Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.993.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ova rastura, nema bolje za te pare nigdje u RH nove.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
13 godina
Caesar et Brutus kaže...

Aha, mozes mi samo rec koja je prava cijena ove graficke? I oce li do Bozica prema tvom misljenju biti bolje ponude od ove? 

EDIT: 1800kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 22:10 (sLim95).
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

Jaca je koliko i HD 6870/5850.A to je u vecini slucajeva 10% i rijetko do nekih 15%.

GTX560 jeste ekvivalent HD6870, međutim u praksi se pokazala neznatno sporijom. Tak da nije jača koliko i HD6870/HD5850. Performansama se smješta točno između HD6850 i HD6870, s tim da - ne bi vjerovao - zeru više naginje k 6850-ici nego 6870-ici. Što se tiče HD5850, ona je po meni  bolja grafa i od HD6870 tak da nećemo nju tu trpat. Just my opinion.

HD 5850 je bolja kad joj dignes clockove.Stock vs stock je malo bolja HD 6870.Stvar je u tome da je WLIW4(HD 5XXX)arhitektura hardwerski mnogo jaca od WLIW5(HD 6XXX),novitet je jedino noviji teselator,sve ostalo zajedno sa proizvodnim procesom je ostalo isto.I zato nije ni trebalo ocekivati velike pomake,jer ih nije ni moglo biti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

Jaca je koliko i HD 6870/5850.A to je u vecini slucajeva 10% i rijetko do nekih 15%.

GTX560 jeste ekvivalent HD6870, međutim u praksi se pokazala neznatno sporijom. Tak da nije jača koliko i HD6870/HD5850. Performansama se smješta točno između HD6850 i HD6870, s tim da - ne bi vjerovao - zeru više naginje k 6850-ici nego 6870-ici. Što se tiče HD5850, ona je po meni  bolja grafa i od HD6870 tak da nećemo nju tu trpat. Just my opinion.

HD 5850 ima više Shadera, ali je opet nešto slabija od HD 6870, ista stvar kao i HD 6950 vs HD 5870.

HD 5850 se smješta između 6850 i 6870, GTX 560 je taman tu negdje sa 6870/5850.

16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Pošto je i kolega jedan meni samom preporučio, isplativije je kupiti OVO.

14 godina
4ucker kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Slazem se,Saphire Dual Fan HD 6950 i MSI HD 6850 OC su trenutno najisplativije kartice na trzistu po meni.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Nije, to su skroz iste grafe. SVE isto. A ova u Protisu jednu lipu jeftinija.

Šifra

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 22:39 (Caesar et Brutus).
16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
4ucker kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Šifra

Drukčiji rashladni sustav?

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
4ucker kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Šifra

Ako je 45 kuna problema za takav hladnjak onda nemam rijeci.Najjeftinija HD 6950 Dual Fan Saphire kosta 1650 kuna.

14 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Šifra

Drukčiji rashladni sustav?

zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ako je 45 kuna problema za takav hladnjak onda nemam rijeci.Najjeftinija HD 6950 Dual Fan Saphire kosta 1650 kuna.

Daj prvo se informirajte prije nego krenete bubat napamet neistinu.

ŠIFRA

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-radeon-hd6950-gddr5--1gb256bit-800mhz125ghz-pcie-21-x16-hdmi-2xdv/47380

http://www.magazinrs.hr/sapphire-hd-6950-1gb-gddr5-hdmi-2-x-mdp/sap-hd6950-1gb-lr

ista

Klik.

Pročitajte prvu rečenicu. 

14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

HD 6950 1GB Dual Fan,dostupna za 1650 kuna.Ako je tih 50 kuna problem onda nemamo o cemu pricati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

HD 6950 1GB Dual Fan,dostupna za 1650 kuna.Ako je tih 50 kuna problem onda nemamo o cemu pricati.

Em nisi skontao u vezi 5850 (zanemario si dvije vrlo bitne riječi), em nisi skontao u vezi 6950 (izgleda da bih morao još par puta napisat da skužiš jer očito se prema tebi ne izjašnjavam dovoljno jasno). Što reći. 

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

Em nisi skontao u vezi 5850 (zanemario si dvije vrlo bitne riječi), em nisi skontao u vezi 6950 (izgleda da bih morao još par puta napisat da skužiš jer očito se prema tebi ne izjašnjavam dovoljno jasno). Što reći. 

A sta to tocno nisam skontao?Falili smo u vezi HD 6950,ona od 1600 kuna ima single fan cooler a za 1650 kuna se nade sa dual fan coolerom.Sto se tice HD 5850 nemozes reci da je jaca kada nije,na stocku gubi od HD 6870.Kartice se usporeduju na stocku.

14 godina

Dobro Ante kaže, HD 6870 jest jača i brža od HD 5850. To što HD 5850 ima više OC potencijala je drugi par opanaka !

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

A sta to tocno nisam skontao?Falili smo u vezi HD 6950,ona od 1600 kuna ima single fan cooler a za 1650 kuna se nade sa dual fan coolerom.Sto se tice HD 5850 nemozes reci da je jaca kada nije,na stocku gubi od HD 6870.Kartice se usporeduju na stocku.

Još uvijek nisam ziher da si skužio zaista jer ovo boldano nije točno nikako, i grafa iz Protisa i grafa iz magazina i grafa iz Portia to je JEDNA TE ISTA grafa. Ovo boldano ti dakle jednostavno ne stoji.

Rekao kako je 5850 po meni bolja grafa od 6870, to kao prvo. Naravno, ti si krivo protumačio moju izjavu, mislivši kako ja govorim da je HD5850 jača od HD6870. Ja to zovem missunderstandingom inače. Kao drugo, nema te HD6870 koja se OC-a tako dobro kao jedna HD5850. Provjereno. S obzirom na to 6870 koja se nerijetko guši pri 980MHz za Core i ni pri podizanju takta meme nije znatno bajnija, skoro svaka, referentna čak HD5850 bez pol beda premašuje 900MHz za Core i 1.200MHz za memu. Zaključak je da zbog globalno boljih OC-erskih sposobnosti (potencijala) 5850 u velikom broju igara jednostavno šiša također OC-anu 6870, mada su to jasno vrlo vrlo vrlo sitne razlike, nijansa.

14 godina

Sto se tice HD 6950 iz Portia nemogu ju naci po broju artikla pa cu ti vjerovati na rijec.Inace naveo sam ti vec da 5XXX serija(WLIW4 dizajn)bolje skalira overclokom a losije u CF-U.Kod 6XXX serije(WLIW5 dizajn)je obrnuto,manje dobije overclockom ali skalira puno bolje u CF-U.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Sto se tice HD 6950 iz Portia nemogu ju naci po broju artikla pa cu ti vjerovati na rijec.Inace naveo sam ti vec da 5XXX serija(WLIW4 dizajn)bolje skalira overclokom a losije u CF-U.Kod 6XXX serije(WLIW5 dizajn)je obrnuto,manje dobije overclockom ali skalira puno bolje u CF-U.

nou, nou, nisi skontao.

Sve AMD-ove kartice osim HD6950 i HD6970 su WLIW5 sa jednim kompleksnim shaderom dok HD6900 imaju VLIW4 dizajn gdje se svi shaderi u threadu koriste za kompleksne namjene. Prednost VLIW4 odnosu na VLIW5 je otprilike 10% na jednakom die space-u, osim kod GPU rendanja gdje VLIW5 rastura zbog big shadera.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

nou, nou, nisi skontao.

Sve AMD-ove kartice osim HD6950 i HD6970 su WLIW5 sa jednim kompleksnim shaderom dok HD6900 imaju VLIW4 dizajn gdje se svi shaderi u threadu koriste za kompleksne namjene. Prednost VLIW4 odnosu na VLIW5 je otprilike 10% na jednakom die space-u, osim kod GPU rendanja gdje VLIW5 rastura zbog big shadera.

I ti si mene krivo skontao jer nisam precizirao,ciljao sam na CYPRESS jezgru(HD 5850) vs BARTS PRO(HD 6870).Znam za podebljano.

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Još uvijek nisam ziher da si skužio zaista jer ovo boldano nije točno nikako, i grafa iz Protisa i grafa iz magazina i grafa iz Portia to je JEDNA TE ISTA grafa. Ovo boldano ti dakle jednostavno ne stoji.

Rekao kako je 5850 po meni bolja grafa od 6870, to kao prvo. Naravno, ti si krivo protumačio moju izjavu, mislivši kako ja govorim da je HD5850 jača od HD6870. Ja to zovem missunderstandingom inače. Kao drugo, nema te HD6870 koja se OC-a tako dobro kao jedna HD5850. Provjereno. S obzirom na to 6870 koja se nerijetko guši pri 980MHz za Core i ni pri podizanju takta meme nije znatno bajnija, skoro svaka, referentna čak HD5850 bez pol beda premašuje 900MHz za Core i 1.200MHz za memu. Zaključak je da zbog globalno boljih OC-erskih sposobnosti (potencijala) 5850 u velikom broju igara jednostavno šiša također OC-anu 6870, mada su to jasno vrlo vrlo vrlo sitne razlike, nijansa.

6870 i 5850 se dadnu jednako visoko overclockati ali kada rade na istom taktu dovoljno je samo ovo pogledati:

6870 - 1120 SP

5850 - 1440 SP

+još nekoliko TMU jedinica koje su dio clustera.

Ukratko, HD6870 takt spašava. Kad rade na istom taktu, 5850>>6870

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

zoharbizo kaže...

I ti si mene krivo skontao jer nisam precizirao,ciljao sam na CYPRESS jezgru(HD 5850) vs BARTS PRO(HD 6870).Znam za podebljano.

Vidi boldano, ne znam kako se može krivo shvatiti.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

nou, nou, nisi skontao.

Šta reći. Sve neki nesporazumi večeras, gdje god pogledaš. Ha valjda je takav dan, bez veze neki. Vrijeme za počinak.

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Šta reći.

Koju posluku porati. Laku noć, babo ustaje u 6 ujutro {#}

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Caesar et Brutus kaže...

6870 i 5850 se dadnu jednako visoko overclockati ali kada rade na istom taktu dovoljno je samo ovo pogledati:

6870 - 1120 SP

5850 - 1440 SP

+još nekoliko TMU jedinica koje su dio clustera.

Ukratko, HD6870 takt spašava. Kad rade na istom taktu, 5850>>6870

Sa svim se slažem osim s boldanim. Brojna iskustva govore ipak drukčije. 

14 godina

Jedno misli luda glava a drugo pise.Veceras sam zbunjen.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Imaš na hwbot-u xy iskustava pa baci pogled. Obe idu preko 1GHz pa do 1100 na zraku.

14 godina
ATiGamer kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Imaš na hwbot-u xy iskustava pa baci pogled. Obe idu preko 1GHz pa do 1100 na zraku.

Sa povecanjem napona,dakle we need programabile voltage regulator.{#}Inace danas cili dan faks,pa teretana.Ovo mi je prvih pola sata doma,shvatite me.{#}

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Caesar et Brutus kaže...

I eto ti ga na stari moj. Nisi me skontao ponovo. Idem posluku porati uhm, ovaj porluku posrati. {#}  

14 godina
odjavljen

ljudi ova kartica je dual fan verzija, kriva slika stavljena, ako treba nazovite protis i sami se uvjerite;)

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
lolipopmen kaže...
Jakovp kaže...

Opa već odgovor :) A kakav je hladnjak? Jel ne želim da bude bučani, a nikako ne hladi. Ako se ne varam ovo je referentni Nvidia cooler?

Ha gle, za te pare teško ćeš naći bolju NVidia-inu grafu.

Hladnjak nije bučan, inače sasvim je solidno riješeno hlađenje grafe. Možda je zericu bolje od onog referentnog hlađenja. Premda vrlo slični izgledom, hladnjaci nisu skroz isti, kada malo bolje pogledaš.

Grafa je blago tvornički OC-ana, što predstavlja još jedan sitan plusić.

Zaključak: Go 4 it. Nećeš pogriješiti. {#}

Nisam baš imao vremena ovih dana pa sam tek danas pročitao napisano i hvala. Uglavnom našao sam ovu grafičku koja mi ide u buđet http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051803855 i našao dosta toga na netu o njoj, po pisanjima (što testovi što korisnici na raznim forumima) grafička je odlična, jako dobro se oc-a, ima jako dobar tih hladnjak, ne grije se i strašno se da oc-at. Još nakon što sam našao ovaj video i došao do dijela gdje se čuje (bolje rečeno ne čuje) ventilator na hladnjaku zaljubio sam se u nju zbog tišine 

Kako ti se čini ovaj model?

14 godina

Jel to piše GTX 460 za 1250 kn ili  se meni čini ??? Pa uzmi GTX 560 jel isto košta !!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice