NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.640
|
čitano: 419.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

Vidim da mi nije bučnija od prethodne na istom postotku fan speeda.Moram viditi kak to ide u igrama(koliki je rpm)ali itak ne planiram imam fan preko 60% u igrama,tak sam imao i dosada i to mi je prihvatljivo.

Vezano uz drivere,pa normalno da očekujem da mi sam prepozna nvidia app novu karticu koju su oni proizveli?!Pa nisam skidao ručno drivere neznam kad,može me samo pitati jer hoću sad instalirat ili kasnije?!

12 godina
ZGamer kaže...

Vidim da mi nije bučnija od prethodne na istom postotku fan speeda.Moram viditi kak to ide u igrama(koliki je rpm)ali itak ne planiram imam fan preko 60% u igrama,tak sam imao i dosada i to mi je prihvatljivo.

ne bi trebao gledati postotak, nego broj rpm

nisu sve grafe iste, neke idu preko 4.000 rpm, neke upola toliko (bubam) i onda ti je na jednoj 60% 2.400rpm, a na drugoj 1.200rpm

10 godina

Budem pogledal koliki je rpm na 60% u msi afterburneru

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Moja 5070 Ti Prime nečujna... jače se pumpa čuje kad počne cpu raditi.

inače fixovi su tu za 5000 seriju svakako nove drivere, za 3000-4000 series ništa:

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Za stare serije ne treba fix jer su nafiksane prije. Uvijek je tako kad izađe nova serija dok ne nafiksaju novo ne mijenjaju se driveri.Amd isto.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sad bi trebalo testirat 5070ti sa 9070xt.

Mislim da bi moglo bit i više od 5% u korist zelenih.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...

Sad bi trebalo testirat 5070ti sa 9070xt.

Mislim da bi moglo bit i više od 5% u korist zelenih.

Meni je u svim testovima koje sam radio - TimeSpy, Steel Nomad, KCD2, Marvel Rivals, Cyberpunk - 9070 XT > 5070 Ti. Govorim o iskljucivo sirovim raster performansama na 2k sve postavke na max. Nije neka velika razlika, al 9070 XT u svima pobjeduje. Mozda je do CPU overheada.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 godine
Nije mozda vec sigurno..
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jučer kad sam preštekaval sve konektore sam primjetio da mi 12vhpw konektor od Corsaira ulazi puno lakše od tog splitera koji je došao sa karticom.I kad je spliter ukopčan a komp ugašen svjetli crvena ledica pokraj utora,a kad je 12vhpw ne svijetli.Jel ima tko ista iskustva sa sličnom kombinacijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vatrogasni aparat drži kraj kompa to su ti iskustva kombinacija Blekwell

19 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma ne kontam kojeg vraga nisu vratili 8pinske nakon pizdarija koje je stvorio taj novi?! Kolko vuče 5090, mogli su komotno stavit ovako nešto

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mene bi strah bio imat u kompu dvoslotnu grafu koja vuče oko 350w. To treba bit do tri kila hladnjaka za to obuzdat ili FE edicija koja je odrađena jebeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nemoj koristiti njihov... Od Corsaira su ti top. Ako treba naruči.

Btw, https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/206012166_-radeon-rx-9070-xt-steel-legend-asrock.html

Cijena ide dolje svaki dan karticama. Evo 9070xt steel legend nikad jeftinija.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
ZGamer kaže...

Jučer kad sam preštekaval sve konektore sam primjetio da mi 12vhpw konektor od Corsaira ulazi puno lakše od tog splitera koji je došao sa karticom.I kad je spliter ukopčan a komp ugašen svjetli crvena ledica pokraj utora,a kad je 12vhpw ne svijetli.Jel ima tko ista iskustva sa sličnom kombinacijom?

Ovisi koji adapter/kabel koristiš, neki su dodatno ožičeni i oni gase ledicu kad se gpu upali! ja imam original od Seasonica i s njim mi se ledica gasi no s adapterom od nvidije je konstantno upaljen!

10 godina
dery kaže...

Vatrogasni aparat drži kraj kompa to su ti iskustva kombinacija Blekwell

Praktičnije riješenje slika u prilogu  

...@picajzla 60% fan speed 1720rpm-a

...sad si već omašio ceo fudbal,nisu problem hladnjaci na karticama već sami konektori od napajanja.Kruške i jabuke,đaba ti i 5 slot kartica kad se zapali na ulazu ili izlazu koji su svugdje istih parametara.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2025 15:57 (ZGamer).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima li na kutiji znak "Warning :Demand psu atx3.1 form with 12vhpw cable"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
dery kaže...

Ima li na kutiji znak "Warning :Demand psu atx3.1 form with 12vhpw cable"?

Moje je Atx 2.3 pa su rekli zapalit cu kucu i sl budalastine a ono razlika samo u jacini napajanja, duzini i obliku konektora, trendovsko pretjerivanje na sve strane samo da se nesto desava ili prodaje

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2025 19:19 (Boris grozni).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Isto mislim, međutim 12vhpwr treba stvarno jače utisnuti da se čuje onaj klik.

U obzir treba uzet da su i ljudi idioti.

Ovo je takvo preseravanje oko tih konektora da boli.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2025 16:59 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Od gpu-a koji košta tisućicu dvije želim da sam uzme konektor i ukliže ga kao dječarac u miu kalifu. Uz to da na računu za struju piše povrat jer uz takvu cijenu mora da stvara obnovljive izvore. 

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...

Od gpu-a koji košta tisućicu dvije želim da sam uzme konektor i ukliže ga kao dječarac u miu kalifu. Uz to da na računu za struju piše povrat jer uz takvu cijenu mora da stvara obnovljive izvore. 

Opće je žalosno da se moram baviti s necim kaj nije bio uopce problem vec 100 godina doslovno i izismilil su problem gdje ga nije bilo.

twice the pride double the fall
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima li tko rtx 5070 ventus x2 oc model ovdje možda, kakve su temperature i buka da kaže.

otišle su u trenu, bile su kod nas po 650e

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2025 8:51 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Ima li tko rtx 5070 ventus x2 oc model ovdje možda, kakve su temperature i buka da kaže.

Da, nema baš ni netu review-ova i mene bi zanimalo.

Ali pretpostavljam da ju se može držat "pristojnom" sa UV i ručnim namještanjem ventova.

A pogledajte kako je Gigabyte "prepolovio" 5060-tku Eagle, s obzirom da koristi samo 8 lane-ova na PCI ExPress-u:

https://x.com/aschilling/status/1912491999342584107

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/gigabyte-chops-pcie-finger-in-half-on-its-dual-fan-rtx-5060-ti-cards

17 godina

Za neki malen sff build bude ok, naći će svoje kupce zasigurno

16 godina
Wiz3m4n kaže...

Koji dućan?

Imaš Inno3d x2 također za manje od 700 eura za keš, idu cijene dolje lagano.

Rtx 5070 ispod 700 eura je po meni solidna grafa.

11 godina
lobotomac90 kaže...
Wiz3m4n kaže...

Koji dućan?

Grafa sa 12gb vrama u 2025god je solidna kupnja za ispod 700€ ? Svasta necu cut danas...

Edit: kad izadje BF6 i GTA 6, bit ce masovna prodaja grafa ispod 16gb vrama

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2025 11:45 (hahhaajaads).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bila je sinoć na nabavi, koji dućan konkretno sam zaboravio, no bila je dobavljiva po 650e, mislim meni nije da treba no čisto sam se malo nagledao da popratim kako se kreću cijene. 650e je svakako solidna cijena naspram ovih ostalih od 750e....mislim kako taj Ventus sa Uv i nije neka katastrofa ako je kućište dobro ventilirano.

Meni konkretno prelazak sa 6950xt što se tiče performansi ne gledajući potrošnju nije opravdano davati 830e za 9070xt ili pak 950 za 5070ti i sl. kartice, posebice kada se sjetim koliko sam svoju povoljno kupio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zanimljivo je kako ove nove serije grafa i Nvidija i AMD uglavnom šrotex modeli a cijene ih u 3pm.

Ono, kvaliteta izrade za zelje gazit a nabili sumanute cijene.

OK, zalomi se tu i tamo koji dobar model, al' cijena onda dodatno skače.

Tigar Krezumica
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

da, ta Inno 3d je mlažnjak, za prskočiti svakako

16 godina
hahhaajaads kaže...
lobotomac90 kaže...
Wiz3m4n kaže...

Koji dućan?

Grafa sa 12gb vrama u 2025god je solidna kupnja za ispod 700€ ? Svasta necu cut danas...

Edit: kad izadje BF6 i GTA 6, bit ce masovna prodaja grafa ispod 16gb vrama

Ako nisi upravo pao s Marasa pa se i dalje čudiš cijenama, da, smatram da je dobra kupnja.

O tom V ramu se trubi već minimalno 5 godina kako neće biti dosta, ovo ono, a nisam primjetio da se na jednoj rtx 4070 ne možeš još uvijek lijepo igrati.

Pogledaj performanse jedne rtx 5070 u igrama pa ocijeni jel se može fino na istoj igrati ili ne, umjesto što gledaš koliko ima V-rama.

Evo ti samo za primjer koliko je bitna količina V-rama, jedna rtx 5060 ti sa 16 gb video memorije drastično je slabija od jedne rtx 5070 sa 12 gb.

Na ovom forumu ispada da su jedina dobra kupnja grafe od 1500 eura pa naviše 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2025 12:40 (lobotomac90).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo, za ovu Ventus 2x, našao da neki lik ima, na Reddit-u (na dno treba odskrolat), ne spominje buku:

https://www.reddit.com/r/buildapcsales/comments/1jfrwm0/gpu_msi_geforce_rtx_5070_12g_ventus_2x_oc/

Temperature: Idle 30c. Fortnite 40c. Wow 35c. Cod 45c

Ima slika iste u kućištu i komponente, ali ne kaže da li je VSYNC/FrameLock itd...

Moj PC  
0 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice