Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 454.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Radeon R9/7 serija

AMD ko droga, ne daj bože nikom hahahaha

Problem je u samim čipovima, ne u određenim vendorima. S razlogom je AMD jeftiniji.. Bolje sačekaj malo pa uzmi opet neku Nvidiu, ima na njuškalu GTX 660 koja je nezamjetno sporija od 270 za 1000kn, možda nađeš i GTX 660Ti.

Mene sramota što imam AMD sad. Od početka sam imao filing kao da nije baš najkvalitetnije, al eto parsto kuna manje je parsto kuna manje.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 15:24 (buljo781).
15 godina
Radeon R9/7 serija

igra na lutriju. e sad ko kakvu grafu potrefi..ja sa svojom nemam ama bas nikakvih problema..na srecu.. uredno radi na 1100/1400

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
buljo781 kaže...

AMD ko droga, ne daj bože nikom hahahaha

Problem je u samim čipovima, ne u određenim vendorima. S razlogom je AMD jeftiniji.. Bolje sačekaj malo pa uzmi opet neku Nvidiu, ima na njuškalu GTX 660 koja je nezamjetno sporija od 270 za 1000kn, možda nađeš i GTX 660Ti.

Mene sramota što imam AMD sad. Od početka sam imao filing kao da nije baš najkvalitetnije, al eto parsto kuna manje je parsto kuna manje.

Kolega, moram komentirat ovaj tvoj post jer je totalna glupost !! Mislim, ovo je baš katastrofa post  {#}.

15 godina
Radeon R9/7 serija

bolje da nista nije ni napisao nego takvu banalnu glupost izjavio..{#}

Moj PC  
18 0 hvala 0
14 godina

Slažem se.

13 godina
Radeon R9/7 serija

Nista ovo ce prerasti u nvidia vs ati kako je krenulo {#}

e buljo781 tvoj signature ti tacno odgovara na tvoju prethodnu tvrdnju.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
13 0 hvala 0
14 godina

Čovjek se više ni zajebavat ne smije jelte. No hajd kad i sam sad pročitam ne vidi se baš da je zajebancija.

Jedino ono što sam napisao da je problem u samom čipu nije bila zajebancija jer stvarno je tako. HD7850 i HD7870 imaju najviše problema, kao i njihove revizije, a ove jače kartice su sklonije krepavanju (iako toga ima i s jačim Nvidia kartama). Bilo tko ko zna koristit google će se složiti samnom. Ne pretvaram ovo u ATI vs Nvidia rat.

Sjetite se svih prvih kartica HD7850 i HD7870, od artefakata u igrama, čak na samom desktopu, do krepavanja unutar prva dva tjedna, black screen + sound loop u igrama.. Ima svega za pročitat.

Da mi se ne dopada više toliko AMD, ne dopada, al barem sam uvijek bio objektivan oko svega.

BTW, da znate da ne serem đaba - imao sam Radeon 9250, 9600xt, HD2600, HD4850, pa tek onda GTX 460 i sada HD7850.

Blago budalama.
16 godina
Radeon R9/7 serija

istina, hd7xxx je imala veči postotak kvarova nego inače, stoga nije za čudo da se to i ovde pojavljuje pogotovo jer je to rebrand ocan do krajnjih granica

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

a jbt imate garanciju ne vidim u čemu je problem, malo se iztlačit al dobit cete funkcijonalnu karticu

Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina

Malo je veća tlaka ako si recimo naručio iz ZG karticu, a živiš u Osijeku pa još preko pošte moraš sve rješavat.

Blago budalama.
13 godina
buljo781 kaže...

Malo je veća tlaka ako si recimo naručio iz ZG karticu, a živiš u Osijeku pa još preko pošte moraš sve rješavat.

Znaci ti ces osudjivati citav brend, firmu koja pise istoriju, zato sto je tebi crkla jedna jedina kartica? Jaooooo

enough internet for today {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
protjeran
thaar kaže...

a jbt imate garanciju ne vidim u čemu je problem, malo se iztlačit al dobit cete funkcijonalnu karticu

pa meni je,ako kupim 270x toxic i da nevalja,pa šalji nazad poštom jer ja kupujem iz protisa skoro sve a živim 200kn od zagreba

15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

pa valjda vam oni refundiraju trošak slanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...
buljo781 kaže...

Znaci ti ces osudjivati citav brend, firmu koja pise istoriju, zato sto je tebi crkla jedna jedina kartica? Jaooooo

enough internet for today {#}

Ne znam šta ti izvodiš, meni nijedna kartica nije riknila (da kucnem u drvo), barem ne u mojim rukama (lega je GTX 460 pokidao kad je mrdao po svom kompu i odvalio ju laktom). Ne osuđujem čitav brend samo iznosim činjenicu da su zajebali stvar s HD7850 i HD7870 i da su uspjeli to ponovit s R9 270/270x. Zbog toga ih i treba osuđivati.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 20:17 (buljo781).
12 godina
Radeon R9/7 serija
BF3: Hrci_CRO
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hrci kaže...

{#} {#}

11 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Kako je nova serija refreš HD7xxx serije, izgleda da je refreš i njenih problema. Strašni su ti u AMDu kad dva puta znaju zajebat istu stvar. Kontao sam možda uzet R9 270 ako prodam svoju karticu jer je jeftina, a jača, al definitivno ne želim riskirati.

Zajeb AMD, veliki zajeb, black screenovi prošireni preko dvije serije, a eno lega i sa HD5550 ima isti problem. Općenito HD7850 i 7870 imaju najviše takvih problema, a samim time valjda i r9 270/x.

Gluposti... prvo sam planirao kupiti 270x od sapphirea onda sam malo istrazivao i skontao da mi je isplativije uzet R9 270 with boost Dual-X OC... razlika je sto 270X ima 1020 MHz Core Clock, a moja 945 Mhz Core clock.... Sve ostalo je isto, provjeri specifikacije na njihovoj stranici, a razlika u cijeni je nekih 200tinjak kn + sa R9 270X imaju uzasan problem flickera pa se moraju flashat biosi, dok ja svoju pokrecem na 460w LC silent giant napajanju bez ikakvih crasheva, flickera, black screenova i slicno sto ima 270X i neke 280X, cijeli dan radi a u loadu temp 40c i doslovno nečujna... tako da iskreno, mislim da sam ubo odlican deal ! 

17 godina
Radeon R9/7 serija

270 i 270x nisu iste kartice, 270x ima vece taktove i 2x6 pin za napajanje i veci overclocking potencijal.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
@d3lboy; flashanje biosa radi flickera? Wtf? Daj objasni...
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina
Patrick_cro kaže...

270 i 270x nisu iste kartice, 270x ima vece taktove i 2x6 pin za napajanje i veci overclocking potencijal.

Jesu, to su identične grafe samo sa različitim taktovima. Imaš i 270 non x modela sa dva 6 pin konektora.

17 godina
Radeon R9/7 serija

A da potkrijepis tu tvrdnju da ima 270 sa 2x6 pin konektora a da kostaju manje od 270x? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To inako nema veze sa chipom.  270 i 270x su ISTI chip, ISTA grafa. Ne znam šta te tu buni. Imaš HD 7850 isto i sa dva i sa jednim 6 pin konektorom. To nije nešto što čini razlike između serija grafi.

17 godina
Radeon R9/7 serija

Jbg sada dok te pitam da das dokaz onda nista od toga. Nisu badava stavljali 2 modela, u 270x je bolji cip stavljan i zato ce se 270x bolje overclockirati i zato i ima 2x6 pin konektor.

Edit: kada bi neki ljudi citali sa razumijevanjem to bi bilo cudo nevideno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:27 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina

Ma kakav dokaz, pa šta si smješan ?? Odi pogledaj detaljne specifikacije od obje grafe pa ako nađeš razlike osim takta i to sa konektorima javi se.

17 godina
Radeon R9/7 serija

Jesi i ti smijesan, prvo kazes da postoje sa 2x6 pa onda kada pitam dokaz onda nema dokaza. Nije to prvi puta da je selekcija cipova. Imas primjera koliko zelis,jos od doba kada je bila ddr1 memorija. Da ne kazem da su se isto na 2 iste grafe ugradivali razliciti cipovi makar je bila jednaka serija, imas primjera i na procesorima itd. Neki rade na istoj ploci sa manjim naponom dok drugom treba malo veci napon da normalno radi. Dok ces imati konkretan dokaz da ta 270 se moze overclockirati isto kao i 270x onda se javi ovako samo trabunjas bez dokaza. 

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Jesi i ti smijesan, prvo kazes da postoje sa 2x6 pa onda kada pitam dokaz onda nema dokaza. Nije to prvi puta da je selekcija cipova. Imas primjera koliko zelis,jos od doba kada je bila ddr1 memorija. Da ne kazem da su se isto na 2 iste grafe ugradivali razliciti cipovi makar je bila jednaka serija, imas primjera i na procesorima itd. Neki rade na istoj ploci sa manjim naponom dok drugom treba malo veci napon da normalno radi. Dok ces imati konkretan dokaz da ta 270 se moze overclockirati isto kao i 270x onda se javi ovako samo trabunjas bez dokaza. 

Pa jbte covice isti cip. Samo je manje kvalitetan i naprave od njega novu karticu. Radi smanjenog oc potencijala smanje osnovni takt i viola, ne treba dodatno napajanje. Znaci ista kartica, s istim, ali manje kvalitetnim cipom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 11:35 (Zajeb).
12 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

Evo idem sad naručiti 270x toxic pa u slučaju da i ja budem imao problema,di da naručim onda - protis di sam uvijek naručivao ali nisam imao problema sa neispravnim pa svejedno ili da kupim negdje drugdje?

0 0 hvala 0
16 godina
windforce kaže...

Evo idem sad naručiti 270x toxic pa u slučaju da i ja budem imao problema,di da naručim onda - protis di sam uvijek naručivao ali nisam imao problema sa neispravnim pa svejedno ili da kupim negdje drugdje?

ja bi rađe ovde  hawkicu  

kradem mine iz minskog polja
14 godina
Radeon R9/7 serija

Jel onaj bf4 što se dobi cijeli bez dlc ili

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Over(C)lock kaže...

Jel onaj bf4 što se dobi cijeli bez dlc ili

dlc kupujes sam