Da li pri spajanju u crossfire polje obje graficke moraju biti identicne, od istog proizvođaca ili je dovoljno da je isti GPU odnosno da su istih specifikacija?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isti model (mogu biti različiti proizvodjaci, tipa XFX i Sapphire) ali mogu biti razlicite frekvencije, tada ce brza raditi na frekvencijama sporije.
zahvaljujem na odgovoru
Crossfire je dostafleksibilan što se tiće spajanja kartica, ali ja ti toplo preporučam da se uzimaju poptuno identične kartice (znači Proizvođač, GPU, količina RAM-a, isti taktovi i isti BIOS), čisto da sve bude kako treba. Za CF potreban je jedan CF mostić, monitor s barem 1650 x 1050 rezom i brz trojezgraš/četverojezgraš @ minimalno 3.0GHz (dvojezgraši samo oni koji rade na 3.8+ GHz bi preporučio).
Dosta je bitno koji čip kartice imaju, ako nemaju identicni onda mozes zaboraviti CF
Tu imas tablicu koju s kojom mozes spariti, malo treba updateati - staviti 5XXX seriju pa cu ja malo nadopuniti:
5770 i 5750 mogu se sa istom ili medjusobno upariti u CF.
5870,5970 i 5850 se mogu sa istom ili medjusobno upariti u CF.
Dosta je bitno koji čip kartice imaju, ako nemaju identicni onda mozes zaboraviti CF
Tu imas tablicu koju s kojom mozes spariti, malo treba updateati - staviti 5XXX seriju pa cu ja malo nadopuniti:
5770 i 5750 mogu se sa istom ili medjusobno upariti u CF.
5870,5970 i 5850 se mogu sa istom ili medjusobno upariti u CF.
zanimljivo,dosta kombinacija ako je istina
Vidiš da je to od AMD-a stranica
Isti model (mogu biti različiti proizvodjaci, tipa XFX i Sapphire) ali mogu biti razlicite frekvencije, tada ce brza raditi na frekvencijama sporije.
Neće. U CF-u su grafičke potpuno neovisne jedna o drugoj što se tiče frekvencija
Neće. U CF-u su grafičke potpuno neovisne jedna o drugoj što se tiče frekvencija
tako je, frekvencije mogu biti različite jedino jača mora imat istu količinu memorije ko slabija.recimo ako uparuješ 1gb i 512mb ovu od 1gb moraš u biosu ograničit na 512mb.
Crossfire je dostafleksibilan što se tiće spajanja kartica, ali ja ti toplo preporučam da se uzimaju poptuno identične kartice (znači Proizvođač, GPU, količina RAM-a, isti taktovi i isti BIOS), čisto da sve bude kako treba. Za CF potreban je jedan CF mostić, monitor s barem 1650 x 1050 rezom i brz trojezgraš/četverojezgraš @ minimalno 3.0GHz (dvojezgraši samo oni koji rade na 3.8+ GHz bi preporučio).
Hoces rec da se meni na Intel E8400 (2*3.0GHz) ne isplati stavljat dva radeona 4850 u crossfire?
Hoces rec da se meni na Intel E8400 (2*3.0GHz) ne isplati stavljat dva radeona 4850 u crossfire?
Isplati ti se naravno a i 4850 nije zahtjevna grafa.
Meni Q9650 @ 3GHz ne može nahraniti potpuno dvije 4870 grafičke, rekao bi oko 80% (dosta bolje radi na 3.6GHz)
Imao sam E6600 (dvojezgraš) @ 3.6GHz s dvije 4870 grafičke i mogu reći da daleko bolje igre idu s Q9650-kom na 3GHz
No naravno bilo bi ispaltivo, samo ne bi dobio paš previše frameova (možda oko 30-40% više) s još jednom 4850-kom
Ovdje sam napravio usporedbu 4870 i 4870 CF sa svim komponentama na stock frekvenciji