Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 620.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
ipetrovs kaže...

Evo što se tiče 2x680 sli. Bitno je da je procesor četverojezgreni jer snaga procesora nije bitna kad nafrljiš filtere/detalje do maksimuma. Tx650 bez beda drži dvije gtx680 bile one klokovane ( baš volim ovaj izraz ) ili ne. Jedino se pobrini da grafičke nisu pritisnute jedna na drugu ( idealno bi bilo 2 pci-e slota razmaka ) i bilo bi poželjno da obadvije rade u pci-e x16 slotovima. Jedini problem bi mogao biti premalo memorije, al to će možda doći do izražaja tek u eyefinity rezolucijama

Da rade obadvije na PCI-E x16 je nemoguce sa SB, tu bi IB valjao sa svojim PCI-E 3.0, jer bi X8 PCI-E 3.0 bio jednak X16 PCI-E 2.0. Ili SB-E sa svojih 32 PCI-E lines.

Ja sam malo paraonican sto se napojnih tice (zato moje preporuke idu na sto veci luft) otkada je moja vrisnula pod opterecenjem dvije GTX 570 clockane i i7 920 na 4.0 GHz, iako je vjerovatno temp unistio napojnu, vent joj je bio poprilicno blokiran, ali nisam nikada nasao pravi uzrok.

Procesor tu mora da bude na 4.5 GHz, inace pocinje da gubi perfomanse, ima brdo testova na OCN forumu o tome, najgore je u BF3 MP ako imas multi gpu, tu cak za jace setupe nije ni 2500k dovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 23:55 (Leopard_st).
17 godina

Dino Randic eto tako doslo mi ocu imat SLI :) 

2 x PCIe 3.0 x16 slots po ovome bi trebalo raditi ;) 

imam dovoljno razmaka i nebih kao sto sam napisao u prvom postu oc-ao :/ 

eto tko znam mozda se sutra javim sa bencho nekim :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

Ipak kupujes ? :D

14 godina
4mal kaže...

malo poludio od ove vrucine  pa zelim isfurat 680sli 

zanima me sljedece : jeli bi mi napajanje bilo dovoljno jako tj nebih klokao kartice 

i dal ce mi proc bit BC na 4.4 za tu konbnaciju {#}

Napajanje to drži bez po muke. CPU već možda i neće iskorištavati baš 99%, ali to ovisi od igre do igre. Realno je dosta i5 na 4.4Ghz. Pogledaj malo link. Ljudi imaju set upove koji troše više od tvog, pa gledaj malo kakve su potrošnje. Posebnu pozornost obratite na uvod članka gdje tip objasni ono što 95% forumaša nezna kad gleda koliko šta troši po raznim recenzijama, a to je da kad oni napišu da sustav troši 500W, to nije uopće 500W. Isto tako je zanimljivo vidjet kolegu sa FX 8120 @5.0 Ghz kakve brojke ima !!! Jako zanimljiv thread.

P.S: Zaboravio na link {#}. http://www.overclock.net/t/1126863/real-world-power-usage-user-submitted-values

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:00 (itomic009).
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Ima ti ploca PCI-E 3.0, ali nema procesor.

Ivane, koliko trosi zapravo ovisi o efkisanoscu napojne (to znas i ti i vecina ovde, ali eto ako netko naleti a da ne zna).

Ipak mene bi nesto bockalo sa 650W napojnom, ali haj to sam samo ja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:00 (Leopard_st).
17 godina

neznam Almine  :D 

onda mi je bolje da prvo uzmem uzmem IB i5 + SSD + neko 800w napanjene za fufutre prof sli konbinaciju po vama ?  

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:05 (4mal).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
4mal kaže...

zanima me sljedece : jeli bi mi napajanje bilo dovoljno jako tj nebih klokao kartice 

Napajanje to drži bez po muke. CPU već možda i neće iskorištavati baš 99%, ali to ovisi od igre do igre. Realno je dosta i5 na 4.4Ghz. Pogledaj malo link. Ljudi imaju set upove koji troše više od tvog, pa gledaj malo kakve su potrošnje. Posebnu pozornost obratite na uvod članka gdje tip objasni ono što 95% forumaša nezna kad gleda koliko šta troši po raznim recenzijama, a to je da kad oni napišu da sustav troši 500W, to nije uopće 500W. Isto tako je zanimljivo vidjet kolegu sa FX 8120 @5.0 Ghz kakve brojke ima !!! Jako zanimljiv thread.

P.S: Zaboravio na link {#}. http://www.overclock.net/t/1126863/real-world-power-usage-user-submitted-values

Po ovome ispada da fx opce ne trosi puno u bf 3...a tak se pljuje po forumu 

17 godina

imam 5k za potrosit , i kaj bi po vama bio nex level od sadanjeg mog set up-a opcenito u brzini rada i gamingu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:06 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ficho28 kaže...
itomic009 kaže...
4mal kaže...

Pa pitaj malo po forumu tko uopće ima FX, i tko ga je testirao ?? A oko potrošnje i napajanja se uviujek pretjeruje po običaju, ne samo za FX nego generalno. Ljudi pljuju i komentiraju, a kao i obično neznaju previše i pričaju svašta iz neznanja. FX troši više od i5 i i7, i potrošnjamu nije sjajna, ali je to daleko od suludih brojki koje se često vrte. Isto tako ovdje ljudi komentiraju bezveze, a pojma nemaju da postoje velike razlike između samih čipova, da li je high leakage ili low leakage. Kao i obično, ljudi pojma nemaju, ali glavno je da svi seru. Na OCN forumu barem hrpa ljudi ima sve i svašta, pa pišu iz iskustva, kod nas seru bezveze uglavnom.

14 godina
neaktivan

Da fakt se pretjeruje i prepuhuje FX potrosnja, trosi otprilike kao i SB-E i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

iz adm-a jel ovo ok 

fufure prof sli upgrade 

i5-3570k

OCZ SSD vertex 4

Corsair 850W TX

Zalman Z11--zivicra me trenutno kuciste--

:)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:19 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

iz adm-a jel ovo ok 

fufure prof sli upgrade 

i5-3570k

OCZ SSD vertex 4

Corsair 850W TX

Zalman Z11--zivicra me trenutno kuciste--

:)?

Nema smisla prelaziti na IB, gubitke neces ni imati ni osjetiti.TX650 ti je i previse za taj SLI, kupi samo GTX680 i prozracnije kuciste i ne bacaj novce.

clock2much
17 godina

dakle 680gtx + zalmana ? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

dakle 680gtx + zalmana ? 

Da, TX650 je i previse za taj setup a 2500K na 4.5GHZ to nahrani bez problema.

clock2much
14 godina
neaktivan

Potpisujem što je Vegeta rekao. Kupi samo gtx680, ovo ostalo ti ne treba.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

uzet cu i kuciste nek se najde , ovo moje je ruzno i ima slab air flow pa kad vec radim sli set up da i vizualno na nesto lici :) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Svakako zalijepi koju slicicu kada kupis to sve i slozis, to je odlicna kombinacija, CPU digni koliko god ide.Vjerujem da ce ti na 1.35V barem potegnuti 4.8GHZ :)

clock2much

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema, moram i ja CFX neki slagati.{#}

Sad sam na Intel HD4000.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:50 (Leopard_st).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Ficho28 kaže...
itomic009 kaže...
4mal kaže...

Pa pitaj malo po forumu tko uopće ima FX, i tko ga je testirao ?? A oko potrošnje i napajanja se uviujek pretjeruje po običaju, ne samo za FX nego generalno. Ljudi pljuju i komentiraju, a kao i obično neznaju previše i pričaju svašta iz neznanja. FX troši više od i5 i i7, i potrošnjamu nije sjajna, ali je to daleko od suludih brojki koje se često vrte. Isto tako ovdje ljudi komentiraju bezveze, a pojma nemaju da postoje velike razlike između samih čipova, da li je high leakage ili low leakage. Kao i obično, ljudi pojma nemaju, ali glavno je da svi seru. Na OCN forumu barem hrpa ljudi ima sve i svašta, pa pišu iz iskustva, kod nas seru bezveze uglavnom.

Negde sam procitao da je asus sabertooth sa amd fx 8120 i 8gb ram dominator ubojita kombinacija za igre..sve leti npr battlefield 3 na ultra radi ko blesav

13 godina
protjeran

Sa FX8120@4GHZ/8GB rama/GTX680 BF3 bi sigurno letio, to uopce nije upitno.

clock2much

1 0 hvala 0
17 godina
Dečki morat cu vas razočarati ništa od sli za sada...ubost cu samo kučiste i ssd :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za 1920x1200, SLI 680 je po meni klasično bacanje para.

A kažete 2500k @4.3GHz postaje usko grlo za takav setup? Vidiš nisam znao..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Isto tako je zanimljivo vidjet kolegu sa FX 8120 @5.0 Ghz kakve brojke ima !!! Jako zanimljiv thread.

Kakve brojke? Ja vidim:

i5-2500K@4.6GHz - 245W 

FX-8120@5GHz - 441W

Ovo je samo pod Primeom, znači za skoro identične performanse FX povuče duplo više. Evo da te pitam, ne gledajući cijenu, što bi više želio, i5-2500K ili FX-8120?

EDIT: Falio sam, ovaj gore i5-2500K je sa dvije GTX580, evo rezultat sa GTX560Ti, i5-2500K@4.5Ghz - 176W

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 10:28 (Penryn).
14 godina

Neznam jel ja pričam kineski, i jel se u tom threadu piše kineski ?? Moje osobno mišljenje je da je danas za prosječnog korisnika bolji i5 2500K kad bi koštali slično. Razlog je isključivo niža potrošnja, i činjenica da 8 jezgri nisu iskorištene u punom potencijalu velikom većinom. Nemislim da je i5 brži CPU, nego samo da je pogodniji za prosječnog korisnika. Poanta je da FX netroši toliko sumanuto puno koliko se piše. Rekao sam i dalje da troši previše, ali u biti netroši više od Thubana, ili Nehalema. A nisam ja uostalom kupio FX 8120 zato što mi treba za nešto posebno, nego zato što sam htio se malo zabavljat s tim procesorom. Sad si već lagano razmišljam da uzmem i5 2500K i primirim se malo {#}.

13 godina
protjeran

@Penryn

FX8120 - 1280HRK / Frybench FX8120 4.4GHZ 24/7 takt 5:24 svaki FX je stabilan 24/7 za ovaj takt

i5 2500K - 1750HRK / Frybench i5 2500K 5.1GHZ 5:48/4.8GHZ 24/7 stabilan, ovo je samo za bench

Potrosnja mu je debelo manja kada se radi o 4.4GHZ jer mu treba mnogo manje napona nego za 5GHZ, za ovu cijenu i perfomanse 2500K se ne isplati, ukoliko koristite softwer koji koristi sve jezgre, meni dosta.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Sa FX8120@4GHZ/8GB rama/GTX680 BF3 bi sigurno letio, to uopce nije upitno.

Ma leti i sa gtx 670 i radeon 7950

17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

@Penryn

FX8120 - 1280HRK / Frybench FX8120 4.4GHZ 24/7 takt 5:24 svaki FX je stabilan 24/7 za ovaj takt

i5 2500K - 1750HRK / Frybench i5 2500K 5.1GHZ 5:48/4.8GHZ 24/7 stabilan, ovo je samo za bench

Potrosnja mu je debelo manja kada se radi o 4.4GHZ jer mu treba mnogo manje napona nego za 5GHZ, za ovu cijenu i perfomanse 2500K se ne isplati, ukoliko koristite softwer koji koristi sve jezgre, meni dosta.

Frybench uopće nije relevantan, i7-860 i i7-2600 na istom taktu imaju jednak rezultat, toliko o tome. Jedan Cinebench odnosno Cinema 4D su puno bolja podloga za usporedbu.

Rabljeni i5-2500K se uvijek kreću oko 1300kn, i za te pare je definitivno bolji izbor od FX-a, iako je meni i po cijeni novog bolji izbor, jer ne želin imat proc koji clockan povlači i preko 300W, zamisli kakvo je to opterećenje za regulaciju napona na ploči? Čemu sve to kad jedan mali i5-2500K za nešto sitno više para nudi identične peformanse uz drastično nižu potrošnju.

14 godina
Penryn kaže...
Vegeta kaže...

@Penryn

Frybench uopće nije relevantan, i7-860 i i7-2600 na istom taktu imaju jednak rezultat, toliko o tome. Jedan Cinebench odnosno Cinema 4D su puno bolja podloga za usporedbu.

Rabljeni i5-2500K se uvijek kreću oko 1300kn, i za te pare je definitivno bolji izbor od FX-a, iako je meni i po cijeni novog bolji izbor, jer ne želin imat proc koji clockan povlači i preko 300W, zamisli kakvo je to opterećenje za regulaciju napona na ploči? Čemu sve to kad jedan mali i5-2500K za nešto sitno više para nudi identične peformanse uz drastično nižu potrošnju.

Pa i FX se može kupit polovan i opet košta bitno manje nego i5.

13 godina
protjeran

Pusti Penryna, on na svaku ima odgovor, zato argumente nema.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa i FX se može kupit polovan i opet košta bitno manje nego i5.

Koliko je to bitno manje? Tristotinjak kn?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice