NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.219
|
čitano: 590.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Šansu polažem u AMD. Po valjda 400 000 x.

Molim samo karticu blizu 7900xtx sa iole uporabljivim RT.

Kupujem odma. Jebo ovo.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nadajmo se AMD-u barem 1500 eura za XT model...AMD nedaj niže ako Boga znaš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
DarthMarkus kaže...

Šansu polažem u AMD. Po valjda 400 000 x.

Molim samo karticu blizu 7900xtx sa iole uporabljivim RT.

Kupujem odma. Jebo ovo.

amd će biti konkurentan jedino ako su ispeglali FSR da konkurira po kvaliteti prikaza DLSS-u od nvidie.

Intel 80286
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Čak i ako su ga ispeglali bez lažnih FPSa X4 mogu se slikati...nitko ne želi grafu bez X4 AI fpsa. A tu je nvidijina kvaliteta kao bitan faktor, AMD nema drivere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

7900xtx je solidna kartica - malo ju potrošnja jebe, ali u rasteru je vrlo solidna.

Cijena joj je užas. 

Dakle, da 9070 bude u rasteru blizu i cijenom dostupna - kao i UOPĆE DOSTUPNA, nitko neće Nvidiu gledat.

Ali AMD je poznat da usere win situaciju s nečim.

Svakako 7900xtx bude pala cijenom - pa bude kao 6800 - vrlo solidna kupnja za hrvatsku rulju.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
DarthMarkus kaže...

7900xtx je solidna kartica - malo ju potrošnja jebe, ali u rasteru je vrlo solidna.

Cijena joj je užas. 

Dakle, da 9070 bude u rasteru blizu i cijenom dostupna - kao i UOPĆE DOSTUPNA, nitko neće Nvidiu gledat.

Ali AMD je poznat da usere win situaciju s nečim.

Svakako 7900xtx bude pala cijenom - pa bude kao 6800 - vrlo solidna kupnja za hrvatsku rulju.

S obzirom kaj radi novi Dlss Amd vise uopce ne dolazi u obzir za 4k, novi Dlss je nesto abnormalnoi jos su ga dali "free" na 4xxx seriji!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2025 14:40 (Boris grozni).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Svaka im čast.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
A gle, jedan od uvijeta i je FSR. U kolikom je glibu GPU tržište biće dobro da bilo što izbace.
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Koristim Geforce NOW Ultimate - 220 EUR EUR godišnje, RTX 4080 RIG. Treba dobra konekcija, ali upgradeaju grafičke na najnoviju seriju svake godine. Izađe 10 godina za cijenu 5090...

just when i thought i got out they pull me back in
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

i imaš lag od gazilijiom sekunda.

Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa i ne baš, imam 1 Gbit optiku, funkcionira začuđujuće dobro. Naravno, nije za kompetitivni FPS...

just when i thought i got out they pull me back in
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
5070 ti isto zahvacena sa smanjenjm brojem ROP ova.
Mislim koja je to picka materina od kompanije trule jebo im ja mater prodaju defektne cipove ljudima i ako prodje prodje pljuc

https://videocardz.com/newz/first-geforce-rtx-5070-ti-discovered-with-reduced-rop-count-88-instead-of-96
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To je kompanija vjernih kupaca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A jbga ja zaista volim AMD, još od doba Durona :) ali ajmo si nešto priznati jedino neki vrag novog izbacuju.

Gsync je njihova ideja, AMD kasnije to pretvara u freesync koj je dosta dugo bio lošiji ali ipak besplatan, sada je Freesync zakon

DLSS je njihova ideja, AMD uvodi FSR koji je dosta lošiji.

DLSS4 je novo remek dijelo, AMD nema ništa

RayTracing je njihova ideja, AMD prati ali ne može ništa...

Koja je AMD-ova ideja ? Ne mogu napraviti ništa da Nvidia shebe 100 puta a to je žalosno.

ovo je vrh

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 8:57 (toxic).
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

I onda su rješenje 600-900W TDP kartice od 3500 eura koje vrte RT u 30 FPS-a bez lažnih frejmova X4 

Ajmo svi po 1500W napajanja da bi igrali RT.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

I onda su rješenje 600-900W TDP kartice od 3500 eura koje vrte RT u 30 FPS-a bez lažnih frejmova X4 

Pa nije ništa više dobro u ovoj truloj državi.. zapravo cijelom svijetu... Sve je ošlo u vrazju mater...

15 godina

Kako kome, igram se ko belsav na RX 6800, sve nove igre, da dan traje 100 sati ne bi stigao sve izigrati i reprizirati kaj želim. I tak bu još tri godine do novih konzola..a onda uzmem jednu novu.

Pa ako se budu ciaganili sa ekskluzivama prodam tu jednu nakon tri godine, uzmem drugu i nadoknadim.

Kupovanje grafičkih kartica je IMO postala perverzija :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 10:38 (forumaš).
16 godina
toxic kaže...

Koja je AMD-ova ideja ? Ne mogu napraviti ništa da Nvidia shebe 100 puta a to je žalosno.

Da ponude duplo manju cijenu za iste performanse od nevidije to bi im bila najbolja ideja.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
17 godina
dery kaže...
toxic kaže...

Da ponude duplo manju cijenu za iste performanse od nevidije to bi im bila najbolja ideja.

Nema šanse da stave novu kartic ispod cijene 7900xtx koja je kod nas u ducanima takoder preko 1000 eura a novodno ce performanse biti iste i puno bolja u RayTracingu.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

mora biti ispod cijene 7900xtx, jer su rekli da je to nizi rang grafe. i u rasteru ce biti slabija

mislim da ce staviti cijenu recimo 600-700usd, kao sta je nvidia stavila 750 za 5070ti, ali u stvarnosti ce biti min 1k, i opet ce se prodavati, jer kartica od nvidije nema raspolozivih

nvidia lako moze spustiti cijenu, tj staviti vise njih u prodaju s "normalnijim" cijenama i onda je amd puska ako ih precijeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nvida je sa dlls4 rijesila problem mutnjikavosti u pokretima koji postoji od pocetka korištenja taa(koji mi jednostano gadi prikaz u vecini igara),stariji dlss je bija bolji od taa u nekim stavrima i uvik sam ga vise preferira nego taa ili fsr(najbolji priimjer re4 remake koji mi sa modanom verzijom dlss izgelada neusporedivo bolje nego nativna zblurana slika)ali sa ovom novom verzijom dlss4 oni su ubili i meni najbolji napredak zasad i daleko vazniji nego nekakv multiFG x3 ili x4 jer to je ono što donosi dosta ciscu i bolju sliku na ekranu

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
toxic kaže...

A jbga ja zaista volim AMD, još od doba Durona :) ali ajmo si nešto priznati jedino neki vrag novog izbacuju.

Gsync je njihova ideja, AMD kasnije to pretvara u freesync koj je dosta dugo bio lošiji ali ipak besplatan, sada je Freesync zakon

DLSS je njihova ideja, AMD uvodi FSR koji je dosta lošiji.

DLSS4 je novo remek dijelo, AMD nema ništa

RayTracing je njihova ideja, AMD prati ali ne može ništa...

ovo je vrh

A PhysX ?

Da ga nema, ne bi ga ni trebalo izmisliti. 

Bespotrebna prodaja muda pod bubrege kao i ostala sranja.

合氣道
11 godina

Deda a kad sise od Chun-li skaču u igri onda je fizika dobra?!

12 godina

ne smije deda to gledat, još da ga srce izda

14 godina
toxic kaže...
forumaš kaže...

Pa nije ništa više dobro u ovoj truloj državi.. zapravo cijelom svijetu... Sve je ošlo u vrazju mater...

Ali doslovno je sve otislo u lijepe 3 pikse marmelade.....od autoindustrije,prek prehrambenih namirnica do tehnike i na kraju ljudi.......does not seem good my son,it's not good at all!

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 13:18 (Zizo).
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

U ovom trenutku moraš biti lud i kupiti novu seriju RTX 5000. Svi koji su kupili neka pripreme vatrogasne aparate pokraj kante i mole Svemogućega da grafa ne plane. 

Šalu na stranu, ali dati tolike pare za defektnu seriju grafa je ludost.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da bi ljudi bili pametni,prestali bi od ODMAH kupovati 5000 seriju i kad dođu na zalihe,totalno ih bojkotirati,pa nek kožnati izmišlja blesave fore na tribini...tek sad se vidi kak je Nvidiji postalo sporedno,izrada grafičkih kartica za gejmere.Iako Blackwell i za podatkovne centre sam čital ima nekih poteškoća s pregrijavanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bome... Prvo Intel, pa sada Nvidia prodaje defektne proizvode u zadnje vrijeme. Čudna vremena...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
MasterOfDisaster kaže...

U ovom trenutku moraš biti lud i kupiti novu seriju RTX 5000. Svi koji su kupili neka pripreme vatrogasne aparate pokraj kante i mole Svemogućega da grafa ne plane. 

Šalu na stranu, ali dati tolike pare za defektnu seriju grafa je ludost.

ASUS RTX 5090 OC, Fire Extinguisher included!

Ali ozbiljno ja znam ostaviti PC upaljen dok sam u igri, recimo otići do dućana, otuširati se etc. strašno...

everyday i'm shuffling...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice