NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.230
|
čitano: 598.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo je jedan uploado video, neznam jeli slučajno ali imam i screenshot spremljen ukoliko makne video.

Powerdraw 549 W

Average ~27% better perfomance od 4090.

Evo i screenshot-a kojeg sam zgrabio!

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 15:36 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

I glupa mu je ova fora da je to 4090 ti, tko mu je kriv kad ima prespor cpu pa mu grafa u teskom bn, cs2 mu ide isto kao s 4090 i to na 1080p cpu od 600€(Šeststotina €ura)

Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bez MFG 4x ova cjela serija je realno dosadna,bez ikakvih velikih skokova,ono što dobivamo zadnjih 20 godina...performanse na kapaljku a porast cijena neviđen.

AMD ima zlatnu priliku za uzet dobar dio normalnog gaming segmenta u kojemu kupuje većina gamera...ako budu pametni.

Ovi iz Nvidie su jednostavno pohlepni i koriste monopol.

Veselio sam se 5xxx seriji i cijelom novom kompu ali od tog veselja nije ostalo ništa...možda 6xxx serija...možda 7xxx

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

4070ti Super mi se sad cini duplo boljom nego kaj je bila a cijena zacementirana za sljedece 2 godine Sretno onima s novim Radeonom

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 15:36 (Boris grozni).
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Boris grozni kaže...

Znaci po ovome 5090 nema apsolutno ikakvog smila uzimati dok neizade neka 17 generacija Intela ili 1298000000x3dTo Nvidia hebala si svima majku

Pa realno nije niti za ništa ispod 4k, ali da procesori su potopljeni totalno na svemu ispod 4k rezolucije. Čak niti 600e 8/16 makina napravljena posebno za gaming nema snage za izvuć bilo šta konkretno iz nje na 1440p.

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Vrti se negdje oko 27-30% brže.

Očekivao sam i manje. Ovo je ipak dobar napredak u brzini, čak sam pozitivno iznenađen.

Neki ljudi su nerealno očekivali 50 do 70% bržu karticu od 4090, no to nije ekonomski realno, što bi onda radili na seriji 6xxx. Prava zvijer za 4K, samo da se industrija igara pokrene, inače ništa od napretka grafičkih kartica.

合氣道
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

evo da vidite latencije i framove, s dlssom i frame genovima

ipak nije niza kao sta su neki spominjali za frame gen

Moj PC  
2 0 hvala 3
5 mjeseci
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Al ga coil whine-a LOL

0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa x2 vs x4 ti je razlika 3ms to je neznatno više. Nitko nije rekao da će biti manja od native bez FG valjda si krivo skužio. Govorilo se o tome da će latencija biti sitno viša uz puno veči broj "lažnih" frejmova.

1 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ajde napokon ce se iz testova izbaciti 1080p rezolucija!

Moj PC  
1 1 hvala 0
3 godine
Boris grozni kaže...

Ma, stalno to govorim.

Onda se kur** kako im je brz AMD procesor. 

合氣道
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Uz normalan FPS sa upscalingom to je 22 ms dok je sa FG 50 ms iako je na ekranu 200fpsa.

Kao što smo i pričali FG je tehnologija koja igre pravi fludnijima u pokretu ali osječaj igranaj nije ni približno kao sa pravih 200 fpsa. Ne može ni biti niti ikada bude.

Za SP igre sasvim OK, fino je na 200 hz monitoru imati 200 fpsa, radi to glatko uz podebljani input lag koji večina nebu osjetila. Za multi igre to je banana, jer na 200 pravih fpsa to bu recimo 10 ms input lag.

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
Boris grozni kaže...

E polako rođo, prvo nam sada king Stevo treba dati re-test procesora uz 5090, pa da vidimo koliko je zapravo intel potpljen 

13 godina
Boris grozni kaže...

Valjda je zato Intel malo prikočio sa procesorima čekali su da vide kako će se 5090 ponašat da poštelaju sljedeću generaciju za gaming

Još mi je bilo sumnjivo zakaj su dignuli ručnu sad kužim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 15:49 (mislioc).
13 godina
Gemmy kaže...

evo da vidite latencije i framove, s dlssom i frame genovima

ipak nije niza kao sta su neki spominjali za frame gen

Latency ćeš uvijek imati na 54 fps-a, a da je manji fps, recimo 30 fps-a, latency bih bio i veći. 

(lower fps = increased latency) jednostavno i uvijek tako bilo.

everyday i'm shuffling...
4 godine
Šir Kan kaže...
Boris grozni kaže...

E polako rođo, prvo nam sada king Stevo treba dati re-test procesora uz 5090, pa da vidimo koliko je zapravo intel potpljen 

Prijatelju sve je potopljeno, nema živih na 1080p/1440 neznam dali si skuzio

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ova generacija je očito samo produbila nvidia DX 12 cpu overhead problem.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

grafa je jaka i svi koji imaju visak para nece pozaliti ako ju uzmu. prava 4090ti ups 5090

mene u ovim reviewima najvise iznenadila 7900xtx kako se dobro drzi, ako te ne interesira RT(mene ne interesira)

ovisno o 9070xt/5070ti ide u razmatranje kao iduca grafa

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
Boris grozni kaže...

Prijatelju sve je potopljeno, nema živih na 1080p/1440 neznam dali si skuzio

Svejedno bi bilo zgodno vidjeti točne podatke, malo smijeha nebi škodilo forumašima 

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Stevo ispljuva fg na pasja kola, ima li već šta videa s artefaktima, latencijama, reflex2 i svim tim x4 đinđuvama?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 15:55 (notloB).
Moj PC  
0 1 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Bomba, znatno podignuta kvaliteta klasičnog upscalera koji ce biti dostupan i za rtx 40 seriju

Cyberpunk 2077 DLSS 3.8 vs DLSS 4 Comparison - Massive Image Quality Improvement | RTX 4080

Nova serija za takmičenje sa Radeonkama im ne treba, a sada je tu i znatno poboljšan set featura koji jos vise produbljuje agoniju za AMD koji se sramio i najaviti kartice na vlastitoj prezentaciji.

0 0 hvala 2
13 godina
Šir Kan kaže...

Bomba, znatno podignuta kvaliteta klasičnog upscalera koji ce biti dostupan i za rtx 40 seriju

Cyberpunk 2077 DLSS 3.8 vs DLSS 4 Comparison - Massive Image Quality Improvement | RTX 4080

Nova serija za takmičenje sa Radeonkama im ne treba, a sada je tu i znatno poboljšan set featura koji jos vise produbljuje agoniju za AMD koji se sramio i najaviti kartice na vlastitoj prezentaciji.

Daj ne seri pa to sve zgleda isti qurac

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Rekli smo da je AMD nebitan i ne treba ga više ni spominjati. Radeon je propao brend.

Nvidija je pobijedila odavno, zato imamo izvrsnu RTX 4090 Ti za 3000 eura.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
mislioc kaže...

Pa realno nije niti za ništa ispod 4k, ali da procesori su potopljeni totalno na svemu ispod 4k rezolucije. Čak niti 600e 8/16 makina napravljena posebno za gaming nema snage za izvuć bilo šta konkretno iz nje na 1440p.

Jesmo li mi gledali iste testove? U slučajevima sa raytracingom (ne path tracinogom!) 5090 se mora osloniti na upscaling da bi izgurala 100 fps u 1440p! Prosek na 5 RT igara u 1440p sa quality upscalingom 123 fps.

MEGATAMA kaže...

Bez MFG 4x ova cjela serija je realno dosadna,bez ikakvih velikih skokova,ono što dobivamo zadnjih 20 godina...performanse na kapaljku a porast cijena neviđen.

AMD ima zlatnu priliku za uzet dobar dio normalnog gaming segmenta u kojemu kupuje većina gamera...ako budu pametni.

Veselio sam se 5xxx seriji i cijelom novom kompu ali od tog veselja nije ostalo ništa...možda 6xxx serija...možda 7xxx

Ne znam šta AMD radi, navodno su kartice već fizički kod trgovaca, a oni zakazuju početak prodaje za dva meseca.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 16:02 (Ivan(4)).
16 godina

Pa nisu ludi da izbace svoje kartice, tko misli kupovati nek ne čeka na AMD, ima RTX 5070 za 700 eura sa 12 gb vrama 

4 godine
Ivan(4) kaže...
mislioc kaže...

Jesmo li mi gledali iste testove? U slučajevima sa raytracingom (ne path tracinogom!) 5090 se mora osloniti na upscaling da bi izgurala 100 fps u 1440p! Prosek na 5 RT igara u 1440p sa quality upscalingom 123 fps.

MEGATAMA kaže...

Ne znam šta AMD radi, navodno su kartice već fizički kod trgovaca, a oni zakazuju početak prodaje za dva meseca.

Pa najbolje tamo poslje uskrsa kad treba poceti uplacivati za more

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nekako sumnjam da ce se lako kupiti 5070 po tim cijenama, ako je suditi po 5090. i jos pitanje dobavljivosti

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
mislioc kaže...

Kako izgleda isto, pa riješili su shimmering u potpunosti, native izgleda kao treča liga u usporedbi, distorcija piksela je također popravljena na tankim objektima i to uz cinjenicu da je i DLSS 3.8 vec odlično riješen.

Sad bas gledam in-game testove, ovaj frame gen x4 mode izgleda jako dobro s obzirom da podigne FPS uz Path Tracing i Psycho postavke na 4k na 200+fps, a ne vidi se neka opipljiva razlika u slici, tu je dosta odigrao i unaprijeđeni DLSS upscaler uz novi transformer mode i poboljsani Ray Tracing Reconstruction pa Frame Gen množi FPS od jako kvalitetnih podataka

ns je također super za SP igre

Nvidia's New Monster: RTX 5090 32GB - The Gameplay Review!

9 godina
Šir Kan kaže...
mislioc kaže...

Kako izgleda isto, pa riješili su shimmering u potpunosti, native izgleda kao treča liga u usporedbi, distorcija piksela je također popravljena na tankim objektima i to uz cinjenicu da je i DLSS 3.8 vec odlično riješen.

Sad bas gledam in-game testove, ovaj frame gen x4 mode izgleda jako dobro s obzirom da podigne FPS uz Path Tracing i Psycho postavke na 4k na 200+fps, a ne vidi se neka opipljiva razlika u slici, tu je dosta odigrao i unaprijeđeni DLSS upscaler uz novi transformer mode i poboljsani Ray Tracing Reconstruction pa Frame Gen množi FPS od jako kvalitetnih podataka

ns je također super za SP igre

Nvidia's New Monster: RTX 5090 32GB - The Gameplay Review!

Od optimuma video kojeg je netko stavio vec gore jasno pokazuje da FG ima artefakte

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

i nemojmo zaboraviti, kalolifer puše 500w topline ha ha ha ha ha ha koji drlog majko moja 

Moj PC  
5 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice