[review] Sapphire 6950 i modanje u 6970

poruka: 716
|
čitano: 129.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: [review] Sapphire 6950 i modanje u 6970
jel ti vec dosla?!
daj sam reci, kolko je glasna?
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
15 godina

Sigurno je tiha kad ima isto vapor chamber kao i GTX 580{#}

17 godina

Nažalost ništa od testiranja danas jer nemrem comp upalit. Stavio sam stariji bios u nadi da će se nešto popravit što se tiče postavljanja latencija za memoriju, a matična sada neprepoznaje procesor i nema slike...

Sutra bude bilo garant.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dali moze neko reci kakve su mu temperature u idleu i loadu nakon sto je 6950 otkljucao u 6970

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 21:44 (sleid).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daxp kaže...
...

Jesi li dizao napon? 910 MHz mi se čini premalo...

Hyperion kaže...

A ja GTX570 :-P

{#}

Vidjet ćeš kad te ownam s Athlonom i 6950 unlocked {#}

14 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
daxp kaže...
...

Jesi li dizao napon? 910 MHz mi se čini premalo...

Hyperion kaže...

A ja GTX570 :-P

{#}

Vidjet ćeš kad te ownam s Athlonom i 6950 unlocked {#}

Ti ćeš sad okrenuti kontru na ovaj post ali Athlo II X4 je bottleneck za unlockanu HD 6950...ma koliko klokan on bio.

14 godina
neaktivan

nisam dizao napon, digao sam na 920 ali nakon 10-tak (ili 15-tak) minuta CRASH,

dizanje napona me u ovom trenutku lagano muci zbog visokih temp na VRM-ovima, koje bi u tom slucaju bile jos vise

(ostale temp. su mi iste/slicne kao po siteovima sa reviewima) a ako se ne varam VRM-ovi na 69XX seriji (prva generacija)

su predvidjeni da idu do 120C (ili 125), a ne volim stvari tjerati do kraja (mora biti malo margine - jednostavno tako sam cijepljen -

profesionalna deformacija)

bas mi je drago da si si piknuo tu karticu, kakav je prvi dojam?

15 godina
neaktivan
daxp kaže...

nisam dizao napon, digao sam na 920 ali nakon 10-tak (ili 15-tak) minuta CRASH,

dizanje napona me u ovom trenutku lagano muci zbog visokih temp na VRM-ovima, koje bi u tom slucaju bile jos vise

(ostale temp. su mi iste/slicne kao po siteovima sa reviewima) a ako se ne varam VRM-ovi na 69XX seriji (prva generacija)

su predvidjeni da idu do 120C (ili 125), a ne volim stvari tjerati do kraja (mora biti malo margine - jednostavno tako sam cijepljen -

profesionalna deformacija)

bas mi je drago da si si piknuo tu karticu, kakav je prvi dojam?

S dizanjem napona bi sigurno išlo i više od 910 (920) Mhz. Microman također ima svoj primjerak i sa unlockanom 6950 je potizao do 30MHz slabiji clock od lockane kartice, naravno zbog powertunea i nedostatka 8-pinca. Pošto većina ide na 1GHz, mislim da bi sa software voltmodom imao 950 MHz+ rezultat na unlockanoj 6950.

Baš ću provjerit VRM-ove kad kartica stigne. Obično OC-am kartice samo za bencheve, dok u gamingu i ostalim aplikacijama koristim defaultne taktove.

Karticu sam danas naručio, a trebala bi stići narednih dana.

14 godina
neaktivan

za bench sam mogao to potjerati vise (buduci da sam dotjerao do 920), ali mene interesira samo da idem do kuda mi moze stabilno raditi,

kad provjeris VRM-ove biti ce ti jasno, tako da mislim da si donio pravu odluku sto si sada nabavio, jer bi VRM-ovi nakon revizije trebali biti

jeftiniji (za mene u prijevodu to znaci losiji), a i vrlo je diskutabilno hoce li se nakon te revizije kartice moci na ovaj nacin modati

17 godina

Za idle mogu reći da se kartica nečuje, upalio sam comp čuju se hardovi i trun ventovi i to je to.

Naravno black screen cijelo vrijeme...

@Atigamer: samo ću se blago osmjehnut.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 23:17 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Možeš se i jače nasmijati, dobro će ti doći prije samaranja kickass kartušom...

Mogao bi pomisliti da se šalim pošto je uz prethodni post zubati smajli, no vjeruj mi, ja sam smrtno ozbiljan {#} cmarkove i ostale CPU ovisnike ne računam, no u Crysisu i Metrou bojim se da ti nema spasa. Stay tuned

17 godina
ATiGamer kaže...
Hyperion kaže...

Možeš se i jače nasmijati, dobro će ti doći prije samaranja kickass kartušom...

Mogao bi pomisliti da se šalim pošto je uz prethodni post zubati smajli, no vjeruj mi, ja sam smrtno ozbiljan {#} cmarkove i ostale CPU ovisnike ne računam, no u Crysisu i Metrou bojim se da ti nema spasa. Stay tuned

Hahah, smješan si i previše. U crysisu me buš za 1fps zdero, no u metro-u no way. On pati na jezgrice, a ja ih imam 6 i 6MB L3 cache-a te imam GTX-icu koja pwna ati za 100% u teselaciji, da nepričam o TWIMTBP-u... To je naslov gdje nemaš ama baš nikakve hebene moguće praktičke teoretske fanatičke šanse.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 23:33 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Hahah, smješan si i previše. U crysisu me buš za 1fps zdero, no u metro-u no way. On pati na jezgrice, a ja ih imam 6 i 6MB L3 cache-a te imam GTX-icu koja pwna ati za 100% u teselaciji, da nepričam o TWIMTBP-u... To je naslov gdje nemaš ama baš nikakve hebene moguće fanatičke šanse.

jezgrice u igrama ne buš iskoristio do nove generacije konzola. da imaš i 16 jezgara, pomaka nad x4 nećeš vidjeti da si isus bog.

keš - 200Mhz na jezgri i ode kes.

U Metru proc možeš slobodno prekrižiti kao prednost, tu je grafa bottleneck

Glede teselacije, tu se ja moram ROFL-at.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/38899-amd-radeon-hd-6970-hd-6950-review-22.html

Dakle u heavenu koji forsira teselaxiju mnogo više od Metroa, 6970 daje rezultate jednake GTX570. Kod nVIDIE ćeš prednost nad Caymanom u teselaciji vidjeti jedino u sintetici gdje se teselacija forsira do te razine da nema vizulanog napretka u kvaliteti prikaza, drugim riječima masi maže oči

jedva čekam grafulju, ako sutra ne stigne onda moram čekat petak...

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

no vjeruj mi, ja sam smrtno ozbiljan {#} cmarkove i ostale CPU ovisnike ne računam, no u Crysisu i Metrou bojim se da ti nema spasa. Stay tuned

Nisi mi jasan, dakle u BUG-ovoj recenziji GTX570(sa starim driverima) je u velikoj večini(6 igra od 10) slučajeva brža od HD6970, pa uključujući i Crysis Warhed te BC2 u kojima su Radeonke do sada redovito dobivale konkurentne grafe istog ranga.Nažalost Metro nisu testirali, al pošto je GTX570 u BC2 brža onda je sasvim sigurno brža i u Metrou. Nadalje ti još trebaš svoju grafu otključati da bi uopšte pomišljao na preformanse u rangu GTX570. Ako je uspiješ otključati onda si jedino financijski dobio grafu koju si platio 2200kn, a konkurira 600kn skupljoj GTX570, ako pak ne uspiješ otključati onda si samo izgubio, jer svoju HD5850 nisi mogao prodati po bog zna kojoj cijeni, a nadoplata do HD6950 ne vrjedi razlike u preformansama koje su u rangu HD5870.

I'll be back
17 godina
ATiGamer kaže...

Glede teselacije, tu se ja moram ROFL-at.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/38899-amd-radeon-hd-6970-hd-6950-review-22.html

Dakle u heavenu koji forsira teselaxiju mnogo više od Metroa, 6970 daje rezultate jednake GTX570. Kod nVIDIE ćeš prednost nad Caymanom u teselaciji vidjeti jedino u sintetici gdje se teselacija forsira do te razine da nema vizulanog napretka u kvaliteti prikaza, drugim riječima masi maže oči

jedva čekam grafulju, ako sutra ne stigne onda moram čekat petak...

Si pročitao i ovo: "Note that tessellation IS NOT set to extreme."

Vidjet ćemo tko će koga zderat, ak ništa bar će pomoć ljudima pri kupnji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 8:45 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Nisi mi jasan, dakle u BUG-ovoj recenziji GTX570(sa starim driverima) je u velikoj večini(6 igra od 10) slučajeva brža od HD6970, pa uključujući i Crysis Warhed te BC2 u kojima su Radeonke do sada redovito dobivale konkurentne grafe istog ranga.Nažalost Metro nisu testirali, al pošto je GTX570 u BC2 brža onda je sasvim sigurno brža i u Metrou. Nadalje ti još trebaš svoju grafu otključati da bi uopšte pomišljao na preformanse u rangu GTX570. Ako je uspiješ otključati onda si jedino financijski dobio grafu koju si platio 2200kn, a konkurira 600kn skupljoj GTX570, ako pak ne uspiješ otključati onda si samo izgubio, jer svoju HD5850 nisi mogao prodati po bog zna kojoj cijeni, a nadoplata do HD6950 ne vrjedi razlike u preformansama koje su u rangu HD5870.

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/12.html

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/18.html

Da imam imalo soli u glavi ne bi kupovao 6950 pored 5850, no sad što je tu je. Vjerujem da će se otključati, valjda imam toliko sreće da nebudem među onih 1% kojima se ne otključava {#} Inače, 5850 nisam još prodao, prvo ću vidjeti kako se 6950 ponaša pa onda ide rasprodaja. Za 1200 kn bi mogla ići, vidjet ćemo. U svakom slučaju kristalno mi je jasno da sam popusio kako god ispadne, no hardveraši ko hardveraši, znaš i sam.

Hyperion kaže...

Si pročitao i ovo: "Note that tessellation IS NOT set to extreme."

Vidjet ćemo tko će koga zderat, ak ništa bar će pomoć ljudima pri kupnji.

Nema veze, vidiš i sam da je Cayman daleko ispred Cypressa i u normalnoj teselaciji pa nema razloga da to ne bude i u ekstremnoj. Gotovo svi recenzenti testiraju na normal teselaciji jer shvaćaju da je ekstremna teselacija samo sintetika koja nema veze s igrama. No otom potom.

Mora se malo potpalit vatra, jel {#}

15 godina
neaktivan

hh

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 12:05 (razorst3).

1 0 hvala 0
17 godina

Baš gledam cijene u linksu, ogavno su skupi. Neznam tko uopće tamo kupuje kartice.

Naišao sam na nešto zanimljivo:

IZBACITE ULJEZA

(sve bi to bilo vredu, ali ovo je pod ATI sekcijom, a ne pregled svih kartica)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema grafe do sljedećeg tjedna nažalost. Danas su je tek poslali, sutra ne rade zbog tri kralja, a u petak ne voze u ovu vukoj3binu od sela. Najpametnije bi mi bilo da sam ostao kod kuće tijekom praznika.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

I have some bad news too.

Matičnu prije sat vremena odvezao do Don Kihoty-a, bubnuli nekog athlona x2 6000+ i upalimo to sve radi, update-amo bios međutim više nedaje znakove života.

Ventovi se vrte, black screen. A on baš rekao prije nego što sam resetirao da je ovo zadnji put da ću je vidjet živu, koja ironija, a ostvarila se.

Još ću pokušat kod kuće malo radit clear cmos, restart no sumnjam da će proradit. Izašao iz servisa, a ni hvala nisam rekao... shame on me

I have no luck

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma eto, mene grafa već jučer čekala u trgovini sa ostatkom konfe, al kad nema matične ploče. Danas bi trebala stići, al još niko nije zvao. cccc

Nadam se da će stići prije 7 pa da pokupim do 8.(trebao je šef pokupiti danas u ZGu). Ak ne, loše im se piše. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tnx god proradila matična, bacam se za 20min na testiranje{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jer se da bilo koja HD6950 unlockat u HD6970?

Uzeo bih si VTX3D u Protisa.

link

Koliko je to riskantno da ne oštetim novu karticu?

EDIT Ili na Gigabyte.. bih išao?

link

sell the kids for food-weather changes moods
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 18:58 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

link

link

Nećeš uspjet unlockat, prošla baba s kolačima ccc.

Na techpowerup-u su se sve dale otključat no jedna ili dvije su fail-ale tj. dodatni shaderi su im bili defektni. Tak svejedno na koju ideš jer su obje referentne, iste komponente, isti cooler, isti taktovi, sve isto osim naljepnice. Uzmeš onu koja je jeftinija, a garanciju mislim da imaju istu. Također vidi dali koja ima bolji bundle kao 3dmark11 ili nešto.

17 godina
stoncin3 kaže...

link

link

Jučer sam si naručio Gigabyte 6950 i danas čim je stigla je našla kupca tako da ju nisam ni iz kutije izvadio, naručio sam još jednu za petak, ako te zanima Giga pričekaj do petka pa javim kako je prošlo

clock2much
17 godina
protjeran

Hvala naručio sam Gigabyte već

:P

sell the kids for food-weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uspijesno unlockao svoju asus 6950 iz 3 pokusaja, trebao sam nesto sa cmd-om radit..

zanima me samo dal je moguce da ce zbog toga riknut prije nego sta bi inace da je nisam unlockao?

hvala :D

i dali sam dobro namjestio power na +20, to u catalystu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 21:33 (sleid).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sleid kaže...

uspijesno unlockao svoju asus 6950 iz 3 pokusaja, trebao sam nesto sa cmd-om radit..

zanima me samo dal je moguce da ce zbog toga riknut prije nego sta bi inace da je nisam unlockao?

hvala :D

i dali sam dobro namjestio power na +20, to u catalystu?

bravo! ne boj se nece joj biti nista, ako joj je sudjeno da rikne riknit ce sa ili bez unlocka, i dobro si namjestio power u CCC.

btw prije koliko dana si kupio karticu.....??

Google is your friend
14 godina
neaktivan

U ovom trenutku se sve daju modati u 6970,

nije ti nista riskantno, pogotovo sto imas dual-bios, ak ne radi vratis stari bios i u najgorem slucaju imas 6950

14 godina
neaktivan

kupio sam je prije 2 dana...

btw. sad sam malo igrao starcraft 2 i primijetio sam da mi se ponekad javljaju neke crne tockice, ili se jedan dio zasjeni malo pa dode crno, ne primjeti se previse, al je primjetljivo... dobio sam 20 fpsa vise nego prije sa 6950...

dali da vratim na 6950 ili nezbog tih tockica?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice