NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 4.275
- |
- čitano: 629.410
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A sa 4050 na 5090?
Nemoj kvotat ako ne razumiješ napisano 🥂
Koliki je skok sa 4090 na 5090...2x?
pa realniji mi je scenario da je netko nadogradio s neke daleko slabije grafe na 5090 nego s 4090 na 5090, zato sam stavio usporedbu 4070ti super vs 5090!
Kriva logika, 5090 ce bas kupovati uglavnom samo ekipa koja mora imati najbolje uvijek bez obzira na cijenu. Ljudi koji su dosad bili u rangu 4070 Ti tesko da ce ici na trostruko skuplje, pogotovo posto je value proposition uzasan.
Nisu samo RTX 5090 i 5070 Ti sa ROP sranjima i 5080 isto!!
Btw imate sad K preset pod DLSS Override presets u Nvidia App, nova verzija došla.
Rtx 5070 negdje oko rtx4070super
I to je pitanje obzirom kako je serija defektna.
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5070-spotted-in-first-geekbench-tests-around-20-slower-than-5070-ti
Ako je tako onda pored rtx 4070 super gledati skuplju novu seriju za iste performanse ili neki eventualni boost od 3% ne znam kome može imati smisla, svaka serija od Nvidije bude samo sve veći i veći gaf
Strah me i pomislit što će napraviti sa 5060 Ti i Non Ti.
Kad posaljete malu znakovitu poruku ne-kupovinom, situacija ce se popravit.
Kad je "njima" najgore, nama je najbolje!

Kao da je hrvatsko tržište jedino pa će bojkot kod nas imati ne znam kakav utjecaj na prihod Nvidije...ja svakako ne planiram davati više preko 500 eura za grafičku tako da ni ne razmatram kupnju, ali boli njonjo nekog u SAD-u ili Japanu košta li grafička 1500 ili 2000 eura kada ima platežnu moć da kupi u oba slučaja.
Tko nam kriv što je standard takav kakav je kod nas, doslovno da nitko u RH ne kupi niti jednu grafičku, Nvidia to ne bi osjetila.
Poruka je bila simbolicki usmjerena na kupca/potrosaca.
Ne mislim na nikog posebno, ni forumasa niti HR.
Ljudi su puno vise umrezeni, nego mozda mislis, a los glas o prodaji daleko putuje.
Kako god zasluzili su negativan publicitet, a kolege nek grafe sretno sluze kad su ih vec uzeli.

Razumijem, ja sam shvatio da misliš na forumaše, pardon.
Iako džabe to sve pričati kad imaš i dalje dikliće koji noće u šatoru da kupe grafičku od 3000 eura...nekima je to jednostavno opsesija što po meni graniči sa ludošću, ali tako je kako je, pa onda i oni normalni koji ocijene da nema smisla bacati lovu se utope u masi konzumerista koji će dati malo bogatstvo da bi nešto imali po izlasku.
Ali da, defnitivno su zaslužili negativan publicitet, ja planiram do kraja godine uzeti neku grafu da ne budem na integruši, ali bude išla unutra neka polovnjača i to je to...eventualno novo ako AMD ponudi nešto u rangu oko 500 eura, iako se ne nadam.
7800XT 16gb za 515e dušu dala.
Lol, kak buš igral path tracing...pa nisu svi sirotinja
Neki dan sam gledao na youtube Spiderman 2 remaster "graphics settings optimization guide"
Pod SSAO igra izgleda prirodnije nego HBAO , pod raytracing pola toga ne, uključuje covjek ,reflekcije smanji itd.. Tako da te MAXED OUT spike možete prodavat nekome drugom.
Netko vec jednom napisao na forumu max out upalim samo jednom da vidim kako to fino izgleda i na kraju se igram na medium i to je to.
Kad posaljete malu znakovitu poruku ne-kupovinom, situacija ce se popravit.
Kad je "njima" najgore, nama je najbolje!
Pa uvijek je flop na početku kako god. Vidite da namjerno rade nestašicu.
Za dva mjeseca bude puno kristalnije stanje.
Neki dan sam gledao na youtube Spiderman 2 remaster "graphics settings optimization guide"
Pod SSAO igra izgleda prirodnije nego HBAO , pod raytracing pola toga ne, uključuje covjek ,reflekcije smanji itd.. Tako da te MAXED OUT spike možete prodavat nekome drugom.
Netko vec jednom napisao na forumu max out upalim samo jednom da vidim kako to fino izgleda i na kraju se igram na medium i to je to.
4K FSR 3.1 performance, RT off, high detalji, texture max, FG on, 65" microled, HDR, gamepad, krevet sa memori pjenom, soundbar i laganini 144 fpsa :D
Nedaj da te zahebavaju ovi ostali Forumaš i ja imam sličan setup samo na 55 inčnom ULED TVu, pošto Geforce sad košta way too much ja planiram ubost 9070 XT ako cijena bude ok i FSR4 dosta bolji od FSR3.
Cijena ti bude 1200 eura, pa sad ak je to OK super, meni je to debilana.
Jebeš amd drlog, ove nvidije idu po 3500 eura i još griju sobu sa 600w uz 900 w spajkove...nije ćudo da gore ko barut
Ti si forumski Katon Stariji. Definitivno podržavam.
Cijena ti bude 1200 eura, pa sad ak je to OK super, meni je to debilana.
Pa majka mu stara, valda će i past cijena kasnije.
Odakle ti podatak da će bit 1200 ojra?
Nemam podatak, osim kaj gledam u šalicu sa kavom...ali idu neke najnovije spike da je RX 5070 700$ što je kod nas 7000 kn tj. cc 900 eura, onda ne vjerujem da bu XT manje od 1100-1200 eura.
https://videocardz.com/newz/amd-teases-radeon-rx-9070-focusing-on-sub-700-price-point
Saznat čemo za 3 dana na YouTubeu...
Ako bude 1200 eura onda nek stave ključ u gpu odjel. Ostat će i bez tih 5% tržišta.
Ljudi ih i tak ne misle kupiti. Samo se čeka pad cijena nvidije, zato navijam da budu 1200 eura...i kak onda kupiti AMD garfu koja je druga liga i još platiti 1200 eura. Nije ni za stavit u temu slike mog hardvera lol
Daš 1200 eura pa te sprdaju na forumu da imaš grafu sa lošim driverima i da ne vidiš oštrinu i bistrinu dlssa i ljepotu path tracinga užas
Bolje onda dodati još 700 eura i kupiti RTX 5080. 700 eura prežališ brzo a sa crvenom grafom si zapeo par godina. užas
Forumaš teške muke tebe more.
he he, nikad nije bilo zabavnije vrijeme. Za vrijeme korone mi je bilo žao gamera, ali trenutno ni najmanje...samo nek trpaju i ne vade, ljudi vole platiti kvalitetu
XFX Mercury RX 9070 XT OC Magnetic Air Edition
$849.99
16GB GDDR6
Up to 3,100MHz
XFX Mercury RX 9070 XT OC Gaming Edition
$819.99
16GB GDDR6
Up to 3,100MHz
XFX Quicksilver RX 9070 XT Gaming Edition
$769.99
16GB GDDR6
Up to 2,970MHz
XFX Swift RX 9070 XT Triple Fan Gaming Edition
$749.99
16GB GDDR6
Up to 2,970MHz
XFX Swift RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
$649.99
16 GB GDDR6
Up to 2,700MHz
Sa tomshardware
Te radeonke 9070, ekvivalente su kojoj nvidiji?
XT bi trebala bit ko 4080 ili 7900 XTX par posto sim tam, od igre do igre.
Ma joj AMD ce koristit guzvu dok je NV na losem glasu i dok ono bitnije nemaju dovoljno kartica za prodat. Tak da ne ocekujem nist jeftino

he he, nikad nije bilo zabavnije vrijeme. Za vrijeme korone mi je bilo žao gamera, ali trenutno ni najmanje...samo nek trpaju i ne vade, ljudi vole platiti kvalitetu
Ne smij se nikad ciganu na biciklu....možda je bicikl tvoj