- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Muče se u visokom segmentu već godinama. Jednostavno nisu konkurentni. Šteta.
Vjerujem da je ogroman problem bio sto nisu imali financije da konkuriraju Nvidiji u razvoju novog techa.
Sad je situacija drukcija jer su sa ZENom zaradili poprilicno ali to se tek treba odrazit i na GPU segment jer ako se dobro sjecam oni krecu sa razvojem nove arhitekture godine i godine unaprijed.
Mozda sam u krivu,to je samo neko moje razmisljanje o ovoj situaciji na GPU trzistu.
Jako me iznenadilo da je Intel sa svojim prvim ARCom uspio uhvatit Nvidijinu 3xxx seriju po pitanju raytracea a AMD je tek sa svojom novom serijom uspio ulovit 3xxx.
Hmmm tko ovdje laze... izvjestaji da se rtx4080 prodaju NIKAKO ili ovaj slucaj da su TOP SPOT po prodaji 🤣🤣🤣🤣🤣
https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-4080-becomes-neweggs-best-seller-rtx-4090-takes-3rd-spot/
Uzet cu ovo sa velikom dozom sumnje posto su trgovine u De zatrpane grafama...sto bi znacilo,ne prodaju se.
Sve je moguće nakon amd faila.
Hmmm tko ovdje laze... izvjestaji da se rtx4080 prodaju NIKAKO ili ovaj slucaj da su TOP SPOT po prodaji 🤣🤣🤣🤣🤣
https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-4080-becomes-neweggs-best-seller-rtx-4090-takes-3rd-spot/
Uzet cu ovo sa velikom dozom sumnje posto su trgovine u De zatrpane grafama...sto bi znacilo,ne prodaju se.
Tržište je, prema svim izveštajima, vrlo slabo, tako da možda i jeste najprodavaniji među svim ostalim grafama koje se slabo prodaju.
Moja 3070 sa 100W-250W je bombon, znači preskačem i ovu seriju.
Socne glasine ali ako dodje sa cijenom od 3000 eura 🙃
NVIDIA RTX 50 GPUs feature new SM design and a raytracing denoising accelerator
Ovo bi moglo brutalno ubrzat raytrace.
Socne glasine ali ako dodje sa cijenom od 3000 eura 🙃
NVIDIA RTX 50 GPUs feature new SM design and a raytracing denoising accelerator
Ovo bi moglo brutalno ubrzat raytrace.
https://wccftech.com/rumor-nvidia-rtx-50-series-blackwell-gpus-will-bring-biggest-performance-leap-in-nvidias-history/
Do tada otom potom. Kako idu cijene, nece ostati nitko da ih kupi...
Die size se smanjio, znači da dobe više chipova po waferu što bi trebalo kompenzirati naplatu novog skupljeg proizvodnog procesa, svejedno cijena je strelovito dignuta u odnosu na XX80 seriju koja je izlazila kroz prošla vremena.
Bravo nvidia
očekuje li se pad cijena grafičkih nakon nove godine?
kakvi padovi, cijene svega rastu dobro je ako još ne ode gore
Neznam samo kome će prodati ako će cijene još gore ići već sad novi modeli skupljaju prašinu po policama.

Kad se sjetimo da se naprimjer rtx3080 vise od godinu dana nije mogla kupit u trgovinama jer je doslovno sve islo direktno u ruke rudarima a danas kad utipkamo rtx4080/90 moze ih se instant otic kupit u doslovno bilo koji shop u De koji prodaje takvu vrstu robe.
Ne znam kako se Nvidia planira izvuc iz ove situacije......
Kad se sjetimo da se naprimjer rtx3080 vise od godinu dana nije mogla kupit u trgovinama jer je doslovno sve islo direktno u ruke rudarima a danas kad utipkamo rtx4080/90 moze ih se instant otic kupit u doslovno bilo koji shop u De koji prodaje takvu vrstu robe.
Realno, boli te taki...
Realno, boli te taki...
Forum sluzi za rasprave zar ne?
nisam te mislio trolati, pročitaj još jednom...
nisam te mislio trolati, pročitaj još jednom...
Sve ok,raspravljam o tome iako se u ovom trenutku ne okrecem prema 4xxx seriji ali ako cijenom dodju na razine koje JA smatram da su meni prihvatljive i opravdane svakako bih razmislio o tranziciji na jaci model,kao i vecina clanova koja sudjeluje u ovim temama.
Kolega, oprostite ako sam ikako utjecao na vašu negativnu kritiku prema mome postu.
Nije bilo ništa zlonamjerno.
Neznam samo kome će prodati ako će cijene još gore ići već sad novi modeli skupljaju prašinu po policama.
A isto kao što se prodaje i litra ulja za 18kn, kila šećera za 9kn i slično.
Znam da je glupa usporedba jer su ovo osnovne namirnice ali poanta je ista, ljudi se žale da je preskupo, ne žele kupiti i na kraju kupe.
Sjećam se kad smo se svi žalili što više nema mid range grafa za 1.000-1.200-1.300kn kao svojevremeno RX570/580 i da je 2k+ kuna previše za fullhd grafu a sad RX6600 za 2.200kn ide kao vruće kifla i ide pod "super cijena" jer su FullHD grafe sad došle bliže 3.000 nego 2.000kn.
Stare serije će prije ili poslije se rasprodat i ostat će samo ove nove precjenjene grafe.
A isto kao što se prodaje i litra ulja za 18kn, kila šećera za 9kn i slično.
Znam da je glupa usporedba jer su ovo osnovne namirnice ali poanta je ista, ljudi se žale da je preskupo, ne žele kupiti i na kraju kupe.
Sjećam se kad smo se svi žalili što više nema mid range grafa za 1.000-1.200-1.300kn kao svojevremeno RX570/580 i da je 2k+ kuna previše za fullhd grafu a sad RX6600 za 2.200kn ide kao vruće kifla i ide pod "super cijena" jer su FullHD grafe sad došle bliže 3.000 nego 2.000kn.
Stare serije će prije ili poslije se rasprodat i ostat će samo ove nove precjenjene grafe.
Kad si vec spomenuo ulje,ovdje u De smo imali istu tu suludu situaciju da su prodavaci krenuli dizat cijenu ulja u nebo i drzali bi izuzetno ogranicene kolicine tog ulja na policama trgogovina a ostatak na paletama u skladistu da bi se stvorio dojam kako se sve rasprodalo.Tada je narod jednostavno rekao dosta je i masovno su ljudi bojkotirali trgovine,uskoro su trgovine bile zatrpane uljem i sta im je preostalo nego drasticno rezat te sulude cijene.
Ja sam isao u Ruske shopove i kupovao ulje 3x jeftinije nego sto su drzali cijene ovi veliki lanci tipa Kaufland itd.
1200€ je 7900xt grafa koju nitko neće, vrlo čudno i neobično šta ekspresno ne pada na 1000€. Kad ih se nagomila mora padat ali boli nas kita za ovaj fail od serije nek pada koliko god.
Kad si vec spomenuo ulje,ovdje u De smo imali istu tu suludu situaciju da su prodavaci krenuli dizat cijenu ulja u nebo i drzali bi izuzetno ogranicene kolicine tog ulja na policama trgogovina a ostatak na paletama u skladistu da bi se stvorio dojam kako se sve rasprodalo.Tada je narod jednostavno rekao dosta je i masovno su ljudi bojkotirali trgovine,uskoro su trgovine bile zatrpane uljem i sta im je preostalo nego drasticno rezat te sulude cijene.
Ja sam isao u Ruske shopove i kupovao ulje 3x jeftinije nego sto su drzali cijene ovi veliki lanci tipa Kaufland itd.
A, NE mačka.
Tamo u postu za tv sam ti objasnio i stavio link za naše protecto jamstvo ze televizore, jer sam skontao da ne živiš u HR.
sramota...
1200€ je 7900xt grafa koju nitko neće, vrlo čudno i neobično šta ekspresno ne pada na 1000€. Kad ih se nagomila mora padat ali boli nas kita za ovaj fail od serije nek pada koliko god.
Vidio sam da ovdje neki stavljaju i 1850eu za 7900xtx......a mi se nadali nekakvim razumnim cijenama prije izlaska.
A, NE mačka.
Tamo u postu za tv sam ti objasnio i stavio link za naše protecto jamstvo ze televizore, jer sam skontao da ne živiš u HR.
sramota...
Ne razumijem tvoj post,sta zelis rec?
Pa jeli vidite da su se te sve niže približile cijeni rtx4090. Nisam mislio da ću ovo reči ali rtx4090 je best buy od ovih svih novoizašlih.
Pa jeli vidite da su se te sve niže približile cijeni rtx4090. Nisam mislio da ću ovo reči ali rtx4090 je best buy od ovih svih novoizašlih.
Koliko god to ludo bilo u pravu si.
Ja bi pregrizo govno i kupio tu 4090 ali bilo bi me sram za koji mjesec imati nejaku grafu, nakon što izađe 4090 Ti.