Hvala ti na trudu sa pisanjem, jasno mi je sto govoris i znam i ja uglavnom te sve stvari o kojima govoris, ali razumijes me da trazim neki razlog zasto igra/igre nasljakaju kako treba...Ulozio sam ipak preko 2 soma na novo kuciste, napajanje i grafu i onda dobijem isti rezultat prakticki...
Primjer Far crya 3 na staroj konfi, dakle 6870 (sa istim procesorm i maticnom i starijim monitorom) imao sam indenticne probleme sa tim stekanjem, morao sam smanjiti detalje na medium i igrati sa v-syncom. Najvise me mucilo taj screen tearing i povremeni nagli padovi fpsa. Taj screen tearing je i sada uglavnom najveci problem i u drugim igrama npr na relativno nezahtjevnom insurgencyu.
Dakle fpsi su u svim igrama solidni ali ali u zahtjevnim igrama igra trza i neide fluidno kako bih htio.
Ali ljudi koliko citam imaju problema sa Amd kartica i tom igrom. Uglavnom se ekipa zali na taj tearing. Cak i ekipa sa Hcla je govorila da im igra steka ponekad, pogotovo npr kada voze aute ( imaju r9 290x! )
Neznam sto bi me kocilo od ostalih komponenti. i5 2500k nebi trebao biti neki bottleneck, rama imam dovoljno, napajanje je dobro. Maticna, bios preostaju?
Moram jos testirat sve sa starim monitorom, mozda bude manji screen tearing.