NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.905
|
čitano: 294.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Taraba je utarabio GB RTX 5070Ti Gaming OC. Dobra je, čak ni ne fale oni ROPs-i. Hladna je kao špricer, a još kad ju malo u/v onda troši ispod 100w ( večinom FPS lockam na 80, a sad bih mogao i na 90 ). Ali brate driver su im za krc. Moraa sam stavit sa GB stranice drv koji radi, najnoviji drv rade ali se nemre ništa u njima promjeniti, a ona nvidia app isto tako, pa sam posebo stavio drv a posebo app. Uzeo sam nvidiju jer mi radi bolje od amd na mom oled ekranu. Inače bih piknuo RX 9070XT, ali stignem i nju u neko vrijeme zamjeniti RX 7800XT (otom - potom).

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:31 (Taraba).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

Eto... Sada Nvidia ima loše drivere. Sve se okrenulo.

9 godina
Izzy kaže...

Tako je, imam oba tabora i mogu reć da drv rade ok u oba, zna se nekad desiti nešto ozbiljnije ali u konačnici rade kako treba. 

Taraba WoW
16 godina
Tarabo sigurno imas onaj samsung 34 incha oled koji na amd karticama ne daje dobru sliku kao na nvidiji?
Intel 80286
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jok, imam LG Ultragear 27GR95QE, zna mi nekad malo treperit slika na sivim podlogama na bilo kojme web pregledniku, nema veze isključim li hardware ili ne. Isto tako pošto igram wow dosta (bilo legallis ili ne), kad uđem u igru kao da promjeni gammu, ali samo u wowu, u drugim igrama je ok, dok na nvidiji tih problema nemam jer stavim samo g-sync na full screen. Što se tiče amd radi odlično na ips panelu kojeg imam, tak da ono, mora sam, jbg ubosti nvidiu. Čekam kad će oledi rješiti taj vrr problem i odmah ovaj mjenjam za onaj koji ima rješe3n vrr problem. do tad ovak se mora...

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:38 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa dobro uzeo si nvidiju , po meni jos uvjek bolji izbor od 9070xt , iako skuplje nesto ali u konacnici nije amd nikakvu konkurentsku cijenu stavio da bi razmisljao o amdu. 200 eura razlike za nesto bolje performance i dlss4 i framegen su svakako po meni isplativija opcija
Intel 80286
17 godina

Ovisi koliko je dao za 5070ti, nisam prATIO no ova 9070 xt je bila po 818e, nije loša ta cijena

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bilo bi to ok, ali ja ti zbog oleda lockam fps na 80fps kako bih izbjegao flickering, jer ako pustiš da fps leta gore dole, onda je to jako loše na ovom mom oledu, tak da ono raw performance su dovoljne, eventulno (kako bi rekla moja mala necakinja) dlss da smanjim jos koji wat dolje, ali ova kartica sa u/v je na 100w u igrama sa dlss. Jeboter pa wow igram a ona niti 50w da povuče na 144fps.

p.s I da, ne dirati u MSI afterburneru core voltage jer kad sam ga dirnuo, prepolovio mi se core clock, ništa nije pomoglo nego sve isključiti iz struje na 15 minuta i nakon tog se vratilo u normalu...

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sa LG tv oledom i Dellom te Acer Oledima nisam primjetio išta slično, no ajde de, ti najbolje znaš...jesi siguran da ti je monitor ispravam, tako je kod svih tog modela??

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:54 (Wiz3m4n).
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Ovisi koliko je dao za 5070ti, nisam prATIO no ova 9070 xt je bila po 818e, nije loša ta cijena

Kao što sam najavio prije nekoliko dana "tko je jamio, jamio je."

Evo je skoro po 1000 €

Najniža cijena u Hr 971 €

合気道家 - Yondan PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Past će te cijene. Pogotovo ljeto... Samo se treba strpiti.

Koliko se sjećam 4070 Ti su bile najjeftinije 650 eura u Austriji, ima godinu dana.

Tako da meni se strpiti par mjeseci nije problem i ubosti 5080, po mogućnosti nek nas iznenade sa Ti ili Super do 10-tog mj.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Obično kad se pročuje da neki proizvod ima falingu ljudi ga izbjegavaju. Izgleda kako ljudi vole robu s greškom nema veze nevidija je navikli se na to.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dery kaže...

Obično kad se pročuje da neki proizvod ima falingu ljudi ga izbjegavaju. Izgleda kako ljudi vole robu s greškom nema veze nevidija je navikli se na to.

A čuješ ona od 3.5 Vrama (970) je mene služila, a i zadnjih 5 god ova najružnija 3080 gamerock radi bez problema, a da sam promjenio termalnu pastu bih lagao 

everyday i'm shuffling...
4 godine
Taraba kaže...

Jok, imam LG Ultragear 27GR95QE, zna mi nekad malo treperit slika na sivim podlogama na bilo kojme web pregledniku, nema veze isključim li hardware ili ne. Isto tako pošto igram wow dosta (bilo legallis ili ne), kad uđem u igru kao da promjeni gammu, ali samo u wowu, u drugim igrama je ok, dok na nvidiji tih problema nemam jer stavim samo g-sync na full screen. Što se tiče amd radi odlično na ips panelu kojeg imam, tak da ono, mora sam, jbg ubosti nvidiu. Čekam kad će oledi rješiti taj vrr problem i odmah ovaj mjenjam za onaj koji ima rješe3n vrr problem. do tad ovak se mora...

Ah sve su ti to blagodati oled panela i nepodrzanog hdr/sdr u win! Inace imas flickering bez obzira ako ti je freesync upaljen? Jel ti se to samo desava na ispod ili iznad 80-90 fpsa?

16 godina
Luka123 kaže...
dery kaže...

A čuješ ona od 3.5 Vrama (970) je mene služila, a i zadnjih 5 god ova najružnija 3080 gamerock radi bez problema, a da sam promjenio termalnu pastu bih lagao 

Ako nisi znao da ima tu falingu razumijem ali danas kad se sve zna pitam ljude zašto to rade.Ok kockare razumijem imaju taj poriv svejedno im je gube ili dobiju ali ovo ne.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
9 godina
Boris grozni kaže...
 Ah sve su ti to blagodati oled panela i nepodrzanog hdr/sdr u win! Inace imas flickering bez obzira ako ti je freesync upaljen? Jel ti se to samo desava na ispod ili iznad 80-90 fpsa?

Flickering se javlja kad naglih promjena fps-a u freesync i g-sync, nema veze koji je, s tim da u g-sync se da isključiti za desktop i windowed mode, dok kod adrenalina je vrr non stop u funkciji, moze se isključiti u igrama da radi bez vrr ali to onda izgleda malo čudno, radi ali čudno, teško je opisati. Mislim jedina zamjerka kod amd na mom oledu je kaj mjenja gammu kad upalim igru (konkretno wow-kojeg igram od svih najviše) i na tamno sivim podlogama u browserima, druge sve je ok.

Da bih izbjegao flickering, lockam fps, nije bitno jel 80 ili 90 ili 144, bitno da je lockan i konstantan i onda sve ide kao podmazano, čim ga pustim da ona ide bez granica onda i flickering se pojavljuje, nekad više, nekad manje, ali se javlja, i to me smeta.

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:09 (Taraba).
4 godine
Taraba kaže...
Boris grozni kaže...

Flickering se javlja kad naglih promjena fps-a u freesync i g-sync, nema veze koji je, s tim da u g-sync se da isključiti za desktop i windowed mode, dok kod adrenalina je vrr non stop u funkciji, moze se isključiti u igrama da radi bez vrr ali to onda izgleda malo čudno, radi ali čudno, teško je opisati. Mislim jedina zamjerka kod amd na mom oledu je kaj mjenja gammu kad upalim igru (konkretno wow-kojeg igram od svih najviše) i na tamno sivim podlogama u browserima, druge sve je ok.

Da bih izbjegao flickering, lockam fps, nije bitno jel 80 ili 90 ili 144, bitno da je lockan i konstantan i onda sve ide kao podmazano, čim ga pustim da ona ide bez granica onda i flickering se pojavljuje, nekad više, nekad manje, ali se javlja, i to me smeta.

Moram priznati da nisam primjetio na zadnjem Rog-u XG27AQDMG inace sam extremno zahtjevan po tom pitanju! A jesi si provjerio frame time? Koliko fpsa imas! Znam da oled ima i s tim problema no evo ja ga osobno jos nisam dozivio a volio bi to vidjeti u živo :)
Inace sam prijatelju preporucio Oled jer je imao problema s pwm sad se preporodio no imao je neki katastrofalni 144hz s uzasnim flicker problemom pa nije ni cudno.
Aj odvrti ovaj test i uslikaj mi s mobom ss pa stavi ovdje zanima me nešto ako ti nije tesko?
https://iristech.co/pwm-flicker-test/

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja ubo MSI Inspire 3x OC 5080, u inozemstvu, naravno. Stiže iduci tjedan. Ako ne budem zadovoljan hlađenjem, zamijenim kad uleti nešto deblje... Ako itko pokaže interes objavim tu kako se ponaša.

Carpe diem.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 18:17 (janiq).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
Taraba kaže...
Boris grozni kaže...

Moram priznati da nisam primjetio na zadnjem Rog-u XG27AQDMG inace sam extremno zahtjevan po tom pitanju! A jesi si provjerio frame time? Koliko fpsa imas! Znam da oled ima i s tim problema no evo ja ga osobno jos nisam dozivio a volio bi to vidjeti u živo :)
Inace sam prijatelju preporucio Oled jer je imao problema s pwm sad se preporodio no imao je neki katastrofalni 144hz s uzasnim flicker problemom pa nije ni cudno.
Aj odvrti ovaj test i uslikaj mi s mobom ss pa stavi ovdje zanima me nešto ako ti nije tesko?
https://iristech.co/pwm-flicker-test/

Jel to samo kod monitora problem? Naime ja imam OLED TV Sony 120hz ima VRR i sve sto treba, niti na jednoj konzoli a niti na PC-u nisam primjetio bilo kakvih problema, takoder HDR radi fenomenalno.

Kada sam kupovao ovaj g9 dvoumio sam se izmedu oled i va panela i na kraju sam se odlucio za VA panel jer radim na tom monitoru i podosta mi je vremena jedan dio ekrana fiksan pa me bilo strah a sada kada vidim da ovo pisete jos mi je vise draze no medutim kako sam naveo ja tih problema na TV-u nemam.

13 godina
Taraba kaže...
Izzy kaže...

Tako je, imam oba tabora i mogu reć da drv rade ok u oba, zna se nekad desiti nešto ozbiljnije ali u konačnici rade kako treba. 

Ma ja iman rtx 3070,znaci vec sam ko zna koliko puta minja drivere od pocetka ove godine i uvik ih moran vratit na 566.14..znaci vec sam lud što je nvidiji sa driverima...prvo odmah primjetin malo ispranu sliku bilo koje sam novije stavija(uvik stavljam sa ddu brisanjem starih) i cim vratim slika je normalna..nije to tolko strašno al meni koji svaku promjenu vidim i živcira me  slika koju cak i namistajuci boje nikako dobit kakvo je uvik bilo prije,kontrast i gama koda su u novim draverima premeceni bar na mom kompu..onda taj nvidia app uopce neradi kako bi triba i onda nemogu nekad minjat postavke za igre posebno cak ni u control panelu koda nije sve jos su mi u dosta igara performanse padaju,ima trzanja...ma nek se nvidija lagano hebe...nikad ovakih problema nisam ima i jucer sam ponovo minja drivere i brisa pa vraca stare i reka vise ne(mislija sam heben nvidaapp koristit za codmw2019 da stavim novu verziju dlss jer posto prominim dlsstwekom nakaon nekoliko partija me izbaci i insralira staru verziju dlss koja je osjetno vizualno i u fremretu losija) Ne necu sad ic minjat cijele windowse na 11 ili reinsalaciju stare desetke iako cisto sumnjam da bi to pomoglo al da sam razocaran jesam,da bilo je uvik problema sa driverima al ovo sad da na mom kompu samo rade dobro od kraja prošle godine i da novi nikako da normalno rade bez brdo problema mi se nikad nije dogodilo,cak ni sa AMD ni ati kad su se tako zvali...što je krivica i dal windows tu nes zafrkava za nove drivere neznam al kako je stanje ja optimizacija za igre koje izlaze necu vidit jer ove drivere ne minjam vise

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pikira sam mozda do kraja godine ugrabit polovnu  rtx 4070ti super ili 4080/super ili novu 5070ti al nakon sto me ove godine tolko izhebali diveri i jos ove nove nabijene cijene iskreno izgubija sam volju,nvidija mi je upravo radi dlss i stabilnih drivera bila kupnja pa makar platija vise nego konkurenciju iste snage al problemi sa driverima su nesto sto me ubilo u pojam

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

ne donose novi driveri uvijek veselje.

nekada donesu glavobolju, pa ako nešto dobro radi, bolje je ništa ne dirati.

合気道家 - Yondan PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo slike Grozni, i slika je takva jbg...

Taraba WoW
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Wayto XD kaže...

Ma ja iman rtx 3070,znaci vec sam ko zna koliko puta minja drivere od pocetka ove godine i uvik ih moran vratit na 566.14..znaci vec sam lud što je nvidiji sa driverima...prvo odmah primjetin malo ispranu sliku bilo koje sam novije stavija(uvik stavljam sa ddu brisanjem starih) i cim vratim slika je normalna..nije to tolko strašno al meni koji svaku promjenu vidim i živcira me  slika koju cak i namistajuci boje nikako dobit kakvo je uvik bilo prije,kontrast i gama koda su u novim draverima premeceni bar na mom kompu..onda taj nvidia app uopce neradi kako bi triba i onda nemogu nekad minjat postavke za igre posebno cak ni u control panelu koda nije sve jos su mi u dosta igara performanse padaju,ima trzanja...ma nek se nvidija lagano hebe...nikad ovakih problema nisam ima i jucer sam ponovo minja drivere i brisa pa vraca stare i reka vise ne(mislija sam heben nvidaapp koristit za codmw2019 da stavim novu verziju dlss jer posto prominim dlsstwekom nakaon nekoliko partija me izbaci i insralira staru verziju dlss koja je osjetno vizualno i u fremretu losija) Ne necu sad ic minjat cijele windowse na 11 ili reinsalaciju stare desetke iako cisto sumnjam da bi to pomoglo al da sam razocaran jesam,da bilo je uvik problema sa driverima al ovo sad da na mom kompu samo rade dobro od kraja prošle godine i da novi nikako da normalno rade bez brdo problema mi se nikad nije dogodilo,cak ni sa AMD ni ati kad su se tako zvali...što je krivica i dal windows tu nes zafrkava za nove drivere neznam al kako je stanje ja optimizacija za igre koje izlaze necu vidit jer ove drivere ne minjam vise

ako radi nema potrebe za popravcima, ja drajvere ne mijenjam po godinu dana i više, ionako u 99% igrica razlika se mjeri u promilima

a kad i mijenjam, ne stavljam nikad najnovije koji su izašli jučer, nek se netko drugi opeče, pa će ih popravit

također, stavljam čiste drajvere, bez onog sranja expirience i kojekakvih app, sve što mi treba ima u starom dobrom control panelu

tako radim godinama i nikad problema s drajverima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice