Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 618.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

I uz istu cijenu, citajuci review gigabyte hd7950, mi se cini konkretnija i jaca kartica pa nekako naginjem da ipak nju i odaberem. Nema gtx 660ti ponuditi nesto sto ova ne moze napraviti bolje za istu cijenu. I skeptican sam prema novom nacinju funkcioniranja ovih novih kartica sto se tice oveclocka. Vise mi se svidja onaj stari princip kakvog jos uvijek ima Ati. Sto se tice drivera, imao 5850, nikad problema, rock solid sve radilo...Nvidia gtx 470 isto tako. Sto se toga tice po meni su u mojim ocima izjednacene te kompanije. Sorry samo malo "razmisljam na glas" jer sam isto tako cekao da vidim kakva ce 660ti ispasti, jer na zalost nemam dovoljno novaca za 670...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
dery kaže...
Leopard_st kaže...

Ni jedan recezent nema sve te karte da ih testira sa 12.7 driverima.

Ostavi se nagađanja,nečemo ulazit u nijanse.Uglavnom gtx 660ti je u klasi hd 7950,a zapravo bolji jer je efikasniji.

Daljnje rasprave koja ima neki fps više ili manje u pojedinoj igri je filozofiranje.

Gdje si ti to našao da je GTX 660Ti efikasnija ? Iste klase su im performanse kao i cijene, dakle GTX 660Ti nema neku prednost. S druge strane, HD 7950 je ipak jača grafa hardware-ski, i još kad se pukne recimo 40% gore, bye bye Nvidija {#}. Ta GTX 660Ti da bude bolji izbor od HD 7950, mora koštati jedno 2200 do 2300 kn, a ne isto kao HD 7950 i što kaže Dery, sve je jasno {#}.

13 godina
protjeran
Broadwell kaže...

Ipak kako se nagađalo, GTX 660Ti odlično parira HD7950 i mnogima će biti prvi izbor. Overclock mogućnosti solidne, potrošnja također, po svemu viđenom bolji izbor od HD7950. Kad se još nadodaju featuresi poput Physx-a, CUDA, Adaptive Vsynca prednost je još veća. Jedini nedostatak će biti u obliku nešto veće cijene od HD7950, oko 300kn više, ali to je za karticu tog cjenovnog ranga mala svota.

3DMark11 nije precizno mjerilo nicega.

MSI Power Edition 660TI OC

- stock to stock nesto snaznija od HD7950

- sitno manja potrosnja od HD7950, negdje cak i veca :)

Gigabyte Windforce 3X 7950

- ogromna OC mogucnost od 50%, 24/7 1.175V-1.250V za radnu frekvenciju od 1200MHZ za jezgru i 1600-1700MHZ za memoriju

- gigabajt vrama vise, visi i profitabilniji bandwith putem overclocka memorije

- GPGPU perfomanse podosta ispred 660TI

Oprostite draga gospodo, meni je ipak draza HD7950 jer ATI nije shupak koji je zakljucao napon pa mi je ta opcija daleko draza jer dobijem mnogo vise a potrosnja od 50W vise mi nije problem ako imam za ovakvu karticu.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Nebitno. 3GB VRAM-a ti neće trebati još 3-4 godine sigurno. 2GB je optimum za 90% korisnika pogotovo koji su još na Full HD. Inače velika većina nema veće monitore od te rezolucije i ne treba im više od 2GB. Niti brzina propusnosti preko 200GB/s.

Vegeta kaže...

Nebitno. Tko to koristi.

Imaš CUDA koja se koristi u par aplikacija i daje sasvim dobre perfomanse. Imaš PhysX koji je isto bitan kao i te GPGPU perfomanse koje si naveo.

BTW ja bih još pričekao da kartice dođu u trgovine i da onda vidimo cijenu. Ovako još nije sigurno.

16 godina
itomic009 kaže...

Gdje si ti to našao da je GTX 660Ti efikasnija ?

trebala bi bit bolja u performance per wat uz to jeftinija(naše cijene nisu referenca jer je tek izašla) te samo zato bolja ali šta se tiče ostalog samo je pitanje šta tko voli,eto ja bi je uzeja samo zato jer je jača u bf3

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Nebitno. 3GB VRAM-a ti neće trebati još 3-4 godine sigurno. 2GB je optimum za 90% korisnika pogotovo koji su još na Full HD. Inače velika većina nema veće monitore od te rezolucije i ne treba im više od 2GB. Niti brzina propusnosti preko 200GB/s.

Nebitno. Tko to koristi.

Imaš CUDA koja se koristi u par aplikacija i daje sasvim dobre perfomanse. Imaš PhysX koji je isto bitan kao i te GPGPU perfomanse koje si naveo.

BTW ja bih još pričekao da kartice dođu u trgovine i da onda vidimo cijenu. Ovako još nije sigurno.

Ovako naclockana ce sigurno i za 3 godine voziti poprilicno toga maxed out, ogroman OC potencijal, 3GB vrama i bolestan bandwith od 300GB/S(OC) :) Prakticki kupis sebi za 2600HRK tihu i hladnu HD7950 koja je na 1200MHZ al pari sa GTX680 ili cak i sitno jaca s obzirom na skaliranje putem overclocka i 50% visi takt, sa 800 na 1200MHZ.

Stigle su u trgovine, linkao sam ti OC Power verziju, ne ocekuj modele sa stock coolerima ispod 2450HRK.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ovako naclockana ce sigurno i za 3 godine voziti poprilicno toga maxed out, ogroman OC potencijal, 3GB vrama i bolestan bandwith od 300GB/S(OC) :) Prakticki kupis sebi za 2600HRK tihu i hladnu HD7950 koja je na 1200MHZ al pari sa GTX680 ili cak i sitno jaca s obzirom na skaliranje putem overclocka i 50% visi takt, sa 800 na 1200MHZ.

Stigle su u trgovine, linkao sam ti OC Power verziju, ne ocekuj modele sa stock coolerima ispod 2450HRK.

Da ali se ne može još kupit i nije stigla. Samim time ta cijena nije fiskna već vjerojatno pretpostavka.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

3DMark11 nije precizno mjerilo nicega.

MSI Power Edition 660TI OC

- stock to stock nesto snaznija od HD7950

- sitno manja potrosnja od HD7950, negdje cak i veca :)

Gigabyte Windforce 3X 7950

- ogromna OC mogucnost od 50%, 24/7 1.175V-1.250V za radnu frekvenciju od 1200MHZ za jezgru i 1600-1700MHZ za memoriju

Oprostite draga gospodo, meni je ipak draza HD7950 jer ATI nije shupak koji je zakljucao napon pa mi je ta opcija daleko draza jer dobijem mnogo vise a potrosnja od 50W vise mi nije problem ako imam za ovakvu karticu.

Zapravo je, dobar pokazatelj je kakvu grafiku unutar igara tek možemo očekivati, i jasno se vidi što teselizacija radi te kako manji memorijski bandwidth ne utječe na performanse, a nebi ni trebao u budućnosti. Naravno, što se igara tiče..

Istina, GPGPU performanse su kod ATI-a bolje, i puno kritika je bilo upućeno prema nvidii po tom pitanju. No evo govori se kako se tek čekaju novi driveri posebno optimizirani za Kepler arhitekturu, koja se uvelike razlikuje od Fermi-a i iz tog razloga još ne finkcionira onako kako bi zapravo trebao. Kao što vidiš, hardverski snage ne nedostaje.

Jedina prednost ATI-a je što se daju poprilično overclockirati, ali da nema toga ne znam što bi im preostala kao prednost.

Kao programer ne volim ATI, jer kroz povijest je trebalo puno više kodova prebrisavati i modificirati samo zato da bi se igra mogla normalno vrtjeti na njemu. Kod nvidie je totalna suprotnosti, driveri su im pa slobodno mogu reći fantastični, i impresivno je što se svaki naslov na kojem sam do sad radio odmah iz prve zavrtio pod nvidijinim karticama.

U svakom slučaju dobro je što je GTX660Ti out, možete očekivati dodatno spuštanje cijena i kvalitetan hardware za pristojnu svotu novca.

13 godina
protjeran
Broadwell kaže...

Zapravo je, dobar pokazatelj je kakvu grafiku unutar igara tek možemo očekivati, i jasno se vidi što teselizacija radi te kako manji memorijski bandwidth ne utječe na performanse, a nebi ni trebao u budućnosti. Naravno, što se igara tiče..

Istina, GPGPU performanse su kod ATI-a bolje, i puno kritika je bilo upućeno prema nvidii po tom pitanju. No evo govori se kako se tek čekaju novi driveri posebno optimizirani za Kepler arhitekturu, koja se uvelike razlikuje od Fermi-a i iz tog razloga još ne finkcionira onako kako bi zapravo trebao. Kao što vidiš, hardverski snage ne nedostaje.

Jedina prednost ATI-a je što se daju poprilično overclockirati, ali da nema toga ne znam što bi im preostala kao prednost.

Kao programer ne volim ATI, jer kroz povijest je trebalo puno više kodova prebrisavati i modificirati samo zato da bi se igra mogla normalno vrtjeti na njemu. Kod nvidie je totalna suprotnosti, driveri su im pa slobodno mogu reći fantastični, i impresivno je što se svaki naslov na kojem sam do sad radio odmah iz prve zavrtio pod nvidijinim karticama.

U svakom slučaju dobro je što je GTX660Ti out, možete očekivati dodatno spuštanje cijena i kvalitetan hardware za pristojnu svotu novca.

Konzole koce napredak po pitanju DX11, to se zna.Sto se tice drivera ATI se popravio, boost je prisutan sa novim driverima, zadnji problemi su bili sa Skyrimom i sada su rjeseni :) Ocekuje se pad cijena HD7950 i HD7870 kartica, sto je super za sve nas, tako da je dobro sto je 660TI out naravno.

clock2much
16 godina

Čak asus gtx660ti top je jeftinija od referentne hd7950 za 10$ pa koju bi izabrali ajmo

19 gtx660ti asus CU II top
5 hd7950 referentna
kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Broadwell kaže...

ATI je bio komplikovan za programing zbog komplikovane VLIW arhitketure, a Nvidia zbog jednostavne G80 arhitekture koja je kasnije prosirena GT i GF arhitekturama.

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

ATI je bio komplikovan za programing zbog komplikovane VLIW arhitketure, a Nvidia zbog jednostavne G80 arhitekture koja je kasnije prosirena GT i GF arhitekturama.

Hmm, hajde kad već navodiš, po čemu ti je G80 jednostavna arhitektura? I meni je bila draga, ali jasno je bilo kao dan da nema budućnosti..

14 godina
neaktivan
Broadwell kaže...
Leopard_st kaže...

Hmm, hajde kad već navodiš, po čemu ti je G80 jednostavna arhitektura? I meni je bila draga, ali jasno je bilo kao dan da nema budućnosti..

Lol, nisam komentirao sta ima buducnosta, a sta nema, ali iz G80 su "rođene" Tesla i Fermi arhitekture, koje su veoma mocne, ali uz jednu fatalnu manu za buducnost, Perfomance per Watt.

Zapravo i Kepler ima svoje korijenje u G80.

U profi svrhama, pogledaj sta Fermi radi Kepleru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 15:39 (Leopard_st).
14 godina

Vidim novi testovi, ako je bilo isprike.

Vrlo interesantno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

ATi-u nikad nije išlo sa driverima i puno prije pojave DX10-based arhitekture.

Generalno s kupovinom od strane AMD-a stanje je malo bolje, ali je nVIDIA po uslugama koje pruža developerima i svime daleko bolja. ATi/AMD vjerojatno nikad neće ponuditi nešto ekvivalentno TWIMTBP.

13 godina
protjeran
Tiby kaže...

Vidim novi testovi, ako je bilo isprike.

Vrlo interesantno...

Ako me ista nervira to je testiranje sa starim ATI driverima i non GHZ 7970.

clock2much
14 godina

S kakvim ti to informacijama raspolažeš za takvu izjavu ?

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

S kakvim ti to informacijama raspolažeš za takvu izjavu ?

Sa informacijama iz prve ruke od developera koji je radio i sa jednim i sa drugim timom.

Zadnja izdata igra mu je prije 2-3 mjeseca. Gas Guzzlers.

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Lol, nisam komentirao sta ima buducnosta, a sta nema, ali iz G80 su "rođene" Tesla i Fermi arhitekture, koje su veoma mocne, ali uz jednu fatalnu manu za buducnost, Perfomance per Watt.

Mislio sam da znaš malo pobliže, in-depth, o svakoj arhitekturi pa da prokomentiramo..

13 godina
protjeran
Broadwell kaže...

Mislio sam da znaš malo pobliže, in-depth, o svakoj arhitekturi pa da prokomentiramo..

Ne treba on nista znati, Fermi je bio jaci po pitanju GPGPU perfomansi i nisu u pitanju bili samo driveri, ali je bio mnogo veci potrosac.

clock2much
14 godina
neaktivan
Broadwell kaže...
Leopard_st kaže...

Ne znam poblize, ali znam ono sto se treba znati, Fermi je bio jaci u GPGPU perfomansama i kraj price, posto vidim da imas znanja, valjda znas iz kojih je razloga to.{#}

I da slazem se sa Rankom, AMD nikada nece ponuditi nesto kao TWIMTBP, jednostavno nemaju love za to, a i mozda ima i drugih razloga koji se kriju iza "zatvorenih" vrata AMD-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 15:52 (Leopard_st).
13 godina

Kažu oni GTX 660Ti jača od GTX 580 {#}

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
INCOGNITO99 kaže...

Kažu oni GTX 660Ti jača od GTX 580 {#}

Sto je tu cudno :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 16:03 (Vegeta).
17 godina

dobro jutro da je jaca pogle specke 58 i 66 bice ti sve jasno .. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 16:06 (4mal).
13 godina
protjeran
4mal kaže...

dobro jutro da je jaca pogle specke 58 i 66 bice ti sve jasno .. {#}

Nije sve u speckama, po broju cuda jezgri 660TI bi trebala pojesti GTX580 pa ne jede nego je jednaka ili nesto jaca, jedna od stvari koja je zasluzna za to su shaderi koji kod GTX580 kucaju na duplo vecem taktu nego GPU, dok su kod 660TI i ostalih Keplera ti taktovi izjednaceni, dakle omjer shadera i GPU 1:1 :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 16:13 (Vegeta).
17 godina

ups malo sam se zanio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo linus vam je krcat 660ti recenzija:

https://www.youtube.com/user/LinusTechTips/videos

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

ovaj linus mi zgleda ko da je iz konscinske pobjegao u ameriku nadajuci se boljim zivotu NOT 
 {#}

mali ot {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Svakako pogledajte video o Adaptive Vsyncu. Odlična stvar je to što su ga dobile i sve starije nvidia kartice.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice