Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.005.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Zanemarivo obzirom koliko košta, da je takva drlja ne bi ga ni stavljali, za normalan svakodnevan rad, i predovoljno. Imaš 2g. jamstva, koristi karticu kako je propisano i ostavi se. Sve je ok.

Cemetary gates
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
The Man kaže...
Daj molim te, a sta kad mu napajanje oslabi kroz vrijeme. Ti stvarno mislis da je ok imati napajanje pod skoro 90% opterecenja? Za stabilan i dugotrajan rad je optimalno barem 25% lufta, a najbolje je ako opterecenje nikad ne prelazi 50%. Ako volis zivjeti na rubu izvoli slobodno, ali nemoj to drugima preporucivati kao nesto sto je ok.

Sa 25% lufta (koje vec ima) ti mu preporucas napajanje od 750W?

16 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Meni je najjače što sam ja 4890 prije više od 2,5 godine platio 1400kn, a eto još uvijek razvaljuje kartice od 1200kn. Mislim da je to najbolje uloženo dobiveno. Sada uzet 550Ti mi se čini daleko neisplativo (ne za mene nego bilo koga), kartica koja je nešto slabija, košta skoro pa isto kao kartica jače snage prije 2,5 godine.

Nisam te bas nesto shvatio oko cijene. Ja sam 550ti nabavio za 800njak kunu AMP verziju... A i nju ne bi kupovao, da nisam morao (odgovor pri kraju)...

No, nebitno.  U posljednje vrijeme su igrice daleko manje gladne graficke kartice. Prije smo ih daleko brze mijenjali i osjecali razlike u 'generacijama' grafickih kartica.

Ja sam osobno promijenio nedavno 7800gt staru 5-6 ili mozda i vise godina i to samo sto mi HOMM 6 kod instalacije 'rekao' - nece ici, imas grafu sa 256 RAMa. Dakle, cista 'propaganda' odnosno 'limitiranje' , jer tu igricu bez problema bi ona morala terati. Ako nista sada uzivaju 'ukucani' i igraju sve zivo i nezivo, a ja opet do HOMM 6 ne mogu {#} - ovoga puta ne zbog kolicine memorije, vec sto ne mozes doci do racunala {#}

15 godina
neaktivan

Dobro ja sam napravio čitav krug gluposti kad smo kod toga, unazad 3-4g. a mogao sam do danas mirno ostati na GTX260(216) i uštedio bih novac za 7950. Sve te godine mijenjanja kartica ispada da su bile samo za*bancija, što goriva, vremena, svih mogućih troškova, naravno najvećeg - keša iz novčanika ili s tekućeg.

Od valjda 10 G92 kartica, 4870PCS, 4890, GTX280oc BFG, GTS250, 5850, 4870x2, 6950 1G, 6870 DF XFX, itd itd. Sve jedna velika zaebancija. I sad na kraju sam na kartici koja clockana ima performanse slične početnoj GTX260(192-216).

Što hoću reći, monitor mi je isti, reza ista, a novaca je podosta otišlo u vjetar iako sam ih sve prodao po ok cijenama dalje. Nema smisla to raditi, sa cijelom pričom mijenjanja kartica treba biti ipak malo racionalniji.

Da sam bio mudriji, sad bi vozio 7950, imao bi para i kupio bi ju na keš, pa kud puklo.

Cemetary gates
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Nisam te bas nesto shvatio oko cijene. Ja sam 550ti nabavio za 800njak kunu AMP verziju... A i nju ne bi kupovao, da nisam morao (odgovor pri kraju)...

No, nebitno.  U posljednje vrijeme su igrice daleko manje gladne graficke kartice. Prije smo ih daleko brze mijenjali i osjecali razlike u 'generacijama' grafickih kartica.

Ja sam osobno promijenio nedavno 7800gt staru 5-6 ili mozda i vise godina i to samo sto mi HOMM 6 kod instalacije 'rekao' - nece ici, imas grafu sa 256 RAMa. Dakle, cista 'propaganda' odnosno 'limitiranje' , jer tu igricu bez problema bi ona morala terati. Ako nista sada uzivaju 'ukucani' i igraju sve zivo i nezivo, a ja opet do HOMM 6 ne mogu {#} - ovoga puta ne zbog kolicine memorije, vec sto ne mozes doci do racunala {#}

ma the man ju je platia toliko mislim... il je toliko najjeftinija 560. Uglavnom HD4890 je sa malo OC-a na HD6850.

Hmmm... čini mi se da imamo problem na HD4890 sa novim driverima. (Reinstall sad radim pa ćemo vidit) 

Driveri najnoviji bacaju artefakte, a nije ih bilo do jučer. Štoviše igrao sam Shift2 sve na high uz 60FPS-a jučer, a sada se ruši >.< 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 11:47 (Mitsuoka).
16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Dobro ja sam napravio čitav krug gluposti kad smo kod toga, unazad 3-4g. a mogao sam do danas mirno ostati na GTX260(216) i uštedio bih novac za 7950. Sve te godine mijenjanja kartica ispada da su bile samo za*bancija, što goriva, vremena, svih mogućih troškova, naravno najvećeg - keša iz novčanika ili s tekućeg.

Od valjda 10 G92 kartica, 4870PCS, 4890, GTX280oc BFG, GTS250, 5850, 4870x2, 6950 1G, 6870 DF XFX, itd itd. Sve jedna velika zaebancija. I sad na kraju sam na kartici koja clockana ima performanse slične početnoj GTX260(192-216).

Što hoću reći, monitor mi je isti, reza ista, a novaca je podosta otišlo u vjetar iako sam ih sve prodao po ok cijenama dalje. Nema smisla to raditi, sa cijelom pričom mijenjanja kartica treba biti ipak malo racionalniji.

Da sam bio mudriji, sad bi vozio 7950, imao bi para i kupio bi ju na keš, pa kud puklo.

Da si bio mudriji, onda bi i sada bio mudar i ne bi 'vozio 7950' {#} . Vjerojatno i dalje tu gtx216, ako bi radila... Naravno, uz podosta ustedjenih para na racunu/stednji.

Recimo, primjer. Nije meni problem odvaliti sada 15K kuna (i dosta vise) 'kesa' da 'pojacam' racunalo, ali cemu ?!?!

Ovo cisto solidno funkcionira. Kao i kod svake kupovine, treba biti racionalan (kako si i sam napisao) i ne kupovati ono bez cega mozes.

Tek dolaze teska vremena, pa pamet u glavu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 1:30 (Mrgud Veliki).
15 godina
neaktivan

Naravno slažem se i za 7950, samo kažem što se moglo uz malo uštede i realno - strpljenja. A GTX260, Dx11 na stranu, je i danas super kartica.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Naravno slažem se i za 7950, samo kažem što se moglo uz malo uštede i realno - strpljenja. A GTX260, Dx11 na stranu, je i danas super kartica.

ma trenutno nema smisla upgrejda te generacije... kad izađe kepler i smire se cijene i ja razmišljam o zamjeni. moja još malo puni 3 godine {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen

Pozdrav!

Imam problema sa HD 5770 Vapor X, na stocku radi super, ali ja bih ju malo overclockao, gledam po netu i bez problema dostižu 950/1445, a ja kada stavim na 900/1350 (svaka HD 5770 bi trebala ići na toliko) kartica je nestabilna. Pokrenem 3Dmark06, odmah se freeza i pokaže nešto ovako:

http://www.geeks3d.com/public/jegx/201003/msi-r5770-hawk-mem-oc-artifact.jpg

Samo što meni u drugim bojama. Probao sam napon opaliti na 1.2v, ali i dalje nestabilno, neznam u čemu je problem. Mogu li biti driveri ili BIOS, pa što kažete.

Hvala :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav!

Imam problema sa HD 5770 Vapor X, na stocku radi super, ali ja bih ju malo overclockao, gledam po netu i bez problema dostižu 950/1445, a ja kada stavim na 900/1350 (svaka HD 5770 bi trebala ići na toliko) kartica je nestabilna. Pokrenem 3Dmark06, odmah se freeza i pokaže nešto ovako:

Samo što meni u drugim bojama. Probao sam napon opaliti na 1.2v, ali i dalje nestabilno, neznam u čemu je problem. Mogu li biti driveri ili BIOS, pa što kažete.

Možda jednostavno imaš loš primjerak? Rekao bih da je to. Sjećam se da su prije koju godinu bile neke priče oko baš te Vapor-X serije i da su u prodaji bile kartice s crnim i plavim PCB-om. Navodno su jedne bile superizdržljive, a drugima je stock frekvencija bila taman.

P.S. OC je SOTONA!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 17:28 (The Man).
14 godina
odjavljen
The Man kaže...
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav!

Možda jednostavno imaš loš primjerak? Rekao bih da je to. Sjećam se da su prije koju godinu bile neke priče oko baš te Vapor-X serije i da su u prodaji bile kartice s crnim i plavim PCB-om. Navodno su jedne bile superizdržljive, a drugima je stock frekvencija bila taman.

P.S. OC je SOTONA!!!

Moja je sa crnim PCB-om, evo link:

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd5770_vaporx_overclock/

Ovdje identičnu tjeraju na 945/1445, ima li još netko da zna u čemu je problem? Možda driveri ili BIOS? Ili primjerak?

Hvala

14 godina

Koji je max napon koji joj mozes dati?Mozda ju je mucio prosli vlasnik pa je degradirala {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 18:27 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Koji je max napon koji joj mozes dati?Mozda ju je mucio prosli vlasnik pa je degradirala {#}

Znam prošlog vlasnika, nije joj ništa radio, uopće nije overclockana.

Max napon je 1,35v.

14 godina

Ako ti nece na naponu kao sto njima ide na rewiewu onda imas losiji primjerak.

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Ako ti nece na naponu kao sto njima ide na rewiewu onda imas losiji primjerak.

A hebemu..

A ništa :D

Hvala na odgovorima ;)

14 godina
neaktivan

Može li preporuka u vezi odabira grafičke. Mislim se imeđu MSI N460 GTX Hawk 1GB i MSI R6850 1GB.

0 0 hvala 0
15 godina
goranmactavish kaže...

Može li preporuka u vezi odabira grafičke. Mislim se imeđu MSI N460 GTX Hawk 1GB i MSI R6850 1GB.

uzmi HD 6850, brža je kartica.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 12:17 (antimadridista).
14 godina
odjavljen
goranmactavish kaže...

Svejedno, iste su.

Ja bih uzeo MSi Hawk jer je odličan hladnjak i clocka se ko bolesna.

16 godina
neaktivan

Urađen update, recite ako ima nešto za sredit ;)

1 0 hvala 0
15 godina

Napravio sam narudbu MSI Cyclone prije 7 dana, i posto nije  bila dobavljiva danas dobio Asus 6850 Direct CU {#}{#}

To mi je za drugi komp posto nas vise koristi komp u kuci i isplatilo se cekanje grafe {#}{#}

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Još uvijek imaš podosta grješaka kolega.

14 godina
odjavljen
pod009 kaže...

Svaka čast na trudu i sve, ali imaš dosta grešaka.

16 godina
neaktivan
Lista grešaka?
13 godina
neaktivan
pa recite mu sta treba ispraviti a ne samo reci da ima dosta gresaka
Xc
14 godina
odjavljen

Neda mi se sada, ali večeras očekuj da ću ti pomoći oko grešaka.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ATi GTX580, GTS520 je u rangu 6670, GTS450 je jača od HD6770, onda smještaš u dva različita cjenovna ranga istu karticu, preciznije GTS450, zatim do 1.5K stavljaš 560Ti, a iznad 560, onda za rezu od 1920 x 1200 preporučuješ GTX285 i 6870, a izostavljaš 560 i 560Ti, koje su oba dvije jače od GTX285, zatim izjavio si da su najbrži desktop procevi i7 te AMDov Phenom II x6, što nije točno jer i5 je u pravilu brži od PII x6, samo su neke od brojnih pogrješaka koje si napisao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 17:18 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...

ATi GTX580, GTS450 je jača od HD6770, onda smještaš u dva različita cjenovna ranga istu karticu, preciznije GTS450, zatim do 1.5K stavljaš 560Ti, a iznad 560, onda za rezu od 1920 x 1200 preporučuješ GTX285 i 6870, a izostavljaš 560 i 560Ti, koje su oba dvije jače od GTX285, zatim izjavio si da su najbrži desktop procevi i7 te AMDov Phenom II x6, što nije točno jer i5 je u pravilu brži od PII x6, samo su neke od brojnih pogrješaka koje si napisao.

Isto tako stavlja HD 4890 na 1920x1080, a HD 5830 na rang ispod, stavlja 9600GT za 1024x768, a izostavlja nešto bržu HD3870...

Ima tu još toga, neda mi se nabrajati, večeras ću malo pomoći dečku.

16 godina
neaktivan
Hvala, uredit cu kad budem našao vremena ;)
16 godina
neaktivan
Ej ljudi... Se sjecate... GTX 550 Ti :)
14 godina
odjavljen
The Man kaže...
Ej ljudi... Se sjecate... GTX 550 Ti :)

Pa naravno da se sjećamo, najneisplativija kartica na tržištu. 

At least one award ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 19:03 (MARKOZD15).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice