Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Radeon R9 280x Club
koorpa kaže...

e hvala, nisam znao s kojim postavkama testirati za usporedbu. ustvari dobivam odlične rezultate. dobio sam u jamstvu novu tri-x, kartica je predobra, bolje hlađenje nisam vidio.

igrao sam se s heavenom, 7,8 testova, temp jedva do 66 stupnjeva na 1125/1600. razina buke pod opterećenjem skoro pa ista kao na idle. potrošnja cijele konfe u idle 40W, LOL, u gta5 250W ... 

ne kužim zašto na kutiji piše da je preporuka 750W i više?

nemam konfu u potpisu pa evo šta ima sve:

i7 4790, 8gb 2133 hyperx, samsung 850 evo, 2x1TB wd red, corsair h50, r9 280x tri-x, msi z97i gaming ac... 40W idle, idem drkicu bacit

Dobro napajanje od 750w drži dvije 280x!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

pozdrav 

imam namjeru uzet r9 280x 

al me zaninima koja je najbolja(najmanje bucna i kvarljiva)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 280x Club

Pricekaj 3xx seriju, dolazi za misec dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

jesu izasle slike ili podaci te 3xx serije sta bih mogao ocekivat

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
robert1995 kaže...

jesu izasle slike ili podaci te 3xx serije sta bih mogao ocekivat

Ako te ne zanima sami vrh ponude, onda ocekuj rebrand postojece, tj. R380X ce biti R290X.

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

nije mi problem sacekat mjesec dana 

nego me zanimaju cijene te 3xx serije

pa bih mozda vani uzimao i kako bi sve to islo s postarinom carinom itd....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

kakva su iskustva s asus r9 280x? Isplati li se dat za to 1500 kn s obzirom da jos ima garnaciju 2 godine?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ako je ispravna svakako, odlicna cijena, ljudi misle da je to neka vislja cijena za 280x zato sto su jedno vrijeme kruzili DualX modeli sa pokidanim ventovima, koristene za rudarenje, bez garancije ili bacale artefakte. To je normalna cijena za taj model, jos 2 god. garancije, odlicno novo.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
neaktivan
ivan7 kaže...

kakva su iskustva s asus r9 280x? Isplati li se dat za to 1500 kn s obzirom da jos ima garnaciju 2 godine?

haha je je super cijena, neće se mijenjati za laptop :)

17 godina

Kupio neki dan Gigabyte Radeon R9 280 Windforce 3gb OC. Nekoliko puta mi se dogodilo da monitor izgubi video signal iz grafičke i pomaže jedino restart. Event Viewer ne prikazuje nikakvu grešku, a driveri su gore 14.12. Najzanimljivije što se to dogodilo u idleu. Bi bio PSU u pitanju premda u zahtjevima kartice je 600W, a ja imam 500W?

13 godina
bugi.kc kaže...

Kupio neki dan Gigabyte Radeon R9 280 Windforce 3gb OC. Nekoliko puta mi se dogodilo da monitor izgubi video signal iz grafičke i pomaže jedino restart. Event Viewer ne prikazuje nikakvu grešku, a driveri su gore 14.12. Najzanimljivije što se to dogodilo u idleu. Bi bio PSU u pitanju premda u zahtjevima kartice je 600W, a ja imam 500W?

nije do napajanja, pogotovo kad je u idle-u. probaj s nekim drugim driverima.

11 godina
Radeon R9 280x Club

Ne, to tvoje napajanje od 500w je i previse za tu grafiku. Pokusaj i sa 15.4.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
bugi.kc kaže...

Jesi siguran da je grafička problem? Da ti komp možda ne ode u standby ili hibernaciju?

Inače imam identičnu karticu i nikakvih problema s njom.

17 godina
Radeon R9 280x Club

del

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 16:40 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I dalje problem

Ne znam što je.. hibernacija i stanby sigurno nisu problem jer su vremena podešena na veći vremenski dio kada da komp ode u stanby.

Drivere probao kao što sam rekao i 15.4 betu, a i zadnje 14.12. Događa se bilo na DVI izlazu, bilo na HDMI.

Što bi još moglo biti??

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 15:26 (bugi.kc).
17 godina
bugi.kc kaže...

I dalje problem

Ne znam što je.. hibernacija i stanby sigurno nisu problem jer su vremena podešena na veći vremenski dio kada da komp ode u stanby.

Drivere probao kao što sam rekao i 15.4 betu, a i zadnje 14.12. Događa se bilo na DVI izlazu, bilo na HDMI.

Što bi još moglo biti??

Koji su simptomi kada monitor izgubi signal iz grafičke kartice?

Baš piše da je izgubio signal "check signal" ili zatamni monitor? 

Monitor u potpunosti ispravan?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina

Simptom isti kao kod klasičnog gašenja računala. Entering to sleep mode i zatamni monitor.  Vjerujem da je monitor u redu, jer do neki dan sa starom grafičkom je bilo u redu, a sad isto tak je spojeno na 2 monitora (monitor + tv) i ista stvar na oba.

Nazvao trgovinu, objasnio što se događa, kažu da nek donese i dati će novu.

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Da li se isplati prodavati Radeon 7870 i kupiti neku noviju karticu. Koliko vidim 280 ili 285 bi bile neki solidan upgrade. Procesor je i5 2500k i ne planiran ga još mijenjati jer koliko vidin razlike u odnosu na Haswell su zanemarive i pretpostavljan da ce gurati jos 2-3 godine

EDIT: Dobio odgovor u drugoj temi

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 13:42 (goranmactavish).

0 0 hvala 0
12 godina
goranmactavish kaže...

Da li se isplati prodavati Radeon 7870 i kupiti neku noviju karticu. Koliko vidim 280 ili 285 bi bile neki solidan upgrade. Procesor je i5 2500k i ne planiran ga još mijenjati jer koliko vidin razlike u odnosu na Haswell su zanemarive i pretpostavljan da ce gurati jos 2-3 godine

Guraće Sandy još i više od dvi tri godine a što se grafe tice ja nebi iša na 280 ili 285-icu jer tu i nije neki veliki napredak (ugrubo 20%+-) ja bi isa na barem 280x (oko 30%jaca) il još bolje na 290-ku.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 13:44 (nicky.sl).
14 godina
Radeon R9 280x Club

Fak jea. Reklamirana karica mi nakon 3 miseca okecila papke. U Afterburneru core clock 0, u cccu uopce ne pokazuje opciju crossfirea, pod hardver info samo da je amd addapter ( a trebalo bi r200 kartica ), promjena pci slota ne pomaze, vađenje druge i testiranje s njom uopce se ne dize bios. Fakin r200 serija. Srecom iden na brod pa necu morat cekat, ali cim se vratim prodajem tu reklamiranu novu i iden na nesto jace. Aj mozda ubodem i novi monitor 21:9 ako bude sta s freesynkom ili gsyncom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

pozdrav momci,

razmisljao sam o prelasku sa 270X Dual-X OC na 280X Vapor-X pa bi me zanimalo dal se isplati?

prodao bi svoju za 1200kn (1 god stara) a uzeo bi rabljenu gore navedenu (1500kn) ili eventualno istu ali Tri-X verziju koja je malo skuplja (1750kn).

i koja je razlika izmedju 280X Vapor-X i 280X Vapor-X Tri-X?

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LeftY_CRO kaže...

pozdrav momci,

razmisljao sam o prelasku sa 270X Dual-X OC na 280X Vapor-X pa bi me zanimalo dal se isplati?

prodao bi svoju za 1200kn (1 god stara) a uzeo bi rabljenu gore navedenu (1500kn) ili eventualno istu ali Tri-X verziju koja je malo skuplja (1750kn).

i koja je razlika izmedju 280X Vapor-X i 280X Vapor-X Tri-X?

po meni trenutno ne, za koji dan izlaze "novi" radeoni pa rade pricekaj s prodajom/kupnjom! razlika izmedu vapor-a-x i vapor-trix je "uglavnom" u ventu vise! dakle bolje hladenje! ja bi tu cak razmislio o polovnoj gtx960(dolje u linku), no evo pogledaj imas i ovdje jeftinijih 280x s garancijom:

http://www.bug.hr/malioglasi/kateg/graficke-kartice/gpu.aspx

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

pozdrav ekipa...

imam jedno pitanje, pitao sam brata da provjeri tu s vama, no kaže da je dobio žuti karton , pa nek se snađem sam

dakle slažem si komfu (da ne koristim više burazovu) i imam dobru priliku uzeti xfx 280x dd za 1.100 kuna s garancijom

problem je što brat kaže da je neki stjepan s foruma rekao da se toj grafi strašno griju vrm-ovi i to iz vlastitog iskustva

a prije par mjeseci kad je isti taj stjepan prodavao takvu grafu, kleo se da je to jedna od najhladnijih grafi, pa mi nije baš jasno

molim za pomoć, ako netko ima istu grafu da mi razjasni ovu nedoumicu

hvala unaprijed

0 1 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Stjepanj prozvan si javi se i daj objasnjenje za 7970/R9 280 VRM temp. Vjerovatno se pregrijavaju VRM al GPU-Z nema ocitavanja za njih koliko znam.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 17:30 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Stjepanj prozvan si javi se i daj objasnjenje za 7970/R9 280 VRM temp. Vjerovatno se pregrijavaju VRM al GPU-Z nema ocitavanja za njih koliko znam.

hm, bit će da se stvarno pregrijavaju, samo kaj nije htio reči da je lakše proda...

a meni buraz priča kak su tu svi forumaši ok

da je ok rekao bi da se grafi pregrijavaju vrmovi kad ju je prodaval, a ne sad kad ga više nije briga

no dobro, kaj ćeš, budem drugu grafu gledal, ova očito nije baš nešto

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 19:44 (zlajpic).
13 godina
protjeran
zlajpic kaže...
mirzet1976 kaže...

hm, bit će da se stvarno pregrijavaju, samo kaj nije htio reči da je lakše proda...

a meni buraz priča kak su tu svi forumaši ok

da je ok rekao bi da se grafi pregrijavaju vrmovi kad ju je prodaval, a ne sad kad ga više nije briga

no dobro, kaj ćeš, budem drugu grafu gledal, ova očito nije baš nešto

xfx 280x je izasla u 7 revizija, ja sam dobio one koje su se pregrijavale( 80-100°c vrm), s hladenjem cipa nisam imao problema jer je kao i kod svih ostalih s 2x venta! inace napadat me napamet i nema nekog smisla jer sam ja prodavao karticu neotvorenu, tako da niti nisam mogao znati sta sam dobio, no evo vecina s foruma je prezadovoljna xfx 280x modelima...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Stjepanj kaže...

no evo vecina s foruma je prezadovoljna xfx 280x modelima...

Slažem se, imao 5kom, 3xdd i 2xblack... obe grafe su odlične pogotovo black edition, ona je zvijer od kartice

10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

xfx 280x je izasla u 7 revizija, ja sam dobio one koje su se pregrijavale( 80-100°c vrm), s hladenjem cipa nisam imao problema jer je kao i kod svih ostalih s 2x venta! inace napadat me napamet i nema nekog smisla jer sam ja prodavao karticu neotvorenu, tako da niti nisam mogao znati sta sam dobio, no evo vecina s foruma je prezadovoljna xfx 280x modelima...

ma svejedno ću je izbjegavat, ak su se tebi pregrijavali vrmovi nema smisla riskirati

i nisam te napadal, nego samo kažem, meni je to bezveze tak nekaj prešutiti

ak si znao da se vrmovi pregrijavao mogel si to reči tada, samo kaj bi tada vjerovatno bilo teže prodat istu takvu grafu

s druge strane, opet bolje da si i sad rekao, jer bi se ja zeznul

koja je onda ok za oko 1100 ili maksimalno 1200 kuna

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Poslije 3. revizije pregrijavanja su prestala.
Ja imam Black verziju i jezgra ide do 69C, VRM-ovi idu do 73C i 76C, a to je u GTA V. U Furmarku će naravno vrijednosti biti više, ali ove su super.

Još uzmi u obzir da mi je kartica clockana, power limit dignut na 20% i da sam se igrao u ambijentu od 29C.

Nadam se da će klima to popraviti :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

s učim mogu vidjeti vrm temp? gpu-z na nekim modelima pokaže, na nekima ne.

čime pratite temperature gpu za vrijeme igranja? onak ingame da piše 

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice