Pci-express + integrirana

poruka: 9
|
čitano: 1.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pci-express + integrirani gpu ???

jeli moguće spojiti integrirani gpu s pci-e karticom? kao crossfire ili sli? imam pentium g840 s integriranim GPU-om i msi R6770, pa vidite o čem se radi i kaj me zanima, a možda još koga zanima ista stvar...hvala

mario
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pci-express + integrirani gpu ???
totalno ne moguce
12 godina
neaktivan
Re: Pci-express + integrirani gpu ???
mariohorvat90 kaže...

jeli moguće spojiti integrirani gpu s pci-e karticom? kao crossfire ili sli? imam pentium g840 s integriranim GPU-om i msi R6770, pa vidite o čem se radi i kaj me zanima, a možda još koga zanima ista stvar...hvala

Nemoguće

16 godina

moguće, ovisno o hardwareu i driverima. Npr Lucid Virtu, Hybrid.. ali beskorisno u odnosu na pravi SLI-CF (snagu). Trenutno se na notebookovima kristi kao switchable graphic, zbog štednje energije (potrošnja, zagrijavanje za 2d-3d..) ali jednako tako sporedno jer i (nove serije) prave VGA spuštaju clock u 2d-u pa integruša ne troši bitno manje..

Na gornjem linku, rezultati su OK, ali je to na najjačoj platformi, pa tako i najveća razlika (porast performansi) dok na prosječnom CPU je korist manja.. uz probleme s driverima, stabilnost u igrama itd. (što je normalno za nove tehnologije, dok ne izađu patchevi za konkretne igre, sami benchevi su tu beskorisni).

-btw, 'znalci', ne brzati s odgovorima, mogu biti dezinformacija... Smisao je da se na pitanje daje odgovor za ono što se (100%) zna, ne što se googla ili nagađa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

6 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Pci-express + integrirana
ihush kaže...

moguće, ovisno o hardwareu i driverima. Npr Lucid Virtu, Hybrid.. ali beskorisno u odnosu na pravi SLI-CF (snagu). Trenutno se na notebookovima kristi kao switchable graphic, zbog štednje energije (potrošnja, zagrijavanje za 2d-3d..) ali jednako tako sporedno jer i (nove serije) prave VGA spuštaju clock u 2d-u pa integruša ne troši bitno manje..

Na gornjem linku, rezultati su OK, ali je to na najjačoj platformi, pa tako i najveća razlika (porast performansi) dok na prosječnom CPU je korist manja.. uz probleme s driverima, stabilnost u igrama itd. (što je normalno za nove tehnologije, dok ne izađu patchevi za konkretne igre, sami benchevi su tu beskorisni).

-btw, 'znalci', ne brzati s odgovorima, mogu biti dezinformacija... Smisao je da se na pitanje daje odgovor za ono što se (100%) zna, ne što se googla ili nagađa.

znači i da uspijem nekaj smuljati nebi dobil ništa bolje performanse...onda nema smisla igrati se s tim opće....hvala na odgovoru!

mario
16 godina
Re: Pci-express + integrirana
mariohorvat90 kaže...
..

znači i da uspijem nekaj smuljati nebi dobil ništa bolje performanse...onda nema smisla igrati se s tim opće....hvala na odgovoru!

-na linku, test na zvjerskoj opremi je davao 5-40% bolje rezultate, poneki test čak manje od same VGA. Tako da je ipak neko ubrzanje, ali ni blizu klasičnog SLI-CFa (cca 80-90%), ali nisu ni iste VGA što se u SLI-CF podrazumijeva...

-zaključak, pošt ni SLI-CF u takvoj kombinaciji nitko ne koristi, nije za očekivati neku širu upotrebljivost, ali ... ako imaš opremu, potroši jedan dan na testove i vidi što je TEBI bolje, naravno ako je dobitak manji od 10% tad je petljanje neisplativo.

edit: eh, da.. i još napomena. PC pravila se konstantno mijenjaju. Nove tehnologije sad mogu biti traljave, ali neko vrijeme se možda software (driveri i aplikacije) prilagodi takvoj kombinaciji.. jednako je tako bilo sa SLIjem u početku pa je sad 90% dobitak. Treba gledati datume postova i razmišljati u 'kontekstu'. Sva ostala zacementirana pravila spadaju pod 'fahidiotizam'... osim možda KISSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 19:11 (ihush).
12 godina
neaktivan

evo ja imam problem sa pci-e + integrirana jer mi moja graficka  ne radi kako treba, a ne mogu iskljuciti integriranu. molim za pomoc.hvala{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze se,pokusaj,ali neces bas osjetno dobiti na snazi!

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

probao sam i u biosu i u device manegeru ali stalno isti rezultat

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice