NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.909
|
čitano: 475.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Inochulum kaže...
maks0806 kaže...

Tvoje gluposti sa tržišnim udjelima i slijepo hvaljenje nvidije i intela svima već stvara bubrežni kamenac smo svi kolektivno demantirali, a branio si te misleading podatke dok nisi crveni pobrao, sjaši više ukratko. Ne možeš se nazivati nikakvim entuzijastom ako si entuzijast dvije firme iza kojih ne vidiš dalje. Nisu komponente krvne grupe pa da ne možeš uzeti drugu i preživjeti.

Da, 5070ti je bolja grafička koja je po izlasku koštala 50% više od 9070 xt uz 15-ak % bolje performanse. ...

Kakvih 15%? Gdje si to vidio? Jedva uopće par fps-a. Ustvari ovisno koje igre se testiraju. A u sirovim benčevima imaš i ovdje na forumu rezultate pa baci pogled. Jedna 7900xt brža od stjepkove 5070ti . Znači čovjek sa R5 ryzenom i grafom upola jeftinijom ima bolji skor od 5070ti i procesora koji je (u ovom cpu testu) više od duplo brži. 

To sto je linkao su cisti RT testovi. U Rasteru su unutar +/- 5%, s tim da moje osobno iskustvo da je 9070 XT bila marginalno bolja u svim isprobanim naslovima, jedno 3-4 igre+3DMark.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
13 godina

Ma doslovno isti drek. Meni ti rezultati unutar tako malih postotaka ništa ne znače. Pa funkcionalno ni 5070ti i 5080. Gdje je jedna preslaba i druga će biti, neću nigdje vidjeti da jedna radi bolje od druge bez da zurim u MSI afterburner. 

Ispravite me ako griješim, FSR4 će ubuduće biti implementiran u novim igrama i retrogradno u novijim. DLSS4 isto. Nisam još probao 9070xt, moram priznati da DLSS sa framegen super radi i na 4070 i 5070ti. 

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Petar hw kaže...

Ima boljih za slicnu lovu, to je najosnovniji model neznam jel uzimas zbog male duzine ili si necim ogranicen?
Uzmi kod nas ovu debeljucu za 30€ više, tiha i ledena
https://www.nabava.net/search.php?q=Palit+RTX5070TI+GameRock+OC
Ne stane ti u kuciste!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 15:18 (Boris grozni).
10 godina

Ima asus prime za 10 eura više sa dostavom iz CU...ovo govorimo o ponudi na amazonu,i njegovom 32l kučištu 

4 godine
ZGamer kaže...

Ima asus prime za 10 eura više sa dostavom iz CU...ovo govorimo o ponudi na amazonu,i njegovom 32l kučištu 

Valjda je provjerio kaj mu stane u kuciste, 61mm je max debljina ako dolje ima ventove a trebao bi ih imati pod obavezno jer je to jedino kaj valja u tom malom kucistu!

11 godina
Petar hw kaže...

https://www.amazon.de/sp?language=en&ie=UTF8&seller=A1XCF8DLK3OC2Y&asin=B0F3TC1QQD&ref_=dp_merchant_link

Prodaje ga 3rd party ducan a ne amazon, i ima poprilicno lose ocjene...

4 godine
Boris grozni kaže...
ZGamer kaže...

Valjda je provjerio kaj mu stane u kuciste, 61mm je max debljina ako dolje ima ventove a trebao bi ih imati pod obavezno jer je to jedino kaj valja u tom malom kucistu!

kartica do 70mm debljine stane, i nikakvi ventilatori dolje nisu potrebni jer kartica direktno uzima friski zrak dolje kroz mesh koliko joj treba (naslanja se na njeg ako je 70mm debljine) i temperature su doslovno kao otvorenog kucista 

dobar izbor je ta gamerock no naginjem zotacu zbog 3+2god garancije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 15:58 (Petar hw).
13 godina

Ne znam otkud ti ta nebuloza da su iste temp. Nije ti neki taj friški zrak iz prostora između podloge i kućišta plus mesh između. Ne stane ti vent, ali temperature ti neće biti niske. U jednoj temi propovijedaš kako ne možeš imati build koji se čuje, a sad radiš micro ATX build sa 13900 i grafom do poda? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 16:09 (maks0806).
4 godine
Petar hw kaže...
Boris grozni kaže...
ZGamer kaže...

kartica do 70mm debljine stane, i nikakvi ventilatori dolje nisu potrebni jer kartica direktno uzima friski zrak dolje kroz mesh koliko joj treba (naslanja se na njeg ako je 70mm debljine) i temperature su doslovno kao otvorenog kucista 

dobar izbor je ta gamerock no naginjem zotacu zbog 3+2god garancije.

Koji friski zrak? mislis na ovaj vreli kaj kartica izbacuje s boka cijelom duzinom? to ce ti na taj nacin sve prokuhati unutra, niti sami ventovi na kartici nemogu napraviti dovoljno pozitivan tlak kamoli radi polozaja da ga tjeraju gore! donji ventovi su pod obavezno!

17 godina
Borise ako su donji ventovi u kontaktu s grafom, ili preblizu rade vise štete nego koristi.

Ako nikada nisi koristio manja kucsta kao a3 nemoj pametovati
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Sinkronizirati rad donjih ventova u biosu na neki minimum cisto radi pozitivnog tlaka i da tjera taj vruci zrak koliko toliko prema gore!
5 iz fizike mi daje pravo za pametovanje, mozda da je u kucistu neka referentna kartica koja sav vruci zrak baca gore onda da no na klasicnom shroud-u s bocnim otvorom ce kartica samo ponovno uvlaciti topli zrak!
Njegov bild nek radi kaj hoce ako je on zadovoljan i mi smoedit.
inace je prava steta kaj nemamo na izbor bas kod ovakvih bildova da je kartica zatvorena i da je izbacivanje zraka moguce samo vertikalno!

kao da su mene čuli

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 23:56 (Boris grozni).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
ibme74 kaže...

Džabe ti kolega, džabe...

Ova slika ti je za 10, ala sam se nasmijao 

Boris/Stjepanj*** imaš sreću da te zvjezdice nejdu u minus, bio bi na minus 5 koliko je TD ti lupano na te tvoje silne bedastoće, nikako da shvatiš da se svijet ne vrti oko tebe niti da su ljudi tu u nekakvim klanovima i podjelama, već vole kupiti i razgovarati o tome što je trenutno na stanju bolje dobiti za dat novac, to što si se ti zajebao i konstantno si u nekim dubiozama i ratovima nije naš problem, ne moraš nam dokazivati suprotno, boli nas dupe....no priznajem da te nema bilo bi dosadno....nadjebo si Petra u svakom slučaju, čovjek se unormalio skroz....

4 godine
maks0806 kaže...

Ne znam otkud ti ta nebuloza da su iste temp. Nije ti neki taj friški zrak iz prostora između podloge i kućišta plus mesh između. Ne stane ti vent, ali temperature ti neće biti niske. U jednoj temi propovijedaš kako ne možeš imati build koji se čuje, a sad radiš micro ATX build sa 13900 i grafom do poda? 

ovako izgleda bottom lian lija a3, usporedi sa drugom slikom gotove konfe i vizualiziraj sto se događa sa zrakom koji graficka treba i disipira, i sto se temperature tice jel bolje imati takav setup ili zatvoreno kuciste + prednji upuh kako vecina ima i misli da je bolje 

nisu nebuloze nego ti pisem iz prve ruke, imao sam fractal define i temperature su bile kakve jesu a skidanjem bocne stranice se uvijek dobilo po 5-8c, i tu razliku u temperaturi zatvoreno/otvoreno kuciste nikakvi natovareni ventilatori nisu mogli kompenzirati (cak niti corsair ML120 na 2500rpm) 3 komada na raznim pozicijama - razlika je uvijek bila prisutna sa skinutom bocnom stranicom...

dok na lian liu a3 temperature graficke su jednake sa ili bez bocne stranice.

Gemmy kaže...
Borise ako su donji ventovi u kontaktu s grafom, ili preblizu rade vise štete nego koristi.

Ako nikada nisi koristio manja kucsta kao a3 nemoj pametovati

tako nekako, u nekim slucajevima dodatni ventilatori mogu nastetiti.

iz reviewa lian lija a3:

The case also comes with side mount options. We actually observed that the side mount makes it possible to worsen GPU thermals in a way that may seem counter-intuitive, so let’s explore that.

The impact to GPU thermals is massive. We measured about an 11-degree drop in average GPU temperature by getting rid of the side intake, extra fans.

https://gamersnexus.net/cases/excellent-budget-case-lian-li-dan-a3-matx-review-benchmarks

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 20:09 (Petar hw).
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

U recenzijama s donjim ventovima su najbolje temp, s bocnima najgoreionako vecina po forumima pise 80°c+ s tim kucistem pa sretno pogotovo u kombi s tim 13900k, i sad jos kad utrpas osnovni model gpu od 300w unutra bit ce veselja ali ok sve su to hw radosti!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 20:16 (Boris grozni).
Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

"80c s tim kucistem"  

da ti kazem kako bi sa naklokanim i9 na 400w + gore 360 aio + dolje 600w rtx5090 imao bolje temperature nego u fractalu define r7 nebi mi vjerovao jel

nije da se hvalim/svatko svog konja hvali, ali kuciste je zbilja inteligentno rijeseno

Moj PC  
0 3 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma naravno ventovi bi radili na -150% samo radi inteligentnog rijesenja, ljudi stoje u redovima za to kuciste i njima slicnima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kralju moj, em su to zakoni fizike em sam složio dve konfe s tim kućištem, a ti deri po svojem onda. Nećeš imati ni hladnu ni tihu konfu s tim što misliš staviti unutra

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

pa vec imam  i9 13900 @100% na 95c 1300rpm, tesko da moze tise a temperatura je normalna i ocekivana za taj procesor

i dok je u konfi bila 300w rtx3080 nije bilo problema

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 21:37 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...
 "imaš sreću da te zvjezdice nejdu u minus"

O da, idu i te kak. Meni je otkinulo pola zvjezdice pred koji mjesec kad sam dobio prvi i jedini crvendać za sad tu na forumu.

Al' jbg, izgleda da ovisi tko ga dobije i tko ga udjeli :D

Sorry za offtopic, al' ovo sam morao podijeliti.

On topic, valjda će još pasti cijene ove serije do kraja godine, tad bih ubo i ja RTX 5070 Ti.

Jednostavno si ne mogu opravdati tu investiciju pri sadašnjim cijenama.

Tigar Krezumica
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da li još imate screen flicker? Jer u mene uvijek kad je PC idle, odnosno YouTube i laganica.

Ako upalim neki game, ili nešto zahtjevnije nema ga više...

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Luka123 kaže...

Da li još imate screen flicker? Jer u mene uvijek kad je PC idle, odnosno YouTube i laganica.

Ako upalim neki game, ili nešto zahtjevnije nema ga više...

još imamo??? pogledaj si postavke od monitora, cp od nvidie, g i f sync postavke, vrr!

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

hajmo konacno koju rtx5070ti da narucim, sjelo mi jucer 4000eur dividende od nekog poslovnog deala i gledam oko 1000 spaliti na grafu,

u finalu su mi za sada

-ova palit gamerock 5070ti za 979eur kod nas u futuri 3god garancije

https://www.nabava.net/rezaci-i-strugaci/palit-rtx5070ti-gamerock-cijena-16gb-gddr7-ne7507th19t2-gb2030g-711553721

ili 

-ova zotac 5070ti extreme infinity oko 1050eur 5god garancije iz njemacke ali nezz iz koje trgovine naruciti?? niti jedna ne salje po defaultu u hrv, a jel sve prihvacaju mailboxde?

https://geizhals.eu/zotac-gaming-geforce-rtx-5070-ti-amp-extreme-infinity-zt-b50710b-10p-a3422001.html

otvoren sam i za koristene rtx5080 ako netko naleti na dobru ponudu 1100-1200eur 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Petre moj glas ide ka Palitki, no kako su ti već rekli sa naslanjanjem na dno kućišta bude glasnija nego što bi inače bila, znam po iskustvu jer sam sastavljao sličan build u istom kućištu/ovo je Asus AP201 ako se ne varam??! i na kraju selio u ATX kućište jer je inače tiha kartica bivala glasnom i toplom. Bez obzira na sve, radi kako hoćeš meni je ova Palitka prava debeljuca ljepotica 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja ovu svoju 5070ti amp extreme infinity ne bi mijenjao za drugu 5070ti jer je prekrasna, hladna i nečujna, ali za ispod 1000e u našem dućanu je Palitka očit izbor tu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Wiz3m4n kaže...

no kako su ti već rekli sa naslanjanjem na dno kućišta bude glasnija nego što bi inače bila, znam po iskustvu jer sam sastavljao sličan build u istom kućištu/ovo je Asus AP201 

ovisi koliko je udaljena grafa od dna kucista, npr da se uzme neka dual slot onda da - grafa ima previse prostora do dolje i samo ce cirkulirati svoj zrak (u tom slucaju potreban je podni upuh)

ovisi o layoutu matx ploce + debljini kartice, kod nekih maticnih je prvi pcie slot neokupiran grafickom odnosno okupiran je ssd prostorom i ima 3 raspoloziva slota za grafu, dok na drugim matx maticnim plocama gore je prvi slot za pcie i ssd je smjesten nize look at the picture

ja sam imao 0.5cm direkt usis friskog zraka od dolje i hladilo je vrhunski sa rtx3080, isto ocekujem sa rtx5070ti koja taman stane

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:51 (Petar hw).
4 godine
maks0806 kaže...

5070ti amp extreme infinity ne bi mijenjao za drugu 5070ti jer je prekrasna, hladna i nečujna 

jel moze drzati ispod 90c sa 1000rpm @100%?

12 godina
Petar hw kaže...

tebi je kućište problem, probaj vidjet razna rješenja u gamers nexus recenziji za pozicije grafe i ventilatora - link

što deblja grafa, to manje mjesta da vrući zrak ode igdje u toj kutiji za cipele, a što tanja grafa to su joj temperature u osnovi veći problem

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx
picajzla0707 kaže...
Petar hw kaže...

tebi je kućište problem, probaj vidjet razna rješenja u gamers nexus recenziji za pozicije grafe i ventilatora - link

što deblja grafa, to manje mjesta da vrući zrak ode igdje u toj kutiji za cipele, a što tanja grafa to su joj temperature u osnovi veći problem

grafa od dolje vuce friski zrak i stvara pozitivan tlak u cijelom kucistu, taj vruci zrak po prirodi ide prema gore + biva isisavan direktno van od zadnjeg ispuha i nikakvih problema sa temperaturama,

ali neda mi se vise o kucistu, pisem vam iz prve ruke a vi teorizirate 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:24 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Petar hw kaže...
maks0806 kaže...

5070ti amp extreme infinity ne bi mijenjao za drugu 5070ti jer je prekrasna, hladna i nečujna 

Ne znam i ne zanima me. Ne čujem ga u svom kućištu ni u defaultu, ali u tvojem teško. Shvati da ne možeš imati i ovce i novce trenutno. Ide se prema tome da su komponente jače i manje se griju - zahtjevaju manje hlađenja - tiši rad ventilatora. Međutim nismo još tu gdje kompromisa nema. Neće ti u 2cm zračnog prostora kroz mesh vući dovoljno zraka bez da zuji, throttla ili bolesno pregrijava ili kombinacija. To je 70mm debela kartica, ne može biti optimalna nikako u toj kutiji, grebat će pod

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:32 (maks0806).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice