Sapphire HD 4730

poruka: 14
|
čitano: 4.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sapphire HD 4730

Pozdrav

Uzeo sam danas Ati HD 4730 graficku i dobro mi radi, samo se previse zagrijava, jeli to normalno na ovoj kartici i imali je jos ko da koristi i kako njemu sluzi hladjenje, kad stavim ruku oprzim se, puno mi se grije

Mulalic Aid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Sapphire HD 4730

Pa mislim da su temperature za tu grafičku oko 56 °C u idle i oko 76 u loadu. Zašto ne provjeriš ventilator softverski? Imaš ATI catalyst control centar koji instaliraj sa driverom od graf. i podesi na ATI overdrive brzinu po potrebi! Ja imam jaču od tvoje i HD4870 se ne grije uopće preko 60° u loadu i to sa igrama kao Crysis ili Far Cry 2. PlačJedino će ti buka smetati...

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina
neaktivan

neznam ja to podesit, nisam dobar sa tim softwerom, samo me zanima jel treba ovako da se zagrijava ili ne treba, ako ne treba da je vratim u servis da mi rijese to, ako treba da se ne brinem dalje, i da li ce riknuti ako se ovoliko zagrijava

Mulalic Aid
17 godina
protjeran

Evo ti link sa testa grafike 4730 na hrvatskom jeziku. Pogledaj i vidjeti ćeš da su ti temperature sasvim normalne. Štoviše ja sam bio u krivu jer se temperature dignu i do visokih 85 u loadu. Inače ono pod normalne je za tvoju karticu jer nisu normalne ako su ipak toliko visoke, ali ipak mislim jer je to tvornički pa kartica i izdrži opterećenje.

16 godina
neaktivan

Dobro, hvala ti

Mulalic Aid
17 godina
Sapphire HD 4730

Što tu karticu?

Grije se ko luda.

Troši kao HD 4870.

Ne da se puno clockati.

Slabija je od HD 4770, 4830, 4850, ... u biti tu je negdje s HD 4670 a skuplja je...

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a ako stavim u ccc fan control na 100% da se ventilator okrece na najvecoj brzini ocel mi to sta pomoci

Mulalic Aid
16 godina
protjeran
wanted kaže...

a ako stavim u ccc fan control na 100% da se ventilator okrece na najvecoj brzini ocel mi to sta pomoci

Oće i to dosta, al ceti buku računala povećati.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista
17 godina
protjeran

Ma daj... Lol dosta ti je oko 42. Ja držim obično na 38%, a ponekada ako baš zaigram stavim 42 ili do 50 baš ako mi se igra po cijeli dan pa da se eto ne ugrijava. Inače mislim moja kartica je toplija od tvoje, temperature su 78 idle i 92 load pa se sa ventilatorom ne grije? Što će tebi onda? Stavi si na 50 ako baš hoćeš da se malo čuje bučnije, a da opet dovoljno ohladi.Namigiva

17 godina
neaktivan
Sapphire HD 4730

Savjet=nemojte uzimati tu karticu, troši struje ko munjena i neopravdava performanse. Namjenjena je kao za low end konfu a treba kvalitetno napajanje od bar 500w

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma zar ne vidiš da je već uzeo 4730? Napisao je u prvom postu u temi!!! Inače stoji sve: da se grije jako i troši struju k'o luda, samo je i dobra kartica za te novce. Iako je 4670 best buy. Ili možda poslije 4770 od Atija. Pa i moja je bila best-buy lani u 8 mjesecu kad sam uzeo HD4870. Sad nije više. I grije se jako i troši struje puno. Samo je i jača duplo od 4730. Pa i košta duplo...Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 17:27 (stoncin3).
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Ma zar ne vidiš da je već uzeo 4730? Napisao je u prvom postu u temi!!! Inače stoji sve: da se grije jako i troši struju k'o luda, samo je i dobra kartica za te novce. Iako je 4670 best buy. Ili možda poslije 4770 od Atija. Pa i moja je bila best-buy lani u 8 mjesecu kad sam uzeo HD4870. Sad nije više. I grije se jako i troši struje puno. Samo je i jača duplo od 4730. Pa i košta duplo...Osmijeh

Nebaš duplo, prije 40-50%. HD4770 je u rangu s HD4850.

17 godina
protjeran

OKNamigiva karikirao sam to "duplo" jer je jača glava boli! Samo sad će izaći Dirt 2 za PC u rujnu, a za to treba DX11 kartica! Sad me malo glava zaboli kad vidim da sam pred manje od godinu dana dao za svoju 2100 kuna, a već igram Dirt prvi dio i dobar mi je pa bih i drugi probao dio. Sad ja kakav sam moram imati Ultra postavke pa ću se sigurno zaletiti po novu 5870.Sramim se

16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

OKNamigiva karikirao sam to "duplo" jer je jača glava boli! Samo sad će izaći Dirt 2 za PC u rujnu, a za to treba DX11 kartica! Sad me malo glava zaboli kad vidim da sam pred manje od godinu dana dao za svoju 2100 kuna, a već igram Dirt prvi dio i dobar mi je pa bih i drugi probao dio. Sad ja kakav sam moram imati Ultra postavke pa ću se sigurno zaletiti po novu 5870.Sramim se

Neš ti par detalja, ionako ih tesko uocava oko.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice