NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.095
|
čitano: 521.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
e9droid kaže...

Ja vjerojatno kupujem PS5 za GTA, pa ga se kotarasim kada dođe na pc, ali nema šanse da dočekam bez da probam.

kupiš rtx 5080 za 1300 eura i onda igraš jubito GTA 

4 godine
ZGamer kaže...
Boris grozni kaže...

Da se vratimo na temu koju RTX 5080 uzeti mrljavi Radeoni ionako vise nikoga ne zanimaju barem ne u ostatku svijeta?
Koliko sam vidio sve su više manje odlicne osim ovih Inno3d slim modela:
https://www.nabava.net/search.php?q=rtx+5080

Imaš suprim x na oglasu koja neide za 1400,ponudi neku cifru ak već misli davat 1300 za kartice sa nabave

Uzimam novo u ducanu!

11 godina

pa ova je nova iz dućana,links ak se ne varam,jedino ak ne uzimaš za keš 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 16:47 (ZGamer).
4 godine
ZGamer kaže...

pa ova je nova iz dućana,links ak se ne varam,jedino ak ne uzimaš za keš 

Ma gotovina je oduvijek, Split, ja sam ZG

15 godina

Pa skokneš do Splita po nju...

3 godine
forumaš kaže...
e9droid kaže...

Ja vjerojatno kupujem PS5 za GTA, pa ga se kotarasim kada dođe na pc, ali nema šanse da dočekam bez da probam.

kupiš rtx 5080 za 1300 eura i onda igraš jubito GTA 

Eto 4090 trune dok čeka bolje igre..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 17:20 (e9droid).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Naravno da su gejming stavili po strani, kad su na njemu kao GPU segmentu zarađuju najmanje love.Podjela firme kao ideja ima itekako smisla, Nevidija Gejming pa poseban dio za poslovnjake.Nevidija Driveri u banani, pa eto u međuvremenu AMD skuplja vrhnje preko svojih znatno jeftinijih grafetina.

Kod AMD-a je slična priča, CPU biznis i GPU/CDNA+AI poslovni biznis donosi ogromnu lovu.Ali tu ima velika razlika, svi najači i najefikasniji superkompovi su bazirani samo na AMD CPU i GPU/CDNA-a hardveru.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Evo trčim AMD-u platiti 800 eura za grafu, pa se onda molit bogu da mi ubace FSR4 u novu igru 

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Tresla se brda rodio se zapravo mali slon zvan RTX 5060 8Gb
Rekao bi da ovim grafama Nvidija zapravo pokusava ocistit polovno trziste koje je prezatrpano jos od majning ludila/korone i svega ostalog!
Steam veli da je i dalje 1080p najpopularnija reza u cca 55% racunala za kaj je ovaj gpu zapravo i vise nego dovoljan! Jos samo da joj je cijena blize 300 a ne 400€ u EU!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 18:46 (Boris grozni).
Moj PC  
0 9 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

zalostno da nije jaca ni od 3070....

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

zapravo i vise nego dovoljan!

Da osim sto vec na izlasku postoji nekoliko igara koje uopce ne moze pokrenuti radi manjka VRAM (i to na FHD). A za future proofing da ne pricamo, 8 GB verzija je e-otpad.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 21:21 (Minneyar).
4 godine
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

Da osim sto vec na izlasku postoji nekoliko igara koje uopce ne moze pokrenuti radi manjka VRAM (i to na FHD). A za future proofing da ne pricamo, 8 GB verzija je e-otpad.

Koje to tocno igre? po tome onda 90% grafickih kartica ima isti problem? Od kad su to low budget kartice future proof??

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 22:01 (Boris grozni).
13 godina
Boris grozni kaže...
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

Koje to tocno igre? po tome onda 90% grafickih kartica ima isti problem? Od kad su to low budget kartice future proof??

Pogledaj HW Unboxed video, jedno 4-5 igara na Ultra postavkama ide ispod 30 fps na FHD. Indiana Jones npr tek na Low radi igrivo. I to NIJE low budget kartica, to je mainstream/ mid range model. Tj trebao bi biti, a realno je na granici neiskoristivog. Budget kartice su xx50 i nize, koje naravno kod NV vise ne postoje odnosno sad imamo takve kartice po krivim imenima za cijenu nekadasnjeg high enda I tragedija da je 5 godina kasnije jedva izjednacena s xx70 klasom iz pretprosle generacije...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2025 22:33 (Minneyar).
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Postoji low, mid i high pa prema tome ovo je teski low end za 300$, ti bi s tim igrao na ultri najnovije igre?

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

I to NIJE low budget kartica, to je mainstream/ mid range model. Tj trebao bi biti, a realno je na granici neiskoristivog. Budget kartice su xx50 i nize, koje naravno kod NV vise ne postoje odnosno sad imamo takve kartice po krivim imenima za cijenu nekadasnjeg high enda I tragedija da je 5 godina kasnije jedva izjednacena s xx70 klasom iz pretprosle generacije...

5060 sigurno nije mid range, nakon što su nekoliko serija x050/x060 jedva išta napredovale čak i uvrijeme kad su jače grafe išle 50+ posto generacijski gore, ta x060 serija je danas slabija u odnosu na više kategorije nego nekadašnja 1050ti u odnosu na 1070/1080

nekad je 1060 bila jača od prijašnje serije high end 980, danas 5060 ne stiže niti pretprošlu 3080

bio sam vlasnik 1050ti i to je bila neloša kartica za malo novaca, ova današnja 5060 samo je nazivno viša klasa od nje, a očekivat od takvih low end grafa da sve furaju na ultra, što je ionako postavka koja je porez na budale, je ipak malo previše

da, da je srednja klasa rasla isto kao i nekad zadnjih tri generacije, sad bi imali 5060 koja je tu negdje sa 4080

to bi bilo kad nevidija ne bi bila govno, a amd je pratio u stopu natječući se tko će više smrdit

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovo bi trebao biti low jer nema najave 5050 serije ili griješim?

Ima rtx5060 za oko 390€ kod nas.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 11:49 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima kod nas i 5060 sa 12 GB vrama :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 13:47 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayPetepp kaže...

Ima kod nas i 5060 sa 12 GB vrama :D

Svaki 2gi artikl im je pogrešno oglašen, katastrofa 

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ipak sam na kraju narucio 5070ti, kako skupljam za neku foto opremu sutra stize "The Rock" pa cemo se malo igrati do neke druge, sad mi u kuciste stanu i ove duze kartice pa mozemo trpati sve:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 20:10 (Boris grozni).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Ipak sam na kraju narucio 5070ti, kako skupljam za neku foto opremu sutra stize "The Rock" pa cemo se malo igrati do neke druge, sad mi u kuciste stanu i ove duze kartice

Taj model je jak baš ono dobar. Eto da si imao 4070ti super takve kvalitete ne bi je treba ni mijenjat.

4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Ipak sam na kraju narucio 5070ti, kako skupljam za neku foto opremu sutra stize "The Rock" pa cemo se malo igrati do neke druge, sad mi u kuciste stanu i ove duze kartice

Taj model je jak baš ono dobar. Eto da si imao 4070ti super takve kvalitete ne bi je treba ni mijenjat.

Onda bi mi bilo dosadno, 4070ti S nije apsolutno ista falilo

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 20:13 (Boris grozni).
5 godina
Boris grozni kaže...

Ipak sam na kraju narucio 5070ti, kako skupljam za neku foto opremu sutra stize "The Rock" pa cemo se malo igrati do neke druge, sad mi u kuciste stanu i ove duze kartice pa mozemo trpati sve:)

super model, šta je sa starom asus prime?

4 godine
Boris grozni kaže...
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Onda bi mi bilo dosadno, 4070ti S nije apsolutno ista falilo

Djeci za školu

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zanimljiv si ti Boris sve šta uzmeš je vrh, bar kako ti kažeš ali tvoji postupci to ne pokrivaju. Ovaj gamerock je stvarno u vrhu bez obzira šta ti kažeš.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:27 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Pa koliko sam proucio ok je model.
Kod mene je bio problem u kucistu jer sam ispred imao kavez s 8hdd, toga sad nema grafa i cijeli sistem su skoro pa 10°c bolje temp. Stavio sam sve Noktua redux 140mm (1500 rpm) ventove tako da je sad to topčina. Kad slozim sve poslikam.
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina

Ja sam nakon zamjene vodenog i gpu-a jedino čuo case fanove, i njih promjenio.Sad je zen u kučištu,stane mi još jedan aorus master unutra u sli 

4 godine

Stigla pepa pig🐷💪🚀
Palit Rtx 5070Ti Gamerock Oc mega Edišn 16gb Gddr007

Asus Prime je radila na defaultu 2485 a ova Gamerock na cak 2895mhz, lool
 Oblivion Remastered, 59°c@2895mhz, mema je dignuta na +2000mhz!

Cod mw mp

55°c@2.91ghz boost konstantno
Gpu jos nisam undervoltao tako da ce ove brojke biti jos strasnije
U bundleu se dobije GPU holder i Nvidijina podloska za mis i neke svijetlece naljepnice
Ona Asus Prime je bila odlicna ali ovo je strašno u kombinaciji s novim rasporedom i novim Noctua ventovima!
RTX on

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:22 (Boris grozni).
Moj PC  
6 4 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

Stigla pepa pig🐷💪🚀

Oblivion Remastered, 59°c@30%rpm@2895mhz, mema je dignuta na +2000mhz!

Cod mw mp 2.91ghz boost konstantno
U bundleu se dobije GPU holder i Nvidijina podloska za mis i neke svijetlece naljepnice
RTX on

Aha prije si hvalio ASUSicu na sva zvona da je brutalna i najbolja a sad priznas da boosta 300+ MHz manje cak i od MSI SHadow modela, rofl

4 godine
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

Stigla pepa pig🐷💪🚀

Oblivion Remastered, 59°c@30%rpm@2895mhz, mema je dignuta na +2000mhz!

Cod mw mp 2.91ghz boost konstantno
RTX on

Aha prije si hvalio ASUSicu na sva zvona da je brutalna i najbolja a sad priznas da boosta 300+ MHz manje cak i od MSI SHadow modela, rofl

Rtx 5070 ti
https://www.asus.com/motherboards-components/graphics-cards/prime/prime-rtx5070ti-o16g/techspec/

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:30 (Boris grozni).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice