Restart nakon instalacije ati drivera

poruka: 10
|
čitano: 3.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Do prije 2 dana sam imao corsair cx 400 watt napajanje i sve je normalno radilo (amd a10 5800k sa integriranom 7660d,nije vise 7770 u kompu)..i izvadio sam napajanje,i dan poslije stavio corsair vx 550w...spojio,očistio kućište,stavio novu pastu (MX4) na proc...i upalim ga,digne windows uđem u sustav i nakon nekog kraćeg vremena mi se resetira i nakon reseta ostane mrak (uopce se ne pojavi BSOD)..odem u BIOS i sve vratim na default,no ista stvar...odem u safe mode i satima bez problema radi sve (jer nema drivera koliko znam)..cijelu noc sam ostavio da radi i nikakvih problema nije bilo..formatirao sam disk,novi windows stavio,radio u sustavu satima sve do trenutka kad sam instalirao drivere od grafe,onda opet isti problem...dakle nije problem u napajanju..trenutno sam bez drivera i koristim racunalo no nije to to naravno..temperature su odlične..i najnovije,i starije drivere sam instalirao no bez uspjeha u rjesavanju problema...neznam više što da radim,pa molim Vas za pomoć..hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 10:04 (donpauk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Restart nakon instalacije ati drivera

-izvukao si pogrešne zaključke..

prvo, driver je uvjek tu. Razlika je samo što MSov (generički) možda nema sve opcije koje ima 'original', inače su identični. Tako se neke 3d funkcije pale tek punim driverom, pa problem može biti u VGA (neispravno) ili neispravan driver. Druga mogućnost, da nije to dvoje, nego nešto treće upakirano s driverom, npr ATIjevki updateovi, multivision itd. itd..

-skini (ponovo) driver sa str proizvođača (ili ATI-AMDovih), instaliraj SAMO osnovni driver i vidi dali ima problema, kasnije lako dodaš CCC i ostalo..

-napajanje može biti uzrok ili MBO-stabilizacija.. jer se tek pod opterećenjem takve stvari dešavaju.

Na kraju može sve biti OK, igre, driveri.. sve može imati bug, pa do greške u instalaciji OSa ili slučajnost kao npr problemi sa strujom zbog snijega (nestabilan napon i padovi-prekidi..)

previše sitnica može biti, previše pogrešnih zaključaka koje te skrenu na pogrešan put.. uvjek provjeravaj ''od nule'' -sve, npr RAM i HDD. Samo je VGA najsumljivija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

danas cu isprobat diskretnu VGA..zasto mislis da je napajanje...proc je stock frekvencija 3.8ghz,podigao sam ga na 4.4 i bez problema cijelu noc odradio,torent radio,temp do 40...i čim instaliram driver(prethodno sve uklonjeno,radi samo na standard VGA graphic adapter)...restartiram kako dovršetak instalacije zahtjeva i problemi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ima li kakva konkretna ideja...psu je corsair vx serija,ranije je bila cx serija 150watta slabija i gurala istu konfiguraciju...cijelu noc komp radio..u normal modu uđe u sustav s driverima i traje neko vrijeme...i sad sam u normal modu (ne u safe modu),samo grafičke drivere nemam,svi ostali su instalirani i pokrenuto je dosta aplikacija....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
donpauk kaže...

danas cu isprobat diskretnu VGA..zasto mislis da je napajanje...proc je stock frekvencija 3.8ghz,podigao sam ga na 4.4 i bez problema cijelu noc odradio,torent radio,temp do 40...i čim instaliram driver(prethodno sve uklonjeno,radi samo na standard VGA graphic adapter)...restartiram kako dovršetak instalacije zahtjeva i problemi

-napajanje i VGA su prvi osumnjičeni u ovakvom slučaju (ne moraju biti krivci..)

..jer, puno opterećenje npr nazivna snaga napajanja 400w ili 550w je samo deklaracija-komad papira, ali se određenoj marki može vjerovati, dok je ispravno (a sve se mora jednom pokvariti).

-napajanje 400w uobičajeno može isporučiti max 280-350w, kod zvjerskih kartica to može biti nedovoljno, pogotovo uz OC CPUa.. Sve probleme otkanjaj bez OCa.

-nakon nekog vremena napajanje gubi efikasnost.. pa od deklariranih 80% može isporučiti npr 70%.. ili ako se pregrijava i manje.

-MBO-VRMovi služe stabilizaciji, ali to je samo za MBO, dok VGA može imati direktno power.. Fišefazna regulacija je skuplja, AMD je tu jeftikanerski napravljen pogotovo ASRockice, ...

Ako je napajanje slabo (uzroci znači mogu biti power, mbo, vga, kabel, gradska mreža, bojler, osigurači...), dešava se upraov ovako nešto i može lako nastradati komponenta jer ne može dovoljno ispeglati napon (gore od visokog napona).

Ako je krivac VGA, jer se i ona mora jednom pokvariti, možda je uzrok napajanje.., ako nije crknuta 'namrtvo' onda se opet ovako ponaša, tj radi 2d dio, ali ne mora raiti 3d (sve) ili pod jačim opterećenjem, nakon zagrijavanja itd, pa i samo jedna funkcija npr teselacija, .. pošto je internet = multimedija = direcx.. ista stvar je vrtio igru ili gledao flash-youtoube... driver-VGA radi isti posao.

- pa kad se tomu doda OC koji je do sad bio na 4.4, moguća oštećenja CPUa, MBO, chipseta.. -jer (opet) ako je do jučer radilo, ne mora raditi vječno, mora jednom crknuti.

Razlika je samo kad je kvar 'pravi' tj 100% crknuto, ili ovakav 'na pola', kad radi, ali ne radi... tako je najteže otkriti uzrok, može biti više uzroka.. npr napajanje i VGA ili MBO.. jer su direktno ovisni (uzrokuju kvarove lančano).

donpauk kaže...

ima li kakva konkretna ideja...psu je corsair vx serija,ranije je bila cx serija 150watta slabija i gurala istu konfiguraciju...cijelu noc komp radio..u normal modu uđe u sustav s driverima i traje neko vrijeme...i sad sam u normal modu (ne u safe modu),samo grafičke drivere nemam,svi ostali su instalirani i pokrenuto je dosta aplikacija....

-drivere imaš. Bez drivera ništa (u PC svijetu) ne radi. Razlika je smao koji driver i dali korsiti sve funkcije, dali opterećuje.korisit komponentu do maximuma (sve funkcije). 'Original' u pravilu, DA, generički možda. Original pod navodnicima jer su svi original, osim modanih, ne postoje lažni osim malwarea...

Npr neka starija VGA npr nVidia, s novim driverom za nvidia-updater.. ili 3dvision.. ili.. (i sl). može imati problema, jer su te opcije namjenjene novijoj seriji.. i može se rušiti, tad je dovoljno ne isntalirati taj soft. Zato (kad imaš problem) ne instaliraj sve, nego samo dio po dio, driver, control panel.. možda je to rješenje.

-sve je to možda, ostalo (preciznije-konkretnije) moraš sam.

edit:

otvaranjem dvije teme za jedan problem teže se dođe do rješenja.. pa može nastavak u drugoj..

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 12:06 (ihush).
13 godina
neaktivan

neznam jel u tome stvar,no instalirao sam drivere i u BIOS-u iskljucio onboard HDMI audio...i ponovno pokrenuo računalo,u normal modu digao windows,odmah se resetirao (nije ostao black screen) i drugi put kad je dignuo windose sve je ok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogeldaj u CCC pod Overdrive kolike su ti trenutni i high performance GPU clockovi, tj da li se poklapaju sa onim što bi trebalo za taj 7660. Meni se desilo da su mi, kad sam jednu AMD/ATI karticu menjao novom, na novoj isprva bili zapamćeni taktovi od stare (iako nisam OC niti bilo šta, reinstalirao sam driver...).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma sve je ok sto se clockova tiče..friška verzija windowsa,novi bios,sve je ko novo..hh....problem je eto bio hdmi audio....vjerujem da ne bih niti morao iskljucivati to na ploči da imam hdmi kabel i monitor....nedavno se šogoru dogodilo da mu ne radi zvuk dok ne spoji hdmi monitor...pa sam tom nekakvom analogijom iskljucio svoj hdmi audio kojeg grafa ima na sebi...i eto šljaka....nadam se da sam u pravu,da se nece ponavljati...hvala svakako na odgovoru

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

-u BIOSu ne postoji HDMI audio opcija, postoji HD-Audio, odnosi se na audio front-panell, može biti AC97 ili HDa.. to ovisi o kućištu-front panelu (piše na samom konektoru, često su oba na žici). (i zvučnoj kartici, ali sve imaju već godinama HDA). Starije MBO-audio su imale jumpere koje je bilo potrebno ukloniti ako se koristi frontpanel i vratiti ako se ne koristi, ali bi to izazvalo problem samo za audio (presječen signalni krug), ostatak računala bi radio.. već dugo te jumpere ne treba dirati, automatika..

-to nebi trebao biti uzrok problema, pa ni rješenje. Vjerojatnije neka druga psotavka npr RAM ali se sejvanjem stvar može popraviti i sve je OK..

13 godina
neaktivan

postoji postoji onboard hdmi audio :) ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice