Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club

Hvala ti na trudu sa pisanjem, jasno mi je sto govoris i znam i ja uglavnom te sve stvari o kojima govoris, ali razumijes me da trazim neki razlog zasto igra/igre nasljakaju kako treba...Ulozio sam ipak preko 2 soma na novo kuciste, napajanje i grafu i onda dobijem isti rezultat prakticki...

Primjer Far crya 3 na staroj konfi, dakle 6870 (sa istim procesorm i maticnom i starijim monitorom) imao sam indenticne probleme sa tim stekanjem, morao sam smanjiti detalje na medium i igrati sa v-syncom. Najvise me mucilo taj screen tearing i povremeni nagli padovi fpsa. Taj screen tearing je i sada uglavnom najveci problem i u drugim igrama npr na relativno nezahtjevnom insurgencyu.

Dakle fpsi su u svim igrama solidni ali ali u zahtjevnim igrama igra trza i neide fluidno kako bih htio.

Ali ljudi koliko citam imaju problema sa Amd kartica i tom igrom. Uglavnom se ekipa zali na taj tearing. Cak i ekipa sa Hcla je govorila da im igra steka ponekad, pogotovo npr kada voze aute ( imaju r9 290x! )

Neznam sto bi me kocilo od ostalih komponenti. i5 2500k nebi trebao biti neki bottleneck, rama imam dovoljno, napajanje je dobro. Maticna, bios preostaju?

Moram jos testirat sve sa starim monitorom, mozda bude manji screen tearing.

10 godina
Radeon R9 280x Club

Probaj u driverima od grafičke forsirat vsync i triple buffering, to pomaže u dosta novih igara sa stutteringom

1 0 hvala 1
16 godina
DariX kaže.. Netko ce ti procitat komentar i povjerovat takvoj glupoj izjavi.

Izjava se temelji na činjenicama i produkt se smatra pouzdanim od strane potrošača ako ne prelazi brojku od 2% defektnih,a u ovom slučaju je puno veči.    Svatko tko razumno i zrelo razmišlja prije kupnje nekog proizvoda se raspita o njegovoj kvaliteti.Ona tvoja izjava:"ako proizvod ne valja jednostavno ga zamijeniš", je prenagljena jer svatko tko je to morao radit zna kakva je to gnjavaža i koliko se čeka na zamjenu. 

kradem mine iz minskog polja
12 godina
neaktivan
sime123456 kaže...

Probaj u driverima od grafičke forsirat vsync i triple buffering, to pomaže u dosta novih igara sa stutteringom

Stavio ovo, i u insurgencyu sad radi kako spada, bez tearinga, konacno je gust igrat. Dok u far cry nazalost isto kao prije, fpsi dobri ali prisutan je jos uvijek stuttering i tearing. Mozda neprepoznaje igru?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 22:10 (Haremzg).
15 godina
dery kaže...
DariX kaže.. Netko ce ti procitat komentar i povjerovat takvoj glupoj izjavi.

Izjava se temelji na činjenicama i produkt se smatra pouzdanim od strane potrošača ako ne prelazi brojku od 2% defektnih,a u ovom slučaju je puno veči.    Svatko tko razumno i zrelo razmišlja prije kupnje nekog proizvoda se raspita o njegovoj kvaliteti.Ona tvoja izjava:"ako proizvod ne valja jednostavno ga zamijeniš", je prenagljena jer svatko tko je to morao radit zna kakva je to gnjavaža i koliko se čeka na zamjenu. 

Nisi skuzio moju izjavu :)
Ja sam se bazirao na tome da si ti rekao da ekipa malo bolje razmisli prije nego sto kupi od Sapphirea r9 280x!

Nema Sapphire samo jednu verziju te grafe, ima ih malo vise. Ne mozes popljuvat jednu cijelu tvrtku zbog jednog web shop linka kojeg si linkao.

Mislim da se "2% defektnih" odnosi na broj kartica koje su defektne nakon izrade, tijekom provjere ispravnosti, u samom proizvodnom lancu (citaj: skart u proizvodnji). Nekako mi se 2% cini poprilicno malo za grafe u prodaji koje zavrse na reklamaciji. Pa svaka brijem ima toliko 

Sto se citanja prije kupnje tice, to ti je isto kao kad imas simptom neke bolest i pocnes googlat, pa na kraju saznas da imas nekoliko vrsta rakova, da si impotentan i da si prosli mjesec jos umro...

Svugdje ces naci pokoji komentar da sve grafe ne valjaju jer su nekome zavrsile na popravku ili su im se poceli javljati problemi.

Kao sto sam i Haremzg-u napisao, R9 280x je ustvari jako dobra grafa, problem je sto je to najcesce koristena grafa za majnanje bila (24/7 na 75 stupnjeva bi i "neunistivu" NVIDIu razdrmalo). Ekipa kupuje stare grafe ili nabavlja iz sumnjivih shopova koji su dobili ponovno zapakiranu s reklamacije, normalno da im nece dugo trajati.

Postoji bezbroj problema sa AMD-ovim grafama, oduvijek su imali problemcica sa drajverima. Isto tako postoji dosta razloga zasto je R9 280x "strgana" grafa po forumima, ali to ne znaci da samo tako uletis sa jednim linkom i popljujes cijelu tvrtku...

Evo ja imam Sapphire R9 280x Vapor-X i odlicna je grafa. FC4, Shadows of Mordor, BF3,4 i Hardline, CS:GO, sve odlicno radi, high fps, nema govana, ovo ono. Kupite svi tu grafu jer je odlicna!

Nisam neki fanboy, ali sam jako zadovoljan ovom verzijom grafe. Temperature su uredne (50 do max 70 u igrama), performans je odlican bla bla.

Ako netko naleti na ovaj post kada bude birao grafu, da zna kako i Sapphire ima dobre grafe i da ga ne treba nuzno izbjegavat jer je kolega dery stavio negativan link.

@Haremzg

ako si imao taj screen tear jos i na starom kompu, mozda ti nesto od starih komponenti nije dobar... Ako si promijenio grafu i imas iste probleme, onda nije u grafu stvar :p

Nije bitno koje komponente imas, bitno je da li su ispravne? Pokreni neki testic, pa vidi. Ako ti grafa u FC4 (po GPU-z slici) skace na 80 stupnjeva, pretpostavljam da nemas dodatne ventove u kucistu da cirkulira zrak? 

Kakvo ti je stanje s procom? Kad si zadnji put ocistio prasinu i promijenio termalnu pastu? Mozda imas neki mini problemcic s radom neke druge komponente (proc, maticna, ram, mozda cak i hdd?), pa ti utjece na performanse u igri.

Meni nekako nema smisla da si grafu zamijenio, ostao ti je isti problem i onda mislis da je to zbog nove grafe :/

Skini Aida64 i pokreni stress test. Hard Disk Sentinel za hdd, MemTest za ram, Prime95 za cpu recimo :)

Ako imas volje pokreni to da vidis da nemas kakav errorcic na drugim komponentama.

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

imam farmicu od 6 komada raznih brandova, nekom je to puno a nekom sitnica. puno truda je uloženo u tweakanje ali nakon godinu i 3mj sve i dalje radi kako treba, bez problema. jedina reklamacija je išla zbog ventilatora na sapphire dual-x oc i tu sam dobio novu karticu (vapor-x tri-x) za 5-6 dana, ne sjećam se točno. nije valjda da imam toliko sreće pa sam potrefio 6 vrhunskih primjeraka, od toga 4 kupljene na njuškalu, dok rovanje još nije bilo razvikano. nakon 7 mjeseci neprestanog kopanja, za vrijeme ljeta, dok ih je bilo muka živa ohladiti počeo sam se diviti tom komadu hardwarea. nikad ga prije nisam gledao na taj način iako se s grafičkim karticama igram od voodoo2 i riva tnt vremena. bilo je teško držati temperature ispod 85 stupnjeva, bilo je to silovanje, ali niti jedna nije stala, krepala, crkla... uz svo modanje biosa, flashanje, dizanje spuštanje voltaže i full load 24/7. gašene su jednom u 2 mjeseca zbog čišćenja i hlađenja na sat vremena.

sad kad je kopanje slabo isplativo na dvije se igram, izgledaju kao nove, rade bez ikakvih problema, nemam šta reći nego da je to heben komad hardwarea i da nisam vidio koliko su izdržljive mogu reći da nebi ni vjerovao.

ako će krepat, krepat će. ako neće, onda ni uz najbrutalnije silovanje - neće.

nadodao bi da niti na dva kompa koja tjeraju tih 6 kartica u ovih godinu i 3mj staža kopanja apsolutno ništa nije krepalo. govorimo o 700-900 watta stalne potrošnje, kondenzatori su i dalje flat... za mene je to pojam, vi recite šta hoćete. 

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sapphire je premium i glavni AMD vendor a i to nešto govori .

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

ja se ne slazem s time jer eto bas smo zato dobili skart kartice(citaj jeftine), sapphire je po meni postao jedan od najgorih brandova od kad su izbacili R seriju, neznam kolko vas je vidjelo i rastavilo te grafe ali to je nesto katastrofalno (komponente, materijali i finalna obrada cista nula)! kad uzmem u ruke bilo koji model iz 6xxx/7xxx serije i corav bi vidio sta je sapphire prije proizvodio...da ne govorim o specijalnim edicijama i hrpi top modela, ovo danas je nista naspram nekadasnjeg velikog "S"!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
DariX kaže...

Moj post se odnosi na običnu dualx verziju na koju je bila poveznica.Šta se tiče mog lošeg iskustva sa prošlom serijom koja je imala loše kondezatore te sam morao reklamirati i uzimati zamjenu(čekao mjesec dana),nikad više sapphire neče biti izbor.Nemam povjerenja više u njih,kako je Stjepanj rekao nije više to to.

Stjepanj- nisu je zabrljali sa ovom zadnjom nego več na seriji hd7xxx na što si se sam u to uvjerija.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 12:13 (dery).
12 godina
neaktivan

@Darix

Problem sa screen tear je bio prisutan samo u far cry 3, rjesen je sa vsyncom bio. Dakle ostale igre su na starijoj grafickoj radile normalno. Sumnjam da je problem u ostalim komponentama. Cpu pastu sam mjenjao prije godinu dana, prasinu uvijek redovito cistio, a ovaj novi komp je slagan u novo kuciste prije tjedan dana. Imam odlicno fractalovo kuciste r4, sa 2 velika venta naprjed i jedan straga, osim toga nemam ih dodatne na krovu. Zatim sustav mi je na Ssdu 840 samsung, plus storage: stari hard diskod 640 gb i jedan novi kupljen od 2 tb.

Budem provjerio sa tim pogramima, kako mi radi cpu za svaki slucaj. Ubrzo cu ga i clockat na 4,5 i time staviti novi cooler gore.

Kako je sime12345 predlozio, forsiranjem vsncya i tripe bufferinga je rjesio problem teara u insurgencyu, i sada igra leti, dobivam fpse cak do 180, i igra radi glatko. Steta sto nije pomoglo i za far cry. Kazem, igra dobiva soldine fpse, ali prisutno je trzanje i cesti padovi na tipa 45, 40 fpsa, narocito kada sam u nekom gradu i pogotovo tijekom voznje auta, ali i samo trcanje po divljini je nekako - jerky.

I kada upalim vsync, igra mi se umjesto na 60 fpsa locka na samo 30?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 12:32 (Haremzg).
14 godina
Haremzg kaže...

@Darix

Problem sa screen tear je bio prisutan samo u far cry 3, rjesen je sa vsyncom bio. Dakle ostale igre su na starijoj grafickoj radile normalno. Sumnjam da je problem u ostalim komponentama. Cpu pastu sam mjenjao prije godinu dana, prasinu uvijek redovito cistio, a ovaj novi komp je slagan u novo kuciste prije tjedan dana. Imam odlicno fractalovo kuciste r4, sa 2 velika venta naprjed i jedan straga, osim toga nemam ih dodatne na krovu. Zatim sustav mi je na Ssdu 840 samsung, plus storage: stari hard diskod 640 gb i jedan novi kupljen od 2 tb.

Budem provjerio sa tim pogramima, kako mi radi cpu za svaki slucaj. Ubrzo cu ga i clockat na 4,5 i time staviti novi cooler gore.

Kako je sime12345 predlozio, forsiranjem vsncya i tripe bufferinga je rjesio problem teara u insurgencyu, i sada igra leti, dobivam fpse cak do 180, i igra radi glatko. Steta sto nije pomoglo i za far cry. Kazem, igra dobiva soldine fpse, ali prisutno je trzanje i cesti padovi na tipa 45, 40 fpsa, narocito kada sam u nekom gradu i pogotovo tijekom voznje auta, ali i samo trcanje po divljini je nekako - jerky.

I kada upalim vsync, igra mi se umjesto na 60 fpsa locka na samo 30?!

Ovim si dokaza da neznas puno o cijeloj temi tearinga, vsynca i opcenito. Prouci malo to po wikipediji, youtubu.

13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Zajeb tko zna sta je htio reci, pogubio se u tolikim brojkama 30,60,120,180...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Zajeb tko zna sta je htio reci, pogubio se u tolikim brojkama 30,60,120,180...

Opce je poznata stvar da Vsync kad nemoze vrtit na 60 fpsa locka monitor na sljedeci mnozitelj, koji je u tom slucaju 30. Ljudi misle da kad ukljuce vsync da ce im se automatski kartica iz R250X transformirat u Quad 980 i da ce uvik imat 60 fpsa.

17 godina
Radeon R9 280x Club

Evo ja svoju karticu malo maltretiram sa Tomb Raiderom, sve postavke na najjače, 1920x1080.

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

da li je imao tko problema pri instalaciji omega drivera, imam asus r9 280x dc2t i pred kraj instalacije dobivam black screeni to je to dalje ne ide

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja imao vise komada nikad nikakvih problema!
11 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Evo ja svoju karticu malo maltretiram sa Tomb Raiderom, sve postavke na najjače, 1920x1080.

Slab ti je score s min. fps.Jesi probao bez v-synca ukljucenog?Evo moj na ultimate takodjer,sve na max,1920x1080.

14 godina

A Tress FX hair shit ??

16 godina
Radeon R9 280x Club

Igra tko Dragon Age Inquisition ? Posto mi je CPU usko grlo,mislio sam probati Mantle,jel vam sta donosi konkretno ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
centis kaže...
Dardevil kaže...

Slab ti je score s min. fps.Jesi probao bez v-synca ukljucenog?Evo moj na ultimate takodjer,sve na max,1920x1080.

Nisam probao bez njega. Ali i ovo moje je savršeno igrivo.

13 godina
protjeran
centis kaže...
Dardevil kaže...

evo i ja sam odvrtio cisto informativno, inace neznam zasto stalno pise min fps 8 ili 10, neki bug ocigledno! jer najmanje sto sam vidio je bilo 55!

tomb rider (.)(.) tomb rider (.)(.)
280x na 1230mhz! ..postavke 1080p/ultimate!

doky01akablava ja bas htio probati, vidim zakljucana opcija! onda sam zguglo i uvidio da nemam zadnje drivere bez koji nemre raditi!...skidam

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 0:01 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

ja se ne slazem s time jer eto bas smo zato dobili skart kartice(citaj jeftine), sapphire je po meni postao jedan od najgorih brandova od kad su izbacili R seriju, neznam kolko vas je vidjelo i rastavilo te grafe ali to je nesto katastrofalno (komponente, materijali i finalna obrada cista nula)! kad uzmem u ruke bilo koji model iz 6xxx/7xxx serije i corav bi vidio sta je sapphire prije proizvodio...da ne govorim o specijalnim edicijama i hrpi top modela, ovo danas je nista naspram nekadasnjeg velikog "S"!LP

hmmm šta fali u R seriji Toxic i Vapor-x modelima? mislim dual-x možda je lošiji model, ali u protivnom ova dva ne bi imali smisla

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A Tress FX hair shit ??

Ukljucen

11 godina
neaktivan
Dardevil kaže...
centis kaže...
Dardevil kaže...

Nisam probao bez njega. Ali i ovo moje je savršeno igrivo.

Naravno,i vise od igrivog.Koje drivere imas od grafe?Moja je trenutno na omega i osjeti se poprilican boost u nekim igrama.

13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

Igra tko Dragon Age Inquisition ? Posto mi je CPU usko grlo,mislio sam probati Mantle,jel vam sta donosi konkretno ? 

kod mene skoro pa identicni rezultati: postavke na ultra presetu@1080p@ sve stock!

direct 3d direct 3d
vs
mantle mantle

LP

16 godina
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...

kod mene skoro pa identicni rezultati: postavke na ultra presetu@1080p@ sve stock!

vs

LP

I mislio sam da ce ti tako biti,ljudima koji imaju high end CPU-ove Mantle nista skoro ne donosi,a kod mene sa puno slabijim CPU-om mislim da se stanje popravilo.

Nema frame dropove na 20-25 fps u podrucjima gdje ima puno NPC-eva samo ne mogu pokrenuti MSI Afterburner da vidim FPS dok je Mantle ukljucen...

17 godina
centis kaže...

Naravno,i vise od igrivog.Koje drivere imas od grafe?Moja je trenutno na omega i osjeti se poprilican boost u nekim igrama.

Omega 14.12

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 12:06 (Dardevil).
16 godina
Radeon R9 280x Club

Uh koja razlika,nemam SS-ove jer mi se nije dalo,ali evo rezultata koje sam zapisao

Znaci Phenom II x4 920 3.1 ghz 

Sapphire R9 280x Dual fan OC

8 GB DDR3 rama

DX 11 benchmark Dragon Age Inquisition

Avg fps 26.1

Min fps 19.5

Mantle

Avg fps 39.0

Min fps 32.3

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Jasno, Mantle je i osmisljen da olaksa slabijim procesorima rad, kod boljih procesora ima male ili gotovo nikakve razlike, ja sa omega driverima i fx 8320 na 4.5 imam manji framerate sa mantleom iz nekog razloga (bf4), dok mi je sa phenom 965 po 20fpsa dizao mantle

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 14:28 (D3lBoy).
14 godina
Radeon R9 280x Club

Razlike izmedu mantlea i dx11 u fps su male, ali vrijeme loadanja igre su razlicita.

DX11 za ulaz u igru i u bench treba oko 45 sec, dok mantleu treba oko dvije ipo minute. Dosad sam igra samo s mantleom, ali sad prelazim na DX11 za sljedeci prelaz, jer ovo je gubljenje vremena.

Mantle Mantle
DX11 DX11
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 16:21 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice