Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.010.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Samo u onima sa direktno izrazenom teselacijom tipa Metro 2033.Sto se tice BF3 identicna je HD 6950.I po testovima na netu i po mojim testovima.U DX9 i DX10 je jaca od HD 6950 nesto sitno.

Nije jača, evo ti moj review, dodaj 15% na rezultate 5850 i imaš usporedbu sa 5870. U biti 6950 je sitno brža od 5870 u DX9/10, u DX11 je nešto veća razlika.

Crysis 2 DX9 bench sa foruma.Eto ti par slikica da ne ides u temu.Stock vs stock,HD 5870 vs HD 6950.BTW mjerio sam FPS sa frapsom u BF3 dok sam imao HD 5870 i jednaka je HD 6950,iznenadio sam se.Rezolucije su po redu,prvo 1920*1080 pa 1280*1024.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 21:08 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Crysis 2 DX9 bench sa foruma.Eto ti par slikica da ne ides u temu.Stock vs stock,HD 5870 vs HD 6950.BTW mjerio sam FPS sa frapsom u BF3 dok sam imao HD 5870 i jednaka je HD 6950,iznenadio sam se.

A gle, ja sam ti dao recenziju sa brdo testova, ovdje je samo jedan u DX9.

Kad si mjerio sa 6950, imao si je kod sebe?? Trebao si nabacit pokoju sličicu.

14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Samo u onima sa direktno izrazenom teselacijom tipa Metro 2033.Sto se tice BF3 identicna je HD 6950.I po testovima na netu i po mojim testovima.U DX9 i DX10 je jaca od HD 6950 nesto sitno.

Nije jača, evo ti moj review, dodaj 15% na rezultate 5850 i imaš usporedbu sa 5870. U biti 6950 je sitno brža od 5870 u DX9/10, u DX11 je nešto veća razlika.

Crysis 2 DX9 bench sa foruma.Eto ti par slikica da ne ides u temu.Stock vs stock,HD 5870 vs HD 6950.BTW mjerio sam FPS sa frapsom u BF3 dok sam imao HD 5870 i jednaka je HD 6950,iznenadio sam se.Rezolucije su 1280*1024 i 1920*1080.

Što se uopće imaš iznenaditi, HD 5870 uopće nije hardverski slabija, samo je HD 6950 bolja jer DX11 je napredniji u 6XXX seriji.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Crysis 2 DX9 bench sa foruma.Eto ti par slikica da ne ides u temu.Stock vs stock,HD 5870 vs HD 6950.BTW mjerio sam FPS sa frapsom u BF3 dok sam imao HD 5870 i jednaka je HD 6950,iznenadio sam se.

A gle, ja sam ti dao recenziju sa brdo testova, ovdje je samo jedan u DX9.

Kad si mjerio sa 6950, imao si je kod sebe?? Trebao si nabacit pokoju sličicu.

HD 6950 je bila u mene nekih 3-4 dana za vrijeme Bozica.Frend ju kupio a ostatak kompa nije imao pa je bila u mene.Kazem ti,DX11 sa heavy teselacijom bolje ide na HD 6950 a ostatak DX11,DX10 i DX9 igara je HD 6950 u rangu HD 5870,veliku vecinu tih igri,ne pricam napamet.Radio sam te testove jer me to odavno interesiralo.I nemozes tako okvirno reci da je HD 5870 jaca od HD 5850 15%.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 21:12 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
itomic009 kaže...

Uglavnom je manje više ista po performansama ali nije baš ISTA nego je slabija u igrama dx11 i onima koje imaju jače izraženu teselaciju. Ali svakako je za 1100 kn najbolja kupovina.

Nije identična sigurno... Osim toga broj FPSova ovisi o više varijabli. Dva čovjeka na skroz istim konfama, taktovima etc. mogu imat različite rezultate.

HD5870>GTX560Ti>HD6950. Pomiri se s tim jednostavno.

'''Čovjek što može živjeti sam je ili zvijer ili Bog.'' Aristotel
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Caesare sto pricas?HD 5870 nije iza GTX 560TI,pogotovo ne u BF3.U BF3 daje veci broj frejmova od GTX 560TI kao i u Crysisu i ostatku ekipe koji odavno ide super na Radeonu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Što se uopće imaš iznenaditi, HD 5870 uopće nije hardverski slabija, samo je HD 6950 bolja jer DX11 je napredniji u 6XXX seriji.

I hardverski je malo slabija jer ima inferiornu arhitekturu.

zoharbizo kaže...

HD 6950 je bila u mene nekih 3-4 dana za vrijeme Bozica.Frend ju kupio a ostatak kompa nije imao pa je bila u mene.Kazem ti,DX11 sa heavy teselacijom bolje ide na HD 6950 a ostatak DX11,DX10 i DX9 igara je HD 6950 u rangu HD 5870,veliku vecinu tih igri,ne pricam napamet.Radio sam te testove jer me to odavno interesiralo.I nemozes tako okvirno reci da je HD 5870 jaca od HD 5850 15%.

Šta nam nisi udjelio pokoji bench....

Kasnije to odgovorim na post, sad igram BF3 pa će me kickat sa servera

14 godina

A nisam,nisam imao volje slagati to sve u cjelinu.Kad stignem odvrtit cu to sve sa SS-ovima cijele price.BTW imas tu par mojih bencheva sa HD 5870 i mozes ih usporediti sa HD 6950 od drugih forumasa.Znam o cemu pricam,pa testirao sam obe.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Caesare sto pricas?HD 5870 nije iza GTX 560TI,pogotovo ne u BF3.U BF3 daje veci broj frejmova od GTX 560TI kao i u Crysisu i ostatku ekipe koji odavno ide super na Radeonu.

Ne pričam za BF3. U BF3 je GTX570 u rangu HD6950 pa čak i mrvicu lošija, a 560Ti u rangu 6870 više-manje.

Što se boldanog tiče, u DX9 i DX10 su tu negdje, negdje je bolja jedna, a negdje druga, a u DX11 je 560Ti tek nešto jača, ali jest jača.

14 godina
odjavljen

HD 6950>GTX560Ti>HD 5870

Sve su taman u 5%, tako da je HD 6950 10% bolja od HD 5870.

R.I.P Zotac 8800GT

0 0 hvala 0
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

Ne pričam za BF3. U BF3 je GTX570 u rangu HD6950 pa čak i mrvicu lošija, a 560Ti u rangu 6870 više-manje.

Što se boldanog tiče, u DX9 i DX10 su tu negdje, negdje je bolja jedna, a negdje druga, a u DX11 je 560Ti tek nešto jača, ali jest jača.

Ne nego je HD 5870 malo jaca od GTX 560TI u DX9/10 a podjednaka u DX11 igrama osim u heavy teselacijskim igrama gdje zaostaje iako ne mnogo.

14 godina
MARKOZD15 kaže...

HD 6950>HD 5870>GTX560Ti

tako da je HD 6950 5% bolja od HD 5870.

Evo ispravljeno.{#}

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

HD 6950>GTX560Ti>HD 5870

Sve su taman u 5%, tako da je HD 6950 10% bolja od HD 5870.

Kako gdje, negdje je razlika manja naravno, ali u prosjeku to je više-manje to, da.

14 godina
neaktivan

ljepa mala rasprava :).

no ja ne zelim uzimat polovnu grafu 

pa do 1200 kn koju da uzmem? to bi mi bio neki max sad . eventualno nekih 30 40 kn razlike 

jbg samo zelim bit siguran da uzmem pravi izbor a ne da nakon mjesec dana pozalim .

0 0 hvala 0
14 godina
live4cro kaže...

pa do 1200 kn koju da uzmem? to bi mi bio neki max sad . eventualno nekih 30 40 kn razlike 

jbg samo zelim bit siguran da uzmem pravi izbor a ne da nakon mjesec dana pozalim .

GTX 560.

14 godina
neaktivan
live4cro kaže...

Ako preferiraš NVidiu onda klik, a ako ATi onda klik. HD6870 je malo brža, no i osjetno bučnija.

14 godina
neaktivan

bilo koju 6850...

sapphire, gigabyte..nemreš fulat :)

EDIT: ili kako ti je kolega iznad napisao..ako tražiš tišinu, onda 6850...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 21:31 (karlek10).
14 godina

Što se tiče navedene 3 grafe. U teoriji je HD6950 > GTX 560Ti=HD5870. U praksi općenito gledano, kroz spektar igara je ovako. Za normalnog gamera je dojam igranja POTPUNO isti na sve tri grafe, i NEmože se primjetiti razlika osim kad se baš mjeri i računa u postotcima. To je suština, da što možeš igrat sa jednom GTX 560Ti ugodno, možeš i sa AMD-ovim dvijema i obratno. Iznimke od igara postoje, ali to su IZNIMKE. Za 1200 kn je najbolja HD 6850 a za malo više HD 6870 ( govorimo o kupnji nove grafe ).

14 godina
itomic009 kaže...

Što se tiče navedene 3 grafe. U teoriji je HD6950 > GTX 560Ti=HD5870. U praksi općenito gledano, kroz spektar igara je ovako. Za normalnog gamera je dojam igranja POTPUNO isti na sve tri grafe, i NEmože se primjetiti razlika osim kad se baš mjeri i računa u postotcima. To je suština, da što možeš igrat sa jednom GTX 560Ti ugodno, možeš i sa AMD-ovim dvijema i obratno. Iznimke od igara postoje, ali to su IZNIMKE. Za 1200 kn je najbolja HD 6850 a za malo više HD 6870 ( govorimo o kupnji nove grafe ).

Za 1200 kuna se nade GTX 560 i ona je najbolja kupovina za te novce.Super overclockabilna i hladna,u rangu HD 6870.

14 godina
neaktivan

hvaala ekipa :D 

dobro ionako 20.2 kupujem pa mozda i padne cijena nesto sitno

a mozda i u bugu budu neki kuponi ili nesto xD

mislim da cu biti zadovoljan sa gtx 560  i procesorom amd 960T black edition

edit: ajd dobro znaci kad budem dan prije nego kupim cu doc po savjete

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 21:51 (live4cro).

0 0 hvala 0
14 godina

Al nas pr.aš{#}. Do 20. veljače tko živ tko mrtav na tržištu grafi. To kad budeš htjeo "sutra" uzet grafu, dođi po svajete a ne ovako {#}.

16 godina
live4cro kaže...

Ja sam nedavno uzeo ovu grafu pa bih ti je i preporučio. Činilo mi se najbolji omjer uloženo-dobiveno u tom cjenovnom rangu. Svakako si miran nekoliko godina.

Caesar et Brutus kaže...

Ako preferiraš NVidiu onda klik, a ako ATi onda klik. HD6870 je malo brža, no i osjetno bučnija.

Spram moje dosadašnje 5770 mislim da je 6870 dvostruko bučnija. To mi je jedina veća zamjerka.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina

Probaj ostavit vent ( sa programom nekim ) na razini da nije bučno pa vidi koliko se grije. Možeš nać neki balans da grafa neide recimo preko 80C a da nije bučna pri tome.

14 godina
Micek kaže...
live4cro kaže...

Ja sam nedavno uzeo ovu grafu pa bih ti je i preporučio. Činilo mi se najbolji omjer uloženo-dobiveno u tom cjenovnom rangu. Svakako si miran nekoliko godina.

Caesar et Brutus kaže...

Spram moje dosadašnje 5770 mislim da je 6870 dvostruko bučnija. To mi je jedina veća zamjerka.

Makni auto regulaciju i postavi fan na 45%.

16 godina

Ima u AMD Vision Control Center mogućnost regulacije ventilatora. Stavio sam vent na 20% i tada je tiho. Problem je što tada ako pokrenem opterečenje grafe, ne pojačava mi se automatski i brzina ventilatora.

Na auto, u idleu, ventilator se vrti na 37-40% što je podnošljivo za uši. U loadu je dosta bučno kako se povećava i brzina ventilatora.

Ali dobro. Po testovima ova je 6870 dvostruko bolja od 5770 pa me to tješi :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...
Micek kaže...
live4cro kaže...

Caesar et Brutus kaže...

Makni auto regulaciju i postavi fan na 45%.

Evo ti HD 6950 vs GTX 560 Ti ; http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclock-cpu-vs-overclock-grafe-/133252.aspx?page=0&jumpto=2574475&sort=asc&view=flat

13 godina
neaktivan

kada bi birao graficku za "gamnig" dali da radje uzmem graficku: 1. ATI 256-bitnu (core clock: 840MHz, memory clock: 4200mhz, 1gb ddr5) ili

2. NVIDIA 192-bitnu (core clock: 1000MHz, mem. clock: 4400mhz, 1gb ddr5)?

0 0 hvala 0
15 godina
Tonkoslav kaže...

kada bi birao graficku za "gamnig" dali da radje uzmem graficku: 1. ATI 256-bitnu (core clock: 840MHz, memory clock: 4200mhz, 1gb ddr5) ili

2. NVIDIA 192-bitnu (core clock: 1000MHz, mem. clock: 4400mhz, 1gb ddr5)?

MSI HD6850 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

pci-e je 2.1 - maticna 2.0 :( +core clock je samo 800

0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
Tonkoslav kaže...

pci-e je 2.1 - maticna 2.0 :( +core clock je samo 800