Radeon X1600XT u 2D igrama?

poruka: 4
|
čitano: 2.448
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Radeon X1600XT problemi u 2D igrama
pitanje

Pozdrav svima, ovih par dana me počeo mučiti čudan problem, naime, koliko vidim (sinoć čak odigrao više od sat vremena Far Cry 2, da se uvjerim, i sve u redu), "prave, čistokrvne" 3D igre mi rade bez ikakvih problema, kako koje mogu na mojoj konfiguraciji, ali naletjevši na simpatičnu Flash igru, na mediaking.hr, imenom "Farm Frenzy", te nakon igranja više od sat vremena, odlučih skinuti Full s neta, jer ovo već čak počelu trzati, onako u flashu, i skinem ja s i 1., kao i "Farm Frenzy 2" (Pogo, izgleda od GameHouse-a), te "Farm Frenzy: Pizza Party", i u svakoj mi se događa ista stvar, nakon 10-15 min. igranja, s Catalyst 8.12 Xtreme-G modificirani, dodje Catalyst Error prozor s upozorenjem, i kao da se ugasi monitor, te za koju sekundu upali (jednom-dvaput sam i mogao nastaviti igrati, do triput uzastopce ponavljanjem reseta, ali sada već ne), a orig Catalyst 9.1, ali sa CP-om skinuo, okomite pruge po ekranu, u boji te igre prvi put (svj. plave), ili zacrni ekran idući put, bez error prozora, valjda jer ovdje nemam CCC, te moram resetirati, a u svim slučajevima, nekoliko min. nakon toga još, se kod očitavanja BIOS-a i do Win-a, pojavljuje po ekranu na desetine raznobojnih točkica valjda veličine pixela, pa sam prije negosam išao stvljati Catalyst 9.1 (prije sam ih potpuno maknuo Driver Cleaner .Net-om, sve sa ATI u sebi), vidio u folderima od ove gore SVE TRI igre, "error.log" fajl, s gotovo identičnom porukom:

U JEDNOJ:
[0:51:31-0]    Default video card dosn't support stensil buffer.
cGraphics::cGraphics(HWND _hwnd)
cEngine::cEngine(sContext &_context)
Restart the game please.

DRUGOJ:
[0:51:14-0]    Default video card dosn't support stensil buffer.
cGraphics::cGraphics(HWND _hwnd)
cEngine::cEngine(void *hInstance, void *hwnd)
Restart the game please.

u TREĆOJ poruci, tj. prvom dijelu igre, samo bez zadnja dva reda, inače ista poruka

a ja sam googlajući po netu, pronašao da je valjda 'pravo' ime iz log-a gdje piše "stensil buffer", zapravo "stencil buffer" a da tamo, tj. možda uopće u tim igrama (u drugim igrama nisam primijetio, osim ako nebi ubuduće počelo) pojavljivanje sl. problema, a na ATI stranici pod specifikacijama, uredno grafička to podržava, a naletio i na nVidii na neki PDF, od 1999, de još onda o tome pisale specifikacije, pa dal' bi po vašem saznanju imalo kakve šanse za rješenje dotičnog problema,
ja sam si mislio, da ako su proizvođači ovih igrica pogriješili i u samoj igri, u tom slovu "S" umjesto "C", bi li imalo šanse to ikako ispraviti, ili bi i značilo njima prijaviti taj problem (ali slabo znam engleski, ako bi značilo, pa bi netko to riješio za mene ;-))

i da ne zaboravim, konfiguracija je: Athlon64 X2 3800+ AM2, MBO ABIT KN9Ultra, 2x1GB DDR2 GEIL Ultra PC-6400, ASUS Radeon X1600XT Silent 256MB PCIe (dakle, Heat Pipe hladnjak), Samsung SM 203B LCD monitor,
unaprijed zahvalan možebitnim rješavateljima problema

ne znam jel' se smije davati warez linkove, ali tko želi, lako dotične pronađe na torrent/warez stranicama, kao i warez forumima, danas popularnim radi rapidshare-a i sl. servisa sa bržim DL-om ..

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2009 16:29 (DenY's007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Radeon X1600XT problemi u 2D igrama
autorov komentar

što nitko nema nikakvih ideja o mogućem rješenju, nikakav prijedlog?
evo, sinoč i skinuo s Asusove stranice, jer je Asus grafička, drivere, najnovije koje je izdao, od 8 mj. i opet isto, onda vidio da Catalyst Center Error poruka nešto za AGP postavke piše, a ja imam PCIe, pa odlučio u BIOS pogledati
jedino sam uključio "System Bios Cacheable", i "PCI/VGA Palette snoop", i odma u onim igricama primijetio razliku, prije se kod ulaska u igru, očitavao nivo 20-ak sec., a sada nekih 2-3 sekunde, i radi možda i 40-ak min., ali kasnije opet također Error upozorenje.. , al' nisam gledao jel' isto..

P.S. tek malo prije sam ugledao gore rubriku, "razni hardverski problemi", pa molim nadležne, ako treba da premjeste ovaj post, ili da i tamo postam ponovo cijeli post?

16 godina
neaktivan

mogu li igrati call of duty 4 s nvidia ge force 4200 grafickom ako treba neki patch,driver  bilo sta?????'''

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Radeon X1600XT u 2D igrama?
nvidia geforce 4200problemi kaže...

mogu li igrati call of duty 4 s nvidia ge force 4200 grafickom ako treba neki patch,driver  bilo sta?????'''

Zaboravi. Za Call of duty 4 trebaš barem 6600.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice