NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.095
|
čitano: 195.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 tjedana
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
MGloc kaže...

Evo lista igara koje ce biti podrzane sa DLSS 4.

DLSS 4 će biti software override u control panelu. Ova lista igara je za x4 frame-gen.

3 godine
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

Imaš pravo, PoE2 ne zaslužuje križarski pohod, ne zaslužuje niti crno ispod nokta, to je j3bena igra, ono što, imo, zaslužuje tzv. križarski pohod su principi kojih se držim a ukoliko ti nisu jasni javi se u on topic temu a ne ovdje, ukoliko je moguće.

ja ti samo kažem da si zadnje vrijeme malo pukao

šala je jednom, dvaput, ako danima drviš po istom na tri ili više stranica foruma, onda je to rant, a ti se misli štogod hoćeš

Svi drve svašta na temi, izašle su nove kartice, novi procesori i tehnologije, spekuliramo i da oprostiš jedemo ih lopatom jer stvari još nisu poznate, pogotovo cijene, barem ja sam tek u modu lovljenja informacija i uopće ne rantam već tek primjećujem, ukoliko nešto stvarno i zaslužuje rant tek ću rantati... ali ukoliko ti već i ovo smeta ne znam što će biti kasnije... , evo smajli, nadam se da se ne ljutiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 12:38 (notloB).
8 tjedana
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

Imaš pravo, PoE2 ne zaslužuje križarski pohod, ne zaslužuje niti crno ispod nokta, to je j3bena igra, ono što, imo, zaslužuje tzv. križarski pohod su principi kojih se držim a ukoliko ti nisu jasni javi se u on topic temu a ne ovdje, ukoliko je moguće.

ja ti samo kažem da si zadnje vrijeme malo pukao

šala je jednom, dvaput, ako danima drviš po istom na tri ili više stranica foruma, onda je to rant, a ti se misli štogod hoćeš

Ono na temi PoE2 je za ozbiljnu analizu, takva svadljivost, tvrdoglavost i rant se ne viđa često...

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Čisto da se zna zašto neću reagirati na postove forumaša KTM koji se samostalno upisao na listu forumaša koje ignoriram, on to već naravno zna, slika ispod, sorry na uzurpaciji teme, neću više #majkemi, #ostavimosemeneprijeđimonatemu

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 12:53 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Dobro ljudi koji je vama k? Šta smo postali tratinčice da se za svaki TD vrijeđamo ili pišemo postove zašto si me lajkao i zašto nisi..    Ne mora se baš svatko slagati sa svime što netko napiše.. ljudi imaju pravo na svoje mišljenje, zato imamo TU i TD.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
5 1 hvala 0
3 godine
mrsmith kaže...

Dobro ljudi koji je vama k? Šta smo postali tratinčice da se za svaki TD vrijeđamo ili pišemo postove zašto si me lajkao i zašto nisi..    Ne mora se baš svatko slagati sa svime što netko napiše.. ljudi imaju pravo na svoje mišljenje, zato imamo TU i TD.

Evo i što ću jadan nego plakati, kmeeek... od muke što pozivi na on topic nisu urodili plodom, dapače.... Odlogirao si se a nisi pročitao pm, poruka u screenshotu je poziv na upis u listu forumaša koje ignoriram, uopće ne kontam kako to nije jasno, umjesto da forumaši napišu da ih metnem na taj popis samo mogu kliknuti td i stvar bude riješena, na popisu su, nitko se ne vrijeđa i nitko ne pita zašto i 'ko kome djecu čuva, vrlo jednostavno i kristalno jasno, ili nije pa evo još jednom kmeeeeee.

Nadam se da kazna za opetovani off topic neće biti strašna ali eto, kmek, #štojetuje

11 godina
tomglo kaže...

Možemo mi imat fejk 500 fpsa, ali ako smo i dalje na latenciji i odazivu stvarnih renderiranih 60 i imamo interakciju s igrom kao na 60, taj frame generation je koristan za cutscene i igranje igara tipa telltale i "walking simulator" žanra jer na ekranu oku izgledaju fluidnije i to je to.

Između ostalog, ne vidim zašto jače 4xxx ne bi podržavale DLSS4 s obzirom da 5070 podržava koja, ako se dobro sjećam, ni po jednoj tehničkoj točci (pa ni AI) nije jača od 4080 Super recimo. 

u tih 500 fpsa može biti 100 'originalnih' i 400 'lažnih', po ničemu ti na ekranu nemereš vidjet razliku između originala i lažnog

zato što zapravo i ne postoje lažni frejmovi, sve su to slike koje je grafa izbacila i sve su više-manje jednake, može se dogoditi neki artefakt, ali opet imaš 80% 'lažnih' frejmova gdje artefakta nema i potpuno su jednaki 'originalnom' frejmu

što se latencije tiče, stvari se popravljaju, nije da sa duplo više 'lažnih' frejmova dobiješ i duplu latenciju

razlika između običnog dlss bez frame gen i ovog novog sa 4× framegen je minimalna, znači da dobiješ cca 70% veći fps za razliku 50 vs 57 milisekundi u latenciji, što je zanemarivo (slika dolje)

obzirom da dlss i inače smanjuje latenciju u većem postotku od ovog (

), praktično dođeš u najgorem slučaju na isto, koristio dlss4 sa fg×4 kao da ne koristiš ništa od toga

još je uvijek sve to novo i praktično neisprobano, ali neki testovi već postoje

15 godina
Puno muke da bi se igrao RT...koja je to dibilana postala...apsurdistan 🤭
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
mrsmith kaže...

Ako daš nekome TD trebalo bi biti obveza objasniti svoj stav, Dakle, ne slažeš se, objasni zašto. Ako ne napišeš takav post, karton.

Ima tu maltene botova koji redovno nekome daju TD, bez obzira što je čovjek napisao. 

Većina foruma, pa i društvenih mreža ne poznaje TD kao opciju.

Razmisli zašto.

合氣道
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Notlo sa novim acc se vrati na forum da bi pola forumaša stavio na svoju listu, hvala mu na tome. I davi nas sa time tko mu je na listi kao da ga to izdiže od svih. Krivo mu predložio normabelić.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima li kakvih informacija o eventualnoj rtx5060, mislim da uopće i nije spomenuta ili nisam vidio... Rtx4050 koliko znam uopće i nije izašla, nvidija odustaje od tog segmenta? Koske ostavlja intelu i amdu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 15:46 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

dobro, slozit cu se da ima razlike izmedju 30 i 60fps.

slazem se da u odredjenom tipu igara ima razlike izmedju 60 i 100fps.....

ali brate, sta ti igras da vidis razliku izmedju 100, 120, 160 ili 467fps.....

a jos manje mi je jasno kako ti vidis razliku izmedju fejk i stvarnog frejma....

i mene zanima 5060, ali, kako mi se za sada tice, opcija ce mi radije biti korak nazad, nego korak naprijed, tako da, radije ganjati rabljenu 3080/3090 nego ici na 5 seriju.... sve ovisi i cijeni i utjecaju na trziste rabljenih.

ali ako su ove cijene realnost, po tome, 3080 bi trebala vrijediti kao danas 3060 rabljena..... :)

4060 je ustvari 4050.... a eventualno 4060ti s 16gb je "obicna" 4060

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 15:49 (Damir22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

5060 vjerovatno izlazi u travnju o samoj kartici je bio samo jedan bench Timespy gdje kazu da je 30% brza od 4060 koliko je to relevantno je upitno.Ne nadam se puno od te kartice u nakbolju ruku bude kao 3080 raster.

Damir dobro kaze ja kupio rabljenu 3080 10gb vision oc za 350e prije 5 mjeseci a gledajte sada Nvidiu kako prodaje 5060 8gb za 350e-400e.Naravno nista to nije normalno kada ljudi prodaju i 6900XT za 500e i grijalice 3090 za 650-700e.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 16:04 (MGloc).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

0 0 hvala 2
3 godine
Damir22 kaže...

dobro, slozit cu se da ima razlike izmedju 30 i 60fps.

slazem se da u odredjenom tipu igara ima razlike izmedju 60 i 100fps.....

ali brate, sta ti igras da vidis razliku izmedju 100, 120, 160 ili 467fps.....

a jos manje mi je jasno kako ti vidis razliku izmedju fejk i stvarnog frejma....

i mene zanima 5060, ali, kako mi se za sada tice, opcija ce mi radije biti korak nazad, nego korak naprijed, tako da, radije ganjati rabljenu 3080/3090 nego ici na 5 seriju.... sve ovisi i cijeni i utjecaju na trziste rabljenih.

ali ako su ove cijene realnost, po tome, 3080 bi trebala vrijediti kao danas 3060 rabljena..... :)

4060 je ustvari 4050.... a eventualno 4060ti s 16gb je "obicna" 4060

Nisam skontao jel' se meni obraćaš a nekome se obraćaš, možda da stisneš odgovor ili citat.... Kažu da igrači brzih online kompetitivnih igara primjete razliku, možda ne baš 467fpsa, ja je ne vidim a niti igram takve igre, omatorio sam, a fejk frejm također ne razlikujem od stvarnog osim ukoliko postoji stvarno očit artefakt uzrokovan fgom, obično je češći, za sada, onaj resamplingom ili upsamplingom ili kako se već kaže, s niže na višlju rezoluciju, možda griješim, nebitno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 16:24 (notloB).
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nvidia je kreirala MF prvenstveno radi path trace verzija igara a ne online natjecanja.

Ja danas pokrenuo Control uz sav Raytrace i radi super uz DLSS ali nakon toga sam probao Alan Wake 2 i nema boga...stavim Raytrace na minimum i to se vrti katastrofa i uz DLSS ultra performance a da ne spominjem onda kako radi kada pokušam Path Trace verziju AW2 🤣🤣🤣

PC gaming ulazi zahvaljujući Nvidiji sve više u Path Trace doba gaminga ali za nove AAA igre u PT treba ozbiljan hardver....daleko ozbiljniji od moje rtx3080.

Problem je što svaka nova serija mora bit hibridna radi desetljeća raster sadržaja i to onda zauzima prostor na PCB i diže cijenu do neba.Da je netko proizveo čisti Path Trace akcelerator koji bi se dodavao na koasičnu grafu vjerujem da bi to bilo daleko boljih performansi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Kako je ono bilo, obična vga za 2d, pa 3d akcelerator od 3dfx, pa ageia physx ili kako se zvala za fizičke izračune i sada povrh svega path trace akcelerator a na ploči dva do tri pcie slota...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 16:43 (notloB).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

hoće li 5070 titanium  biti brža od 4090 that is the question? pod uvjetom da su obje igre na dlss3 bez dlss 4

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Horned Reaer kaže...

hoće li 5070 titanium  biti brža od 4090 that is the question? pod uvjetom da su obje igre na dlss3 bez dlss 4

Pod uvjetom da su obje na DLSS 3 4090 ce dati bolji fps nego 5070ti ako se prebace na DLSS 4 tu ce obe biti izjednačene.(4090 je i dalje bolja po specifikacijama i nema teorije da kartica od 900e bude bolja od ove koja kosta danas skoro duplo vise.

16 godina
Horned Reaer kaže...

Tu negdje oko rtx4080 će biti.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
Bit ce negdje izmedju 4080 super i 4090.. kad izadje refresh super serija ta ce biti jaca od 4090.
Kako znam: javila mi baba vanga
Intel 80286
3 godine
Horned Reaer kaže...

Ukoliko je vjerovati HU bit će 20-30% brža od 4070TI, graf ispod u kojemu su mjerene brzine u igrama koje ne podržavaju fg 4x odnosno podržavaju samo dlss3 obilježeno crvenim četverokutom također ne govori mnogo.... tako da... možda da uspostavimo neku forumsku kladionicu

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ali pošto Nvidia sad gura DLSS4 nebitna je usporedba na DLSS3 kao što je nebitna na DLSS2 ili DLSS1.

Serija 4xxx je sad potpuno "zastarijela" jer ne podržava MFG kao što je bila 3xxx kad je izašla 4xxx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne igram sa frame generatorima tak da je meni 4000 serija sasvim dovoljna. Ako mene pitaš biram 100fps-a bez frame generatora umjesto 250fps-a sa frame generatorom. Sve dok imam na native oko stotke frejmova ne palim generatore, a niti dlss. Rt je i dalje meni osobno razina Nvidia HairWorks.

1 0 hvala 0
11 godina
notloB kaže...

omatorio sam, a fejk frejm također ne razlikujem od stvarnog osim ukoliko postoji stvarno očit artefakt uzrokovan fgom

'lažni' frejm ne razlikuje od 'pravog' apsolutno nitko niti kad ga zamrzne i stavio jednog pored drugog, ne zato jer je nešto pravo ili lažno, nego zato jer je riječ o slikama na monitoru koje imaju potpuno iste pixele

sam pojam lažno je najblaže rečeno glup u tom kontekstu

10 godina

Počeli smo sličice na ekranu dijelit na prave i lažne 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nismo mi počeli nego nvidija i to prodaje za 3000 eura po kartici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Zaobiđeš seriju i piči dalje

15 godina

zabišao ih odavno. Zadnje kupio RTX 3060 Ti koja je za 3900 kn davala iste perforamse kao RTX 2080 super od 7800 kn.

Vidim da to više ne nameravaju nuditi nego lažne frejmove.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 19:52 (forumaš).
13 godina

Dobro si i kupio jer je 3060ti za vrijeme krypto ludnice isla i za 730e

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice