Je li u redu grafička

poruka: 10
|
čitano: 2.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Je li u redu grafička

imam:

kućište      chieftec midi tower BG-01BBSL-W, bez PS

napajanje:   chieftec power supply 400W, GPS-400AA-101A, Active PFC, 12cm FAN

disk:        HDD Hitachi HDS728080PLA380 80 GB SATA300 7200rpm 8MB

Seagate ST3250410AS 250 GBytes IDE SATA

Kupujem:

Asrock 880GMH USB3 - AMD 880G, AMD SB710, M-ATX

Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3

Corsair 8GB, 2x4GB,1600 MHz, DDR3

GAINWARD GTX460 768MB GDDR5 192bit, PCI-X 2.0 x16, Core : 648MHz

U protisu ili amd košta oko 3200-3300,

Grafička mi košta oko 1130 kN.

Kompjuter ću koristiti za rendere i animacije u 3ds max, photoshop i to. Zanima me jesam li izabrao najbolju karticu što sam mogao za ove novce, može ona biti i 100, 150 kN skuplja ako treba, uglavnom želio bih da je nVidia?

0 0 hvala 0
16 godina
Je li u redu grafička

posto nvidija ima cudu i to, reko bih da je bolja za 3ds od bilo koje atijevke (ali posto imam ogranicena iskustva s tim, mozda se i varam).

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Je li u redu grafička

ma razmišljam kupiti preko njuškala npr. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-460-hawk-talon-attack-oglas-2545175

pa ne znam jel ta gtx puno bolja od ove moje gainward gtx, hoće mi napajanje izdržat i tako?

17 godina
Je li u redu grafička

Napajanje nije dovoljno dobro za tu graficku,jednostavno ga promijeni.A koju sad trenutno graficku imas?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Je li u redu grafička
bezveze upiso kaže...

ma razmišljam kupiti preko njuškala npr.  http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-460-hawk-talon-attack-oglas-2545175

pa ne znam jel ta gtx puno bolja od ove moje gainward gtx, hoće mi napajanje izdržat i tako?

Da, napajanje ce izdrzati, no radit ce pod velikim opterecenjem, tako da bih ti preporucio da i napajanje promijeniš, nikad nije dobro imati "na knap" jer nikad ne znas kad moze prdnuti. Gainward 460 768 je nesto slabiji od 1Gb-ne verzije, ovdje talon attacka, ima losiji hladnjak cime je malo smanjena mogucnost oc-a u odnosu na talonku. Inače, to je to-prakticki isti cip, nemas beda ni s jednom od te dvije, što ces igrati na jednoj ici ce i na drugoj, jedino se eventualno cuvaj Gainward 460 SE verzije, koja je malo slabija od referentnih 460-ki (i na njoj ces, doduse, moci igrati).

Evo preporuka za napajanje:   http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=XFX-P1-550S-XXB9 ili neki SeaSonic.

Inače, imam iskustava s Chieftecovim napajanjima i mogu reci da su vrlo pouzdani, kazem, napajanje ce drzati grafu, ali pod velikim opterecenjem i mislim da u slucaju da ne kupis novo napajanje ne bi bilo pametno klokati grafu jer nema bas lufta za to, nego ju bolje drzati na stock taktovima, čisto da se osiguraš.   {#}

Btw. što ce ti 8Gb RAM-a? 4Gb je za sve danas skroz dovoljno, a i lako kasnije dodas jos 4Gb, po meni je mozda bolje da trenutno razliku u cijeni ulozis u neku jaču graficku, tipa GTX560. To je moj savjet{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 11:01 (Caesar et Brutus).
17 godina
Je li u redu grafička

8gb ce mu dobro doci s obzirom sto on radi

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Je li u redu grafička

http://www.protis.hr/products/details/video-card-gainward-geforce-gtx460-gddr5-768mb192bit-648mhz3400mhz-pcie-20-x16-hdmi-2xdvi-d/40961

onda bi uzeo ovu, koliko ja vidim nije se.

Napajanje ne bi sad mijenjao, neka radi dok ne crkne, pa ću onda kupiti novo, ne može valjda komponentama nešto biti, ne mislim ništa clockat i to. 

Sad imam XFX nvidia GEFORCE 7900 GS AGP8X 512MB DDR3. Usput za koliko mislite da bi ja mogao prodati ovu karticu, ja sam je platio 2008 1000kN, a sad možda nekom treba agp ako mu se neda kupovati sve novo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Je li u redu grafička

ma uzeo bi ja ipak 8GB, tamo na system reguirements od ovih programa za rendere i to, kažu da preporučuju 8GB. Da uzmem 4GB to mi je 320-330 kN uštede i za to ne mogu baš kupiti nešto bolje, možda napajanje, a to mi se neda.

0 0 hvala 0
17 godina
Je li u redu grafička

a ja bi stavio 300-350kuna ne vise za graficku,ako i tolko.A sto se tice napajanja,mi ti savjetujemo da ga promijenis,a sad drzat ce ti ono tu graficku,samo je pitanje dokad.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Je li u redu grafička

Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice