To bu super, uz opasku da AMD u toj igri inače ima jako dobre rezultate. Tj. ovo je vjerovatno best-case scenario.
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 4.386
- |
- čitano: 875.244
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I da bude 600e kod nas moze konkurirati Amd vjerujem iako 5070ti bude malo jaca ali ce i kostat sigurno 900e a rabljene 4080 ne budu ispod 800e dok 4070 ti super sada vec idu po 750e.
To bu super, uz opasku da AMD u toj igri inače ima jako dobre rezultate. Tj. ovo je vjerovatno best-case scenario.
Da, BO6 bas i nije neki bench za usporedbu jer u njemu AMD i inace ima izrazito bolje rezultate: https://www.techpowerup.com/review/call-of-duty-black-ops-6-fps-performance-benchmark/5.html
Slažem se, ali to je ionako slabija non xt verzija , znači za vjerovat je i očekivat dobranu razliku u korist xt modela.
XT modeli po nekim špekulacijama idu na 330 W TDP, ja bi to svakako izbjegao ako se igra cijelu godinu IMO.
XT modeli po nekim špekulacijama idu na 330 W TDP, ja bi to svakako izbjegao ako se igra cijelu godinu IMO.
Lol, znači ljeti non xt a zimi xt?
Reci ti meni kad upeče 40 stupnjeva kak je.
To je jos u redu da vidiš gaming laptop kada bude 40C i ti stavis prste na tipkovnicu a unutra i7 okrece janjca na 91C.
Lako za prste, vani 40+, klima vrti i trudi se iz petnih žilča i ti baciš 3-4 sata gaminga sa 500W ukupne topline koja puše konstantno iz kompa...
Rekoh ko se igra cijelu godinu neka razmisli....ak nije bitno, ok nije bitno.
Lako za prste, vani 40+, klima vrti i trudi se iz petnih žilča i ti baciš 3-4 sata gaminga sa 500W ukupne topline koja puše konstantno iz kompa...
Rekoh ko se igra cijelu godinu neka razmisli....ak nije bitno, ok nije bitno.
40+ je rijetkost u hr a i tih par dana kada su iznimno visoke tempe jednostavno ne igraš ili igraš po noći ukoliko si na godišnjem, jedino ako si toliki ovisnik da se i tada moraš peći, ostatak godine uz klimu sasvim ok vjerujem.
Rekoh kako kome, samo dajem svoje mišljenje, ja to nebi ni štapom taknuo. Hebo neupotrebljivi komp, jedinica ili nula digitalno, radi ili ne radi :D
Rekoh kako kome, samo dajem svoje mišljenje, ja to nebi ni štapom taknuo. Hebo neupotrebljivi komp, jedinica ili nula digitalno, radi ili ne radi :D
Kupiš non xt za 10 dana u godini j3b3š xt za taj pišljivi ostatak godine...
Ak je PC tih "10" dana neupotrebljiv, a pričamo o cijelom ljetu jer su svake godine vručine nesnosne, onda nisam kupio PC nego komad smeća.
Ak je PC tih "10" dana neupotrebljiv, a pričamo o cijelom ljetu jer su svake godine vručine nesnosne, onda nisam kupio PC nego komad smeća.
Pa drži ga u baji 10 dana i riješio si problem... doduše problem s glavom ali je riješen.
Nema potrebe, koristim PC sve dane u godini, ja potpuno zadovoljan i ove TDP drloge nebi taknuo štapom niti ću ih taknuti
glupost, veći dio ljeta gejmao sam i bez upaljene klime
kad bi baš užeglo, vužgim i ja klimu i za 20 minuta fino prohladno u kući, a klima se stiša skoro do kraja - stavit izolaciju na kuću, pa neće klima radit na max cijeli dan
A ti onda kupi 500W TDP, briga mene kad imaš odličnu izolaciju. Ja pričam za sebe, meni je sve ovo smiješno koliko je loše i sretan sam kaj me to više ne zanima ni 1%. Kupuje se buduća konzola i mirna Bosna :D
meni je smetalo fizicki kada je 3080 full opterecena, prije nego sta sam je undervoltao, jer mi je bila za stolu, manje na metar od face, i osjetio sam toplinu i nije bilo ugodno.radilo se o 380w
sada je undervoltana, i na 3 metra udaljenosti se igra s kauca, nema vise tih problema
A ti onda kupi 500W TDP, briga mene kad imaš odličnu izolaciju. Ja pričam za sebe, meni je sve ovo smiješno koliko je loše i sretan sam kaj me to više ne zanima ni 1%. Kupuje se buduća konzola i mirna Bosna :D
Toliko te ne zanima da si tu
Koga lažeš
Toliko te ne zanima da si tu
Koga lažeš
Zanima me ali nisam više kupac, stare navike umiru tešku. Tu sam iz zajebancije.
glupost, veći dio ljeta gejmao sam i bez upaljene klime
kad bi baš užeglo, vužgim i ja klimu i za 20 minuta fino prohladno u kući, a klima se stiša skoro do kraja - stavit izolaciju na kuću, pa neće klima radit na max cijeli dan
Mene je par dana prije Bozica zahebavalo grijanje kada je bio onaj vjetar. Svako malo se ugasi kotao (izleti nekakav osigurac na njemu), pa silazi dolje i pali ga ponovo i tako hrpa puta.
Naravno, dobiti majstora da dodje niti za lijek.
Fino upalim malo zesci banch i na desktopu i na laptopu i u sobi sasvim lijepo toplo i ugodno.
Nije TDP uvijek tako los
Zanimljivo zapažanje :D Asus predstavio 9070(XT)
Mogu oni predstavit 5090 sa 60gb rama ako igra ne bude radila na karticama tipa 4060 kak treba nema za nju života. Treba nam dobrih igara koje su odlično optimizirane, a ne flagship karitce od 3000e. Jerbo sad kartica i procesora na izvoz kvalitetnih ali igre sve više u padu kak se meni čini.
Pozz, gazda di radim mi daje neku bonus, ali ne kroz keš nego da kupim nesto. tipa telefon, hardver itd, pa sam razmisljao,
zasto ne uzeti grafu, to je ionako najskuplji dio kompa
dakle do 1000eura, sta uzeti?
da li cekati 50xx seriju ili uzeti sad odmah nesto?
trenutno sto imam je rx 6600, koja za moje potrebe radi i vise nego dobro (imam 1080p monitor, i5 12400f, 32gb ddr4, 650w napajanje)
to imam pravo do kraja godine iskoristit, ne mora odamh sad, tako da mi nije hitno
ali opet ne bih ni cekao nista duze nego kad dodje nova serija u prodaju
sta kazete?
ostatak kompa mi je i dalje dobar, ali takodjer sam ja mislio uzeti sve novo onda, i monitor da je bar 2k,
a stari cu poklonit
Pa pričekaj prve testove nove Nv i Amd kartica, nitko mije prorok Muhamed da zna
pa kad bi trebale izaci? tj biti kod nas u prodaji? (njemacka)
Još čekaj. A i za sve jače od RTX 5060Ti bi ti trebao jači procesor da ti računalo bude izbalansirano. Isto tako, ako si sada zadovoljan s računalom, zašto ne potrošiš tih 1000 € na neki uređaj? Možda nekakav kućanski aparat?
pa kazem ti, uzet cu nove komponente, ovaj bonus je do 1000e, i to je glavnina kompa, za to cu uzeti grafu
a ja cu dodatno uzeti sve ostalo,
novu ploci, vjerojatno preci na amd, ddr5, 2k monitor..
sve od kucanskih aparata imam, sve sto mi treba
razmisljao sam i nemam nikakve ideje sta uzeti
jedinoo racunalne komponente
pa kazem ti, uzet cu nove komponente, ovaj bonus je do 1000e, i to je glavnina kompa, za to cu uzeti grafu
Jedna skoro nova je otišla za 700 e
Mislim na RTX4070Ti Super
To je za tvoj budget kartica. Dobiješ brzu igračku s 16 GB vram
Ovdje se neki nadaju da će nova 5070 TI (kad izađe super model) koštati isto, no malo su se zaj*****
Pitaj ga ako si u njemačkoj jeli možeš u puf sa tim parama??
Ne znam može li ikako to opravdati, da malo uloži u tebe.... i ti da ga uložiš malo, kakve vražje grafičke i hardwer