Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.986
|
čitano: 838.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
DaddyFit kaže...

GoW Ragnarok GPU test

Jos jedna igra sa losim teksturama.

ne znam u kojem dijelu su testirali, ali vec sam napisao da 1080p native na ultra radi na 80fps, a ne 65 kako je ovdje prezentirano. s vram usage se slazem

vizualno je lijepa, ne znam sto su lose teksture, vjerovatno je problem u mojim ocima, one imaju samo 256kb vrama, valjda zato :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 19:28 (Damir22).
15 godina
DaddyFit kaže...

GoW Ragnarok GPU test

Jos jedna igra sa losim teksturama.

Igra radi savršeno i top je..imam ju i na ps5,na pc u je bome razlika..i super optimizacija...

4 godine
protjeran
Rasprava o grafičkim karticama

U jednoj temi je kolega napisao da nove AAA igre koje koriste malo vram-a automatski imaju lose teksture pa se malo salim na taj racun.

Igra super izgleda kao i prvi dio i opet je port odlicno odraden.

2 0 hvala 0
4 godine

Majku ti milu kaj razaraju zeleni, 4090 je s drugog svijeta na 4k i po ovome vrijedi i 3000€
4070 prakticki kao 7900xt, s dlss rastavljanje na proste faktore

God of War Ragnarök: GPU Benchmark, 1080p, 1440p, 4K (Ultra, High, Medium)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 13:52 (Boris grozni).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Pff to smo odigrali pred dvije godine, a neki nek trosi 3k na grafu za imaju neki malo bolji detalj
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Gemmy kaže...
Pff to smo odigrali pred dvije godine, a neki nek trosi 3k na grafu za imaju neki malo bolji detalj

I tata bi sine

4 godine
protjeran
Gemmy kaže...

"Malo" bolji detalj i uz to neusporedivo veci FPS i upscaler u obliku DLSS-a.

Vec je opce poznata cinjenica da konzolasi budu beta testeri i onda popeglana igra i graficki u punom sjaju dode na PC.

15 godina
DaddyFit kaže...
Gemmy kaže...

"Malo" bolji detalj i uz to neusporedivo veci FPS i upscaler u obliku DLSS-a.

Vec je opce poznata cinjenica da konzolasi budu beta testeri i onda popeglana igra i graficki u punom sjaju dode na PC.

GTA VI buš čekao dvije godine na PC-u kojeg si platio 3000 eura, do onda će ti i zahrđati.

Dok čekaš možeš gledatio na jubito kak igraju konzolaši 

Inače ljudima se uz DLSS igra kršila pa su kloristli FSR 

https://ffa.hr/recenzije/god-of-war-ragnarok-osvrt-na-jako-dobro-pc-izdanje/102589/

"Testirali smo oba načina generacije s raznim kombinacijama postavki te skaliranjem rezolucije (DLS, FSR, Xess) i došli smo do zaključka kako je FSR ipak bolji tj. stabilniji način.

Za vrijeme testiranja DLSS opcija nije bila idealna: ekran je znao treperiti iz čista mira, ulazak i izlazak iz Photo moda je uništio sve sličice u sekundi, a ponekad se i cijela igra rušila. FSR nije radio takve probleme."

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ah ah

9 godina

imas pravo, samo, treba se njima nasmijati.... priznaju da je izasao patch, ali, valjda da bi dokazali.....sto tocno? igraju basic verziju....

in meantime, u ostatku svijeta, ljudi instaliraju patch, i igraju sa ukljucenim nvidia ficerima, i uzivaju u daleko boljem prikazu, i 20 fps vise nego s amd fsr...

i btw, niti sa core verzijom nije dlss pravio probleme (meni), nista ni slicno o cemu oni pricaju, frame generation je bio pokvaren, i radio je jedino amd fg.....

eto....bas ha ha

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 17:59 (Damir22).
15 godina

Sobzirom da je AMD napravio open source upscaling i frejm generator dostupan za svoje kupce starijih modela jednako kao i za nove kupce trenutnih modela, štoviše i za korisnike nvidija kartica neke nesavršenosti možemo prihvatiti.

