek neznatno jača od HD7770 a dosta se više grije i troši dosta više struje nego HD7770.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mastodon kaže...

Puno hvala.

Inače mi je prvi izbor bio HD6850 na što mi je rečeno da je ta kartica tek neznatno jača od HD7770 a dosta se više grije i troši dosta više struje nego HD7770.

Trosi neznatno vise i neznatno se vise grije, s tim da je jaca i ima super OC potencijal, bez greske do razine jaceg brata, HD6870.

clock2much
14 godina
Mastodon kaže...

Puno hvala.

Slušaš krive ljude.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice