Evo, sve si kontam napraviti update konfiguracije prije Božića.
Konfiguracija MOJ PC.
Cifra: HD 4850 (moja) + 150 kn.
Pucajte. Meni upalo 5770 1 gb i 4870 1 gb. Što vi velite?
5770 jer je novija, snagom su jedna do druge.
Aha. Hvala, a je li to neki značajan napredak u odnosu na ovu moju?
Ili da probam clockati svoju s L2 Pro? Budući da se clockaju kao blesave.
Ne znam što napraviti.
Aha. Hvala, a je li to neki značajan napredak u odnosu na ovu moju?
Ili da probam clockati svoju s L2 Pro? Budući da se clockaju kao blesave.
Ne znam što napraviti.
Nemoj ići na tako slab upgrade, uštedi bar za gtx460 (oko 750 kuna se daju nać), onda je točno duplo jača od 4850.
Nemoj ići na tako slab upgrade, uštedi bar za gtx460 (oko 750 kuna se daju nać), onda je točno duplo jača od 4850.
Ma imam ja love, xD (glupo zvuči), ali mi je cpu bootleneck.
A svakako sam više na faksu, nisam doma skoro.
Ovo samo mali upgrade za stotinjak kn prije Božića da fluidnije igram Skyrim, Assassina i BF3.
Ma imam ja love, xD (glupo zvuči), ali mi je cpu bootleneck.
A svakako sam više na faksu, nisam doma skoro.
Ovo samo mali upgrade za stotinjak kn prije Božića da fluidnije igram Skyrim, Assassina i BF3.
Da, imaš pravo, procesor je mala blokada, rađe onda štedi za drugu matičnu i procesor, a ne znam, ja osobno ne bih išao sa 4850 na 4870 za 150 kn. Si probao overclockirati?
Mislim da će ti napredak biti oko 20% (dijelom i zbog 1gb VRAM-a), na tebi je da vidiš je li to dovoljno značajno - 5770 i 4870 su tu negdje po performansama, no 5770 je novija, hladnija, manje troši. Nije loša opcija ako će te doći samo 150kn ukupno.
Ma svoju mislim prodati za barem 350 kn (zbog AC L2 Pro) koji je vrhunski.
Ali mislim da ću 5770, manja je, manje troši, hladnija i treba 1x 6-pinski naponski kabel.
Jer igram na većoj rezoluciji, a tu itekako igra ulogu 1 GB VRAM-a.
Hvala svima za odgovore
Još neke ideje?
Da, imaš pravo, procesor je mala blokada, rađe onda štedi za drugu matičnu i procesor, a ne znam, ja osobno ne bih išao sa 4850 na 4870 za 150 kn. Si probao overclockirati?
Ma, neću prelaziti na novu arhitekturu još.
Na ljeto, dogodine ću ubosti potpuno novo sve (nadam se) na LGA2011, DDR3, itd..
A za stotinjak kn se mogu počastiti za Božić s boljim performansama.
Barem da mi je High u Skyrim-u.
Želim uživati u igri (i sestra, i ona bi igrala)
Ja na ovoj igram fluidno Skyrim (high-ultra kombinacija sa 2AA) te BF3 multiplayer na med-high. Uglavnom, biti će to solidan upgrade za malo love
Ma, neću prelaziti na novu arhitekturu još.
Na ljeto, dogodine ću ubosti potpuno novo sve (nadam se) na LGA2011, DDR3, itd..
A za stotinjak kn se mogu počastiti za Božić s boljim performansama.
Barem da mi je High u Skyrim-u.
Želim uživati u igri (i sestra, i ona bi igrala)
Ne još naravno, ali jednog dana ćeš sigruno :)
Ja ne bih išao na 2011, 1155 ivy će bit sasvim ok, a i sandy je previše.
Jel oke ova kartica 5670 u paru sa q8400, ocz 500w napajanjem i 22" 1680x1050 monitorom?
Ova koja?
Mi tu o 5770 pričamo, ti uletiš s 5670
Ako pitaš za drugu, jest, itekako. Malo i preslaba za CPU.
Evo me s još jednom dvojbom. Što preporučujete do nekih 600 kn max?
Da može xfx gurati.
I da, da li da čekam predbožićno vrijeme? Hoće li ih više na prodaji biti?
Evo me s još jednom dvojbom. Što preporučujete do nekih 600 kn max?
Da može xfx gurati.
I da, da li da čekam predbožićno vrijeme? Hoće li ih više na prodaji biti?
Eventualno uzmi u obzir ovako nešto / ovako nešto. Ako si u stanju malo se protegnuti ovo bi se izuzetno isplatilo - u rangu HD6870.
Eventualno uzmi u obzir ovako nešto / ovako nešto. Ako si u stanju malo se protegnuti ovo bi se izuzetno isplatilo - u rangu HD6870.
Ma to sve je previše ulaganja što mi nije cilj.
Kao što sam rekao, ili hd5770 za 450 kn (njuškalo) ili nešto u rangu do 550-600 kn, inače hvala na procjenama.
Što s 4890?
Može li to XFX gurati?
Btw. kako se ponašaju tako stare?
Jel se kvare?
Ma to sve je previše ulaganja što mi nije cilj.
Kao što sam rekao, ili hd5770 za 450 kn (njuškalo) ili nešto u rangu do 550-600 kn, inače hvala na procjenama.
Što s 4890?
Može li to XFX gurati?
Btw. kako se ponašaju tako stare?
Jel se kvare?
4890 se znaju kvariti, ja bih išao na onu gtx275, taman će ti ju proc iskoristiti, a napajanje može i puno jaču, ne brini.
Odakle ti to da se 4890 kvare? Ja ju imam malo više dvije godine i do sada nisam imao nikakve probleme s njome. A i prije sa ATI karticama nisam imao probleme.
Kupujem najčešće u ADM.
Ali dobro, možda da ih kupim mnogo onda bi mogao ustanoviti koliko se kvare. jedino što znam za 4890 da rade na visokoj temperaturi u odnosu na večinu kartica.
Odakle ti to da se 4890 kvare? Ja ju imam malo više dvije godine i do sada nisam imao nikakve probleme s njome. A i prije sa ATI karticama nisam imao probleme.
Kupujem najčešće u ADM.
Ali dobro, možda da ih kupim mnogo onda bi mogao ustanoviti koliko se kvare. jedino što znam za 4890 da rade na visokoj temperaturi u odnosu na večinu kartica.
Pa tebi se nije, ali to je najtoplija kartica u seriji, i nejnepouzdanija (ajde tu spadaju i 1slot 4850)
Ovaj XFX GTX 275 je odličan.
Baš guuglam jel stane u TT V4?!
Mislim da bi trebalo, bar na knap. Ta grafička je tu negdje sa 4890, možda malo jača, ali vjerujem da je otprilike najviše što tvoj proc može iskoristiti.
Aha...
Ma sada sam pred zidom. xD
Ne znam što da odaberem...
Možda će biti dovoljna HD 5770 za pristojno igranje Skyrim-a
Aha...
Ma sada sam pred zidom. xD
Ne znam što da odaberem...
Možda će biti dovoljna HD 5770 za pristojno igranje Skyrim-a
Gledaj, ja bih definitivno gtx275, to je još uvijek zvijer. A imaš dovoljno jako napajanje, ništa te ne priječi :)
Ajd još netko ako ima kakav prijedlog. FFS
Za Skyrim ko Bog, frend ga dere na high settings, reza 1920 x 1080 na sljedećoj konfi: i3 530 +4GB RAM + GTS250 1GB.
Stane bez problema.
Za Skyrim ko Bog, frend ga dere na high settings, reza 1920 x 1080 na sljedećoj konfi: i3 530 +4GB RAM + GTS250 1GB.
Stane bez problema.
Ne znam, još ću malo razmotriti..
Gledam, kako po kome, 5770 dere malo gtx260 s boljim driverima.
Vidjet ću za ovu GTX275, ali jbga, 200 kn za ne baš veću razliku (mislim na 5770 za 450 kn).
Stane bez problema.
Ne znam, još ću malo razmotriti..
Gledam, kako po kome, 5770 dere malo gtx260 s boljim driverima.
Vidjet ću za ovu GTX275, ali jbga, 200 kn za ne baš veću razliku (mislim na 5770 za 450 kn).
Pa za 450 kn bi se isplatilo, samo ne znam di ima tako jeftino?
Onu gtx možeš još malo spustiti, ja bih uzeo, za buduće igre.
Imam, sigurno.. Riješeno već..
Zavisi koliko tko bude spustio, samo gtx-ice su tople u pm...
Imam, sigurno.. Riješeno već..
Zavisi koliko tko bude spustio, samo gtx-ice su tople u pm...
Me neka su, ne brini, ima i toplijih... Samo treba imati dobar protok zraka u kućištu.
Me neka su, ne brini, ima i toplijih... Samo treba imati dobar protok zraka u kućištu.
To nije problem.
Ne znam, do Božića ću valjda nešto riješiti. Ne moram odmah kupiti..
Možda oko Božića budu niže cijene i bolja ponuda, ha?