Ili ne možemo i držimo lojtre kožnatom da zaključava tech za svaku novu seriju grafičkih kartica.

4 godine
protjeran
S obzirom da ce se gta 6 na PS5 pro vrtit na lose upskejlanih 20-30 fpsa morat ce i konzolasi cekat PS6.

Dobro to je stvar koja se rijesila sa patchom u dva dana, nisi to vidio ili opet presucujes istinu?

Ugl ono sto je vazno je to da cak u naslovu gdje je FSR 3 dobro implementiran DLSS je opet superioran pa tako FSR opet pati od izrazenog shimmeringa i jedini od upscalera ima naglasen ghosting dok DLSS postavlja standarde.

15 godina

Meni nebitne sitnice...DLSS je bolji bez pogovora ali ja sam na staroj seriji dobio frejm gen sa kojim sam potpuno zadovoljan, dobio sam AMFM 2 sa kojim sam potpuno zadovoljan. To će produžiti vijek mojoj kartici godinama kao i FSR.-

Nvidija mi to nije dala na mojoj staroj RTX kartici. Zato meni te sitnije razlike ne smetaju, na 4k bez dodatnoh techa moja grafa bi bila neupotrebljiva, sada je super upotrebljiva.

Sobzirom na sve otpisao sam nvidiju za sva vremena, ne želim taj Apple šit u svojoj kanti :D

PS: ne moraš meni davati takve usporedbe, koristio sam DLSS tri godine i sad koristim FSR preko godinu i pol, i igram ovu kao i sve druge igre.

Kaj se implemetacije tiče sve je više manje na game devovima, open source pa koliko će biti dobro implementiran ovisi o njima samima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 19:10 (forumaš).
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Meni nebitne sitnice...DLSS je bolji bez pogovora ali ja sam na staroj seriji dobio frejm gen sa kojim sam potpuno zadovoljan, dobio sam AMFM 2 sa kojim sam potpuno zadovoljan. To će produžiti vijek mojoj kartici godinama kao i FSR.-

Nvidija mi to nije dala na mojoj staroj RTX kartici. Zato meni te sitnije razlike ne smetaju, na 4k bez dodatnoh techa moja grafa bi bila neupotrebljiva, sada je super upotrebljiva.

Sobzirom na sve otpisao sam nvidiju za sva vremena, ne želim taj Apple šit u svojoj kanti :D

PS: ne moraš meni davati takve usporedbe, koristio sam DLSS tri godine i sad koristim FSR preko godinu i pol, i igram ovu kao i sve druge igre.

Kaj se implemetacije tiče sve je više manje na game devovima, open source pa koliko će biti dobro implementiran ovisi o njima samima.

Sjecam se kako si napadao RT "nedostatke" u Wukongu koje su bile niti priblizno ovoliko izrazajne pa je to bio big deal, a ovo su sad "nebitne sitnice". Zanimljivo.

Usporedbe stavim da ostali vide razlike tj da vide koliko je jedna strana bolja od druge i kako je zapravo ta mala razlika u cijeni i vise nego opravdana.

Cinjenica je ta da rjesenje na razini drivera nikad nece biti na nivou HW i AI rjesenja koju ima Nvidia. Upravo zato AMD na novoj seriji razvija slicnu tehnologiju koja ce najvjerovatnije koristiti dedicirane jezgre.

15 godina
DaddyFit kaže...
forumaš kaže...

Sjecam se kako si napadao RT "nedostatke" u Wukongu koje su bile niti priblizno ovoliko izrazajne pa je to bio big deal, a ovo su sad "nebitne sitnice". Zanimljivo.

Usporedbe stavim da ostali vide razlike tj da vide koliko je jedna strana bolja od druge i kako je zapravo ta mala razlika u cijeni i vise nego opravdana.

Cinjenica je ta da rjesenje na razini drivera nikad nece biti na nivou HW i AI rjesenja koju ima Nvidia. Upravo zato AMD na novoj seriji razvija slicnu tehnologiju koja ce najvjerovatnije koristiti dedicirane jezgre.

Slična je priča bila sa gsyncom kojeg je nvidija masno naplatila kroz dodatni chip u monitorima, da bi vremenom potpuno prevladao softverski freesync...možda je gsync bolji ali danas nikoga više nije briga.

Mene sigurno nije, fressync na monitoru i TV-u radi savršeno bez posebnog chipa.

edit; normalno da sam napadao nedostake kad se javlaju na hardveru od 2000 eura. Za tu lovu ne da nesmije biti nedostataka, nego ima da svršim svaki dan i kažem daj još.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 19:16 (forumaš).
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Slična je priča bila sa gsyncom kojeg je nvidija masno naplatila kroz dodatni chip u monitorima, da bi vremenom potpuno prevladao softverski freesync...možda je gsync bolji ali danas nikoga više nije briga.

Mene sigurno nije, fressync na monitoru i TV-u radi savršeno bez posebnog chipa.

G-sync je prestao korisitti cipove kad ga je Freesync dostigao po kvaliteti. I Freesync nije samo softwersko rjesenje, vec monitori po VESA standardu imaju u sebi hw koji to odraduje.

https://en.wikipedia.org/wiki/FreeSync

"AMD FreeSync is therefore a hardware–software solution that uses publicly-available protocols to enable smooth, tearing-free and low-latency gameplay."

To niti priblizno nije slucaj sa FSR-om jer je jos jako daleko od DLSS-a po kvaliteti i kako stvari stoje takva kvaliteta se niti nece postici bez dediciranih jezgri i AI-a koji AMD vec razvija za FSR 4.

P.S. DLSS ne radi samo na karticama od 2000 eura tj 1700 eura za koliko sad idu 4090, a isle su i za 1600.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 19:21 (DaddyFit).
15 godina
DaddyFit kaže...
forumaš kaže...

G-sync je prestao korisitti cipove kad ga je Freesync dostigao po kvaliteti. I Freesync nije samo softwersko rjesenje, vec monitori po VESA standardu imaju u sebi hw koji to odraduje.

To niti priblizno nije slucaj sa FSR-om jer je jos jako daleko od DLSS-a i kako stvari stoje takva kvaliteta se niti nece postici bez dediciranih jezgri i AI-a koji AMD vec razvija za FSR 4.

Opet DLSS je superiorniji u svakom pogledu, ne moraš mi to objašnajvati. Stvar je u tome da je meni FSR vrlo dobar, nije odličan ali ja sam zadovoljan sa vrlo dobrim, subjektivno.

Nije meni nikakv problem priznati da nvidija ima dalekooo bolji tech i daj je predvodnik industrije.

Ja ću ti to sad ponvaljti u svakom postu, svjetan sam prednosti nvidije i mana AMD-a. 

Nikada ništa ne bi kupio od AMD 7XXX serije, jer ili su iste kao RX 6XXX serija ili su apsurdno veliki potrošači. Kad sam kupovao ovu karticu prvi kriterij mi je bio max 200 w TDP. To je kriterij n.1

tak da nisam lud staviti u kućište TDP od 400w, meni to ne treba bez obzira bio amd ili nvidija.

Drugi kriterij mi je bio nikako nvidja, više ne postoje.

Pored Intel kartica koje su živi čušpajz ostao je AMD :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 19:25 (forumaš).
13 godina

Rx 6800 je taman kartica za prosjecnog korisnika i nekoga tko ne igra 24/7 i ne zeli ultra efekte.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
forumaš kaže...

Ili ne možemo i držimo lojtre kožnatom da zaključava tech za svaku novu seriju grafičkih kartica.

Nije kožnati ništa ni kriv, kriv je jedino Microsoft.

Kožnati samo koristi poziciju.

A MS sve dubčje tone kaj se OS-a tiče, i nekak izgleda da Windowse više ne vide kao gaming platformu.

Doduše, mislim da su kolege dobro naslutili prije par godina, MS bude uskoro vjerovatno totalno napustio Windowse i budu imali neku bazičnu Linux distru kao osnovicu, a zanima ih samo cloud strana.

Nadam se da Steam OS ide uskoro u puno ofenzivu, Deck im je pun pogodak.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2024 7:43 (fer-de-lance).
12 godina

Ekipa ajde da čujem, svrbi me nadograditi na neku jaču grafičku (iako nemam neku aktivnu potrebu), igram na 4k telki većinom u 60hz. Na udaljenosti na kojoj jesam nije mi sad neka razlika između 1080p i 1440p a kamoli 4k, ali eto da čujem mišljenja. Razmišljam o 7800 Xt iz dućana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2024 14:11 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja bi uzeo 6800 do nekih 400e ako ne 7800XT za 500 i kusur eura.Osjetit ces razliku naspram RX5700.

4 godine

Kod nas prva dostupna 7800xt 620€, rtx 4070 Super 640€, Nvidia kudikamo bolja kupnja, da ne spominjem dlss na 4k

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2024 14:32 (Boris grozni).
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina

A nemam se što misliti, uzeo sam Asrockovu 6800tku, za moju konfu i potrebe bit će taman

Ne igram ništa novije, a ono što bih htio odigrati će lagano u 60fps na ultra 1440p na ovome. Za 400ish eura ne vidim nvidiju koja parira

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2024 14:44 (maks0806).
4 godine
maks0806 kaže...

A nemam se što misliti, uzeo sam Asrockovu 6800tku, za moju konfu i potrebe bit će taman

Ne igram ništa novije, a ono što bih htio odigrati će lagano u 60fps na ultra 1440p na ovome. Za 400ish eura ne vidim nvidiju koja parira

Da nazalost tu je poprilicna rupa kod zelenih, no 6800 vs 4070S nije ni usporedivo!

12 godina

Pa ok, 50% skuplja za 50% bolje rezultate, čini se fer 

13 godina

Bila je obična Asus dual 4070 super za 590e kod nas. Odma je pukla.

Za 600 eura nema bolje kupovine. Imaš govno od GREa ili 7800xt.

Za 700 + eura je već 7900xt konkurentan 4070ti. IMHO

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

380-400e se nade 6800 na kojoj mozes sve igrat 1080p/1440p kosta 200e manje od 4070 super i slabija je samo 30% od 4070s naravno u RTX naslovima je veca razlika ali tko i pali RT evo ja prvi ne igram sa RT mozda upalim gdje da vidim te detalje ali kada ti sasjece FPS vise nije interesantno.

Edit:Jucer igram PCBS 2 FSR mi se cini puno superiorniji naspram DLSS u ovoj igri.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2024 15:30 (MGloc).
9 godina

Uzeo sam bio prije godinu dana sapphire nitro+ rx6800 za 350€ bez garancije, odlicno radi, gledam da bi mozda presao na 1440p uskoro. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

bez upscalinga

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Miro kaže...

U ovoj temi možete voditi slobodne opće rasprave o grafičkim karticama, novim tehnologijama, tržišnim trendovima, osobnim iskustvima i sl.

Ovdje nemojte tražiti savjete koju karticu odabrati, gdje je nabaviti, za to imate temu: Vodič za odabir grafičke kartice

Nemojte tražiti procjenu vrijednosti, za to imate podforum: Komponente - procjene

Nemojte tražiti kupce ili prodavače - za to imate temu Prodaja - Komponente

Dali je moguce da otvorite ovakvu temu i za procesore?

12 godina

Imali smo "klub ljubitelja HW". Tema je pod lockom od onda uz nasa razna naatojanja, nazalost.

Sad vise, kao nije potrebna, kao da vise nikog nije briga.

maximum effort
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice