Pomoč- kupnja graficke?

poruka: 30
|
čitano: 2.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Ovako zanima me sto mislite o ovoj grafi 

http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+5750%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+HDMI%2C+DP%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.472 

i koliko treba minimum napajanja za nju.Takoder dali bi bio pozeljan i novi proc?

Znaci imam 4gb rama,

Forton 400w,

athlon x2 5000+    2.7 >   3,0ghz

trenutno imam HD 3870(poprilicno jaka graficka)ali kao sto znate uvijek se cezne za boljim jacim i td :) ..

Sad zanima me za tjedan dva cu imati novaca za graficku  sumnjam da bi odma mogao i napajanje a tako i procesor(proc na zadnjem mjestu po kupovanju).Onda dali cu moci upogoniti npr da  kupim grafu i napajanje (jeftinije) bez proca?

hvala unaprijed

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Ja bih ti preporučio da pričekaš s kupnjom, i da uštediš nešto novca pa da sve zajdeno kupiššto moraš!

A i šuška se nešto da bi AMD mogao spustiti cijene grafičkih kartica serija HD5xxx! pa onda mžeš proći možda i bolje.... ;)

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Ajd hvala,no i dalje se nadam nekim savjetima,jer  pitaj boga kad cu moc jos odvojit neke novce :D,jer za sve troje (grafa,proc,napajanje) ce mi trebati bar 3 000 :S aaaaaaaaaaaa

hehe.

No ajd nadam se da ce uletit i neki x4 :D

molio bih jos neke savjete...

I dali bi stetilo sta mom procu ili novoj grafickoj ako je proc "usko grlo"??

hvala

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Evo da ne otvaram novu temu bezveze..valda mogu pisat i ovdje...

Dakle treba mi graficka kartica..da kosta max 600 - 700 Kn

Stvar je u tome da neam jako napajanje a i maticna je dosta stara..nekih 6 god..pa mi ne treba nesto extra..maticna ploca je P4 b533x a proc je P4 2,80 GHz i RAM 2,00 GB

Igre ne igram..obrada slike mi je vise kao hobi..sve u svemu ne treba nista extra..

Nasao sam preporuku gore u sticky topicu za ovu karticu pa sta mislite..jel bi moglo to normalno kod mene radit??

Hvala na odg ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoč- kupnja graficke?
petkovicroby kaže...

Ajd hvala,no i dalje se nadam nekim savjetima,jer  pitaj boga kad cu moc jos odvojit neke novce :D,jer za sve troje (grafa,proc,napajanje) ce mi trebati bar 3 000 :S aaaaaaaaaaaa

hehe.

No ajd nadam se da ce uletit i neki x4 :D

molio bih jos neke savjete...

I dali bi stetilo sta mom procu ili novoj grafickoj ako je proc "usko grlo"??

hvala

ha ako toliko brzo želiš novu grafu onda si ju možeš uzet a i mislim da bi mogo uzet novo napajanje

tek toliko nešto jače, jer kaže ti i na samom opisu  grafe ovo

''Minimum Power Supply Requirement: 450W with one 6-pin power cable''

sad koliko je to istina neznam, al mislim da bi čak i ovo koje ti imaš moglo držat

grafa je prilično dobra i preporučam ju

a proc koji ti imas je sasvim oke i njega si mozes uzet kasnije kad skupiš para

17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Ovako zanima me posto sam gledao na youtube-u vidio o toj grafickoj za proc se sad nebrinem znam da ce valjat jer lik  ima isti moj procesor sa tom grafickom bez problema...

A za napajanje me zanima jer sam takoder nasao na video gdje igra sa 400w napajanjem ali od corsaira pa me zanima dali je ono ista bolje od fortona kojeg ja imam..

Jer mislim da nemoze biti znatno slabije da moram i to odma mijenjati :)

nadam se savijetima

hvala!!!

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

pozdrav ja o ucda kupim graficku karticu!mozete li mi pomoad ic odaberem izmedju gforse 9500gt 1gb radeon hd4550 gddr3 i dali na ove graficke mugo da igram nfs shitf,gta4,super bajk 09!?????

0 0 hvala 0
17 godina
kumancan kaže...

pozdrav ja o ucda kupim graficku karticu!mozete li mi pomoad ic odaberem izmedju gforse 9500gt 1gb radeon hd4550 gddr3 i dali na ove graficke mugo da igram nfs shitf,gta4,super bajk 09!?????

mislim da 9500 ima bolje performanse evo pogledaj po netu, a između ostalogi i ovdje   (možeš igrati na niskim rezolucijama i ne pretjerano velikim detaljima, za igru ne ići ispod HD4670 ili 9600GT

Treba li operirati i vaše računalo?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 13:33 (igy).
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

@petkovicroby

Nigdje nenavodiš koliko love misliš dati/imaš.Grafa koju imaš je dobra ali ako hoćeš nešto jače onda 4850/250 GTS je dobar izbor još ukoliko igraš na 19/20/22" monitoru onda ti više i netreba te će tvoje napajanje

koje navodiš raditi bez problema, ako uzmeš nešto jače od toga 260 GTX/4870/4890/275 GTX onda trebaš mijenjati i procesor jer on to nemože gurati, neznam iznos do kojeg misliš ići glede upgradea.

Ali prve dvije navedene grafe su dobar izbor i nećeš pogriješiti sa bilo kojom ako izabereš i cijenom su sad dosta povoljne cca 850Kn.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 13:47 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Trenutno bi samo grafu uzeo a ako i treba onda i napajanje(nista extreme)  proc cu uzeti samo neznam kad ( 2-3 mjeseca).

Iznos kada bi uzimao samo graficku 1200kn (MAX-nijednu kunu vise :D ).A sa napajanjem bi morao razmislit koliko para..

Monitor imam samsung SM 2033HD.

Nekuzim kako onda lik igra sa hd 5750 grafickom i mojim procom igre takoder sve ultra high.npr.resident evil 5..

E sad koliko dugo bi ja s tom grafom i novim procom (grafa sto si preporucio) mogao igrati na ultra high. god -dvije?

Jer 300 kn mislim da nije puno da nadodam i uzmem HD 5750 za 1200kn (pretpostavljam itekako bolja grafa),jer za mjesec dva ce mi doc i novi proc u kuciste i napajanje.

Jer mene sto je zanimalo od svega DALI JA MOGU sa tom grafom,novim napajanjem i mojim procom igrati bez ikakvih problema ili ce raditi sranja sto je mozda preslab  procesor.

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Pozdrav svima!

Da se ne otvara nova tema, i ne vuku iste stvari, postavit ću moje pitanje ovdje.

Naime, vjerojatno mi je zakazala moja stara 3870x2 grafa pa bih trebao kupiti novu za moji stari komp koji poklanjam sestri.

Sadrži slijedeće

MBO Gigabyte P3PC-DS3R

Procesor Intel Duo na 2,66 MHz

2 GB RAM

Chieftec napajanje od 550 Watta

Treba mi sada nova grafa da se može odigrati i nešto novije.

Uzeti, 5770, 5750, 4890 ili šta već

Do nekih 1200-1400 kuna koja je najbolja opcija?

Stavio bih Windows 7 - da li bi valjalo ubaciti još nešto RAM-a?

Hvala svima i pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoč- kupnja graficke?

ovisi sta zelis od grafe i koja ti je mex rezolucija monitora na kojem igras...

definitivno najaca je hd4890 ali ona ima samo dx10.1 podrsku, ako te zanima dx11 onda bi moro ici na hd5770

sve ovisi... ali ima tema graficka do 1400kn, tamo sam ti sve opcije malo detaljnije iznio pa pogledaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoč- kupnja graficke?

Da, kao što kolega rhodin kaže definitvno najbolji izbor je HD4890. Napajanje koje imaš to može gonit bez greške. Sad, jedini problem je ako igraš na nekoj sitnoj rezi gdje bi onda bolje bilo ić na neku slabiju grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

@ petkovicroby

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7953

Evo uzmi ovo i dalje netrebaš tražiti odlična grafa za to što trebaš i netreba ti drugo napajanje, ima DX11 koje i kad zaživi imat ćeš slabe vajde glede igranja jer je to najslabija od ponuđenih grafa ako

inzistiraš na DX11 ima odlično hlađenje i isplativa kupnja.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7623

Ili još bolje ovu ako imaš toliko love te je ta i jača grafe-naravno bolja pa izaberi isto ima DX11 i netreba ti novo napajanje ali proc svakako podebljaj.

Gledaj glede pitanja koliko dugo bi mogao igrati? to je sve relativna stvar i zavisi o optimizaciji i zahtjevnosti igre kao i vrsti igre koju igraš-nije isto igrati Crysis i CoD 2 ili DOOM 3 što su igre novije to su i zahtjevnije.

Recimo da si 1god. sigurno miran glede grafe, a poslije tko zna šta će biti ili ćeš prilagoditi svoj hardwer igrama i smanjiti na slabije postavke ili prodati grafu malo nadodati i kupiti nešto jaćeOsmijeh jedino tako možeš

u EvropuOsmijeh- se igrati kako treba i kako želiš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 0:06 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Previdio sam neke stvari a to je reza monitora.

Rekoh, poklanjam sestri i šogoru stari komp jer sam ja sebi kupio prije 3 mjeseca novi (platio samo kantu 12000 kn i brate mili valja)

Moram vidjeti koja mu je reza monitora maximalna pa ću nešto odlučiti od ovog što ste napomenuli.

Ja imam Samsung 2232 bw sa max rezom 1680x1050 i sa mojim kompom igram sada sve na maksimumu i bez problema.

Htio sam samo njima malo pripomoći da se nećakinja i šogor barem malo igraju kako bi mi rekli, kako Bog zapovida.

Ne mora biti ništa extremno ali barem zadovoljivo.(prosječno rečeno)

Pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
Pomoč- kupnja graficke?

Onda nemaš potrebe ić na HD4890, pa čak bi rekao ni na HD5770. Možeš ić na recimo HD4870 koja je po snazi nešto sitno jača od HD5770 ali je jeftinija. Ili čak recimo, da se još uštedi možda je najbolje otić na HD4770 ili HD4850. Ali po meni najbolji bi izbor bio HD4870. I mislim da će ta kartica bit dovoljna za njihove potrebe. I sam kažeš da im ne treba ništa ekstremno i po tome pretpostavljam da nisu neki gameri nego da vole ponekad odigrat neku igru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smille kaže...

@ petkovicroby

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7953

Evo uzmi ovo i dalje netrebaš tražiti odlična grafa za to što trebaš i netreba ti drugo napajanje, ima DX11 koje i kad zaživi imat ćeš slabe vajde glede igranja jer je to najslabija od ponuđenih grafa ako

inzistiraš na DX11 ima odlično hlađenje i isplativa kupnja.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7623

Ili još bolje ovu ako imaš toliko love te je ta i jača grafe-naravno bolja pa izaberi isto ima DX11 i netreba ti novo napajanje ali proc svakako podebljaj.

Gledaj glede pitanja koliko dugo bi mogao igrati? to je sve relativna stvar i zavisi o optimizaciji i zahtjevnosti igre kao i vrsti igre koju igraš-nije isto igrati Crysis i CoD 2 ili DOOM 3 što su igre novije to su i zahtjevnije.

Recimo da si 1god. sigurno miran glede grafe, a poslije tko zna šta će biti ili ćeš prilagoditi svoj hardwer igrama i smanjiti na slabije postavke ili prodati grafu malo nadodati i kupiti nešto jaćeOsmijeh jedino tako možeš

u EvropuOsmijeh- se igrati kako treba i kako želiš.

Puno hvala na odgovoru ;)

Najvise me brinilo to oko napajanja jer tesko da bi i to sada podnio :D

A procesor ce uletit isto za mjesec dva.to se nebrinem :D

a sa procom i napajanje.

stoga puno hvala i sto se mene tice mozete LOCK

Cool

roby
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

ljudeki da i ja postavim pitanje,

AMD x2 64 dual core procesor 2,5 Mhz

MSI Neo Nv2

Crucial 2x1 GB DDR2

Fortron napajanje 400 W

Point of view 8600 GT 256 DDR3

trebam kupiti novu grafičku do 800 kn za igranje "modernih" igara

molim preporuku ,,,thanks :)

0 0 hvala 0
15 godina
zolmajstor kaže...

trebam kupiti novu grafičku do 800 kn za igranje "modernih" igara

molim preporuku ,,,thanks :)

Moj bi prijedlog išao na VTX HD4850 1gbhttp://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26505. Mislim da je ona najbolji izbor za te novce. Procesor će bit ok (2x2.5ghz), dok je napajanje također sasvim zadovoljavajuće.

15 godina
neaktivan

jeli bolje VTX sa 1 GB DDR3 ili recimo sapphire sa 512 DDR5?

15 godina
zolmajstor kaže...

jeli bolje VTX sa 1 GB DDR3 ili recimo sapphire sa 512 DDR5?

Bolji bi izbor bila ova druga, sa GDDR5 memorijom. Samo mislim da je kod nas nema nigdje za nabavit. Ali ne brini, ova što sam ti preporučio je i više nego odlična kartica.

BTW, nisam znao da i sapphire ima ovu sa GDDR5 memorijom

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 14:27 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

mozetel mi rec da li ce moc NFS SHIFT na ati radeon HD 4670 1gb

0 0 hvala 0
17 godina
softa99 kaže...

mozetel mi rec da li ce moc NFS SHIFT na ati radeon HD 4670 1gb

da na nižim rezolucijama

Treba li operirati i vaše računalo?
15 godina
neaktivan
he tnx
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Sta mislite o ovoj konfiguraciji u dali ce mi moc ove nove igre na visokoj rezoluciji:MSG PRO 09, Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz, Intel G31, 3036 MB, 800 MHz, VGA HD4670 1GB / DDR3, SATA 500 GB, DVD±RW, 1x 10/100/1000 Ethernet, Codegen MO-033-CA, Codegen KM-2011-CA, Codegen E6099-CA, HDTV

0 0 hvala 0
15 godina
softa99 kaže...

Sta mislite o ovoj konfiguraciji u dali ce mi moc ove nove igre na visokoj rezoluciji

Na visokoj rezoluciji možeš zaboravit igranje, pogotovo ako se radi o full detaljima. Jedina mogučnost je smanjit detalje, pa ako ide, ide, a ako ne, jbg. Naravno govorim o novim igrama. Jer, HD4670 je preslaba grafa za visoke rezolucije. Ali naravno na nižim rezama ta grafa će se ponašat ok. Sad, ne razumijem baš! Dali si ti već kupio ovu konfiguraciju ili još nisi??

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 17:41 (zabranjeniples).
17 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

Ako nisi ni nemoj kupiti to što si naveo jer je MBO loša a procesor preskup i naravno grafa preslaba pogotovo ukoliko je u pitanju rezolucija 1280X1024 ili veča.

Da se puno bolje kupiti sve zavisi koliko imaš krznaša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoč- kupnja graficke?

vase misljenje o nvidia geforce GT240 1GB DDR3 I DALI CE MI MOC ODPRILIKE ASSASSINS CREED II

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ovisi sta zelis od grafe i koja ti je mex rezolucija monitora na kojem igras...

definitivno najaca je hd4890 ali ona ima samo dx10.1 podrsku, ako te zanima dx11 onda bi moro ici na hd5770

sve ovisi... ali ima tema graficka do 1400kn, tamo sam ti sve opcije malo detaljnije iznio pa pogledaj

Koja je cijena otprilike te hd5770??

15 godina
Gamer skuljo kaže...

Koja je cijena otprilike te hd5770??

Oko 1250kn (manje više).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice