Zelio bih kupiti jednu od te dvije.Zanima me koja je bolja a gaming.Kupit cu si monitor samsung 2433BW,imam procesor intel 2 core quad na 2,4ghz.Razlika u cijeni je vrlo mala. također me zanima opcenito koji od ova dva proizvodjaca je bolji...
Sapphire je kao proizvođač radeona poznat po kvaliteti
XFX je kod Nvidie poznat po kvaliteti
Pošto je XFX nov u porizvođenju radeona
Ja preporučujem Sapphire zbog dobrog hlađenja - VaporX ćelija
koliko kostaju te kartice i gdje?
Još nisu stigle u HR
Krenule su u prodaju u SAD tek nedavno
Bit će dvije Toxic i Vapor - X
http://www.hardwarebase.net/novosti.php?akcija=pokazi&vijest_id=1434
nadam se da ce stic do sredine 7 mjeseca, izgledaju odlično, a vjerojatno ce imati i odlično hlađenje
koliko kostaju te kartice i gdje?
Još nisu stigle u HR
Krenule su u prodaju u SAD tek nedavno
Bit će dvije Toxic i Vapor - X
http://www.hardwarebase.net/novosti.php?akcija=pokazi&vijest_id=1434
Toxic, je clockan na 950 mhz, nesto slicno Atomic, samo manji clock, uz to je i bolji od XFX HD4890 XXX, edition, jer je za 50 mhz veci clock, uz to ima i odlican cooler.
Toxic rulez :D
Evo da malo ispravim svoju predhodnu gresku
Imaju dvije HD4890 TOXIC, jedna je na 870 mhz, i vrlo je tiha, ispod 20 db(ispod 30db u većim opterećenjima)(evo link...)!
-Druga je ista ta samo clockana na 960 mhz, sto naravno znaci da je malo bucnija, sad koliko neznam, prema mojim pretpostavkama ova druga Toxic je jaca za 7-8% od obicne HD4890, a 3-4 % slabija od Atomic!
Obe grafe imaju jednako hlađenje!
Evo vise od toj grafi koja je dosla u Links
Klik....
Nadam se da sam nekome pomogao, sreća ja jos nisam sebi narucio XXX edition, radi skole, pa sam odgodio kad zavrsi skola, pa mozda tu narucim :)
Bok ljudi, vec neko vrijeme imam problem sa grafickim karticama jer nikako da odlucim koju da uzmem, a sad kad je skoli kraj odlucio sam definitivno nes poduzeti.
Pa ako mi neko moze reci sta se najvise isplati: -ja razmisljam da uzmem neku ATI jevu, vjerojatno neku od 4890 (sapphire ili nes tako) ali neznam koju
E sad ako neko od vas zna mozda na kojoj bi mi radila igra Call of Duty4 i nova 6-ica kad dodje(11.10.) na svim detaljima na high i jos da mi vrti maximalno fps-a(250).
Ako netko ikako moze pomoc bio bih zahvalan.
Pozdrav!
Bok ljudi, vec neko vrijeme imam problem sa grafickim karticama jer nikako da odlucim koju da uzmem, a sad kad je skoli kraj odlucio sam definitivno nes poduzeti.
Pa ako mi neko moze reci sta se najvise isplati: -ja razmisljam da uzmem neku ATI jevu, vjerojatno neku od 4890 (sapphire ili nes tako) ali neznam koju
E sad ako neko od vas zna mozda na kojoj bi mi radila igra Call of Duty4 i nova 6-ica kad dodje(11.10.) na svim detaljima na high i jos da mi vrti maximalno fps-a(250).
Ako netko ikako moze pomoc bio bih zahvalan.
Pozdrav!
Pa kolko treba, do 2000 tak nesto.
Ako znas neku samo napisi ja cu pogledat kolko kosta, bitno mi je samo da mi podrzava tak igrice na high rezoluciji i sve, te po mogucnosti da je ATIjeva.
Ako znas neku samo napisi ja cu pogledat kolko kosta, bitno mi je samo da mi podrzava tak igrice na high rezoluciji i sve, te po mogucnosti da je ATIjeva.
Evo više od HD4890 TOXIC:
Kilik....
Da pogledao sam, uzeo bi si tu jacu (buka nema veze, ionako imam sluske dok radim), jel mislis da bi na tom cudu radilo ono kako sam rekao(sve naj vise i fps 250) i nova CoD6 igra isto tako?
Kao prvo procesor ti je usko grlo i nikako nebi mogao iskoristiti 4890-icu. A kao drugo šta će ti 4890-ica na 17'' monitoru?!?! Ta grafulja je overkill za tvoju konfu! Jedna HD4670 ili HD4830 bi bolje odradila posao na tim rezama!
Da pogledao sam, uzeo bi si tu jacu (buka nema veze, ionako imam sluske dok radim), jel mislis da bi na tom cudu radilo ono kako sam rekao(sve naj vise i fps 250) i nova CoD6 igra isto tako?
A lol sad ste me ubili u pojam, i ti i tvoj kolega XD. Hvala na informacijama, odo sada pjevat "tata kupi mi procesor, monitor i grafffuuuu", a kasnije bubreg prodat. pozz
Pa nemoraš! Uzmi si jednu ATI HD4670 512 DDR4 i deri na high na max rezi za taj monitor! Samo malo clockaj proc, pretpostavljam da je to Intel Pentium Dual Core E2200.
A lol sad ste me ubili u pojam, i ti i tvoj kolega XD. Hvala na informacijama, odo sada pjevat "tata kupi mi procesor, monitor i grafffuuuu", a kasnije bubreg prodat. pozzz
Pa onaj moj odgovor za novu konfu se odnosio za hd 4890 . a ja ti isto preporucam da uzmes hd 4670 jer je odlicna za tu rezu.
Aha, dobro al evo pogledao sam i imam doma neki proc od tate (core 2 duo 2 x 2.4) mozda bi na njemu bilo nesto bolje (ak ne recite koji bi bio dobar za sada i neko vrijeme da mi traje ak uzimam novi. A sto se tice monitora ima ih k'o salate tako da to nije bas neki problem.
Core 2 duo je dobar i jak sam po sebi. Ako mijenjaš PC onda si uzmi nekog Phenoma 2 ili Core 2 quad, možda pa za više novaca Core i7 od Intela. Da imaš ipak zbrinutu situaciju na dogledno vrijeme
Ovako, nemoj uzimat HD4890 to ti je Mega Over kill, nego uzmeš HD4850 ili neku u tom rangu ili jacu, i uzmeš procesor, a procesor uzmes E8200 (oko 975 kn u ADMa)
I to bi te izaslo ukupno oko 2000 kn, taman koliko si mislio samo za grafu dat.
A RAM ti nepripozna zato sto su ti 32 bitni windowsi.
Ovako, nemoj uzimat HD4890 to ti je Mega Over kill, nego uzmeš HD4850 ili neku u tom rangu ili jacu, i uzmeš procesor, a procesor uzmes E8200 (oko 975 kn u ADMa)
Pa reko sam sta imam znaci monitor nabavim kakav treba nije problem, proc imam sa strane jedan core 2 duo 2x2.4, ram 4 gb, vidi mi samo 2, 8 tako nesto. A novaca mogu dosta izdvojit dobio sam od krizme.
Ako imaš novca uzmi si novi proc. Ako hoćeš dualac uzmi E8200 ili 8400, ili Q9550 od quadova. No možeš i taj clockat malo pa si uzmi 4890, iako nisam siguran da bi ga taj tvoj Core2Duo iskoristio u potpunosti :S Za 4890 ćeš morat i uzet barem 22'' monitor!