NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 821.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
CyberDemonVZ kaže...
Praetorian1 kaže...

Odličan je posao napravila Nvidia s ovim Adaptive VSYNC, nema više microstutera. 

Microstuter kod SLI kartica, ili nesto vazno i za vlasnike jedne kartice?

Ma miscrostuter kod single kartice, kad upalim recimo u Fifi Vysnc stalno mi fps varira između 60 i 59 i osjeti se microstutering. A kad uključim Adapitve Sync microstuer je nestao.

Inače to sam na starom kompu testirao:

Amd x2 5400+

2 GB Ram

GTS 450 1 GB

Windows XP

14 godina
neaktivan
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

Windows experience index za graphic i gaming graphic mi je pao sa 7.3 na 7.2 nakon sto sam stavio najnovije drajvere.Komp je pod moj PC.Nije da mi nesto smeta jer to ni ne primjetim u radu i igranju nego eto samo da podijelim s ostalima i pitam ima li jos netko takav slucaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma taj Windows Expirience Index, je ko ocjenjivanje u našim školama, zanemari to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:36 (Praetorian1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

A meni se povisio s 6.8 na 6.9. Ma to je neka grška u tom indexu jer ponekad mi za rame dodjeli od 6.5 a ponekad 7.0. Ne obaziri se na to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Evo da se i ja javim ! Skino novi WHQL i moram reći da sam pomalo razočaran. Pad FPS-a u većini igara i u benchmarkovima... Moram nadodat da je to možda   zbog "Maximum pre-rendered frames" jer u prijašnjim verzijama sam opciju mogo postavit na 8, sad je max 4. Ili je možda do upaljenog Adaptive V-synca(to je novost u novom WHQLU) ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 17:13 (Master Z).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Edit-skinuo sam i instalirao 301.42 i zasad sve u redu nešto više fps-a u bc2 kolko sam uspio testirat a ostale novotarije koje su bile u beti budem isprobal al brijem da će bit ok.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 2:54 ($inke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Itko probao na nove drajvere na 680tki? Prednosti? Mane? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav

ponovno problemi{#}

posjedujem grafulju gt 630m

našao sam na ovoj stranici drivere (pod SUPPORTED PRODUCTS se nalazi i moja grafa) problemi nastaju pri instalaciji

može pomoć ako je neko imao ovakav problem

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TheMrCro123 kaže...

pozdrav

ponovno problemi{#}

našao sam na ovoj stranici drivere (pod SUPPORTED PRODUCTS se nalazi i moja grafa) problemi nastaju pri instalaciji

Resetiraj comp pa kreni opet.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
TheMrCro123 kaže...

pozdrav

ponovno problemi{#}

Resetiraj comp pa kreni opet.

evo upravo probo al isti problem

13 godina
protjeran
clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

to su ti driveri koje očajnički pokušavam instalirat

13 godina
protjeran

Makni stare drivere, ocisti PC Ccleanerom i kreni instalirati nove.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

S 301,42 fakat imam odlične performance nema više cukanja i tearinga  u igrama jedino sam shebo što sam kao i uvjek do sad išo safe boot i driwer sweperom i zatim instal ali se to pokazalo neučinkovito  jer su mi se crashali driveri pa sam stavio stare a na stare sam posle iz znatiželje samo updetao na nove i gle rade savršeno nisu legli s prve kak bi se reklo i sad sve ok.Aadaptive sync radi ok al pošto sync ne koristim maknuo tu opciju osim u crysis-u gdje radi perfektno a i tempe su pale na crysisu s 78 na 70.3D mark 11 isti score kao i s prijašnjim driverima ali mi black ops zato radi glatko ko nekad s gts 250 i 266 driverima tak da sam zadovoljan zasad.Isprobao sam fxaa u gta 4 i radi super.A morali su sjesti jemput dobri driveri jer je predugo trajalo to namrdavanje nvidie.Napoko miran{#}.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

igrao dns metro 

16xAF , 4xMSSA , fizika off , very high, dx11, takodjer featursi dx11, 60-65 fpsa , prije bilo oko 55-60  sa 300 serijom ! 

odlicni driveri {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 1:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TheMrCro123 kaže...

pozdrav

ponovno problemi{#}

630m? To je za nekakve laptope?

Mozda imas dvije graficke kartice, pa trebas skinuti drivere s proizvodjaceve stranice, posebno napravljene za tvoj laptop.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
16 godina
auslender kaže...

Windows experience index za graphic i gaming graphic mi je pao sa 7.3 na 7.2 nakon sto sam stavio najnovije drajvere.Komp je pod moj PC.Nije da mi nesto smeta jer to ni ne primjetim u radu i igranju nego eto samo da podijelim s ostalima i pitam ima li jos netko takav slucaj?

Sve ovisi sto ti se pokretalo u pozadini dok si prvi puta radio test, a sto poslije... ionako je taj test bezvezan.

CyberDemonVZ kaže...
TheMrCro123 kaže...

pozdrav

ponovno problemi{#}

630m? To je za nekakve laptope?

Mozda imas dvije graficke kartice, pa trebas skinuti drivere s proizvodjaceve stranice, posebno napravljene za tvoj laptop.

Ne vjerujem da je to toga, dogadalo mi se isto i na desktop PC-u (ovom), samo nazalost... fkt se ne sjecam kako sam tocno rijesio problem jer je bilo davno, znam samo da je bilo do nekih postavki na samom PC-u odnosno, jednostavno, a ne ovako komplicirano.

Nez, probaj da ti se sami detektiraju.... ovdje, lijevo odaberes "Beta and Legacy Driver" i odes na auto-detect i probaj skinuti neke novije.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan

ima li netko tko odlično poznaje materiju u vezi ovih novih drajvera. ne znam, moje je mišljenje da je u zadnjih godinu - dvije previše novih opcija uvedeno u control panel i čovjek više ne zna što uključiti, što isključiti, kako podesiti neke parametre itd...

da ne duljim, krenimo redom:

1. FXAA - koja je uopće svrha ovoga ako imamo "normalni" AA? također, igrice koje igram nemaju uopće u svojim postavkama FXAA. i što se dešava ako se isključi AA, a uključi ovaj FXAA? da li u igri ima ikakav AA ili ne (ako igra nema u svojim postavkama FXAA, nego samo obični AA)? da li ostaviti u control panelu upaljena obje ove vrste AA ili jednu isključiti i koju? sad mi je totalna konfuzija.

1. adaptve V-sync - nisam stigao isprobati u svakoj igri, ali u ovim što sam isprobao ovo ne pije vode. npr. u pes6 imam veliki tearing tekstura, a u mw2 imam manji tearing sa ovim adaptive v-syncom. stekao sam utisak da ako neka igra traži v-sync, onda bolje radi sa normalnim, starim v-syncom, nego s ovim.

nadam se da će mi neko pojasniti ove dvije stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 9:26 (dreamlord).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svrha FXAA je da on radi isti posao ko i obični AA, samo je puuuuuuuno manje zahtjevan. To je odlično od Nvidie što su nam dali mogućnost FXAA kroz drivere.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Svrha FXAA je da on radi isti posao ko i obični AA, samo je puuuuuuuno manje zahtjevan. To je odlično od Nvidie što su nam dali mogućnost FXAA kroz drivere.

da, ali kod igara koje podržavaju FXAA. koliko znam, samo ovi najnoviji naslovi, tipa max payne 3, to podržavaju. ali što onda sa "starijim" igrama tipa sve verzije call of duty serijala, nba 2k12, pes-a, fife?

te igrice nemaju to, niti su (pretpostavljam) programirane da podržavaju takvu vrstu antialiasinga.

što onda činiti sa tim FXAA?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 14:05 (dreamlord).
17 godina

za starije igre rucno puknes aa u driverima od grafe , neznam tocno koji je parametar dodan uz to 

ali ekipa to tak podesi i starije igre malo bolje izgledaju na novim set up ovima {#}

fxaa kod starijih nema efekta a i to tek treba zazivjet par igri to koriste ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 14:30 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa to i govorim, jer pretpostavljam da FXAA ne radi niti na jednoj igri iz call of duty serijala, kao niti na sportskim simulacijama.

što onda, da isključim taj FXAA, a ostavim "obični" AA?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 14:33 (dreamlord).

1 0 hvala 0
17 godina

da tako uradi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo testirao sam FXAA na Call of Duty 2 i radi!

EDIT: Testiaro sam i na NBA 2k12 radi super također.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 19:56 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Radi samim time sto tu novu nazovimo tehnologiju podrzavaju i starije kartice, a to znaci i starije igre jer starije kartice nemaju sto traziti kod novih zahtjevnijih igara (nije ograniceno na nove GPU-e tnx to nVidia)...

Adaptive vsync, ista stvar sto se tice podrske, a sto se tice usporede s obicnim vsync-om hmm.... a ono, kao navodno je input lag manji (na obicnom je input lag veci, pogotov na vecim monitorima/tv-ima) , nesto bi trebao biti veci screen tearing (u obicnom tearinga nema uopce ili gotovo nikako). Adaptive vsync je konkurencija obicnom vsync-u s Triple Buffering-om jer bez obzira sto koristio, FPS nece padati duplo s 60 na 30, padat ce postepeno (ovisno o zahtjevnosti "scene").

So in many cases the framerate will "jump" from 60 to 30 frames per second, which can be quite noticeable. As long as the graphic card can maintain the 60 frames per second at all times, this doesn't hurt at all, but every drop below 60 fps will reduce the actual framerate to 30 fps. Again, this effect can avoided completely, if the game uses triple buffering. Unfortunately, the game itself has to request a triple buffer, there is no way of forcing them through the driver.

Ukratko, adaptive nije bas nesto revolucijarno i mogao bi biti i fail xD jer malo je igara koje ne podrzavaju Tripe Buffering.

EDIT: ovo: "so in many cases" se odnosi unutar same pojedine igre, a ne igara opcenito.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 1:41 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Pozz svima!

Evo imam jedan problemčić i mislim da je do driver!

Radi se o XFX 8800 GTS 320 kartici koju sam odlučio koristiti skupa sa kompom da bi mogo gledati filmove na TVu, e stvar je u tome što nemam lcd več neki Panasonic widescrean koji nema hdmi naravno več moram preko S-Videa. Eh sad dobijem ja sliku i zvuk i sve super ali boje nemam nigdje sve crno bijelo?!?!?! Več sam prije imao sličnih problema sa 9800gtx-om ali od jednom se sve kao "samo od sebe riješilo". To je što se tiče 9800, ali na ovoj nemogu skužiti ni kako ni šta, može li neko pomoči?

Tražio sam po forumu ali nisam mogo nači sličnu temu pa evo ako treba negdje to premjestiti i ako sam fulao temu neka se prebaci, hvala!

PLIZ HITNO MI JE....

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 19:14 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jesi li probao drugi kabel? kod mene je bio slucaj da je kabel bio los i davao samo cb sliku :/

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Probao sam ih dvaZnači imam jedan običan s video koji moram spojiti u onu kutiju koju dobiješ sa grafom ako imaš sreče... Jer izlaz iz same grafe nema ona 4 pinski več onaj sa više pinova 7 ako se ne varam!

A ovaj drugi sa jedne strane ima 4 a na drugoj 7, i taj mi je super radio prije na razliku od prvog!

14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Evo testirao sam FXAA na Call of Duty 2 i radi!

EDIT: Testiaro sam i na NBA 2k12 radi super također.

lovac82 kaže...

Radi samim time sto tu novu nazovimo tehnologiju podrzavaju i starije kartice, a to znaci i starije igre jer starije kartice nemaju sto traziti kod novih zahtjevnijih igara (nije ograniceno na nove GPU-e tnx to nVidia)...

Adaptive vsync, ista stvar sto se tice podrske, a sto se tice usporede s obicnim vsync-om hmm.... a ono, kao navodno je input lag manji (na obicnom je input lag veci, pogotov na vecim monitorima/tv-ima) , nesto bi trebao biti veci screen tearing (u obicnom tearinga nema uopce ili gotovo nikako). Adaptive vsync je konkurencija obicnom vsync-u s Triple Buffering-om jer bez obzira sto koristio, FPS nece padati duplo s 60 na 30, padat ce postepeno (ovisno o zahtjevnosti "scene").

So in many cases the framerate will "jump" from 60 to 30 frames per second, which can be quite noticeable. As long as the graphic card can maintain the 60 frames per second at all times, this doesn't hurt at all, but every drop below 60 fps will reduce the actual framerate to 30 fps. Again, this effect can avoided completely, if the game uses triple buffering. Unfortunately, the game itself has to request a triple buffer, there is no way of forcing them through the driver.

Ukratko, adaptive nije bas nesto revolucijarno i mogao bi biti i fail xD jer malo je igara koje ne podrzavaju Tripe Buffering.

EDIT: ovo: "so in many cases" se odnosi unutar same pojedine igre, a ne igara opcenito.

pa dobro kako onda na kraju da postavim u nvidia control panelu, a kako u igrama?

da li ostaviti oba AA u control panelu ili isključiti "obični", a ostaviti FXAA? i šta u igrama uradit, isključiti njihov AA ili ga ostaviti?

što se tiče adaptive v-synca ja sam recimo svakih 15tak sec imao mali tearing  s njim (triple buffer je bio uključen). dok s običnim nemam tearinga.

16 godina
dreamlord kaže...
pa dobro kako onda na kraju da postavim u nvidia control panelu, a kako u igrama?

da li ostaviti oba AA u control panelu ili isključiti "obični", a ostaviti FXAA? i šta u igrama uradit, isključiti njihov AA ili ga ostaviti?

što se tiče adaptive v-synca ja sam recimo svakih 15tak sec imao mali tearing  s njim (triple buffer je bio uključen). dok s običnim nemam tearinga.

FXAA mozes ukljuciti u nVidia control panelu, mozes i ostavi obicni AA ukljucen u samoj igri ali bas i nema neke koristi od toga.... GPU ce ti raditi "dva" posla, a to bas i nema nekog smisla, FXAA je brzi od klasicnog (manje opterecuje GPU, ali isto tako bas i nije bolji, priblizno dobar jest ali bolji nije).

Praksa:

Kada igra ne podrzava/ne koristi Triple Buffer, a obicni je Vsync je ukljucen = nema screen tearinga, ako dode do pada perfromansi FPS ce pasti duplo, input lag je prisutan.

Kada igra podrzava/koristi Triple Buffer i obicni Vsync je ukljucen = nema screen tearinga, ako dode do pada performansi FPS nece pasti duplo (padat ce normalno, odnosn postepeno i ovisi o zahtjevnosti... 1+ FPS pad), input lag je prisutan.

Triple Buffer nije potrebno koristi u kombinaciji s adaptive vsync-om, adaptive stalno ukljucuje/iskljucuje vsync, ovisno o potrebi = ima screen tearinga, ako dode do pada performansi FPS nece padati duplo (padati ce ovisno o zahtjevnosti, 1+ FPS pad), input laga nema.

Triple Buffer ia samo koristi kada je vsync ukljucen, a to je obicni vsync.

Still, most people prefer to play with VSync enabled, even without a triple buffer, because the movement of the images are much much smoother than without VSync.

A triple buffer can be forced in OpenGL games by checking the Force OpenGL Triple-Buffer option. Note that this option has no effect for Direct3D-games. In Direct3D, each game has to request a triple buffer by itself.

Postavke u nVidia control panelu:

Application
This setting gives the application control over the Vertical Sync mode.

Off
Disables the Vertical Synchronisation, no matter what the game is requesting.

On

Forces the Vertical Synchronisation, even if the game doesn't enable it.

Force OpenGL Triple-Buffer

Forces an OpenGL game to use a triple buffer, thereby eliminating the disadvantages of Vertical Synchronisation. This option has no effetc for Direct3D games.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 15:37 (lovac82).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice