Prelazak sa 9800gt na gtx 460

poruka: 154
|
čitano: 24.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Ja Crysis na 1680x1050,8xAA,max dx11 vrtima na 30fps Namigiva

Moj PC  
0 10 hvala 0
15 godina
neaktivan
ti su vam dokazi uporednih tekstova za da nekazem sta ne bi da budem bezobrazan, ja sam prekjuce kupio gts 450 crysis sve na enthusiast rezolucija 1440 x 900 anti-aliasing 16x ama bas sve ide bez imalo trzanja po vasem ova kartica nebi mogla to ni na 320 x 240 moj savjet ne lupetajte prvo brobate neku karticu pa komentarisite nemogu da vjerujem da neshvatate je vecina ovih testova placena od odredzenih firmi rad njihove koristi
elvirb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nepuleptajte gpulosti a intelekt cam jenarazinikanarinca.Oke igras crysis bez trzanja hoces je da ti mozda se pokloni stafeta mladosti?A sad fino popij cokolino i dudu u usta i ja spavanje.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen

Bacam u smece svoju GTX 260, jer je GTS 450 čudo od kartice očiglednoSmijeh

@obozavam_slagati_konfe: Crysis nepodrzava DX11.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
RE: Prelazak sa 9800gt na gtx 460
Romano kaže...

Nepuleptajte gpulosti a intelekt cam jenarazinikanarinca.Oke igras crysis bez trzanja hoces je da ti mozda se pokloni stafeta mladosti?A sad fino popij cokolino i dudu u usta i ja spavanje.

Ljepa moja hrvatska jezik.... Neodlučan

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 14:08 (doktor1).
16 godina
talijan001 kaže...
ti su vam dokazi uporednih tekstova za da nekazem sta ne bi da budem bezobrazan, ja sam prekjuce kupio gts 450 crysis sve na enthusiast rezolucija 1440 x 900 anti-aliasing 16x ama bas sve ide bez imalo trzanja po vasem ova kartica nebi mogla to ni na 320 x 240 moj savjet ne lupetajte prvo brobate neku karticu pa komentarisite nemogu da vjerujem da neshvatate je vecina ovih testova placena od odredzenih firmi rad njihove koristi

Zamjenija si antialiasing sa anisotropic postavkama,zbunija si se.8800gtx+ je također dobra za crysis na toj rezoluciji.Znači kažeš da gts450 bolje vrti krizu na istim postavkama od 8800gtx+.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
17 godina
kad smo ko prelaska na gtx 460 zanima me isplati li se prelaziti sa 5770 na navedenu grafu?ili nema baš prevelike razlike između te dvije grafe, zanima me po performansama i ekonomski jeli prelazak isplativ....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...
talijan001 kaže...

Zamjenija si antialiasing sa anisotropic postavkama,zbunija si se.8800gtx+ je također dobra za crysis na toj rezoluciji.Znači kažeš da gts450 bolje vrti krizu na istim postavkama od 8800gtx+.

Zašto ne pa GTS250 je jača od 8800GTX. A GTS450 je jača od GTS250.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 14:45 (thedream).
16 godina
lobotomac90 kaže...
kad smo ko prelaska na gtx 460 zanima me isplati li se prelaziti sa 5770 na navedenu grafu?ili nema baš prevelike razlike između te dvije grafe, zanima me po performansama i ekonomski jeli prelazak isplativ....

gtx460 1gb je jača od hd5770 nekih 40-50% ali gtx je kod naših trgovaca precjenjen,tako da dok ne padne na nekih max 1500 kn ne isplati se prelazak

15 godina
neaktivan
dery kaže...
talijan001 kaže...

na crysis worhead je anti-alialiasing nema u postavkama antistropic bar ga ja nisam nasao nije mi bila prije 8800 vec 9800 gtx+ grafa a da li vrti bolje neznam jer mi je i stara sve isto vrtila i mislim da se nisam zeznzo sto sam presao na ovu graficku jer imam dvije godine garancije manje dimenzije graficke a i zagrijavanje je duplo manje

elvirb
16 godina
neaktivan
dery kaže...
lobotomac90 kaže...

gtx460 1gb je jača od hd5770 nekih 40-50% ali gtx je kod naših trgovaca precjenjen,tako da dok ne padne na nekih max 1500 kn ne isplati se prelazak

Hmhm, 40-50%, mislim da bas i nije tako (ako cemo u "frejmovima"), smatram da ima razlike, ali koji je tocno razlog prelazenja? Jer mi se cini malo neisplativo....Ispravite me ako sam u krivu

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
14 godina
neaktivan
Romano kaže...
r3pka kaže...
Romano kaže...
amano kaže...

Nedam mi se sad nabrajat ........Crysis naprimjer

Satavi sve na entusuast + 16Q AA + V  na Full hd rezoluciji , ako kažeš da ti igra radi glatko .............to jednostavno nije istina

A ti si radio rewiev pa znaš da je gtx 460   10 % jača kartica...........pa nije ni sve u jačini

Daj ne lazi vise.Muka mi je citati ovakve izmisljotine.Koliko ti imas godina? 9 ?Kao da si sad iz vrtica izasao.Ja sa svojom konfiguracijom na enthusiast bez AA na nekim scenama imam 20 FPS-a,a on igra na 16Q.Koji sroljo.BTW GTX295 je jaca od GTX480,a kamoli od tog smeca GTX460 koja je okljastrena da sto jeftinije kosta. Dokaz

Ovo za gtx295 istina???? Ako je zasto ne bi nju uzea iako mi nema smisla da je iz protekle generacije grafa jaca od najace iz nove generacije...

Ovo je stvarno postao djeciji forum.Prvo nauci pravopis pa se vrati za koju godinu.

Tko ja??? Postavija san pitanje jer me samo zanimaju cinjenice...A takvim obracanjem pokazujes svoju zrelost..iman 23 godine i poprilicno san obrazovan,ali pisen na svom narjecju,ti smeta??

15 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Zavisi kolko ćeš dat para za preijelaz na jaču grafu, što GTX 460 svakako je?!
Ako je za to potrebno 500 ili više kuna, po meni se ne isplati, rađe skupi još malo para i kupi još jednu polovnu HD 5770 i ako ti ploča podržava CF, eto ti posla!?
EDIT: Ništa od onog što sam napisao, a na kojoj se rezoluciji igraš, i to je bitno, ali ako je cjena to prelaza iznad 500 KN, moje mišljenje je da ne pređeš na GTX 460, nije isplativo!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 19:00 (Ivsa).
17 godina
r3pka kaže...

Tko ja??? Postavija san pitanje jer me samo zanimaju cinjenice...A takvim obracanjem pokazujes svoju zrelost..iman 23 godine i poprilicno san obrazovan,ali pisen na svom narjecju,ti smeta??

LOL .Ti si sigurno intelektualac

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 19:20 (Romano).
16 godina
Mojpismonosa kaže...

Hmhm, 40-50%, mislim da bas i nije tako (ako cemo u "frejmovima"), smatram da ima razlike, ali koji je tocno razlog prelazenja? Jer mi se cini malo neisplativo....Ispravite me ako sam u krivu

U nekim igrama više od 50% u nekim manje to ti je to.klik

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 20:27 (dery).
15 godina
neaktivan
dery kaže...
Mojpismonosa kaže...

Ja bih rekao da je GTX 460 u prosjeku jača od HD 5770 otprilike 25%, u teselizaciji u takvim benchovima je gazi, u tvom linku su obadvije kartice overclock verzije, a pošto clockane verzije GTX 460 imaju bolesne taktove, tu se dolazi do te razlike o kojoj ti govoriš, ali kod referentnih se kreće oko 25%
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_460_1_GB/7.html

16 godina
talijan001 kaže...

Ja sam juce prodao 9800 gtx+ za 90 eura i kupio novu gts 450 za 145 eura neznam dali sam ista dobio jer su obadvije vrtile crysis-a na enthusiast 1440 x 900 4x anti-aliasing quality bez ama bas imalo trzanja, temperatura je u mirovanju 29 stepeni i gotovo je necujna. Neznam jesam li pogrijesio sa ovom zamjenom

Tek sad ovo ugleda, reakcija malo kasni.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
@dery
mislim da je ipak malo pretjerivanje s onih 40-50% jer je 5850 toliko jača od 5770,a gtx460 je slabija od ove tako da ono....

@Ivsa
igram se na 1600x1050 rezi,razmišljao sam ako bi našao nekoga da se zamjeni uz moju nadoplatu od nekih 400kn,iznad toga ne bi išao....a što se tiče CF matična mi ne podržava tako da mi to otpada jer ne mogu odvojit para i za matičnu i grafu još :D
a pitao sam jeli isplativo s obzirom na cijenu i to,jer moja grafa nema još ni 2 mjeseca kako sam ju kupio,a onda gtx460 još nije bila u trgovinama,a i sada mi se čini malo precijenjena ta grafa,nema je nigdje ispod 1600kn...a razlog prelaska konkretan nemam,sa ovom grafom sam zadovoljan i sve 5 ali sam vidio da je dosta hvaljena ova nova GTX nova pa sam razmišljao o mogućoj zamjeni naravno ako ima neke veće koristi,a ne par frameova :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...
@dery
mislim da je ipak malo pretjerivanje s onih 40-50% jer je 5850 toliko jača od 5770,a gtx460 je slabija od ove tako da ono....

@Ivsa
igram se na 1600x1050 rezi,razmišljao sam ako bi našao nekoga da se zamjeni uz moju nadoplatu od nekih 400kn,iznad toga ne bi išao....a što se tiče CF matična mi ne podržava tako da mi to otpada jer ne mogu odvojit para i za matičnu i grafu još :D
a pitao sam jeli isplativo s obzirom na cijenu i to,jer moja grafa nema još ni 2 mjeseca kako sam ju kupio,a onda gtx460 još nije bila u trgovinama,a i sada mi se čini malo precijenjena ta grafa,nema je nigdje ispod 1600kn...a razlog prelaska konkretan nemam,sa ovom grafom sam zadovoljan i sve 5 ali sam vidio da je dosta hvaljena ova nova GTX nova pa sam razmišljao o mogućoj zamjeni naravno ako ima neke veće koristi,a ne par frameova :D

Za tu rezoluciju ti je i HD 5770 ti je odlična, za 300 KN ja bih prešao, možda i 400, ali ako uspiješ prodat svoj za 1000 KN, imaš za oko 1400 KN GTX 460 786 Mb, i s overclockom će obrijat HD 5770 samo tak, ali mislim da je opet ne isplativo, jer nećeš moć prodat svoju za 1000 KN, ako uspiješ ona možda i napravi zamjenu, ako ne uspiješ prodat za toliko nemoj, tvoja odluka, ali na kraju da ti kažem, i na toj tvojoj ćeš moć terat većinu igri na maks jer je ta grafička baš za tu tvoju rezoluciju, i vjerojatno ima boljih načina da potrošiš 400-500 KN, stoga ti preporučava da ne radiš tu zamjenu, dosta ćeš novaca izgubit, vjerojatno si platio svoju oko 1250 KN, a nećeš moć prodat ni za 1000, već tu gubiš novce, i onda još nadoplata, ja ne bih radio zamjenu, dovoljna ti je ta tvoja grafa, a ti kako hoćeš!?
EDIT: GTX 460 je malo slabija od HD 5850, ali verzija od 1 Gb, verzija od 786 Mb, je dosta slabija na većim rezolucijama!?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 1:12 (Ivsa).
14 godina
neaktivan
Romano kaže...
r3pka kaže...

LOL .Ti si sigurno intelektualac

Sinko mozda svatis za par godina koliki si idiot,ali mislin da nema nade za tebe;)Bahato deriste koje jos visi na maminoj sisi..pusa...

16 godina
neaktivan
dery kaže...
Mojpismonosa kaže...

uuuuuu, Ako je ovo istina gtx460 ima do 100% vise performansi (duplo bolje)....E sad je pitanje koliko je to u praksi...?

17 godina

@Ivsa

a ono nisam ni konto prodavat svoju,nego isključivo ako se netko bude htio mijenjat uz moju nadoplatu od nekih 400 kn max,jer ova moja je maltane nova,a i više sam nego zadovoljan s grafom s obzirom na cijenu...ali ono malo čekiro tu gtx 460 pa sam razmišljao kad skupim neke pare o mogućoj zamjeni možda,zbog fizike koju podržava nvidija i tih šema...uglavnom vidjet ću kasnije kad ih bude polovnih za kupit kakve su cijene pa ako se nešto bude dalo iskombinirat :D
rađe bi od gigu verziju ali kontam da za monitor koji imam bi i ova od 786mb bila dovoljna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 0:27 (lobotomac90).
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
dery kaže...
Mojpismonosa kaže...

uuuuuu, Ako je ovo istina gtx460 ima do 100% vise performansi (duplo bolje)....E sad je pitanje koliko je to u praksi...?

"Tomin hardveraj" po mom mišljenju nije pouzdana stranica, a i gdje ti vidiš u tom review-u da je GTX 460 duplo bolja od HD 5770, možda u jednom benchmark-u, tako da ti matematika baš i ne ide najbolje, GTX460 je prosječno bolja od HD 5770 otprilike 20-25% (786 Mb verzija), 25-30% (1 Gb verzija), i taj postotak se povećava na većim rezolucijam u korist verzije od 1 Gb!?
http://www.techpowerup.com/reviews/Axle/GeForce_GTX_460_768_MB/7.html

lobotomac90 kaže...

@Ivsa

a ono nisam ni konto prodavat svoju,nego isključivo ako se netko bude htio mijenjat uz moju nadoplatu od nekih 400 kn max,jer ova moja je maltane nova,a i više sam nego zadovoljan s grafom s obzirom na cijenu...ali ono malo čekiro tu gtx 460 pa sam razmišljao kad skupim neke pare o mogućoj zamjeni možda,zbog fizike koju podržava nvidija i tih šema...uglavnom vidjet ću kasnije kad ih bude polovnih za kupit kakve su cijene pa ako se nešto bude dalo iskombinirat :D
rađe bi od gigu verziju ali kontam da za monitor koji imam bi i ova od 786mb bila dovoljna.

Ja ne bih, jer si ti tu grafičku već kupio, (vjerovatno po cjeni oko 1250 KN), stoga nije isplativo, nećeš dobit puno, ubiti, za svakih 10% bi platio otprilike 100 KN, a na toj rezoluciji ćeš moć igrat skoro sve igre (čast izuzetcima) i sa HD 5770, tako da to trošenje novaca baš i nije opravdano, ali kako ti želiš!?
A još da ti pomognem, ako misliš ipak uzet GTX 460 napravi to što prije, s čekanjem se nećeš proslavit, cjenu su im pale za 300 KN a ništa se nije desilo na tržištu grafičkih kartica, u narednih mjesec, dva, će izać nova serija Radeona i cjene će ić još dole, ja se nadam da ću ubost dvije GTX 460 za 2000 KN, ili novu Radeonku ako bude dobar odnos cjene i performansi, tako da ćeš izgubit još više ako budeš čekao, ako ti nije hića, probaj prodat svoju za 1000 KN, i čekaj, to ti nije loša solucija!?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 2:55 (Ivsa).
16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Mojpismonosa kaže...
dery kaže...

"Tomin hardveraj" po mom mišljenju nije pouzdana stranica, a i gdje ti vidiš u tom review-u da je GTX 460 duplo bolja od HD 5770, možda u jednom benchmark-u, tako da ti matematika baš i ne ide najbolje

Ali matematika mi JEST jača strana, (hrvatski nimalo) vidiš da sam napiso "do 100%", a (samo?) u 3 slučaja po tominom hardveraju jest :P

17 godina
Ivsa kaže...

Ja ne bih, jer si ti tu grafičku već kupio, (vjerovatno po cjeni oko 1250 KN), stoga nije isplativo, nećeš dobit puno, ubiti, za svakih 10% bi platio otprilike 100 KN, a na toj rezoluciji ćeš moć igrat skoro sve igre (čast izuzetcima) i sa HD 5770, tako da to trošenje novaca baš i nije opravdano, ali kako ti želiš!?
A još da ti pomognem, ako misliš ipak uzet GTX 460 napravi to što prije, s čekanjem se nećeš proslavit, cjenu su im pale za 300 KN a ništa se nije desilo na tržištu grafičkih kartica, u narednih mjesec, dva, će izać nova serija Radeona i cjene će ić još dole, ja se nadam da ću ubost dvije GTX 460 za 2000 KN, ili novu Radeonku ako bude dobar odnos cjene i performansi, tako da ćeš izgubit još više ako budeš čekao, ako ti nije hića, probaj prodat svoju za 1000 KN, i čekaj, to ti nije loša solucija!?

hmm ne znam vidjet ću još,sad i tako nisam pri parama tako i da se odlučim sad ne mogu ništa napravit po tom pitanju,ali vidjet ću kasnije kako će se cijene kretati i sve :D

15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
Ivsa kaže...
Mojpismonosa kaže...
dery kaže...

"Tomin hardveraj" po mom mišljenju nije pouzdana stranica, a i gdje ti vidiš u tom review-u da je GTX 460 duplo bolja od HD 5770, možda u jednom benchmark-u, tako da ti matematika baš i ne ide najbolje

Ali matematika mi JEST jača strana, (hrvatski nimalo) vidiš da sam napiso "do 100%", a (samo?) u 3 slučaja po tominom hardveraju jest :P

Hahaha, upravu si, i s matematikom i s hrvatskim, samo nisi upravu s performansama kartice, nema teorije da ni da je 50% posto brža, al nećemo sad o tom, jer je stranica ne pouzdana!?

16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Mojpismonosa kaže...
Ivsa kaže...
Mojpismonosa kaže...
dery kaže...

Hahaha, upravu si, i s matematikom i s hrvatskim, samo nisi upravu s performansama kartice, nema teorije da ni da je 50% posto brža, al nećemo sad o tom, jer je stranica ne pouzdana!?

To sam i mislio......Inace ne pricam dobro, iako u prvom razredu srednje imam iz njega cistu 5icu (streber, i to V.Gimnazija) jer se znam potrudit, a ovdje vise sam ovak da se opustim kad nolajfam uz komp, pa i imam taj "ljakse" nacin izrazavanja :P.....Puno vise "snage" ulazem u prosirivanje granica u engleskom jer smatram da ce mi biti puuuuuno potrebiji nego hrvatski...

15 godina
neaktivan

imal ko iskustva sa gtx 280 prodao sam gts 450 i kupio nju

elvirb
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
talijan001 kaže...

Puno bolja je od 450-ice sigurno.

Pa ako si ju kupio, kaj pitaš za iskustva?

U igre i testiraj! Nevinašce

15 godina
talijan001 kaže...

Ta jede gts 450 samo koliko si ju platio?

My Life Is A Very Serious Game...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice