Problem sa overclockom ATI

poruka: 33
|
čitano: 4.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa overclockom ATI RADEOn 4770

Pozdrav! Zeljeo bi vas pitati nesto u vezi sa ATI RADEON HD 4770 VTX overklokom??? Kada overklokam graficku pomocu ATI Overdrive-a na. Ne dobijam u igrama nista vecu brzinu FPS-a. Npr. na Just Cause 2! Bez overkloka dobijem 2-3 vise FPS-a, nego kada je overclockano??? Sta li je uzrok tome?. Valjda bi se overclockom trebao dobiti veci FPS?

Zasto ne dobijem nista vise FPS-a kada ju overclockam?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 12:10 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pls help

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

ocito da nesto krivo radis, sta si radio u ati overdriveu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

otvorim overdrive. Zatim imam da klokam sa 750 do 830 (GPU clock), i  sa 800 do 850 (memory clock). Sta bi prvo trebao uraditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Default je 750 GPU clock (a moze da se clocka do 830),

800 Memory (a moze da se clocka do 850).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem sa overclockom ATI

pa dobro radis, 1. stvar mozes je puno vise dignut, digni sa 750 na 850 i memoriju isto za 100, onda moras kliknit applie ili tako nesto, mora ti on to prihvatit, onda udes u igru i ako vidids da ti se ne javljaju nikakve greske po ekranu dignes je jos, mozes takoder skinut program FURMARK, te ga ukljucit na max rezoluciji na fullscreen i ukljuci extreme burning mod, to je program koji ti siluje karticu do maksimuma i ako ti u njemu ne pokaze nikakve greske po ekranu nece nigdje drugo, takoder ti na dnu programa pise temperatura kartice, ako ide povise 85 to nije dobro.

EDIT: AKO TI ATI OVERDRIVE ne dopusta da dignes vise od 830 skini rivatuner ili msi afterburner, s njima mozes vise dignut, onda ovo ostalo radis kako sam ti i reko

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 12:27 (athlon64).
15 godina
neaktivan

kada je maximalno klokam u ATI Overdrive-u. u igrama ne dolazi do nikakvih promijena, kao sto sam vec rekao, gubim 2-3 FPS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nemozes gubit fps nikako, to je nemoguce, nesto krivo radis, navedi ostatak konfiguracije koji imas i radi sve kako sam ti reko gore

15 godina
neaktivan

Windows : Windows 7 Ultimate RTM

Processor : AMD Athlon II  64 3800+

RAM : 3GB

Graphic card : ATI RADEON HD 4770 VTX 512MB GDDR5

HDD 300GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam dotičnu karticu ( powercolor ) u CF skini riva tuner i preko riva tunera je oc. dat ću ti link!

Klik

Klik

Klik

A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic. Joseph Stalin
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 13:03 (0verlord).
15 godina
neaktivan

Ali ne znam kako ne dobijam nista vecu brzinu kada je clockam u ATI Overdrive-u??? Zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dao sam ti u postu iznad linkove di su ti tutoriali pogledaj sve je objašnjeno

15 godina
neaktivan

Moze li se sta zeznuti ako je previse overclockam. Do koliko otprilike moze da idem sa clockom

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 13:08 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

da!! u riva tuneru kad radiš a nisu opisali nemoj odmah podesit na najače. Memoriju možeš odmah stavit na 1000 mhz i to ti je plafon plafona!

core clock idi po 2-3 mhz da ti ne blokira do nekih 900... tako je barem meni uspjelo.. furmark mora stalno radit da nađeš sweet spot temperature..

Stavio bih ti slike ali nisam doma... tek krajem 9 mjMršti se

Pročitaj DOBRO i sa RAZUMJEVANJEM tutorijal

Samo da znaš da ne odgovaram za eventualna oštećenja prilikom OC !!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 13:12 (0verlord).
15 godina
neaktivan

Ajd pozdrav svima pa cemo vidjeti!!! cao

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za koliko si ti nju OC-a i koliki ti je postotni pomak performanse. Jer nemoš govorit u FPS-ovima, tako je sve relativno.

a da i ja nešto napišen :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Iskusio sam to, overclockaš a dobivaš manje fps-a.

Kod mene je uzrok bio temperatura kartice, kada sam stavio musashi-a na HD4870 onda sam sa tim istim overclockom dobivao više fps-a, a ne manje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

pazi prva stvar imas athlona 3800 koji bottlenecka tu karticu i bila bi ti dobra stvar da overclockas procesor jer te on gusi, 2. stvar postoji dobra mogucnost da ti se kartica u igrama dize na 90C te da ti radi temperature pada fps, skini furmark pokreni ga i gledaj temperaturu, pazi da ga pokrenes u fullscreen obavezno

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Hahahah pa s tim procesorom nećeš ništa dobiti overclockom grafičke, daleko je on od toga da pogura HD4770.

Kupuj novi procesor, tako ćeš dobit najviše fps-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

preptostavljam da ima plocu sa socket 754 tako da i nemoze stavit nesto bolje, clockni procesor ili kupi novi komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Temperatur graficke mi je normalna, a i sve ove novije igre idu na maximalnim detaljima i 1440x900 rezoluciji( Assassins Creed2, Juct Cause 2, Sniper Ghost Varrior...)

A zasto kazete da mi processor "gusi" karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A kada bi clockao processor, da li bi bilo ista bolje, u odnosu na ovo sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

procesor ti gusi karticu jer je preslab, da ti objasnim najjednostavnije: sto ce ti kartica koja moze procesoru poslat 2 kila podataka ako on moze obradit samo pola kila, kuzis?, oc.aj procesor imas puno tutoriala po netu i trebao bi dobit snage, ovako je besmisleno clockat grafu.

15 godina
neaktivan

A da li mozda ima neki programcic za clockanje procesora, da ne idem tamo u BIOS?? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
daleko je lakse u biosu.znam da za gb ima easytune... btw ploca mu je s939
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
15 godina
neaktivan
u mene je ASUS-ova maticna ploca, neka.
15 godina

idi u bios!!, lakse je

15 godina
neaktivan

OKIzlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a je li stvarno istina da ovaj moj proceso ne moze da "progura" ovu moju graficku, da je preslab za nju
15 godina

da, procesor ti je takozvani bottleneck, kao kad razbijes bocu pa joj skines vrat i onda uljevas vodu u nju, voda ce sporo prolazit jer je grlo od boce usko pa se po tome zove bottleneck, inace trebao bi kupit cijelu novu konfiguraciju da bi ti to nekeko radilo, overclockim ces dobit malo ali nista extra, ja sam svog athlona 3000 dogurao jedva sa 2 na 2.5.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice