Problem s novom grafičkom

poruka: 9
|
čitano: 1.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Dobar dan, ne bih htio duljiti, samo želim napomenuti da sam totalno neiskusan što se hardvera tiče, i kada nešto kupujem, kupujem po preporukama, nikad sam od sebe ne uzimam.

Naime, imao sam do jučer grafičku nVidia GT 430 (koja je došla s konfiguracijom) koja je savršeno radila, ali nije više mogla zadovoljavati moje potrebe pa sam odlučio uzeti novu, i jučer sam kupio Sapphire r7 260x 2GB, stavio ju, uštekao u napajanje, ušao u safe mode i sa Display Driver Uninstallerom maknuo sve nVidijine drivere. Zatim sam restartao, normalno ušao u windowse, instalirao ATI drivere, i sve je savršeno radilo 10-tak minuta, nakon kojih se monitor poceo gasiti i paliti (ne isključivati i uključivati) u nejednakim vremenskim razmacima, dok jednom nije nestalo slike. Nakon toga sam restartao kompjuter, bootalo se sve normalno sa slikom, i kad je trebao doći windows login screen, slika je ponovno bila crna, a zvuk od screena se čuo, također kad sam upisao šifru (naslijepo), zvuk se čuo. Probao sam ponovno u safe modeu, i sve je radilo, dok na normal ne želi.

Danas ujutro sam odnio svoju konfiguraciju čovjeku koji se više razumije u to, i samo 40-tak minuta nakon što sam ostavio kod njega, zvao me i rekao "čuj, kod mene ti sve već radi pol sata bez greške, grafička je 100% opterećena trenutno, na 60-tak stupnjeva, al se ne gasi". Došao sam natrag po konfiguraciju, spojio doma sve, al ponovno je sve bilo po starom, bootanje normalno, nakon toga slike nema. Tako da sad više ni taj čovjek nema rješenja, a ja još manje.

Ispričavam se ako postoji već neki topic s ovakvim problemom, al nov sam na forumu, napravio sam account samo zbog ovog, pa cijenim ako ćete me razumjeti po pitanju toga.

Svaki savjet je dobrodošao, hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem s novom grafičkom

Zaboravio sam napomenuti, monitor se spaja preko VGA, a grafička ima samo DVI utor, ali sam uz grafičku dobio konverter.

11 godina
neaktivan

Drajvere obrisi u control panell-u - programs and features - zatim restartaj u safe mode i u njemu obrisi preostalo od drajvera sa programom driver sweeper, zatim opet restart u winse i onda instaliraj drajvere ponovo.

Moguće da je ili adapter ili sam kabel neispravan pa gubis signal od kompa do monitora.
Ako imaš od koga posuditi drugi kabel, spoji ga sa njime pa vidi da li ce se događati isti problem.

www.g2a.com/r/max3530
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:46 (max3530).
14 godina

Meni je nešto slično radio monitor (Samsung 204B (tako nešto)) da bi na kraju skroz umro ... nakon što sam kupio novi monitor i grafička je umrla .... pa ti vidi :)

Može svašta biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Brisanje drivera sam napravio upravo tim redoslijedom. Što se kabla tiče, upravo sam na poslu našao jedan DVI/VGA kabel pa ću probati s tim umjesto s konverterom (a konverter je u redu inače, jer je kod tog čovjeka kojemu sam dao radilo normalno).

11 godina
neaktivan

Da li je možda napajanje preslabo?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ajd napiši cijelu konfiguraciju tu ili pod profil
www.g2a.com/r/max3530
12 godina

pa ako je kod tog čovjeka na drugom monitoru radilo sve kak treba šta misliš di bi mogo biti problem? sumnjam da si nosio svoj monitor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne shvaćam onda zašto monitor savršeno radi na staroj grafičkoj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice