Info o Radeon HD 5xxx seriji
- poruka: 1.206
- |
- čitano: 181.856
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Još samo da bude super moćna i da ispoliraju drivere do savršenstva.
- GPU: RV870 @ 900MHz / 40nm
- Shader cores: 1200 (240 vec5 cores)
- Memory: GDDR5 @ 1100MHz / 512-bit
- Texture units: 48
- ROPs: 32
- 3D APIs: DirectX 11 / OpenGL 3 / Shader Model 5
To je već nešto realnije.
kolko memorije
1gb
Imat će memorijsku propusnost oko 280GB/s.
A kad se planira izlazak tih kartica, jer bi uskoro nadograđiva, pa jel se isplati čekat i oćel koštat ko suvo zlato?? :)
A kad se planira izlazak tih kartica, jer bi uskoro nadograđiva, pa jel se isplati čekat i oćel koštat ko suvo zlato?? :)
Ma iman nešto jadno:
P4 @2.7
ram: 512Mb-a
grafa: X300SE
Samsung CRT
I mislija san kupit sad neku zvijerku jer mi triba za AutoCad, al malo po malo, jer stvarno nemam para za sve odma kupit, al to ćemo u drugoj temi, kad otvorim, da sad ne bude spam :)
- GPU: RV870 @ 900MHz / 40nm
- Shader cores: 1200 (240 vec5 cores)
- Memory: GDDR5 @ 1100MHz / 512-bit
- Texture units: 48
- ROPs: 32
- 3D APIs: DirectX 11 / OpenGL 3 / Shader Model 5
To je već nešto realnije.
Ova grafka če biti prežestoka, sada se ni ne isplati kupiti grafku od 3000kn (osim ako igraš sa svime na very ultra high),jer tehnika ide ispret igara(grafike u igrama).
Jel se zna kad će otprilike izaći 5870 i cijena ?
Jel se zna kad će otprilike izaći 5870 i cijena ?
zna se točno, za vrijeme izlaska windows 7 ili čak prije, a to je sa 100% sigurnošću oko 24.10.2009.
Prema najnovijim informacijama to će biti samo rv770 na steroidima, no vidijet ćemo dali je to istina.
Za cijenu se nezna naravno, šta ti očekuješ pa još ima 4mj do izlaska.
Gdje si čuo i odakle ta informacija??? Link ili nešto sl.
I ja sam jučer čuo da će danas biti sunčano i toplo ali se neko bogme poprilično zahebo i pada kiša već par sati barem u OS
a jbt...kupujem komp polovicom 7mj...i nemislim čekat još 5mj da bi kupio 5870...bolje ću sad ušparat još 1000kn pa uzet 4870x2 a onda uzet novu kad bude 6870....nevredi vam tak kupovat komp..kupujete dijelove čim izađu, a za mjesec-dva budu 30-40% jeftiniji...
Gdje si čuo i odakle ta informacija??? Link ili nešto sl.
I ja sam jučer čuo da će danas biti sunčano i toplo ali se neko bogme poprilično zahebo i pada kiša već par sati barem u OS
Fudzille, a i na ostalim je sličan scenarij...
10mj -> izlazak hd58** serije i Windowsa 7
a jbt...kupujem komp polovicom 7mj...i nemislim čekat još 5mj da bi kupio 5870...bolje ću sad ušparat još 1000kn pa uzet 4870x2 a onda uzet novu kad bude 6870....nevredi vam tak kupovat komp..kupujete dijelove čim izađu, a za mjesec-dva budu 30-40% jeftiniji...
Pa neračunaj da će ti tako brzo izać HD6xxx Generacija, al nebrini ionako nema Igri koje imaju dx10 a kamoli dx11!
Odlicna vijest,sam da to nebude tolko skupo uhh
ma najbolje su konzole a ne se s ovim zezat svakih 6-9 mj mjenjat komponentu
Ma kakve konzole.Nebi izabrao konzolu prije dobrog pc-a nikad..ali ako se može nije loše imat i jedno i drugo
Komp pa ni hardwer se nekupuje tako da ga čekaš dok nešto izađe(pogotovo što su to tek najave i predviđanja dotičnih grafa) sastavi konfiguraciju proporcionalno odnosno s obzirom na buđet i potrebe
i odmah u trgovinu i kupuj.Inače ćeš se načekati da bi sve ukomponirao i posložio tj. nećeš ga skoro kupiti. Trenutno imaš veliki izbor hardwera koji je odličan i jednostavno ga je nemoguće pratiti koliko brzo izlazi zato se nezabrinjavaj
kad će šta izaći novo.
Kupuj i uživaj u korištenju i igranju.
Super! meni rođendan 29.10 tako da bi taman tu negdje izašel hd 5xxx
mislim kupit 5850 jer nebum imo para za 5870 (oko 1600 kn imam za grafulju)
možda ti i doteče za hd 5870 (+ 200-300 kn)
možda ti i doteče za hd 5870 (+ 200-300 kn)
Sve zavisi o performansama, ako nadjača GTX285 onda će cijena biti preko 2000kn, a možda i veća cijena zbog DX11 podrške.
Čuo sam da DX11 neće biti ništa drugo nego malo poboljšan DX10.1. Po meni se ne isplati čekati novu seriju grafi nego lijepo uzet HD4890 sa podrškom za DX10.1 za 1300kn. Tako sam ja napravio i mogu to preporučiti svima.
Čuo sam da DX11 neće biti ništa drugo nego malo poboljšan DX10.1. Po meni se ne isplati čekati novu seriju grafi nego lijepo uzet HD4890 sa podrškom za DX10.1 za 1300kn. Tako sam ja napravio i mogu to preporučiti svima.
Slažem se sa tobom. I ja mislim da se trenutno najviše isplati uložiti u 4890, pa kasnije u još jednu za cross fire i to je to.
ovo izgleda zanimljivo, no ipak sumljam da će stavljat "slave" gpu-eve na grafe
A DX11 je napravljen tako da sto bolje iskoristava visejezgrene procesore, tu je obavezna podrska za teselaciju, novi compute shaderi, novi shaderski model, te neke manje novosti vezane uz gpgpu aplikacije... sad procjenite koliko je to bitno.
A DX11 je napravljen tako da sto bolje iskoristava visejezgrene procesore, tu je obavezna podrska za teselaciju, novi compute shaderi, novi shaderski model, te neke manje novosti vezane uz gpgpu aplikacije... sad procjenite koliko je to bitno.
Jedina sličnost između DX10.1 i DX11 je ta teselacija, ostalo nema.
Ona vijest je stara pola godine, i već je stavljena tu(ono sa slave čipovima, ma koja glupost).