Kupio sam RX480, molim pomoc oko stavljanja

poruka: 43
|
čitano: 5.905
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kupio sam RX480, molim pomoc oko stavljanja
FunkyBanana kaže...
darkborg kaže...
FunkyBanana kaže...
darkborg kaže...
Pa otkuda ti uopće ideja bilo šta spajati/odspajati dok je računalo upaljeno a i općenito bilo što napamet spajati ako se u to ne razumiješ.
Moj savjet ti je da doneseš to nekome tko zna s računalima.

Nazalost, u ekipi jedini sam koji zna najvise, i nemam kome odvesti, mogu jedino sam probat napravit uz tutoriale na internetu, i ovako po forumima sto pitam ljude koji se vise razumiju u to od mene, molim te, odgovori mi na moj post iznad vezano za kabel (link u opisu)

U tome slučaju ubuduće se detaljno raspitaj tu na forumu i nemoj na svoju ruku isprobavati stvari za koje nisi siguran. Isplativije je sačekati sat-dva da netko odgovori na forumu nego spržiti komponente pa kupovati nove,  zar ne? 

Kao što su ti kolege iznad napisale,   na napajanju imaš taj kabel sa 6+2 konektorom,  znači to dvoje spoji na onaj 8-pin ulaz na grafi i to je to. Najgore što se može dogoditi je da se računalo ugasi pod opterećenjem. 

Probao sam spojit moj 6+2 u 8 pinski konektor na grafickoj, no medjutim ne mogu, utori nisu jednaki, dok ovaj kabel koji sam dobio skupa s grafickom udje u nju bez problema

majstore 6+2 pinski od napajanja mora ici direktno u grafu koja je 8 pinksa.

Upravo ta 6+2 sluze da mozes bez problema korisiti za grafu koja trazi samo 6 pinski i dodati 2 pina za grafu koja koristi 8 pinski.

Pogledaj kako su ova 2 pinska okrenuo i poslozio uz ovih 6 pina, imas bas utor gdje moras stavit i pravilno okrenut poziciju -NEMOJ SILIT nista.

Ako ne znas, nosi na servis.

edit: adapter koji si dobio uz grafu sluzi da ga koristis ako na napajanju nemas 8 pinski, pa se iz dva 6 pinska pretvara u 8 pinski - njega makni sa strane jer ti ne treba.

Samo pravilno postavi svoj 6+2 pinski i ustekaj direktno u grafu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 20:26 (toxic).
10 godina
darkborg kaže...

Ne znam šta da ti kažem,  morali bi utori odgovarati. Možda si ih naopačke spajao?

Nisam, probao sam, na grafickoj ovako mi izgleda pinski utor, na donjoj strani su sve kocke, a na gornjoj strani su takodjer kocke, al s odrezanim gornjim lijevim i desnim krajevima, a 1 x 6+2 pinski utor od napajanja nije tako poredan, nego su te kocke criss-crossed, idu kao X i jednostavno mi taj pinski utor od napajanja ne ulazi s lakocom u graficku naspram ovog kabela koji sam dobio skupa s njom, ali njega ne mogu koristit, jer onda u njega moram stavit na njegovim krajevima od 2 x 6, ja moram stavit 1 x 6+2 i ne zeli se upalit kompjuter

I once made a belt out of watches, but then I realised it was a weist of time
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 20:27 (FunkyBanana).
16 godina
kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FunkyBanana kaže...

Joj, molim vas, ne razumijete sto pitam (znam da razumijete sto puta vise od mene, al saslusajte me jos jednom)

XFX RX480 GB je dosla s kabelom, taj kabel na jednoj strani ima 8 pinski utor, a na drugoj strani kabela su 2 x 6 pinska utora.

Ja iz svojeg napajanja imam samo 1 x 6+2 pinski utor, znaci da kad 8 pinski utor spojim u graficku, na drugom kraju su 2 x 6 pinska utora, i ja samo u jedan od tih 2 x 6 pinskih utora mogu spojit 1 x 6 pinski utor iz napajanja, i ostane mi onaj ''+2'', kad taj +2 stavim u drugi 6 pinski utor koji je ostao, kompjuter se uopce ne zeli upalit

Pa neće upaliti jer je 6+2 spada pod "jedan  kabel" tvoje napajanje nema taj drugi 6pin koji bi spojio na taj kabel koji si dobio uz grafu.  Kao što sam rekao,  spajanje 6+2 direktno na grafu mora ići.  Ako ne onda ćeš trebati molex  na 8pin adapter

13 godina
Možeš li uslikati izbliza taj 6+2 konektor od napajanja?
16 godina

Ako ti je ova grafa onda onaj pci 6+2 sa slike šta sam ti stavio kad spajaš ona kvaćica na 6+2 je okrenuta prema gore

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Znaci, evo, ljudi moji hahahahah, slika od deryja mi je pomogla, nisam imao pojma da se taj 6+2 moze spojit u jedan, spojio sam ga, stavio u graficku, i evo, graficka radi super, sad idem skinut drivere, evo, stvarno ne znam sto da kazem, hvala vam svima od srca na odgovorima, nesto sam naucio danas i jako puno ste mi pomogli, vec sam spremio graficku u ladicu i mislio sam si, proc ce mjeseci dok je ne pocnem koristit, kad ono dosli ste do rjesenja svi skupa, hvala vam stvarno jos jednom svima

14 godina
FunkyBanana kaže...

Ako ne kužiš te stvari, fino platiš cca. 60 kn sat servisa i oni ti to srede bez problema, ovako možeš samo štetu napraviti.

Kažeš da ti je nešto puklo unutra, to bi isto detaljno trebalo provjeriti, dobar znak je ako sve radi, ali svejedno.

Pamet u glavo prvo, onda dalje ići raditi nešto.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina

6+2 od napajanja spoji u 8 od grafe i točka, ne treba ti adapter ako imaš 6+2,

ups sad vidim da si skužio

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 22:27 (Gee).
14 godina
protjeran

jao meni šta će bit kad se bude mjenjala ploča i proc :D

Moj PC  
7 0 hvala 1
10 godina
Bulldozer kaže...

Hahahahahaha, ajme meni, preplavit cu forum pitanjima, hahahah

13 godina

Stari moj, ako se ti najbolje u društvu razumiješ u kompjutere, ostali ga valjda ni upalit ne znaju... 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
4 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
FunkyBanana kaže...
Bulldozer kaže...

Hahahahahaha, ajme meni, preplavit cu forum pitanjima, hahahah

Samo nemoj ti ništa prčkat sam ako ne znaš. Prvo postavi sva pitanja, pogledaj walkthrough videe na YT pa onda za svaki slučaj stavi slike i i nas pitaj što god treba. Nije to teško, samo treba biti strpljiv, ne paničariti i sve će biti u redu. 

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice