NVIDIA Lovelace 40xx
- poruka: 3.486
- |
- čitano: 907.456
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A pričamo o DLSS-u već par godina koliko je dobar...nama koji to koristimo konstantno svakodnevno u svim igrama, niš čudno.
Je,fantastican je...najbitnija inovacija unazad.....desetljeca.
Vidjet cemo sad i FSR 3.0 koji ce se izvodit na rdna3 hardveru za razliku od softverske FSR 2.0 varijante.
Intel je svoj upscale odradio izvrsno day one.
Koji 55 8k ciljas?
Nema još ništa tih dimenzija, uglavnom najviše bi volio microled panel ali i oni su tek u povojima i samo na ogromnim panelima, jer me strah burn ina na koji ne priznaju garanciju a nije mala cifra za takav TV.
Micro led u 55inch mozes zaboravit u iducih 5 godina.
Ja koristim olede od 2016 i prvi modeli su bili koma sto se tice burn ina,ovaj G1 se za sad drzi fantasticno.
Koristim ga uz sve konzole i PC.
Malo je smijesno da sada odjednom DLSS stavljaju na performance a do nedavno se piskaralo da nista osim dlss quality ne valja za monitore jer gameri sjede blizu pa vide nedostatke.....
Vidio sam 4 recenzije do sad i u svakoj trpaju 4k native vs DLSS2 performance vs DLSS3 performance.
To je onda native 1080p u svim tim testovima,meni ne smeta dlss performance posto igram na TVu ali i tu se kuzi razlika naspram dlss quality pa se onda na monitorima moze jedino jos vise isticat ta razlika.
Uostalom,vi koji gejmate uz dlss na monitorima u kojoj rezi ga koristite i na kojoj postavci?...
Igram Deathloop i DLSS sam sa Quality spustio na Performance jer je razlika skoro pa neprimjetna.
Jedno i drugo je znatno bolje od native 4K.
Kuzim da oni sta nisu probali ne vjeruju u ovu zadnju tvrdnju.
U pravu si,razlika native 4k vs dlss performance je minimalna a dobitak fpsa enorman.
Malo je smijesno da sada odjednom DLSS stavljaju na performance a do nedavno se piskaralo da nista osim dlss quality ne valja za monitore jer gameri sjede blizu pa vide nedostatke.....
Vidio sam 4 recenzije do sad i u svakoj trpaju 4k native vs DLSS2 performance vs DLSS3 performance.
To je onda native 1080p u svim tim testovima,meni ne smeta dlss performance posto igram na TVu ali i tu se kuzi razlika naspram dlss quality pa se onda na monitorima moze jedino jos vise isticat ta razlika.
Uostalom,vi koji gejmate uz dlss na monitorima u kojoj rezi ga koristite i na kojoj postavci?...
Igram Deathloop i DLSS sam sa Quality spustio na Performance jer je razlika skoro pa neprimjetna.
Jedno i drugo je znatno bolje od native 4K.
Kuzim da oni sta nisu probali ne vjeruju u ovu zadnju tvrdnju.
U pravu si,razlika native 4k vs dlss performance je minimalna a dobitak fpsa enorman.
Nije minimalna, DLSS perf. izgleda dosta bolje kod mene..
Nitko nije primjetio kako je nevidiji ovo prvi put da prvo izbace najače šta imaju. Generacijama je išlo 980 ,1080, 2080, 3080 pa onda ti,super, 090 verziju. Psihologija marketinga da ostave jak dojam kakav ni blizu ne bi postigli da su prvo izbacili dvije verzije rtx4080.
Vjerojatno i AMD sprema nekaj pakleno dobro pa su željeli napraviti marketinški bum, što su uspjeli. Makar kao što rekoh, to će na steam statisi6tci imati 0.01% gamera. Ljudi će to eventualno kupovati polovno :D 16 000 kn da bi se igrao, svaka čast tko si može opravdati taj trošak.
Ma niti u ludilu se nece sa svojim flagshipom RDNA3 priblizit 4090.
Vjerojatno, jer kaskaju u DLSS tehnologiji i u stavri pokušavaju pratiti Nvidiju. AMD s druge starne sprema revoluciju u chiplet tehnologiji, ono što su napravili sa ryezn serijom sad ide na GPU polje.
U biti ako tako odluče mogu biti jako konkurentni i ako su sporiji, samo je pitanje cijene. RTX 4090 za 16 000 kn će se prodati jedna na tisuću drugih prodanih kartica, možda i manje.
jednostavno koliko god bila dobra i brza, treba ignorirati guranje PC gaminga u preskupi elitizam. Fora je ovak to sve gledati i diviti se tehnologiji, ali imam daleko važnije stavri u životu na koje ću potrošiti 16 000 kn.
ima li novosti od nasih domacih ducana sta?
na kraju koliko ja vidim, ispada da je bolje dati više para i uzeti 4090 nego uštediti nešto i ići na 4080, zar ne? bolje dati 1950 eura za 4090 nego 1450 eura za 4080
Na kraju je najbolje bojkotirati visoke cijene, pa ne kupovati bilo koji GPU preko 1000$.
- RTX 4090 vs 3 x PS5
slažem se s ovim 100%, bez obzira što je grafa pokidala testove to nije opravdanje za toliku cijenu. Ali opet ako se bude prodavala Nvidia će ispasti u pravu.
osobno si trenutno to stvarno ne mogu priuštiti, ali veći je problem je što ne vidim igru dostojnu te grafe. Sad da nekakav Star Citizen stvarno izađe, onda bi uzeo na rate kako god znam, ali ovako stvarno ne vidim razloga. Uzmeš tu grafu i onda neko kupi neku ekskluzivu na PS5 i igra izgleda bolje nego bilo šta na PC. Jebiga.
Cim vidis da ju reklamiraju sa Cyberpunk znas kolko je sati i kakvo je stanje u industriji igara

Upravo je najveci problem nedostatak softvera koji te tjera da ides po novi komad hardvera.
navijamo da ga pregaze uz nižu cijenu naravno, bajke želje
Samo ti uzaludno navijaj, aha kak da ne...
navijamo da ga pregaze uz nižu cijenu naravno, bajke želje
Bilo bi to ljepo,da spuste Nvidiju na zemlju i njihove sulude cijene.
Tak se pricalo i za RX6900 xt da budemo iskreni pa eto sta se desilo...
Tak se pricalo i za RX6900 xt da budemo iskreni pa eto sta se desilo...
Od kad znam za sebe tako se priča, pa opet dan danas nvidia gazi sa 80% diskretnog GPU tržišta... Ne može Nvidia toliko zahebati koliko AMD može biti nesposoban da iskoristi taj zajeb...

NBB.de(notebooksbiliger) stavili oglas da se danas od 15h u njihovim trgovinama mogu kupit rtx4090,random kupci koji dodju ce na poklon dobit rtx3070 koliko vidim 🤣
Koliko se može vidjeti ja sam tu puno dulje od tebe, a ista stvar je na PcE, a to kaj ti imaš krizu srednjih godina, to je tvoj problem. Neće ti Intel ni nVidia ublažiti udarac života.
Meni samo jedna stvar nije jasna zar on nema RX 6900XT u kompu? Tako da mi niste jasni baš haha. On napada ove što brane amd a i sam ima radeon grafu i još je sam rekao da bi uvijek išao prije na radeon nego nvidiu... Pa ne kužim ni njega ni tebe...
NBB.de(notebooksbiliger) stavili oglas da se danas od 15h u njihovim trgovinama mogu kupit rtx4090,random kupci koji dodju ce na poklon dobit rtx3070 koliko vidim 🤣
ako je to istina znači da grafa prošle generacije ima tona na lageru, 3070 je odlična za 1440p i ljudi će puno prije ići na to nego na puno skuplju novu generaciju. Budući da poznam ljude koji igraju i dalje na 1060 i dobro im je, vjerujem da se neće dogoditi pomama za ovim novim, osim među fanaticima koji uvijek kupuju najnovije. Tako da ne vidim i dalje logiku toliko masnih cijena, odnosno opravdanje.
ako je to istina znači da grafa prošle generacije ima tona na lageru, 3070 je odlična za 1440p i ljudi će puno prije ići na to nego na puno skuplju novu generaciju. Budući da poznam ljude koji igraju i dalje na 1060 i dobro im je, vjerujem da se neće dogoditi pomama za ovim novim, osim među fanaticima koji uvijek kupuju najnovije. Tako da ne vidim i dalje logiku toliko masnih cijena, odnosno opravdanje.
Rtx3xxx ovdje imas na lopate,mozes kupit u doslovno svakoj trgovini.
Ali su i one skupe,nema opravdanja da ova 3080 TUF bude sad skuplja nego prije 2 godine.....
Nvidia i prodavaci se ponasaju kao da je rudarenje i dalje u punom zamahu.....
Koji smijeh...preporuke na sve strane gdje ugrabit svoj primjerak rtx4090 i od koliko sati su dostupne....kao da se radi o rtx4060 pa ce hrpe kupaca navalit 🤣🤣🤣
Ili je Nvidia poslala trgovinama po 1 primjerak da se sve rasproda day one 🤥🤥🤥
U digitecu sve rasprodano https://prnt.sc/xq1KswcAsOPD
Ali su i one skupe,nema opravdanja da ova 3080 TUF bude sad skuplja nego prije 2 godine.....
Možda koštaju toliko jer su u vrijeme proizvodnje cijene svih materijala bile još ogromne. Bolje im je ne prodati nego prodati s gubitkom. RTX 4070 i niže neće stići dok se ne rasproda većina ovih zaliha starije serije.
Možda koštaju toliko jer su u vrijeme proizvodnje cijene svih materijala bile još ogromne. Bolje im je ne prodati nego prodati s gubitkom. RTX 4070 i niže neće stići dok se ne rasproda većina ovih zaliha starije serije.
Moguce.....
In other news....
Koji smijeh...preporuke na sve strane gdje ugrabit svoj primjerak rtx4090 i od koliko sati su dostupne....kao da se radi o rtx4060 pa ce hrpe kupaca navalit 🤣🤣🤣
Nego sta nego ce hrpa kupaca navaliti... Kartica je legendarna vec sad, najveci medjugeneracijski skok ikad...
Nego sta nego ce hrpa kupaca navaliti... Kartica je legendarna vec sad, najveci medjugeneracijski skok ikad...
Neka kupuju samo, neki od nas trljaju ruke da uzmemo jeftinu 3060 Ti, vidim vec sad da se neki rjesavaju 3080 za ispod 5000kn
Ovo ce biti nova 1080ti, sigurno ce isto toliko dugo ostati popularna i upotrebljiva na visokoj razini
1080Ti MSRP = $699
4090 MSRP = $1600
Mislim da je možda bilo još elemenata zašto je 1080Ti bila toliko dobra i popularna kartica, a ne samo performanse.