NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.240
|
čitano: 600.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
dery kaže...
hahhaajaads kaže...

Znaci nova gen je skoro out, ak tko ima 4070ti super za 400€ (ne vrijedi vise) slobodno ponudite 

Po čemu ne vrijedi više jesi isprobao neku iz nove serije. Ček kad izađe ovo te tresne stvarnost u glavu ove šta su pali na ovo prodavanje magle. Kako će se cijene poduplat opet.

Pa nisam ali koznati ne laze ...  ak je u de 5070 cca 649€ onda valjda polovna 4070ti super vrijedi 400€

16 godina
forumaš kaže...

Uz malo guglanja došao do ove fotografije

https://www.flickr.com/photos/11125508@N08/

Vidiš da se lik još traži ne zna ni sam gdje šta tko i dlss4.Uzelo je maha to danas totalna oduzetost samopoimanja. Zbunjen kao svi šta su pali na nevidijinu prezentaciju. Na ono oduševljanje publike kad je kožnati objavio kako će 5070 jaka ko 4090 sam odvalio .

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ekipa, kad mi ocekujemo neke sluzbene recenzije tih cuda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
smajlee kaže...

Ekipa, kad mi ocekujemo neke sluzbene recenzije tih cuda?

pa 30-tog ne?! Kad prodamo sve staro

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 18:13 (Boris grozni).
3 godine
Boris grozni kaže...

pa 30-tog ne?! Kad prodamo sve staro

Kad ćeš? koliko ćeš tražiti, kupujem po 400 znancima a neznancima po 350 krvnih zrnaca...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 18:21 (notloB).
16 godina
hahhaajaads kaže...

Pa nisam ali koznati ne laze ... ak je u de 5070 cca 649€ onda valjda polovna 4070ti super vrijedi 400€

rtx 4070 je 600€ odakle ti maštaš takvu cijenu grafe koja stiže u ožujku.Jak si nema šta. Računaj 700-900 ovisno o modelu. Rtx4070ti super će za nju bit avion.

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo sta ljudi kupuju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 18:37 (MGloc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

30% vise??

gledao sam po 5090... ofkors da je to nevidija smanjila s nižim klasama 

3 godine
MGloc kaže...

ljudi kupuju...

Thx, nadam se da će se i gro ekipe javiti na poziv novačenja na shitlist, molim da desnoguza konzervirana ekipa ostavi minuse, što zato jer im se gadim, ako ništa radi bezvezne tvrdoglavosti i živcirajuće nenormalnosti, što radi političkog uvjerenja pa da vidim hoću li uopće imati s kim pričati na forumu... sorry zbog

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 18:59 (notloB).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima čoek problema očito, nije bez neke banan prije.Notlo ajajajaj normabelić ne bi trebao biti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Linus ju je prvi dotaknuo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ako je ovo točno što pričaju na digital foundry, onda su te duplo veće perfomanse uglavnom softverske

kako kažu, 4xxx serija može podržati frame gen ×2, a 5xxx serija frame gen ×4, što daje otprilike duplo više fps

no, ako bude i približno ovakva kvaliteta koju prikazuju, ne vidim problem

slika je slika, nije da je možeš pipat, okusit ili mirisat, pa da je razrijeđena 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
picajzla0707 kaže...

ako je ovo točno što pričaju na digital foundry, onda su te duplo veće perfomanse uglavnom softverske

kako kažu, 4xxx serija može podržati frame gen ×2, a 5xxx serija frame gen ×4, što daje otprilike duplo više fps

slika je slika, nije da je možeš pipat, okusit ili mirisat, pa da je razrijeđena 

Stvar je u tome sto to sve na 4k izgleda odlicno i funkcionira besprijekorno!

3 godine
picajzla0707 kaže...

A lag ćemo ostaviti susjedima, reflex2 anyone?

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Iz zajebancije smo pisali kak bu RX 5XXX serija novi DLSDS dupli frejm gen i to samo za novu seriju i baše ste dogodilo. Ove sve postaje previše predvidljivo.

Kaj se input laga tiče to na 60 ms ne kužiš u SP igrama sa gamepadom, tak visok FPS je totalno fluidan. Kolko je vidljivo i DF mini analize, stvarno su uspjeli naparaviti softverski odličan posao. na 4K hrpa FPSa

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

kakav je zakljucak, raw perfomanse +20-30% naspram 4000 generacije ali dlss duplo bolji?

jel taj novi dlss radi u svim dosadasnjim naslovima koji podrzavaju dlss?

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
forumaš kaže...

Kaj se input laga tiče to na 60 ms ne kužiš u SP igrama sa gamepadom, tak visok FPS je totalno fluidan. Kolko je vidljivo i DF mini analize, stvarno su uspjeli naparaviti softverski odličan posao. na 4K hrpa FPSa

Ima li kakav link pri ruci ili ću morati sam...

12 godina
notloB kaže...
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Picajzla se uopče ne pita zašto sakrivaju raw performanse na prezentaciji.

Mislim da je Plague Tale radio na DLSS3 i na novim i na starim karticama. Teško je proceniti, ali raw performance je do 50% veći (nešto slično su i sami negde napomenuli, ako se ne varam), ostalo je agresivniji frame gen.

Ovo dolje obilježeno crvenim četverokutom bi trebale biti raw performanse, sad... ne piše fps nego da ne kažem što, ali to je, što god govori ta skala (gotovo ništa), nekakav očekivani rast "stvarnih" performansi... opet, nije mi jasno zašto niži msrp, što se dešava?!

Matematika je jednostavna – ako je dosadašnji raw performance u Ultra+RT postavkama bio oko 28 FPS-a, odnosno oko 60 FPS-a s Frame Generation, uz dodatnih 15-20% poboljšanja performansi (oko 4-6 FPS-a) i novi 4X Frame Generation, dolazimo do rezultata koji premašuje dvostruke performanse prošle generacije.

Međutim, pitanje je koji su nedostaci 4X Frame Gen-a?!

16 godina
Postan video u ovoj temi,...

3 godine
Diazz72 kaže...
notloB kaže...
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Mislim da je Plague Tale radio na DLSS3 i na novim i na starim karticama. Teško je proceniti, ali raw performance je do 50% veći (nešto slično su i sami negde napomenuli, ako se ne varam), ostalo je agresivniji frame gen.

Ovo dolje obilježeno crvenim četverokutom bi trebale biti raw performanse, sad... ne piše fps nego da ne kažem što, ali to je, što god govori ta skala (gotovo ništa), nekakav očekivani rast "stvarnih" performansi... opet, nije mi jasno zašto niži msrp, što se dešava?!

Matematika je jednostavna – ako je dosadašnji raw performance u Ultra+RT postavkama bio oko 28 FPS-a, odnosno oko 60 FPS-a s Frame Generation, uz dodatnih 15-20% poboljšanja performansi (oko 4-6 FPS-a) i novi 4X Frame Generation, dolazimo do rezultata koji premašuje dvostruke performanse prošle generacije.

Nedostaci su da je to gimmick i da imaš i sada s 3rd party appom isto to, doduše ne od nvidije i ne shebano oko kursora i uia ali popravljaju i dodaju nove verzije za sve kartice a o tome koliki je lag ne znam i ne znamo na nvidiji...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 20:06 (notloB).
14 godina
notloB kaže...
Diazz72 kaže...
notloB kaže...
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Nedostaci su da je to gimmick i da imaš i sada s 3rd party appom isto to, doduše ne od nvidije i ne shebano oko kursora i uia ali popravljaju i dodaju nove verzije za sve kartice...

Kad tad ce ovo zavrsit na ostalim karticama.

3 godine
MGloc kaže...
notloB kaže...
Diazz72 kaže...
notloB kaže...
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Nedostaci su da je to gimmick i da imaš i sada s 3rd party appom isto to, doduše ne od nvidije i ne shebano oko kursora i uia ali popravljaju i dodaju nove verzije za sve kartice...

Kad tad ce ovo zavrsit na ostalim karticama.

Nemam pojma, sorry na shitlisti si mi...

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-blackwell-50xx/296312.aspx?page=13&jumpto=6815191&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 20:12 (notloB).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A niš čekamo RTX 6000 FG 8X.

0 0 hvala 0
12 godina
notloB kaže...

mjerili su, pogledaj video

notloB kaže...

Nedostaci su da je to gimmick i da imaš i sada s 3rd party appom isto to, doduše ne od nvidije i ne shebano oko kursora i uia ali popravljaju i dodaju nove verzije za sve kartice a o tome koliki je lag ne znam i ne znamo na nvidiji...

ne budi puritanac, kakve veze ima jel gimmick ili ne ako fercera

za lag još jednom - pogledaj video

3 godine
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

mjerili su, pogledaj video

notloB kaže...

ne budi puritanac, kakve veze ima jel gimmick ili ne ako fercera

za lag još jednom - pogledaj video

Ostavi se link onda, jel to onaj što mi je forumaš dao naknadno?

Edit: Tek sada vidim da je ostavio Ozmanthus na prethodnoj stranici... gdje bih završio kad bih otvarao sve linkove.

Pa i radi se o tome da fercera na 3rd party appu jer nisam purittanac.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 20:34 (notloB).
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja cu vam reci jedno tko ide kupovati sada tu novu 5xxx seriju taj ne kupuje novu grafu već novi FG.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 22:47 (MGloc).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
MGloc kaže...

Ja cu vam reci jedno tko ide kupovati sada tu novu 5xxx seriju taj ne kupuje novu grafu već novi FG.

Taj sam i vjerovatno svi koji su na 4k

12 godina
Povoljno kupujem 4090! Ponude na pm 😁😁😁
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...

Vrlo je indikativno da su svi previewi bili ultra spore i stabilne igre. Zivo me zanima vidjet u nekoj brzoj pucacini kak ce taj 1 pravi frame davat 4 vidljiva framea a da to izgleda dobro i nema nikakve mrlje/ shimmering/ artefakte...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Za sve koji planiraju uloviti RTX 5XXX seriju u Europi –pripremite najbrži prst.
Ne samo da će skalperi biti u punoj akciji, već će nVidia većinu zaliha poslati za Ameriku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice