Opterecenost graficke kartice sa dva monitora?

poruka: 7
|
čitano: 3.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Postovanje,

u posljednjem Bug-u obradjen je rad sa dva ili vise monitora, ali nije odgovoreno na pitanje koje me najvise zanima - da li dodavanje jos jednog monitora dodatno opterecuje graficku karticu i u kojoj mjeri u odnosu na rad samo s jednim monitorom?

Npr, ako je na jednom monitoru pokrenuta igra (igre maksimalo trose resurse graficke kartice, naravno), da li spajanje dodatnog monitora na sekundarni izlaz iziskuje od graficke kartice dodatne resurse ili stvar funkcionira tako da graficka ionako salje istu sliku na oba izlaza, samo inace to ne osjetimo pri radu sa samo jednim monitorom? Da li bi igranje na jednom monitoru i gledanje TV-a na drugom (ili otvaranje bilo koje druge aplikacije kao editor teksta, media player, ili cak samo iscrtavanje wallpapera) usporilo prikaz na prvom monitoru?

Ako je bitno, moja konfiguracija je sljedeca:

MBO Asus P5Q-E

CPU Core 2 Duo sa jezgrama na 2,66 GHz

graficka Asus EAH 4850 sa 1 GB RAM-a

4 GB RAM-a na 800 MHz

monitor Samsung T220 (na nativnoj rezoluciji od 1680x1050).

Hvala unaprijed,

shrikehyp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zavisi koji mod odaberes.

Ako uzmes CLONE onda se ne opterecuje vise nogo samo salje istu sliku na 2 monitora.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Opterecenost graficke kartice sa dva monitora?
shrikehyp kaže...

Postovanje,

u posljednjem Bug-u obradjen je rad sa dva ili vise monitora, ali nije odgovoreno na pitanje koje me najvise zanima - da li dodavanje jos jednog monitora dodatno opterecuje graficku karticu i u kojoj mjeri u odnosu na rad samo s jednim monitorom?

Npr, ako je na jednom monitoru pokrenuta igra (igre maksimalo trose resurse graficke kartice, naravno), da li spajanje dodatnog monitora na sekundarni izlaz iziskuje od graficke kartice dodatne resurse ili stvar funkcionira tako da graficka ionako salje istu sliku na oba izlaza, samo inace to ne osjetimo pri radu sa samo jednim monitorom? Da li bi igranje na jednom monitoru i gledanje TV-a na drugom (ili otvaranje bilo koje druge aplikacije kao editor teksta, media player, ili cak samo iscrtavanje wallpapera) usporilo prikaz na prvom monitoru?

Ako je bitno, moja konfiguracija je sljedeca:

MBO Asus P5Q-E

CPU Core 2 Duo sa jezgrama na 2,66 GHz

graficka Asus EAH 4850 sa 1 GB RAM-a

4 GB RAM-a na 800 MHz

monitor Samsung T220 (na nativnoj rezoluciji od 1680x1050).

Hvala unaprijed,

shrikehyp

Ja bih rekao da graficka obradi cijelu sliku pa je onda samo šalje na izlaz/izlaze pa nema veze dali si ti prikljucio 1 ili 150 monitora, tako barem logicno bi trebalo biti...

Ak nije onda i mene zanima kak to djeluje...
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
17 godina
protjeran

Ako želiš da ti istodobno na dva monitora rade grafički zahtijevnije aplikacije,

naravno da bi one bile usporene. Ako radiš nešto prvo na jednom pa na drugom mislim da nebi trebalo biti problema.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne bih koristio Clone, nego Extended - posto sad nemam dva monitora prikljucena, nisam siguran da li je to ispravan naziv, ali uglavnom onako da je taskbar na jednom monitoru, na drugom ga nema, da prozore sa glavnog monitora mogu odvuci na sekundarni i tako. Nista komplicirano, nikakve napredne mogucnosti sa Ultramon-om i slicnim programima, nije mi bitno da imam rasiren jedan desktop na oba monitora, da imam drukciji walpaper na svakom od njih, nista od toga.

Sto se tice opterecenja, da malo detaljnije objasnim. Ne planiram igrati Fallout 3 na jednom monitoru i tjerat Cubase sa 128 wave trackova i mixerom na drugom, ali pozeljno bi bilo da drugi monitor bude aktivan bar zbog player-a i zbog interneta npr.).

Ako na jednom monitoru imam Cubase sa midi trackovima i roll editorima, na drugom mixetu i wave editor, pa jos mozda i wordov ekran negdje naguran (sve to i sad koristim, ali uz obilato koristenje tipke na misu koja zamjenje alt-tab), da li bi graficka kartica bila usko grlo, da ne iscrtava sve kako treba vec da pocne trzat zbog dva monitora?

Da li netko koristi dva monitora na istoj grafickoj kartici na slican nacin?

Sto se tice moje graficke kartice, Fallout 3 sa svim detaljima na maximum na 1680x1050 bez ikakvih problema. Ako bi dodavanje drugog monitora, u nacinu rada koji sam opisao, narusilo performanse onda cijela situacija i nema bas previse smisla.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Opterecenost graficke kartice sa dva monitora?
shrikehyp kaže...

Ne bih koristio Clone, nego Extended - posto sad nemam dva monitora prikljucena, nisam siguran da li je to ispravan naziv, ali uglavnom onako da je taskbar na jednom monitoru, na drugom ga nema, da prozore sa glavnog monitora mogu odvuci na sekundarni i tako. Nista komplicirano, nikakve napredne mogucnosti sa Ultramon-om i slicnim programima, nije mi bitno da imam rasiren jedan desktop na oba monitora, da imam drukciji walpaper na svakom od njih, nista od toga.

Sto se tice opterecenja, da malo detaljnije objasnim. Ne planiram igrati Fallout 3 na jednom monitoru i tjerat Cubase sa 128 wave trackova i mixerom na drugom, ali pozeljno bi bilo da drugi monitor bude aktivan bar zbog player-a i zbog interneta npr.).

Ako na jednom monitoru imam Cubase sa midi trackovima i roll editorima, na drugom mixetu i wave editor, pa jos mozda i wordov ekran negdje naguran (sve to i sad koristim, ali uz obilato koristenje tipke na misu koja zamjenje alt-tab), da li bi graficka kartica bila usko grlo, da ne iscrtava sve kako treba vec da pocne trzat zbog dva monitora?

Da li netko koristi dva monitora na istoj grafickoj kartici na slican nacin?

Sto se tice moje graficke kartice, Fallout 3 sa svim detaljima na maximum na 1680x1050 bez ikakvih problema. Ako bi dodavanje drugog monitora, u nacinu rada koji sam opisao, narusilo performanse onda cijela situacija i nema bas previse smisla.

Hvala

To ti mislis koristiti oba monitora dok igras, mouse ti je blokiran na jednom monitoru u igrama, a sto se tice same slike na drugom monitoru, dok igras na prvom, nikakav problem, to moze cak i prastari 9600, a kamoli ova tvoja kartica
Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2009 23:34 (bestia).
16 godina
neaktivan

Sve što je bestija rekao stoji jedino bi ti savjetova da ipak instaliraš ultramon jer možda ti se ne čini sad ali taj program uvelike olakšava korištenje dva ekrana.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice