Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 704.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Koliko ti je trajala od prvog pečenja?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
Tony1999 kaže...

Koliko ti je trajala od prvog pečenja?

2 i pol mjeseca plus minus.

If you have nothing to lose, try.
11 godina
neaktivan

Pozdravv ljudi, danas sam ispekao GTS 8800 640Mb 320bit(9 min na 200 C), prije toga je radila, al bacala je artefakte,pri bootu i u windowsu, a poslije neće nikako, kada je ubacim u komp, pritisnem POWER dugme, prvo se zavrte svi kuleri pa onda kuler od grafičke, zna li ko u čemu je problem, da li pomoglo ponovno pečenje? :D

1 0 hvala 0
12 godina

Tu pomaže jedino i isključivo kupovina nove grafe (može i rabljene ako je ispravna)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan

Sutra ću ponovno pokušat da je ispržimm. Nemam šta izgubiti :D

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Samo da javim da sam je ponovno ispekao ali sada ponovno kad palim komp, pritisnem Power dugme svi kuleri se zavrte, a kuler od grafičke krene dva do tri obrtaaja pa stane, i nako 5 sec krene da se okreće, ali slike na ekranu nema... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 11:47 (Rizva).

0 0 hvala 0
9 godina
Pozz svima,
Evo već od jučer mi ati radeon HD 5770 ne radi... Kad upalim komp ventilator od graficke pocne se vrtit na max i to radi cijelo vrijeme a ekran je crn. Zanima me jel to slucaj za pecnicu ili je to nest lako za popravit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Poz,

Lako za popravit najvjerojatnije nije, al ubaci je malo u pecnicu da se zagrije taj lem vrati je u komp pa onda probaj ako nisi nista uspio barem si ju pokusao spasit. 

9 godina
Oke budem to probao, hvala.
11 godina
HolyPotato kaže...
Oke budem to probao, hvala.

Ma ništa i sretno ja sam već dva puta imao sreće sa svojom. 

15 godina

Ja evo već 5 mjeseci nakon pečenja nikakvih problema.

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
O lijepo, meni sad u roku od tjedan dana oba dvije 5770 ne rade pa evo danas idu u pecnicu na ozivljavanje :D, te imam pitanje dal samo moram skinut GPU hladnjak direktno ili ima jos nesto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pogledaj prvi post na ovoj temi i nadji kako izgleda, ali da naravno da moras skinuti hladnjak i plastiku sa grafe ako nisi siguran pogledaj na YouTubeu koji tutorial. 

9 godina
Oke vazi hvala
9 godina

Evo nakon pecenja ventilator od hd 5770 nakon sto upalim komp sad radi normalno dapace, ali jos uvijek samo vidim crni ekran... Vrijedi li je mozda ispeci jos jednom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HolyPotato kaže...

Evo nakon pecenja ventilator od hd 5770 nakon sto upalim komp sad radi normalno dapace, ali jos uvijek samo vidim crni ekran... Vrijedi li je mozda ispeci jos jednom?

ništa te ne košta probati

kolegi je crkla gtx570, nosio ju je na servis - rekli su gotova je

ja mu spomenuo pečenje, on se raspitao kod frenda električara koji je izrazio sumnju da to može uspjeti, ali mu je pobao ispržiti samo čip s onim vrućim fenom - bezuspješno

već ju je htio baciti, no ja sam ga nagovorio da je da meni na pečenje - ispekao je u rerni po receptu s prve strane i voila - proradila

grafa je kod njega radila sve u 16 skoro godinu dana, a otkako je nabavio 970 sad kod mene ta njegova bivša 570 radi bez problema već dva mjeseca

tako da probaj, ništa te ne košta

11 godina
neaktivan

Ljudi šta mislite do čega bi moglo biti s grafičkom GTS 8800 640MB, radila je tek kada sam je stavio u komp, bacala artefakte, tada kada ssam je ukljucio kuler bi se odma pokrenuo dok bi stisnuo dugme POWER, a kada sam je ispekao, nema slike na ekranu, a i kuler kasni odnosno kad stisnem POWER svi kuleri se zavrte i tek nakon nekoliko sekundi krene i on da se vrti??  Lp

0 0 hvala 0
11 godina

Pozz,

ja bih ti savjetovao da počneš tražiti drugu grafičku jer mislim da je ova totalno riknula, ali ako hoćeš probaj ju još jedanput speć jer ne možeš ništa izgubit.

11 godina

Evo ja zagrijavam pecnicu lagano za svoju 6850. Vidit cemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Danas sam ispekao svoju MSI GTX560Ti, 9 min na 200 stupnjeva i radi kao nova.

Kartica mi je inače iznenada počela prikazivati artefakte te je ubrzo nakon možda 2h takvog stanja prestala skroz prikazivati sliku. Napravio sam standardne testove/popravke (starija, drukčija verzija drivera, drugi windowsi itd...). Nakon što je sve to bilo bezuspješno stavio sam je na policu i ubacio staru 9600gt i samo čekao dan kada će mi je biti zgodno baciti. Jutros se sjetim ovog načina pa rekoh nemam što izgubiti osim sata posla.

Odvojim hladnjak, očistim pastu, sve obavim, počmem grijati pećnicu i shvatim da nema alu folije doma. Ništa, nemam volje ići do dućana samo radi toga i odlučim napraviti sa papirom za pečenje četiri zgužvane kuglice na kojima će kartica ležati tijekom pečenja.

Stavim u pećnicu, pokrenem štopericu i čekam 9 min, vadim, stavljam hladiti na stol i tako ostavim možda 20ak minuta, vratim nazad hladnjak, pastu, montiram u komp i prvi znakovi su super. Prošla je bios, diže windowse, radi sve super u 800x600, skidam drivere, instaliram i traži mi restart.

Opet sve isponova, držim fige da prođe bios, digne windowse i proradi...nakon 40ak sekunda vidim sve dobro, digli se windowsi, steam itd... Brže bolje palim World of Tanks da je testiram, evo nakon 30ak min igre temperature su odlične, performanse standardne kao i prije... sve super.

Naravno ne očekujem čuda, znam da mi može svaki tren opet se pokvariti...ali dok traje neka traje.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
11 0 hvala 0
12 godina

Spremna za pečenje pa javim rezultate večeras. Inače ima arzefakte po ekranu u vidu okomitih crtica.

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina

Problem i dalje prisutan i vratija san ju vlasniku pa nek ju on baci u smeće

Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
nicky.sl kaže...

Problem i dalje prisutan

Barem si pokušao, nažalost ne upali svaki put. 

9 godina
neaktivan

Pre par dana sam probao ovo pečenje sa MSI 4890 OC (u početku su se pojavljivale neke zelene linije.....sve dok nije skroz pozelenela ili pocrvenela slika).Rasklopio sam je skroz i sve uradio kako treba.
Grafika proradila,ali se javio jedan problem.Naime kuler se vrti uvek istom brzinom( neki 15-20 %) i bez obzira na temperaturu i opterećenje on i dalje gura tako.
Ne može se promeniti brzina iz onih ati overdrive podešavanja niti iz sličnih programa,a kada se pregreje i restartuje računar onda ventilator radi sa 100 % snage dok ne ohladi.
Zna li neko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

danas je pecena hd 6850 8.30 minuta, oblozeni kondezatori i konektor za napajanje, nakon spajanja radi sve.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Danas sam probao ispec r9 280x ali nije pomoglo.Udje u win. ali je crveni ekran konstantno.U safe modu se donekle nesto i razaznaje.Daju probam malo jace zapec,kao prase na raznju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
centis kaže...

Daju probam malo jace zapec,kao prase na raznju

Probvaj uključit grill opciju ;)

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
11 godina
neaktivan

Sad za ozbiljno.Isplatili se nosit na servis?Znam da servis uzme 200 kunica samo da ju pogleda.U safe modu se razaznaju slova i ikone,zvuk radi,ali ekran je crven.Flashanje biosa,reinstalacija drivera i pecnica su vec odradjeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
centis kaže...

Sad za ozbiljno.Isplatili se nosit na servis?Znam da servis uzme 200 kunica samo da ju pogleda.U safe modu se razaznaju slova i ikone,zvuk radi,ali ekran je crven.Flashanje biosa,reinstalacija drivera i pecnica su vec odradjeni

A gle, ak ti treba onda se isplati, ako ti samo stoji i nemaš neke koristi od nje nemoj. Jer i oni će napravit sve što si radio i ti.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
12 godina
neaktivan

Samo da javim je uspjesno proradila HD 6870 PowerColor.

Nikako nije sliku bacala, racunar se upali, radi nekih 20-30 sec i restartuje se, i non stop tako.

Nakon pecenja sve normalno radi, nikakve artefekte ne baca, nisam je jos probao opteretiti, pa vidjet cemo dokle ce raditi. Nadam se duze vremena.

Tako da, ako nemate sta izgubiti, probajte i ovu opciju, pa radi koliko radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice