R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
R9 290/X club

Ja sam nocas digao svoju na 1100 jezgru i 1400 vram da odvrtim Grid bench i radi ko zmaj :) Ali ju koristim na stocku posto mi OC za sad netreba..

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Nije ni meni potreba oc-ati al neda vrag mira.

Aj zavrti ove bencheve na forumu pa da vidimo kako se ponasa i do kud ide.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
R9 290/X club

hu ha xD

steam: bevis6
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
Re: R9 290/X club

@MEGATAMA Nisam ništa instalirao na prošlima jer su već bile up to date i kod prošlih nisam ni mogao ponovo dobiti sliku nakon bs-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 14:05 (Gregor).
13 godina

isplati li s kupiti sa njuškala po dobroj cijeni referentnu 290? u prvom redu mislim na hladnjak, da li gpu throttla nekome tko ima ref. verziju?

14 godina

Pa ja ne bi kupio te koje su izrabljivali rudari.

13 godina
itomic009 kaže...

Pa ja ne bi kupio te koje su izrabljivali rudari.

3 godine garancije ima skoro, briga me i da ju je droca neka preko klita vukla {#}

14 godina

Pa nije ti to uopće baš tako kako ti misliš ali sada mi se neda objašnjavati zašto a i ne mogu naći jedan odličan post gdje je jedan forumaš na PC Expert forumu to lijepo opisao. Uglavnom, nije to uopće tako kako neki misle da imam račun pa boli me dupe šta je sa grafom.

12 godina
BoobZ kaže...

isplati li s kupiti sa njuškala po dobroj cijeni referentnu 290? u prvom redu mislim na hladnjak, da li gpu throttla nekome tko ima ref. verziju?

sa referentnim coolerom mi je throttlala dok nisam namjestio ručno krivulju ventilatora onda je bilo oke i to stari provjereni princip 1 stupan 1% povećanje ventilatora i držala se na 68-70 i radila je oke, malo glasnije hehehe

12 godina
R9 290/X club

Ako se dobro sjecam 290 serija pocne throthlat tek na 95c?Ili sam u krivu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Ako se dobro sjecam 290 serija pocne throthlat tek na 95c?Ili sam u krivu?

da a po recenzijama referentni hladnjak drži gpu na 95c, otud moje pitanje

12 godina

to je kad je sve na defaultu, ali ako u ccc-u namjestiš npr target temperature na npr. 75 stupnjeva glupi software neće da poveća fan speed prek 45-50% ni nesjećam se više i onda samo počne smanjivat frekvenciju GPUa kako bi ostao unutar zadane temperatute, a ja nisam želio da prelazi prek 80 stupnjeva max

onda sam disableao ccc, uzeo MSI afterburner i namjestio sve kak spada pa je bilo 75-78 stupnjeva i fan na 75-78% 

13 godina
Kamikaza1600vti kaže...

to je kad je sve na defaultu, ali ako u ccc-u namjestiš npr target temperature na npr. 75 stupnjeva glupi software neće da poveća fan speed prek 45-50% ni nesjećam se više i onda samo počne smanjivat frekvenciju GPUa kako bi ostao unutar zadane temperatute, a ja nisam želio da prelazi prek 80 stupnjeva max

onda sam disableao ccc, uzeo MSI afterburner i namjestio sve kak spada pa je bilo 75-78 stupnjeva i fan na 75-78% 

bolje onda dat malo više i uzet Sapphire Tri-x verziju {#}

12 godina
R9 290/X club

Ekipa kad ste testirali OC potencijal svojih 290 grafa koliko ste dizali voltazu?

Ja koristim Afterburner i probao sam jezgru na 1120 mhz i vram na 1450mhz i sve normalno sljaka ali me sad zainteresiralo koliko je max.....voltazu sam u afterburneru digao na mislim +50.....

Inace na prethodnoj Gainward gtx 680 phantom je islo max 100mhz dodatno na jezgru i to je bilo to a stock je bila 1006 ili 1008mhz nesjecam se tocno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

Ekipa kad ste testirali OC potencijal svojih 290 grafa koliko ste dizali voltazu?

Ja koristim Afterburner i probao sam jezgru na 1120 mhz i vram na 1450mhz i sve normalno sljaka ali me sad zainteresiralo koliko je max.....voltazu sam u afterburneru digao na mislim +50.....

Inace na prethodnoj Gainward gtx 680 phantom je islo max 100mhz dodatno na jezgru i to je bilo to a stock je bila 1006 ili 1008mhz nesjecam se tocno.

Na mojoj je bios od asusa r9 290x a ovo na slici je najveći stabilan clock

inače ju držim na 1040/1350Mhz

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 16:18 (nicky.sl).
12 godina
R9 290/X club

ja svoju powercolor r9 290x pcs+ drzim na 1130/1500 bez diranja napona,max temp je 82 stupnja(danas testiro)

Sta mislite jel dobar clock to? jel bi moglo jos? 

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

Kuc kuc!

Mogu ući?

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
4 1 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

Dobrodosao :)

Moja prva 290 je bila msi gaming :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Jel mi može netko postat krivulju za fanove?
Meni se grafa sada kurila na 83-84,a fanovi se vrtili ni 40%,lol.{#} 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
R9 290/X club

Paradox mislim da ti je to normalna temperatura za taj model u ovo ljetno vrijeme,meni je po zimi isla blizu 80c mislim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da,al 40% vrtnje...

Pa vise se ja na stolici vrtim neg fanovi{#}

12 godina
R9 290/X club

Sad sam ostavio benchmark novog Grida nekih 40 min da se vrti naravno unlockan framerate.

Grafa se ustabilila na 76c pri brzini venta od 44.

Ali moram naglasit da sam malo otvorio stranicu kucista posto mi cirkulacija zraka unutar istog ocito nije najbisernija.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Da se i ja upisem u club.

Imam MSI R9 290x,

Sve igre na ultra na rez 1920-1200.

New Gamer
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Fotka ulaznice ili tako nesto?

Bf4,igranje od oko 4-5h u komadu,grafa se przi na 82-84°C.

Core clock na 900,tem. max ~74°C.Ostavljam tako.

290 overkill za 1080p,tj;za sadasnje igre.

Sniper Elite 3,Bf4,Alan Wake,Bf3,2033,jede bez problema,sa naravno zakucanih 100%

Moram jos probat Metro:LL i doc u pristup Crysisa 3 i Far Cry 3.

fps rijetko pada ispod 60fps-a,a posto je refresh rate 60Hz,iznad toga je sve isto.{#}

Vrtim 14.4,ipak odusao od bete.

Bravo AMD,jos da su temp. nesto manje,da je po defaultu 70°C max,bilo bi odlicno.

16 godina
R9 290/X club

Planiram se uskoro(za 2-3 tjedna) pridružiti vašem klubu, zanima me ima li itko XFX Double Dissipation i kakva su mu iskustva? Znam da nije najbolja, ali je značajno jeftinija od svih drugih, a do skupljih se ne mogu rastegnuti

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
power_user kaže...

Planiram se uskoro(za 2-3 tjedna) pridružiti vašem klubu, zanima me ima li itko XFX Double Dissipation i kakva su mu iskustva? Znam da nije najbolja, ali je značajno jeftinija od svih drugih, a do skupljih se ne mogu rastegnuti

Dobra kartica. Temperature su pod kontrolom. Ima dobro hlađenje. U idle je skoro nečujna, dok je pri loadu ipak nešto glasnija ali nije iritantan zvuk. Performanse u rangu sa ostalima.

16 godina
Sil kaže...
power_user kaže...

Dobra kartica. Temperature su pod kontrolom. Ima dobro hlađenje. U idle je skoro nečujna, dok je pri loadu ipak nešto glasnija ali nije iritantan zvuk. Performanse u rangu sa ostalima.

Nisam siguran jel je hvalis jer je ti imas ili je stvarno okej. Naime, kad sam ja istrazivao i gledao, XFX DD je bila najlosija od svih R290 na testovima, bila je glasna i toplija nego sa referentnim hladnjakom i ni jedan test je nije preporucao. Ja bi bjezao od XFX grafickih kartica. Jedino sto koliko toliko valja kod te firme su napajanja (i to samo ona skuplja).

Evo i slike iz dva testa, da nebi bilo da izmisljam.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -III- Battle.net Profil - http://eu.battle.net/d3/en/profile/gaap-2615/hero/153335
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 8:22 (mrsmith).
17 godina
mrsmith kaže...
Sil kaže...
power_user kaže...

Nisam siguran jel je hvalis jer je ti imas ili je stvarno okej. Naime, kad sam ja istrazivao i gledao, XFX DD je bila najlosija od svih R290 na testovima, bila je glasna i toplija nego sa referentnim hladnjakom i ni jedan test je nije preporucao. Ja bi bjezao od XFX grafickih kartica. Jedino sto koliko toliko valja kod te firme su napajanja (i to samo ona skuplja).

Evo i slike iz dva testa, da nebi bilo da izmisljam.

A čuj, donekle si u pravu možda jer sam imao dvije XFX 7970 koje su završile na reklamaciji, ali ova što je sad imam radi kao beba. :) Već sam postao screenshot temperature u ovoj temi ali evo ponavljam pa si pogledaj. Ovo je odrađeno dok sam igrao BF3 multiplayer. Za mene je to itekako pristojna temperatura budući da se radi o zloglasno vrućem čipu. Već dosta vremena imam neke jače kartice pa imam iskustva i kod ocjenjivanja buke. Ova je sasvim pristojna. Čuje se u loadu ali nije strašno. Jedino čovjeka malo uplaši kad recimo izađeš iz igre u 2d, a ona malo poludi sa hladnjacima. Tad se zavrte malo jače i traje minutu, minutu i pol... Valjda je to nekakav feature u biosu. Osim toga, sve ok. Sve u svemu, jedna od boljih kartica koje sam imao... a imao sam ih raznih... od MSI Lightning 580... Phantoma 680... par nesretnih 7970.... itd... :)

16 godina
Sil kaže...

A čuj, donekle si u pravu možda jer sam imao dvije XFX 7970 koje su završile na reklamaciji, ali ova što je sad imam radi kao beba. :) Već sam postao screenshot temperature u ovoj temi ali evo ponavljam pa si pogledaj. Ovo je odrađeno dok sam igrao BF3 multiplayer. Za mene je to itekako pristojna temperatura budući da se radi o zloglasno vrućem čipu. Već dosta vremena imam neke jače kartice pa imam iskustva i kod ocjenjivanja buke. Ova je sasvim pristojna. Čuje se u loadu ali nije strašno. Jedino čovjeka malo uplaši kad recimo izađeš iz igre u 2d, a ona malo poludi sa hladnjacima. Tad se zavrte malo jače i traje minutu, minutu i pol... Valjda je to nekakav feature u biosu. Osim toga, sve ok. Sve u svemu, jedna od boljih kartica koje sam imao... a imao sam ih raznih... od MSI Lightning 580... Phantoma 680... par nesretnih 7970.... itd... :)

A gle, mozda si ti pogodio dobru, a oni losu :) Svasta je moguce danas. Sve je to sreca ionako.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -III- Battle.net Profil - http://eu.battle.net/d3/en/profile/gaap-2615/hero/153335
12 godina
R9 290/X club

ma ovaj accelero čuda radi na R9 290, ak je ta XFX već jeftinija od druguh pa kasnije možeš i upgradeti cooler na neki aftermarket

znači na sobnoj temp od cca 25 stupnjeva, grafa ne može preć 65 stupnjeva (kučište fractal arc mid + 4 case venta od 140mm)

sinoć je bilo i malo hladnije bila je na 58 dok sam DayZ igrao

Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice