NVIDIA - Topic o driverima
- poruka: 2.925
- |
- čitano: 820.971
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba li maknuti stare drajvere pri instalaciji novih
Preporučam ti opciju 'clean install' pri nadogradnji postojećih drivera sa novima.
Na taj način ti sam installer uninstallira sve prethodne NVidia komponente te ih
zamjeni novijina (gdje i koje su dostupne).
Jedino pripazi ako imaš namještene posebne profile unutar
control pannela (za pojedine igre) jer mislim da se na taj način brišu.
OT:
Isprobao novi (uistinu brzo-izbačeni) WHQL te za sad nikakvih problema.
Furmarkao karticu iz zafrkancije i igrao se s clockovima kao i uvijek, sve ok.
Evo i na Nvidijonj stranici piše da se netrebaju brisat stari driveri, samo se pokrene instalacija novih i to je to:
Q: Do I need to uninstall my older driver first?
A: No. It used to be the case that an uninstall was first required. Today the recommended method is to overinstall the newer driver on top of your older driver. This will allow you to maintain any current NVIDIA Control Panel settings or profiles.
Izbjegavat 301.24. Ima svakakvih poboljšanja performansi, no jedini način da nemam 3fps u svim igrama je da ponovo applyam overclock u Afterburneru svaki puta kada pokrenem igru. Dobro, beta driveri su, al su žešći fuckup. Ne znam jel placebo, ali čini mi se kao da mi se kartica manje bottlenecka u BF3 i ostalim igrama (al čisto sumnjam) s tim driverima, no ne isplati se zafrkavat zbog 2-3 fpsa s clockovima svaki put. 296.10 it is.
Izbjegavat 301.24. Ima svakakvih poboljšanja performansi, no jedini način da nemam 3fps u svim igrama je da ponovo applyam overclock u Afterburneru svaki puta kada pokrenem igru. Dobro, beta driveri su, al su žešći fuckup. Ne znam jel placebo, ali čini mi se kao da mi se kartica manje bottlenecka u BF3 i ostalim igrama (al čisto sumnjam) s tim driverima, no ne isplati se zafrkavat zbog 2-3 fpsa s clockovima svaki put. 296.10 it is.
ja igram samo bf3 a meni na mojoj staroj 260 gtx idu super.
da pitam nesto,što je sa ovim FXAA?
NVIDIA FXAA Technology –shader-based anti-aliasing technology available from the NVIDIA Control Panel that enables ultra-fast anti-aliasing in hundreds of PC games. FXAA delivers similar quality to 4x multi-sample antialiasing (MSAA) but is up to 60% faster, enabling substantially higher performance in games. FXAA is supported on all GeForce 8-series and later GPUs. Note: This feature is disabled for games that already have
znaci jel to taj novi algoritam za AA?
pise da ga podrzavaju sve geforsice od serije 8,valjda ga podrzava i BF3.
Da, nemaju svi probleme s 301.24, al ja sam eto jedan od onih nesretnika :) BF3 već podržava FXAA, to ti je pod post-process AA. Zato i kažu da nećeš moć uključit FXAA u control panelu za one igre koje ga već podržavaju u sebi. BF3 je jedna od njih. BC2 nije.
Ja sam instalirao 680 launch drivere 301.10 i dok ne izađu TXAA driveri, ne trebam druge.
BTW jesi siguran da je u BF3 pod "Post AA" zapravo FXAA? Ja kad sam u NV CP forsao FXAA(disableao 4xAA u samoj igri, ali ostavio Post AA na High) dobio sam dobar boost u fps u BF3 sa praktički nikakvom razlikom u izgledu u odnosu na 4xAA+Post AA High.
BF3 leti i sa 4xAA+post AA na Ultra, pa mi i ne trebaju zasad novi driveri, koliko vidim na njihovoj stranici taj novi firmware zapravo daje boost 560Ti i 580, 680tku u Skyrim i BF3, ostale igre i kartice ne spominju.
A kaj se čudite beta driveri su nazvani zato jer su u fazi testiranja još a 296.10 mi rade ko crnac na berbi pamuka na mojoj konfi,nemam primjedbi i potrebe za novima,fan regulacija i auto clock s obzirom na opterečenje grafe regulirano perfektno s trenutnim driverima.
Ja imam poprilično staru karticu (GTS250) ali sam uvijek u potrazi
za bilo kakvim načinom da poboljšam performanse.
Pogotovo u novim igrama gdje već dosta štuca jer sam navikao
igrati u nativnoj rezoluciji zaslona1920x1080 točaka,
pa onda detalje spuštam koliko treba za ugodnu igru.
Tako sam isprobao ove zadnje dvije bete i ona 290.53 je bila ok,
dok sa 295.51 sam osjetio drastičan pad framerate-a u Skyrimu.
Odoh sad instalirati ove nove,baš me zanima kako će pogoniti grafu:)
meni su 266.58 driveri davali najbolje rezultate na gts 250-tici a probao sam ih sve ponuđene jest da su stari ali je grafa peglala ko luda s njima,zavisi šta sve igraš od naslova ja sam večinom igrao bc2,mw2,BO cod a i mw3 jeradila bez problema s njima i jedino s tim driverima mi se grafa dala clockat preko 850mhz,probaj s njima nemaš što izgubiti
Jučer sam instalirao 301.24 beta drivere i mogu reći da sam zadovoljan s rezultatima.Najprije da navedem da su svi benchevi 3d mark 6,vantage i 11 u istome scoreu kao i sa zadnjim oficijalnim,probao sam cod BO,mw2,mw3,i bc2 i igre rade bez problema,screen tearing mi je u BO i bc2 opet prisutan i minimalan kao i sa starim driverima ali ono što me razveselilo je pad temerature grafe sa 73 stupnja na 64 u igrama, na furmarku i dalje do 80 dolazi ali to je normala za gainward i gtx 560 ali u svim igrama mi tempa ne prelazi 64 stupnja tako da je nvidia-na ekipa napravila hebeni posao što se tiče potrošnje grafičke u gamingu i s nikakvim gubitcima u performansama,stvarno odlično.Isprobao sam i frame target opciju i mogu reći da funkcionira ali treba još to optimizirat jer se u igrama ipak pojavljuju horinzontalne crte na momente iako sam stavio lock na 60 fps-a kao što mi je i screen refresh monitora,navijam za onaj dan kad će napokon uspjet sredit tu alternativu za vsync jer input lag miša je neoprostiv za igranje multiplajera.Mislim da će sljedeći whql driveri biti pun pogodak.
Ima tko problema s 295,73?
Meni nakon određenog vremena izbaci nVidia drivers has stoped working.
Men opet ti rade savršeno, sa ovim novim driverima dobivam display driver stoped responding.
Meni na svim driverima se crasha neznam zašto,a kad stavim u drugi pc sve 5,meni se čini da je moja mbo na izmaku snaga.

Meni su isto radili probleme, kombinacija njih i asus gpu tweak-a nije funkcionirala - inače ok.
Ne mora biti čak ni do drajvera, nego ako imaš neku aplikaciju tipa TuneUp ili slično koji"optimiziraju" sistem čest je slučaj da blokiraju drajvere ili obrišu neki potreban drajver.

Ne mora biti čak ni do drajvera, nego ako imaš neku aplikaciju tipa TuneUp ili slično koji"optimiziraju" sistem čest je slučaj da blokiraju drajvere ili obrišu neki potreban drajver.
Ja ni nekoristim takve programe,nisu mi potrebni.
Čini se meni da je do matične.
Ljudi, pomagajte. Otkad sam instalirao ove nove 301.24 drivere, sami problemi. Vise ne mogu uc u Winse (mogu samo u safe modeu), mogu jedino kad driveri od grafe nisu instalirani. Cim ih instaliram (koji god da bili, 275.33, 296.10 itd), ne mogu vise uc u Winse. Ne znam u cemu je problem. Kad prođe onaj Starting Windows dio, monitor ode u power saving mode ili mi izbaci BSOD i pise mi neki nvlddmkm.sys ne valja. Pliz pomozite, jer mi se neda bas gledat 800x600 stalno.
Hvala unaprijed.
probaj ući u safe mod i počistiti sve sa driver cleanerom i onda instalirati drivere ili
instaliraj sviježe win.
probaj ući u safe mod i počistiti sve sa driver cleanerom i onda instalirati drivere ili
instaliraj sviježe win.
Rijesilo se samo od sebe. Samo sam instalirao drivere, restartao i sad opet sve radi normalno. Svejedno hvala.
301.42 driveri su vani, WHQL. Po meni su supika, jedino što mi limitiraju OC grafičke (WHHHHHHHYYYYYY??!) na 800MHz core :/ Ako stavim više od toga, neće ni ući u 3d clockove. 800Mhz radi sasvim oke. GTX 460 768mb.
FXAA je je**nica u Crysisu i ostatku igara.
Trebali bi biti na Asus stranici pod Download sekcijom za tvoj laptop.
Evo ti sad i u Verdi drajveru - 630M, 635M i 610M.
Odličan je posao napravila Nvidia s ovim Adaptive VSYNC, nema više microstutera.
Odličan je posao napravila Nvidia s ovim Adaptive VSYNC, nema više microstutera.
Microstuter kod SLI kartica, ili nesto vazno i za vlasnike jedne kartice?
dal da stavim te nove 301.42
trenutno sam na 300.83 i sve sljaka kod podmazano
pa me zanima koje su razlike
Pišu da je u skyrimu 20% bolje.Te ima par novih dodataka, neki noviji, bolji vsync točnije NVIDIA Adaptive Vertical Sync i neke sitnice. Evo pa pogledaj release notes