Imam samsungovu lcd televiziju s hd ready i konektorom za hdmi. moja grafika sapphire radeon hd4670 ddr4 ima takođeer hdmi pa me zanima ako lcd tv i komp spojim s hdmi kabelom hocu imali hd sliku
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da. al ne znam hoćeš li baš igrati na maksimalnim postavkama sa to grafikom.
HD ready oznakom obično se diče televizori rezolucije 1366 × 768 piksela (ili sličnih), znači vjerojatno ništa od HD-a. No, lijepa stvar je što ćeš, za razliku od klasičnih CRT televizora, na LCD panelu dobiti puno jasniju sliku u nativnoj razlučivosti LCD matrice (npr. 1366 × 768). To je pak važno zbog čitljivosti, tako da je s LCD televizorom moguće raditi i u Windowsima, uz uobičajeno gledanje filmova. Bitno je stoga pri spajanju računala s LCD televizorom odabrati njegovu nativnu razlučivost, jer ćeš tako dobiti optimalan prikaz.
HDMI je u tvojem slučaju zgodan jer provodi i zvuk u kombinaciji s Radeonom, što znači da nećeš posebno trebati spajati zvučnu karticu s televizorom u slučaju da želiš zvuk preko ugrađenih zvučnika.
u manualu od tv pise da podrzava 1080i s hdmi na 60 Hz, a oce li slika bti bolja od nacina spajanja s vga kabelom
U tom slučaju imaš HD rezoluciju. Svakako spoji HDMI kablom, slika bi trebala biti oštrija i stabilnija nego s VGA kablom (a imaš i spomenuti zvuk).
thx ljudi kupujem kabel kroz par dana pa vam javim kakva je slika. trenutno mi je spojeno s vga i zadovoljam sam slikom
imatces odlicnu sliku,ja imam plazmu spojen sa hdmi kablom na 8600 gts
tv je hdredy 1080i 60hz ,rezolucija sa hdmi kablom 1920x1080 60 hz
Imam pitanje, zašto su boje neživahne spojene preko hdmi-a.
Imam full hd samsunga 32" i 8800 gtx .
Hvala
Pa ako si zadovoljan, možda da ni ne trošiš na HDMI kabel? Pogotovo ako ti treba neka veća dužina, ne znam kako se momentalno kreću cijene, no bile su prilično nepopularne pred pola godine. Vidi cijenu, pa prosudi, plus je svakako što dobivaš i zvuk u kombinaciji s tvojim Radeonom.
Ja također spajam s VGA kablom i slika je skroz u redu, no ja imama manju rezoluciju od tvoje, tako da VGA u tvom slučaju vjerojatno radi na limitu svojih specifikacija. U svakom slučaju, ugodno gledanje :-)
Imam pitanje, zašto su boje neživahne spojene preko hdmi-a.
Imam full hd samsunga 32" i 8800 gtx .
Hvala
Ma točno sam, prčkao sam po kontrastu bojama itd, ali nemogu niakko namjestiti, sve je nekako tamnije i nemoze se popraviti, ružno!!!!
ma kupit cu kabel hdmi pa cu vidit. zelim ga najvise radi zvuka. @raja vidi da ti nije uključena ušteda energije