koju karticu bi preporucili od ove 2,nemam bas iskustva s palitom,cijenu je tu negdje,obadvije su giga rama ddr5 osim sto je prva 128bitna a palitova 320 bitna tako da naginjem palitu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koju karticu bi preporucili od ove 2,nemam bas iskustva s palitom,cijenu je tu negdje,obadvije su giga rama ddr5 osim sto je prva 128bitna a palitova 320 bitna tako da naginjem palitu
7790 u svakom slučaju
.
s druge strane GTX 470 raste na drvu :p
hvala na odgovoru,samo nije mi jasno zasto je tako,ako mi moze neko objasnit zasto je tako,zar nije vise bitna kartica bolja,neki mi kazu bolje uzet recimo karticu 256bitnu od gige nego recimo 128bitnu od 2 gige a ove koje sam ja naveo su obadve gigu rama ddr 5,sta jos trebam onda gledati u specifikacijama ili je zato sto je taj palit zmnjr marka,inace ista je kao nvvidia gtx 470 i kostale su 350 dolara nove palit 20 dolara jeftiniji
7790 je dx12 kartica, 470 je prastara za danasnje potrebe u svakom pogledu

eto da,to sam i vidio palit je drx11,ali ne vidim po cemu jos bi ta kartica bila losija,osim branda,malo mi je taj vodic preopsiran a i zastario,eto bas na pocetku teme covjek preporucje gtx 400 a ja gledam gtx 470,znaci model iznad
zasto mi se ne bi isplatila ako ju dobijem za par sto kuna a vrti gta 5,ja to kupujem za klinca da se igra,ne mora to bit sad ne znam sta
GTX470 je stara pa punih 7 godina,istina to je grafa sa prvom DX11 podrškom stoga i dalje ima podršku od novih igara koje podržavaju isti iako ga uskoro zamjenjuje "DX12,ali vrlo sporo". Što se tiče snage kartice za današnje nove igre je dovoljna za low/med postavke,malo stariji naslovi idu na med,dok sve starije preko 5 god i nezahtijevno ide bez beda na High. Sa najnovijim driverima je ta grafa još ispeglanija po pitanju perfomansi kao i HD7790. HD 7790 ima 128 bit sabirnicu ali zato znatno bržu GDDR5 memoriju na 1500Mhz po defaultu pa tako ima ukupnu propusnost od 96GB,pak GTX470 ima gotovo trostruko širu 320bit sabirnicu ali zato koristi sporiju memeriju na 837mhz pa je ukupna propusnost malo viša od 130gb, I to je manje više to uz gore navedeno
eto da,to sam i vidio palit je drx11,ali ne vidim po cemu jos bi ta kartica bila losija,osim branda,malo mi je taj vodic preopsiran a i zastario,eto bas na pocetku teme covjek preporucje gtx 400 a ja gledam gtx 470,znaci model iznad
zasto mi se ne bi isplatila ako ju dobijem za par sto kuna a vrti gta 5,ja to kupujem za klinca da se igra,ne mora to bit sad ne znam sta
Kupi što hočeš. 7790 dođe 400 kn mozda i manje. Nađe se i 7850 za 4 glave koja je bolja od obje. Koji klinac ima komp?
...HD 7790 ima 128 bit sabirnicu ali zato znatno bržu GDDR5 memoriju na 1500Mhz po defaultu pa tako ima ukupnu propusnost od 96GB,pak GTX470 ima gotovo trostruko širu 320bit sabirnicu ali zato koristi sporiju memeriju na 837mhz pa je ukupna propusnost malo viša od 130gb, I to je manje više to uz gore navedeno
hvala 3n3m1,kratko i jasno
ništa to nije kratko i jasno jer fali ono osnovno nakon tog izračuna - koliko veze na baš tim karticama propusnost od 130gb ima u odnosu na 96gb
odnosno jel bi uopće bilo razlike na primjerice 470 da ima manju propusnost od 96gb koliko ima 7790 i isto tako jel bi 7790 profitirala išta od toga da ima više od tih 96gb propusnost?