R7 260x club

poruka: 222
|
čitano: 56.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: R7 260x club
Kalmageddon kaže...

Voltažu nisi dirao? 

Ne. Danas cu da dignem memoriju do maksimuma a to je 1800Mhz :D mislim da cu trebati dizati voltazu, dizao sam je sinoc ali mi se ugasio komp kad sam pokrenuo metro last light bench {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Kalmageddon kaže...

Voltažu nisi dirao? 

Ne. Danas cu da dignem memoriju do maksimuma a to je 1800Mhz :D mislim da cu trebati dizati voltazu, dizao sam je sinoc ali mi se ugasio komp kad sam pokrenuo metro last light bench {#}

za sta tocno mislis ne? gpu si digao za 200mhz bez dizanja voltaze pa to je prosto nemoguce, nisi ni power limit dirao(to je takoder dizanje voltaze)...budi tocniji s informacijama please! {#},LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

za sta tocno mislis ne? gpu si digao za 200mhz bez dizanja voltaze pa to je prosto nemoguce, nisi ni power limit dirao(to je takoder dizanje voltaze)...budi tocniji s informacijama please! {#},LP

Znam to je i mene iznenadilo! Dizao sam karticu na pocetku za 100mhz i sve je radilo ok, stock brzina 1030Mhz 1GB verzija najmanje sto sam vidio, sve ostale rade na vecim frekvencijama i reko daj da vidim ko koga tu...

Clocknuo sam je bio cisto preko AMD CCC, samo digao gpu i memoriju nista nisam voltazu dirao i sve radi bez ikakvih problema! Gledam po OC forumima, da su je ljudi clockali na 20% ali su dirali voltazu i eventualno drugacije custom made hladjenje jer je jedan vent nedovoljan, ali kod 2GB verzije kartica (2 venta) za tim nema problema!

Clocknem je na 17/17 sinoc, pokrenem bench i odradi bez problema. Sad pokrenem bench i samo mi se resetova komp, sigurno treba malo tweakati s tim :)

Evo kako mi radi sad igrao Alan Wake i ona radi, ali cim udje u metro gotovo :)

Nego nisam nikad cackao to sa voltazom, znam da moze spaliti karticu ali mislim da nekih 5-10% je recimo sigurno?

12 godina
neaktivan
R7 260x club

Ja sam sebi kupio AMD Radeon R7 260X PowerColor  OC 1GB {#}

Jos je nisam probo jer nisam jos kupio Maticnu Plocu :S

Ubi me ovo cekanje posto su se Maticne rasprodale. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R7 260x club

Vratila se grafička sa reklamacije, dobio novu malo drugačiji model.

Sad jos čekam da mi dode novi proc  i memorija pa da je upregnemo...

dolje sam stavio slike stare i nove, ako nista drugo ova nova ljepse izgleda :)

Stara Stara
Nova Nova
It s me against the world
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Ja sam je jedva docekao :S vidim imamo istu konfu lol, samo sto sam ja svoju radeonku OC-ao do ludila :D

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
ToXiC aLiEn kaže...

Ja sam je jedva docekao :S vidim imamo istu konfu lol, samo sto sam ja svoju radeonku OC-ao do ludila :D

Da i ja sam vidio da imamo istu konfu {#} to je super jer ti si iskusniji ako mi zatreba koji savjet {#}

12 godina
neaktivan
R7 260x club

Ima li kakvih novosti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R7 260x club

Pozdrav svima!

Kupio sam novi komp i uzeo sam sapphire r7 260x 1gb  pa me zanima da mi netko objasni koja je stvarna razlika između 1gb i 2gb te kartice. Inače procesor mi je i5 4440 a monitor Benq gw 2255 full hd.

Iskreno nisam neki gamer i neigram u multiplayer nikakve igre pa me zanima dali sam se jako zeznuo što nisam uzeo 2gb.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 13:03 (mile0001).

0 0 hvala 0
14 godina
mile0001 kaže...

Pozdrav svima!

Kupio sam novi komp i uzeo sam sapphire r7 260x 1gb  pa me zanima da mi netko objasni koja je stvarna razlika između 1gb i 2gb te kartice. Inače procesor mi je i5 4440 a monitor Benq gw 2255 full hd.

Iskreno nisam neki gamer i neigram u multiplayer nikakve igre pa me zanima dali sam se jako zeznuo što nisam uzeo 2gb.

Hvala!

Nisi pogriješio.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 13:39 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan
mile0001 kaže...

Pozdrav svima!

Hvala!

Ja sam licno testirao 2GB verziju uporedo sa 1GB verzijom od istog proizvodjaca, razlika je nikakva, igr ne koriste vise od 1GB memorije (osim nekih rijetkih danas zaista) a sam cip od R7 260X nije dovoljno jak za drugi gigabajt, tako da nisi pogrijesio ta kartica je vrhunac ponude srednje klase!

13 godina
protjeran
Jesi testiro u bf4 na 1080p low, nemres igrat koliko steka na 1gb!ja bas probao neki dan!lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Jesi testiro u bf4 na 1080p low, nemres igrat koliko steka na 1gb!ja bas probao neki dan!lp

Vjerujes mi kad nisam ni instalirao BF4, ne privlaci me taj serijal nakon starog 1942 :) ali cu da probam definitivno, stize mi ubrzo i full hd monitor ;)

12 godina
chaselol kaže...
mile0001 kaže...

Pozdrav svima!

Hvala!

Ja sam licno testirao 2GB verziju uporedo sa 1GB verzijom od istog proizvodjaca, razlika je nikakva, igr ne koriste vise od 1GB memorije (osim nekih rijetkih danas zaista) a sam cip od R7 260X nije dovoljno jak za drugi gigabajt, tako da nisi pogrijesio ta kartica je vrhunac ponude srednje klase!

Nemože igra da koristi više od 1gb ako dotična nema više od 1gb da imaš 2gb vidio bi da ide i do 1.5, to je isto kao što imaš 4gb ram i kažeš nekoristi 2.5gb ali kad ubodeš 8gb vidiš da može povuć i 4gb, sistem operira sa onim šta ima

13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Nemože igra da koristi više od 1gb ako dotična nema više od 1gb da imaš 2gb vidio bi da ide i do 1.5, to je isto kao što imaš 4gb ram i kažeš nekoristi 2.5gb ali kad ubodeš 8gb vidiš da može povuć i 4gb, sistem operira sa onim šta ima

Znam, to se moze vidjeti u igrama tipa max payne 3, gdje po opcijama vidis da igra najvise moze zauzeti 1.5gb memorije, ali onda s druge strane i to je jedna od lose optimizovanih igara i dalje. Pogledaj jedan vrhunski metro last light, koji na 1GB kartici rastura, a onda pogledaj maxa mislim qq

12 godina
R7 260x club

Plus ni ja a ni ti nemamo FullHD monitor tako da i tu su razlike u poređenju, razlike od setup do setup tako da je to teško uspoređivati ovdje na forumu iskorištenost hardware-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
R7 260x club

Bocnite nove 14.1 drivere 14.1 Beta meni je metro last light dobio cak upgrade od 4.5 average fps! :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Instalirao ih i svašta se tu događa.

3DMark11 mi je s 6200 pao na nekih 2000.

Igram trenutno prastaru Mafiu II i tu su mi FSP pali sa nekih 70-80 na jedva igrivih 30..

Ima netko ideju kaj se zbiva?

Deinstalirao sam stare drajvere i očistio ih driversweeperom tak da nije do toga..

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 19:25 (pilgrim_23).
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Bocnite nove 14.1 drivere 14.1 Beta meni je metro last light dobio cak upgrade od 4.5 average fps! :)

Sacu da to Install pa da vidimo :D

12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...
chaselol kaže...

Auuu Kako se meni cini nije ovo dobro ... Bolje da ne skidate dzaba xD ja se vracam na 13.12 ...

12 godina
ToXiC aLiEn kaže...
ToXiC aLiEn kaže...
chaselol kaže...

Auuu Kako se meni cini nije ovo dobro ... Bolje da ne skidate dzaba xD ja se vracam na 13.12 ...

Ja sam se isto vratio na staro.

U svim igrama mi je drastično pao FPS, totalno neigrivo  . .

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 14:13 (pilgrim_23).
13 godina
neaktivan
R7 260x club

Svasta meni sve radi odlicno Oo a problematicne su nesto ove 260X sa driverima uzasno, dosta ljudi se zali, ali zato kad nadju sta treba radi ko singerica! :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

kako? ja sam igrao bez problema na medium dok sam imao 5850 sa 1gb, u 1920x1080

13 godina
protjeran
BoobZ kaže...
Stjepanj kaže...

kako? ja sam igrao bez problema na medium dok sam imao 5850 sa 1gb, u 1920x1080

ma krivo sam napisao, texture samo low, ostale stvar su bile dignute!..sry!lp

12 godina
neaktivan
R7 260x club

Kakva je Sapphire Radeon R7 260X OC - 1GB?

Ako je neko ima, mozete mi rec koje igre igrate i na kojim postavkama uz koje konfe. Kako bi islo na moj pc? I sto se sve dobije uz grafu u kutiji? I kako radi True Audio?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R7 260x club

Kupio sam ja Sappphire R7 260x 2GB verziju.

Instalirao na Win x64 najnovije drivere.. (nisam na beti). Evo jučer je komp radio cijeli dan od jutra do mraka. Primjetio sam artifakte na crnoj pozadini (ništa strašno), i 2 puta se zamrznuo komp nakon čega je bio potreban restart.

Vjerojatno je do drivera. Za svaki slučaj sam kontaktirao Sapphire korisničku podršku i evo što su mi odgovorili..

1. Clear your motherboard CMOS first and update your motherboard chipset driver and BIOS to the latest version. Please note this.
2. Make sure the Windows OS you are using was up to date with all patches released from Microsoft.
3. Remove all you previous card drivers (Nvidia or ATI drivers)
4. Install v14.1 beta driver
http://support.amd.com/en-us/download 
5. Check your power supply,500W at least.

Konfa mi je:

AMD FX 6300

R6 260X 2GB

8GB Kingston, HyperX Blue, 1600MHz, CL10

HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5"

Napajanje Corsair VS Series, 450 Watt, ATX, ATX12V v2.31

Mislim da što se tiče napajanje ne bi trebalo biti problema iako je 450w a ne 500. Šta kažete?

0 0 hvala 0
12 godina
zsnopek kaže...

Instalirao na Win x64 najnovije drivere.. (nisam na beti). Evo jučer je komp radio cijeli dan od jutra do mraka. Primjetio sam artifakte na crnoj pozadini (ništa strašno), i 2 puta se zamrznuo komp nakon čega je bio potreban restart.

Vjerojatno je do drivera. Za svaki slučaj sam kontaktirao Sapphire korisničku podršku i evo što su mi odgovorili..

1. Clear your motherboard CMOS first and update your motherboard chipset driver and BIOS to the latest version. Please note this.
2. Make sure the Windows OS you are using was up to date with all patches released from Microsoft.

Konfa mi je:

AMD FX 6300

R6 260X 2GB

Mislim da što se tiče napajanje ne bi trebalo biti problema iako je 450w a ne 500. Šta kažete?

napajanje nije problem 100%

13 godina
neaktivan
zsnopek kaže...

Konfa mi je:

AMD FX 6300

R6 260X 2GB

Skokni ovdje i provjeri karticu pa ces znati na cemu si.

11 godina
neaktivan
R7 260x club

Stavio stare drivere Catalyst 13.10 WHQL i sad sve normalno radi. izgleda da moramo čekati dok AMD ne izda stabilne drivere sa podrškom za Mantle :)

[EDIT] Izgleda da ipak ne radi. Mislim da ću vratiti karticu. nije vrijedna živciranja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 23:03 (zsnopek).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R7 260x club

Nedavno sam stavio Sapphire r7 260x oc 1gb u jedan svoj komp (i5/xfx450/w7-64/cat 13.12) i imam slicne probleme. U zadnjih dva tjedna (0-24, desktop work+sleep) mi je dva do tri puta smrzno komp (sa starom karticom radio bez greske kojih 50 dana, ~0/24). Nije strasno ali zivcira. Cituckam po netu i izgleda dosta cesti problem sa tom karticom. Pricekat cu da cat 14 izadje iz bete,  mozda popravi stvari.

Inace, furmark i 3d mark vrti bez greske. Furmark nakon  10 minuta je ~72c/50% ventilator. Malo me cudi spor rast ubrzanja ventilatora. Na xfx 6870, kada temp predje 70c, vent je vec na 70%.

Inace no2, kartica je strasno tiha (u odnosu na ostale koje imam) i nista se ne grije kada nije pod opterecenjem (~29c u "desktopu").

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice