NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 910.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
OnTime kaže...

Istina, stvarno su top, samo ako neko kupuje preko Casekinga, dostava u HR direkt od njih je oko 200-250 kn, preko mailbox.de samo 100. 

Pajdo ajde molim te prije nego napises post provjeri o cemu pises, prvo jucer sa dlss i rdr2 izneseš krive informacije i zaspamaš, a sada pricas ljudima o dostavi na Casekingu od 200-250kn koja također nije točna jer ti je dostava sa Caseking preko DHL 15e.

Mindfactory je uostalom ducan koji ni ne šalje u Hr nego moras koristi 3rd party kurirske službe kojima ces dostaviti paket pa oni poslati tebi.

Na kraju prođes 6% jeftinije jer kupiš po Njemačkom PDV-u ali je dosta komolicirano to sve i riješavanje reklamacija nije na nivou kao u Casekingu

4 godine
protjeran
Zwer54 kaže...
OnTime kaže...

Istina, stvarno su top, samo ako neko kupuje preko Casekinga, dostava u HR direkt od njih je oko 200-250 kn, preko mailbox.de samo 100. 

Pajdo ajde molim te prije nego napises post provjeri o cemu pises, prvo jucer sa dlss i rdr2 izneseš krive informacije i zaspamaš, a sada pricas ljudima o dostavi na Casekingu od 200-250kn koja također nije točna jer ti je dostava sa Caseking preko DHL 15e.

Mindfactory je uostalom ducan koji ni ne šalje u Hr nego moras koristi 3rd party kurirske službe kojima ces dostaviti paket pa oni poslati tebi.

Na kraju prođes 6% jeftinije jer kupiš po Njemačkom PDV-u ali je dosta komolicirano to sve i riješavanje reklamacija nije na nivou kao u Casekingu

Aj se ti malo smiri i ne glumi gestapa na forumu, govorim iz iskustva i zašto bi lagao, prije godinu dana je bila 30 eura, sad vidim da su ipak uspjeli ponudit dostavu sa dhl'om za 15 eura, uostalom ja sam išao preko mailbox.de upravo zbog 100 kn dostave preko mailbox.de jer su naplacivali 200. Uostalom ko god da bilo šta stavi u košaricu vidjet će kolka je dostava tako da nemoj se ti sad dizat u neka nebesa jer ako sam se ja zeznuo sa rdr2 i dlss'om to ne znači da si ti sve u pravu šta pišeš, mejnstrim 120hz itd itd, bio si u pravu si za dlss i rdr2 za sve ostalo si lampa. I opet se praviš pametan, ko je sad spomenuo Mindfactory, ajmo nešto spomenut da ispadnemo pametni, ptice na grani znaju da moras ic preko mailbox.de, odnosno po novome više ni ne šalju preko mailbox.se sa novo napravljenim računima, i nemožeš više platiti karticama, nego direkt preko bankovnih računa, aj me ignoriraj majke ti i budi sebi bitan u svoja 4 zida, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 12:04 (OnTime).
8 godina
neaktivan
OnTime kaže...

Aj se ti malo smiri i ne glumi gestapa na forumu, govorim iz iskustva i zašto bi lagao, prije godinu dana je bila 30 eura, sad vidim da su ipak uspjeli ponudit dostavu sa dhl'om za 15 eura, uostalom ja sam išao preko mailbox.de upravo zbog 100 kn dostave preko mailbox.de jer su naplacivali 200. Uostalom ko god da bilo šta stavi u košaricu vidjet će kolka je dostava tako da nemoj se ti sad dizat u neka nebesa jer ako sam se ja zeznuo sa rdr2 i dlss'om to ne znači da si ti sve u pravu šta pišeš, mejnstrim 120hz itd itd, bio si u pravu si za dlss i rdr2 za sve ostalo si lampa. I opet se praviš pametan, ko je sad spomenuo Mindfactory, ajmo nešto spomenut da ispadnemo pametni, ptice na grani znaju da moras ic preko mailbox.de, odnosno po novome više ni ne šalju preko mailbox.se sa novo napravljenim  računima, i nemožeš više platiti karticama, nego direkt preko bankovnih računa, aj me ignoriraj majke ti i budi sebi bitan u svoja 4 zida, hvala.

Ne nego bulaznis i laprdaš a dume nemas, netko ce procitati kaj pises i povjerovati, dosta ljudi ne provjerava kaj pročita.

A za 120hz ti je objasnjeno al ti budi noj i guraj glavu u pijesak, furaj 60hz spiku i divi se tome i kupuj 60hz monitore od 1000kn jer samo u toj kategoriji jos postoje, dok istovremeno igras sa rtx 3070 na 4k u 30 fps 

Pa cak i u onoj tvojoj anketi je vise ljudi koji su na 120 i 144hz nego na 60hz 

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo 120 hz gaming na RTX 4080 u starom witcheru iz 2016.

ono dođeš doma sa novom rtx 4080 za 13 000 kn, sav nabrušen, kosa vijori pc master race i idemo witcher 3 ray trace i dlss i....45-50 fpsa 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 15:10 (forumaš).
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

ono dođeš doma sa novom rtx 4080 za 13 000 kn, sav nabrušen, kosa vijori pc master race i idemo witcher 3 ray trace i dlss i....45-50 fpsa 

Zavalja im ga nevidija. Ali da ne bi bilo nesporazuma amd isto pokušava.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 15:14 (dery).
6 godina
forumaš kaže...

Mislim da sam pročitao negdje (vjerojatno reddit) da DLSS uopće ne radi

Sve Vas Volim
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

I sad ti kupi radeonku i uzivaj ak uopce drjaveri pokrenu igru za pocetak, pa gdje onda RT sa kojim bi letila u 20fps.

Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
protjeran
Zwer54 kaže...
OnTime kaže...

Aj se ti malo smiri i ne glumi gestapa na forumu, govorim iz iskustva i zašto bi lagao, prije godinu dana je bila 30 eura, sad vidim da su ipak uspjeli ponudit dostavu sa dhl'om za 15 eura, uostalom ja sam išao preko mailbox.de upravo zbog 100 kn dostave preko mailbox.de jer su naplacivali 200. Uostalom ko god da bilo šta stavi u košaricu vidjet će kolka je dostava tako da nemoj se ti sad dizat u neka nebesa jer ako sam se ja zeznuo sa rdr2 i dlss'om to ne znači da si ti sve u pravu šta pišeš, mejnstrim 120hz itd itd, bio si u pravu si za dlss i rdr2 za sve ostalo si lampa. I opet se praviš pametan, ko je sad spomenuo Mindfactory, ajmo nešto spomenut da ispadnemo pametni, ptice na grani znaju da moras ic preko mailbox.de, odnosno po novome više ni ne šalju preko mailbox.se sa novo napravljenim  računima, i nemožeš više platiti karticama, nego direkt preko bankovnih računa, aj me ignoriraj majke ti i budi sebi bitan u svoja 4 zida, hvala.

Ne nego bulaznis i laprdaš a dume nemas, netko ce procitati kaj pises i povjerovati, dosta ljudi ne provjerava kaj pročita.

A za 120hz ti je objasnjeno al ti budi noj i guraj glavu u pijesak, furaj 60hz spiku i divi se tome i kupuj 60hz monitore od 1000kn jer samo u toj kategoriji jos postoje, dok istovremeno igras sa rtx 3070 na 4k u 30 fps 

Pa cak i u onoj tvojoj anketi je vise ljudi koji su na 120 i 144hz nego na 60hz 

Ali nitko te nije pitao za 120 hz monitore, sam si odlučio pričat o toj temi, ja neznam od kud, praviš se pametan izmišljajuči teme, ko da ja sad iz čistog mira napravim tutorial kako se radi kulen i sarma, čemu, što se tiče ankete vidi se da neznaš razliku šta je MAINSTREAM a šta 55% više glasova, 55% glasova nije mainstream a nalazimo se na informatičkom forumu gdje večina osim tebe ima neko znanje o tehnologiji, što znači da je van ovog foruma odnosno u ostatku hrvatske puuno manji postotak tvojih 120 hz mainstream monitora. Zna se šta je pojam mainstream, a to je da večina od 80% koristi nešto. Znači i tu si fail. Moraš pojmove učit ponovo.

Ovo smijuljenje i ruganje da 3070 ima 30fps na 4k je ogledalo tvojeg neznanja i na razini vrtića, 3070 gura večinu igara na 4k 60/120hz uz dlss, ako se muči sa nekom igrom prebacim na 2k 120hz i opet dobro, nije drastična razlika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 17:16 (OnTime).
8 godina
neaktivan
OnTime kaže...

Ali nitko te nije pitao za 120 hz monitore, sam si odlučio pričat o toj temi, ja neznam od kud, praviš se pametan izmišljajuči teme, ko da ja sad iz čistog mira napravim tutorial kako se radi kulen i sarma, čemu, što se tiče ankete vidi se da neznaš razliku šta je MAINSTREAM a šta 55% više glasova, 55% glasova nije mainstream a nalazimo se na informatičkom forumu gdje večina osim tebe ima neko znanje o tehnologiji, što znači da je van ovog foruma odnosno u ostatku hrvatske puuno manji postotak tvojih 120 hz mainstream monitora. Zna se šta je pojam mainstream, a to je da večina od 80% koristi nešto. Znači i tu si fail. Moraš pojmove učit ponovo.

Ovo smijuljenje i ruganje da 3070 ima 30fps na 4k je ogledalo tvojeg neznanja i na razini vrtića, 3070 gura večinu igara na 4k 60/120hz uz dlss, ako se muči sa nekom igrom prebacim na 2k 120hz i opet dobro, nije drastična razlika.

Ne nego si zapiceo temu o 4k i 60 fps ko neki srednjovjekovni križar pa si dobio odgovor realnosti.

I kako kazem dns nitko tko kupuje novi monitor ne kupuje 60hz, a ti mi eto preporuci neki slobodno ako nađes uipce pa ces vidjeti koliko je smjesan spram nekog 144hz 

I mainstream je ono kaj se biljezi po kupnji u zadnje 2 godine, i zna se kakva je sada moda u pitanju.

A te tvoje idiotarije kaj je mainstream kako ces dokazati ako si dobio malo vise glasova za 120+hz ekrane nego za 60hz, a nijedno nema tih 80% o cem pricas. Jedino tako da ti kaj su glasali za 60hz ekran imaju starudije od monitora i konfi koji nisu bitni za danasnje standarde.

LOL rtx 3070 i 4k 120fps hahahha i tih 60 je optimisticno... A prebacivanje sa 4k nativne na manju rezu je ubi bože kolko uništi kvalitetu slike pogotovo ako igras na velkom TV-u koji ionako imali mali PPI, i onda mi takav lajbek dođe i kaze dlss pokvari sliku di ni ne vidis razliku ili je bolja od nativne, a istovremeno pise da igra sa njime  i onda jos kaze smanji sa 4k tv-a rezoluciju na 1440p i ok mu je slika.

Da mi je znat samo odakle si ti ispao sad najedanput

Neznam odakle tebi sa 3070 na 4k 120fps, tesko i 60 navuc uz dropove na 40 i to bez RT uz dlss, ne igras valjda na mid to low postavkama 

E i cekam preporuku 1440p 60hz ekrana, pitam za frenda....

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 17:42 (Zwer54).
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

I ja sam na 75 hz monitoru i 60 hz TVu i ne mislim to mijenjati, sasvim zadovoljan. I da probao sam 120 hz jer mi TV podržava 4K60 hz i 1080p 120 hza. I igram sve igre ba TV u 1440p 60 hz 50" i sa tri metra udaljenosti ne kužim razliku o odnosu na 4K nativno. I da, dobro vidim na daljinu. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

I ja sam na 75 hz monitoru i 60 hz TVu i ne mislim to mijenjati, sasvim zadovoljan. I da probao sam 120 hz jer mi TV podržava 4K60 hz i 1080p 120 hza. I igram sve igre ba TV u 1440p 60 hz 50" i sa tri metra udaljenosti ne kužim razliku o odnosu na 4K nativno. I da, dobro vidim na daljinu. 

Ja se sa 144hz ne mogu vratit na 60hz kao da je slow motion. Pitam se kako sam mogao uopče igrat na tome bar ove battlefield multiplay igre.

kradem mine iz minskog polja
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Ako si na 60hz i naviknes se to ti je ok, ali ako probas 120hz i naviknes se 60hz ti izgleda ko spori film.

U pocetku dok ti se oci ne naviknu manje kuzis otici sa 60hz na 120, ali je sa 120hz jako tesko ici na 60hz. Meni je na 60hz troma strelica na desktopu kamoli igranje 

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina

U BF 2042 imam 75-80 fpsa na visokim detaljima i nema šanse da ulažem pare kako bi stizao velike fpse, meni je to odlično kak mi igra radi, i ne želim igrati ništa ispod barem srednih detalja, povrijedio bi ponos.

Tak da mi je to na 32" 1440p 75 hza ko Bog  još upalim i vsync da bude maks uglađeno...a sad ak netko ima neku milisekudu brži odziv zaboli me, i tak se skrivam po čoškovima i derem iz zasjede ili dignem štit i rokam dok su u šoku 😆

16 godina
Zwer54 kaže...

Ako si na 60hz i naviknes se to ti je ok, ali ako probas 120hz i naviknes se 60hz ti izgleda ko spori film.

U pocetku dok ti se oci ne naviknu manje kuzis otici sa 60hz na 120, ali je sa 120hz jako tesko ici na 60hz. Meni je na 60hz troma strelica na desktopu kamoli igranje 

Imam 120 hza, slika dolje i prebacujem se i navkavam se na sve bez problema. Ne predestavlja mi to niš specijalno pogotovo za SP igre koje igam 95% vremena.

4 godine
suspendiran
forumaš kaže...
Zwer54 kaže...

Imam 120 hza, slika dolje i prebacujem se i navkavam se na sve bez problema. Ne predestavlja mi to niš specijalno pogotovo za SP igre koje igam 95% vremena.

Mrežnice ima maksimalnu vidljivu brzini od 50–90 Hz, čovjek vidi mozgom ne očima
 Oko prenosi informacije u mozak, ali neke se karakteristike signala tj slike gube ili mijenjaju u tom procesu. Mrežnica je sposobna pratiti "slike" velikom brzino a za većinu nas, izmjena od 60 ciklusa izgubljena je negdje između oka i mozga (kritična fuzija treperenja). Tak da ove floskule oko 500hz i nemaju prevelikog smisla jer mozak sve informacije prenosi brzinom od maksimalno 13ms(zadnja poznata mjerenja)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 19:07 (Boris grozni).
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Oko se moze istrenirati i naviknuti na brze odzive, tko je probao ovo kaj ti pišeš je kao i kad doktorica od 100kg nekome govori kako treba jest.

Ne furaju se bezveze 144-240hz monitori na competitive fps turnirima i generalno među igračima takvih igara.

Pa i mobiteli imaju 120hz, doslovno moja baba vidi razliku da na jednom mobu sa 120hz brze scrollam nego na onom sa 60hz...

Gluposti na kvadrat

Evo ti sta kaže struka 

Ocito da imate trome i neistrenirane oči, i igrate igre gdje se razlika u brzini panela slabo uoči. Ili jednostavno niste probali brzi panel.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 19:50 (Zwer54).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Onda sam ja valjda u 35-40 godina igranja istrenirao oko na 0.000000001 ms, svejedno super mi je 60hza i an 75 hza i na 120 hza, ne režem žile zbog toga.

Ovo mi je jedna od prvih igara na arkadnim autoimatim po kafićima...tko je iz ZG zna za veliku igranu iz osamdesetih u Domu sportova ako je bio živ u to vrijeme 

Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Onda sam ja valjda u 35-40 godina igranja istrenirao oko na 0.000000001 ms, svejedno super mi je 60hza i an 75 hza i na 120 hza, ne režem žile zbog toga.

Ovo mi je jedna od prvih igara na arkadnim autoimatim po kafićima...tko je iz ZG zna za veliku igranu iz osamdesetih u Domu sportova ako je bio živ u to vrijeme 

Koje si godište ti, takve sam igral devedesetih na kompu

16 godina
Zwer54 kaže...
forumaš kaže...

Koje si godište ti, takve sam igral devedesetih na kompu

Dok si se ti igral devedesetih ja sam krenuo raditi 91. i oženil se 97. i dobio dijete 98. 

72. godište a ovo sam igrao u petom osnovne kad sam išao u Dom sportova na treninig Cibona kadeti.

15 godina
forumaš kaže...

:oL  Space Invaders, imao negdje 7god u to doba. Arkadne igre, poslije comodore64 ,izlaskom win 98 sve se mijenja, pocinju se gledati frejmovi..25 mila majka

Sjecam se prelaska sa crt na lcd monitore : nema vise bolnih ociju nakon par sati igranja. Sa tn na ips matricu, sa 60Hz na 75Hz, sa 75Hz na 120Hz hdr, oled, 4k.

Kad uzmes 24inca monitor nakon 15incnog , nema natrag , isto je prelazak sa 60Hz na 120+ , te sa non-hdr  na hdr oled monitore. Najmanje me se dojmio prelazak sa 1080p na 4k rezu, totalno neisplativo. 

Eire
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Treba imat volje za radno mjesto nakon 30 godina staža, lako za forum i gaming.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Kaj radiš, informatika ili skroz druga branša?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DukeOs kaže...

izlaskom win 98 sve se mijenja, 

format c: enter

Zwer54  drugo, ali srodno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2022 20:26 (forumaš).
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kako vam se čini Gainward Phantom 4080, imao sam 3090 phantom i imala je odlično hladjenje.. bitno mi je da je tiha

be Cool
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...

forumaš

Ovo sam '86 igrao cijelo ljeto u Crikvenici u lunaparku dosta love sam potrošio Phoenix još nije radio onaj gumb za štit i na stolni nogomet.

To su bila vremena.

Možda se neko sjeća lunaparka koji je bio na mjestu današnjeg hotela Sheratonu Zagrebu stalno sam sa starim išao tamo igrati.

13 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo narucio sam na kraju ovu karticu: https://www.adm.hr/msi-rtx4080-gaming-x-trio-16gb-gddr6x-v511-005r/76054/product/

nadam se da ce me sluziti. Sa popustom 12500kn

Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
snake1kl kaže...

Evo narucio sam na kraju ovu karticu: https://www.adm.hr/msi-rtx4080-gaming-x-trio-16gb-gddr6x-v511-005r/76054/product/

Najbolje još da neće za 12500 kn 

Uživaj u grafi!

6 godina
neaktivan
snake1kl kaže...

Za 12.5 soma bolje da služi nego kakva je garancija na nju jel vidim da oni na većini toga imaju samo po 2 godine tu i tamo 30 mjeseci dok drugi dućani imaju po 3 godina garu.

:)
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

jel mi se isplati sa 3090 na 4080 , igram na 4k oled monitoru 120hz.. 

sa time da bih morao nadoplatiti nekih 5-6 tisuca kuna

be Cool
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Po meni se isplati, kaj se tice ciste razlike između kartica to je oko 30%, 4080ka na 80% power limita troši 250w a izgubi 2% snage, dobijes dlss3 i frame generator koji mogu drastično podiči performanse, i na to sve daleko napredniji i jači hladnjak i niske temperature.

3090 je topla kartica poglavito zbog vrama koji je na obje strane pa se gornjih 12gb hladi pasivno i kartica je uvijek topla zbog toga, a nisu bas ni najbolje riješeni hladnjaci po tom pitanju.

Edit

Ako si pri izlasku kupio tu 3090 sigurno je vec i blizu kraj garancije a nije bila jeftina grafa pa bi svakako gledao je zamjeniti, pogotovo jos ako si majnao pa potrosio termalne padove

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2022 11:29 (Zwer54).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice