Spajanje u CrossFire

poruka: 12
|
čitano: 2.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Spajanje u CrossFire

Da li pri spajanju u crossfire polje obje graficke moraju biti identicne, od istog proizvođaca ili je dovoljno da je isti GPU odnosno da su istih specifikacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Spajanje u CrossFire

Isti model (mogu biti različiti proizvodjaci, tipa XFX i Sapphire) ali mogu biti razlicite frekvencije, tada ce brza raditi na frekvencijama sporije.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje u CrossFire

zahvaljujem na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje u CrossFire

Crossfire je dostafleksibilan što se tiće spajanja kartica, ali ja ti toplo preporučam da se uzimaju poptuno identične kartice (znači Proizvođač, GPU, količina RAM-a, isti taktovi i isti BIOS), čisto da sve bude kako treba. Za CF potreban je jedan CF mostić, monitor s barem 1650 x 1050 rezom i brz trojezgraš/četverojezgraš @ minimalno 3.0GHz (dvojezgraši samo oni koji rade na 3.8+ GHz bi preporučio). 

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje u CrossFire

Dosta je bitno koji čip kartice imaju, ako nemaju identicni onda mozes zaboraviti CF

Tu imas tablicu koju s kojom mozes spariti, malo treba updateati - staviti 5XXX seriju pa cu ja malo nadopuniti:

5770 i 5750 mogu se sa istom ili medjusobno upariti u CF.

5870,5970 i 5850 se mogu sa istom ili medjusobno upariti u CF.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
RE: Spajanje u CrossFire
AA-d00d kaže...

Dosta je bitno koji čip kartice imaju, ako nemaju identicni onda mozes zaboraviti CF

Tu imas tablicu koju s kojom mozes spariti, malo treba updateati - staviti 5XXX seriju pa cu ja malo nadopuniti:

5770 i 5750 mogu se sa istom ili medjusobno upariti u CF.

5870,5970 i 5850 se mogu sa istom ili medjusobno upariti u CF.

zanimljivo,dosta kombinacija ako je istina

16 godina
neaktivan

Vidiš da je to od AMD-a stranica

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Isti model (mogu biti različiti proizvodjaci, tipa XFX i Sapphire) ali mogu biti razlicite frekvencije, tada ce brza raditi na frekvencijama sporije.

Neće. U CF-u su grafičke potpuno neovisne jedna o drugoj što se tiče frekvencija

16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
Mentalist kaže...

Neće. U CF-u su grafičke potpuno neovisne jedna o drugoj što se tiče frekvencija

tako je, frekvencije mogu biti različite jedino jača mora imat istu količinu memorije ko slabija.recimo ako uparuješ 1gb i 512mb ovu od 1gb moraš u biosu ograničit na 512mb.

Don't drink and drive, Take joint and fly!! ;)
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Crossfire je dostafleksibilan što se tiće spajanja kartica, ali ja ti toplo preporučam da se uzimaju poptuno identične kartice (znači Proizvođač, GPU, količina RAM-a, isti taktovi i isti BIOS), čisto da sve bude kako treba. Za CF potreban je jedan CF mostić, monitor s barem 1650 x 1050 rezom i brz trojezgraš/četverojezgraš @ minimalno 3.0GHz (dvojezgraši samo oni koji rade na 3.8+ GHz bi preporučio). 

Hoces rec da se meni na Intel E8400 (2*3.0GHz) ne isplati stavljat dva radeona 4850 u crossfire?

16 godina
neaktivan
Pajco kaže...
Oly_E3 kaže...

Hoces rec da se meni na Intel E8400 (2*3.0GHz) ne isplati stavljat dva radeona 4850 u crossfire?

Isplati ti se naravno a i 4850 nije zahtjevna grafa.

16 godina
neaktivan

Meni Q9650 @ 3GHz ne može nahraniti potpuno dvije 4870 grafičke, rekao bi oko 80% (dosta bolje radi na 3.6GHz)

Imao sam E6600 (dvojezgraš) @ 3.6GHz s dvije 4870 grafičke i mogu reći da daleko bolje igre idu s Q9650-kom na 3GHz

No naravno bilo bi ispaltivo, samo ne bi dobio paš previše frameova (možda oko 30-40% više) s još jednom 4850-kom

Ovdje sam napravio usporedbu 4870 i 4870 CF sa svim komponentama na stock frekvenciji

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 10:09 (Oly_E3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice