Hitno 2500k grafa

poruka: 85
|
čitano: 8.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

@ Xyan - Zasto si ti toliko protiv CF setupa, jednom covjeku ne ide sve kak spada i odmah ne valja? Pa samo pogledaj na forumu koliko ima CF setupa koji rade sve za 5. A i da ne radi kako treba, da bas je  problem u danasnje vrijeme prodati Best Buy grafu.

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

pa nek si on kupi kaj oce. ja samo upozoravam da su neki imali probleme gadne sa 6850 u cfx-u.pa nije to losa kartica, dapace, jako me iznenadila. pa i sam ponekad ljudima preporucam cfx, pa nije da me nvidia plača XD

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 11:07 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

HD6850 odlicno skalira u CF-u, kao i ostale grafe iz serije 6000... Hyperion najvjerojatnije nije bio zadovoljan s vantageom, ako se ne varam... Btw. tko kaže da VX450 ne bi mogao drzati dvije referentne 6850, recimo Sapphire (1x 6pin dodatno napajanje).   One troše malo vise od dviju 5770, koje VX450 bez problema drži. Sjecam se da je jedan forumas jednom drzao 3x 4850 na tom Corsairu, no nitko mu nije vjerovao, dok to nije dokazao uslikavsi setup. Inače, ja bih mu preporucio ovu karticu: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd6950-2gb-ddr5-800m-dvi-x2-displayport-x2-eyefinity-dx11/40248 ; moze se otkljucati u HD6970 jer ima referentni PCB.  {#}   

EDIT: zaista ne razumijem zasto bi dao za jednako dobru, identicnu karticu 350-400Kn više u Linksu, ta trgovina se cijenama ne moze uspoređivati s Protisom ili ADM-om.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 11:22 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Hitno 2500k grafa

U crysisu mi sam dobivao do 10% manje performanse u odnosu na jednu karticu, neprihvaljivo da mi se najdraža igra neće vrtit kak treba. Uostalom treba čekat crossfire profile za nove igre, onda neskaliranje u nekim igrama ili igra jednostavno nevoli multi gpu pa se crasha. Jednostavno mi se neda s tim zezat stalno.

Bolje jednu poštenu uzet što se mene tiče, ja bome nisam požalio s GTX570.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 13:36 (Hyperion).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

što će mu cf kad se igra na 1680 x 1050.

neka uzme 6850 ili 6870 i mirna Bosna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Hitno 2500k grafa

Da. CF jedino na 1680X1050 za Metro2033 drugo niš jakoxD Čak ni za novi Crysis 2 mi ne treba HD6950. Imam preko 45 avg na maxed sve sad moš si mislit što bih mogao imat sa nekakvom HD6870 ili čak sa HD6850 samo? Dobrih 30 avg i niš drugo ni ne treba, igraš bez trzanja, a grafika glava boli. No to samo kažem na 1680X1050 na full HD već treba razmisliti i o 2GB VRAM-a{#}

evo Tom's HW možda i nije baš jako pouzdan, ali makar odokativno da vidi. Lijepo sam uočio da su stavili 49 avg na 6950, a ja imam 46 sa 6950 tako da je to mi to.. A piše i 35 avg sa 6850 tako da je i to mi to šta ja govorim{#}

i know i know a dirty word hello how low?
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 16:41 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

CF mu nije radio u crysisu ... OMFG WHO GIVES A FU*K ABOUT CRYSIS ? Žalosne izjave , napadate ljude kad pitaju za CoD2 i 500fps-a, a vi igrate retardirani SP po neznam koji put koji je izašao prije 10godina ffs ... Ako je to mjerilo dali CF valja ili ne, onda neka bude i CoD2. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 4 hvala 0
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

No to samo kažem na 1680X1050 na full HD već treba razmisliti i o 2GB VRAM-a{#}

nema potrebe za više od 1 GB ni na 1920x1080 a ni meni koji imam 1920x1200 i s 6970, nije ništa pomoglo tih +1 GB Vram-a {#}

2 GB Vrama se tek osjeti u slijedećoj rezoluciji 2560x1600

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
17 godina
protjeran

Omg možda još ne samo ti kažem Crysis org je već na HD4870 koristio sav VRAM, igrao ti na 1680X1050 ili na 1280X1024? Ja sam imao obje, 512 i 1024 verziju pa znam. Imaš viši FPS sa više memorije na kartici. To ti to, sad kad će doć konačno do toga, a to vrijeme je već tu čim rade viši mainstream sa 2 gige ja točno ne bih znao? Možda već iduće jeseni bude više shootera koji koriste GPU intenzivnije pa će i potreba za GDDR biti veća.

Glad za hardwareom{#}

17 godina
imba kaže...

CF mu nije radio u crysisu ... OMFG WHO GIVES A FU*K ABOUT CRYSIS ? Žalosne izjave , napadate ljude kad pitaju za CoD2 i 500fps-a, a vi igrate retardirani SP po neznam koji put koji je izašao prije 10godina ffs ... Ako je to mjerilo dali CF valja ili ne, onda neka bude i CoD2.

To je meni glavni razlog i to moj osobni razlog i ti nemaš ništa s tim, a stuttering, čekanje crossfire profila i nebrojena druga shranja netrebam ni spominjat. Dobro možda sam ih prerano uzeo jer su bila samo 2 drivera za njih, no opet jedna mi je crkla, problem s onih 73% venta... Iskreno nisu mi živci izdržali, a živaca za to imam puno.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 0:47 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Ja tebi ništa ne zamjeram što si ih prodao i što tvrdiš da je single gpu bolje rješenje, ali da govore da CF ne valja zbog Crysisa je smiješno. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
17 godina
protjeran
Hitno 2500k grafa

Ma ti drajveri za AMD kartice 6000 serije su stvarno ono.. rofl da ne kažem shranje?

Ja sam gledao na netu video sa Crysis 2 benchmarkom i HD6990 koja ima stalne flashanja ekrana tijekom igre i gameplayaxD

Sad i on kaže da je prodao HD6850 dvije iz istog razloga. Ja mu ne vjerujem? Ne bih rekao. On ne laže. Drajveri za dual GPU i CF u ovoj seriji mora da stvarno sucks{#}

btw Ja se nemam što žalit jer meni HD6950 sasvim pristojno radi otpočetka.. Sad imam 11.4 catalyst preview drugi update ili kako se već zove onaj prvi sam danas deinstalirao i stavio najnoviji neslužbeni

i sve mi radi. Radilo otpočetka, karticu sam kupio 12/2010 i radilo je sa 12.10, 11.1, 11.2 i sada su izašli 11.3 samo ja ih nis stavljao jer sam na ovim preview sadxD

Meni stvarno tu nešto smrdi, a da se na AMD drajvere žale znam jer se na ATi drajvere uvijek moralo žaliti. Meni su normalno radili sa ATi radeon karticom 4870 samo 4/12 koliko ih je izašlo između

2008/2009 kad sam ju imao doma. Poslije sa HD5850 isto tako uvijek nešto šteka tu i tamo i proradi ovisi o releaseu.

Sad je malo bolje, ali vidjet ćemo još kako stvari sad napreduju sad su CF i dual GPU na meti izgleda:D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

Normalno da nemaš problema kada imaš single gpu, niti ih ja nisam imao sa bilokojom bivšom grafičkom.

Vexx5555 ima GTX470 sli i ima problem da dobije svako malo black screen u browseru. Možete vi pričat šta hoćete no dok neprobate cross/sli nemate šta blebetat s tim nemožeš ući u igru i igrat je kako Bog zapovijeda nego stalno se mora nešto prčkat oko drivera, postavki, profila...

Sa starcraftom 2 nisam imao problema, ali performanse su na razini jedne GTX570 možda trun više, ali fps je dosta nestabilniji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 14:02 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

Zašto uzimat u Linksu,ako za iste pare dobiješ bolju grafu u Protisu? Danas svaka trgovina može propast prek noći(i sami znate zašto).Npr. Vemil je prije par godina bio uglavnom "best buy" dućan,a sada ima skoro pa najveće cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

High Class PC Shop VS Webshop...

High Class WINS!

Šta kad Webshop propadne?

Ode jamstvo u Qurac... Sjeća se tko Vemulja? Ili recimo "Hardveraj-a"?

Hardveraj (tip koji je imao taj webshop) opet je nešto otvorio, uglavnom,

opet ispašataju kupci.

Slobodno kupi u Linksu, tamo su cijene kakve i moraju biti.

Webshopovi rade sa 1-2% marže, ali zato ne daju nikavu podršku.

I ADM i Links trguju putem weba i obicnog ducana. Ne znam od kud usporedba high Class PC Shop vs Web Shop.

Sto kad High class PC Shop propadne? propadaju puno cesce od web shopova, a i spomenuti Vemil po nacinu poslovanja i filozofiji puno blizi Linksu nego ADM-u. Upravo "najveci" su hrvatskim kupcima zadali najvise briga.

Kad dodje do kvara i onako je odgovoran uvoznik i svodi se na razliku da li uvozniku robu na popravak ili najcesce zamjenu nosis osobno ili tu posreduje trgovac kod kojeg si kupio. Usporedjivati Hardveraj i ADM (s kojim poslujem godinama samo jednom se dogodilo da mi u najkracem roku nisu mogli isporuciti ono sto sam narucio i platio) je neozbiljno, bezobrazno i pakosno.

Ako pokretac teme kupuje za cash onda nek kupi kod ADM-a, PROTISA, ili tko vec ponudi najnizu cijenu.

Objasni molim te razliku u podrsci izmedju Linksa i ADM-a u konkretnom primjeru graficke kartice.

15 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

koji je koeficijent rizika linksu da propadne, a koji protisu? uz normalno poslovanje koje ima links, uz prihode od vise desetaka milijuna godisnje, i svake godine sve vecima, uz pozamasni trzisni udio....?!? trenutno se niti jedna informaticka firma te vrste ne moze mjeriti sa njom. svakoj velikoj firmi se moze dogoditi da propadne, a vemulj je propao zbog propalog braka XD a hgšrot je mislio valjda cijelu regiju osvojiti, brzinom kojom se širio, a kapitala nije imao, zbog toga se izlistao na burzi, gdje su ga izlistili, a krediti ostali, kamate rastu, a nemaju čime platiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 14:45 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hitno 2500k grafa

Propao je i Enron koji je dnevno imao promet ko Links, ADM i HG Spot u 30 godina. Sve sto si napisao za Links moglo se do prije par godina napisati za HG Spot tj. niti imamo uvid u njihove knjige niti nam ko garantira da u buducnosti nece napraviti pogresne poslovne poteze. U biti sve to skupa kad se radi o ovoj grafickoj kartici je nebitno. 20% vise placati nesto za sto garantira neko treci je glupo. Kod Linksa se isplati kupovati hardware za koji su oni uvoznici i ponekad ubost nesto na akciji. To je ducan za ljude koji hardware kupuju u supermarketima.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Commodore kaže...

Propao je i Enron koji je dnevno imao promet ko Links, ADM i HG Spot u 30 godina. Sve sto si napisao za Links moglo se do prije par godina napisati za HG Spot tj. niti imamo uvid u njihove knjige niti nam ko garantira da u buducnosti nece napraviti pogresne poslovne poteze. U biti sve to skupa kad se radi o ovoj grafickoj kartici je nebitno. 20% vise placati nesto za sto garantira neko treci je glupo. Kod Linksa se isplati kupovati hardware za koji su oni uvoznici i ponekad ubost nesto na akciji. To je ducan za ljude koji hardware kupuju u supermarketima.

Enron kada za tu  trgovinu 20% je znalo ma i to je puno

zvoneXP
15 godina
Hitno 2500k grafa

Nadam se da nisam profulao temu.

Trebam mišljenje o isplativosti ove nabave:

http://www.compuland.de/product_info.php/info/p705666_VGA-2048MB-ASUS-EAH6950-DCII-2DI4S-2GD5-GDDR5-PCIe.html

mogu je nabavti za sitno više love nego je navedeno tu.

Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hitno 2500k grafa

Enron kao jedna od najvecih multinacijonalnih kompanija. Za trgovinu Enron ni ja ne znam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Enron

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mali od foruma kaže...

Nadam se da nisam profulao temu.

Trebam mišljenje o isplativosti ove nabave:

http://www.compuland.de/product_info.php/info/p705666_VGA-2048MB-ASUS-EAH6950-DCII-2DI4S-2GD5-GDDR5-PCIe.html

mogu je nabavti za sitno više love nego je navedeno tu.

Pozz

dobra kupovina

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Enron kao jedna od najvecih multinacijonalnih kompanija. Za trgovinu Enron ni ja ne znam.

isuse boze, koji primjer si nasao XD to si sigurno na nekom dokumentarcu gledao.

po meni links ide dobrim putem, i ako nece skrenuti sa tog puta, nece zavrsiti ko hgšrot ili anus media. sve skoro kaj imam sam kupio u linksu, i moram reci da sam dost dobro prosao, tj nista skuplje nego kod drugih, dapače čak i u nekim stvarima jeftinije. u protisu sam kupio 1 grafu, a jebote ponasali su se prema meni ko da sam dosao ukrasti nekaj a ne kupiti (i dobili su jos na kraju 2600 keša), fakat ne znam tko je odgajao one krelce sta rade tamo i kakv tek mora biti vlasnik/šef kad tolerira takvo ponašanje. i žao mi je kaj ih onaj razbojnik nije prebio ko stoku

15 godina
protjeran
xyan kaže...
Commodore kaže...

isuse boze, koji primjer si nasao XD to si sigurno na nekom dokumentarcu gledao.

po meni links ide dobrim putem, i ako nece skrenuti sa tog puta, nece zavrsiti ko hgšrot ili anus media. sve skoro kaj imam sam kupio u linksu, i moram reci da sam dost dobro prosao, tj nista skuplje nego kod drugih, dapače čak i u nekim stvarima jeftinije. u protisu sam kupio 1 grafu, a jebote ponasali su se prema meni ko da sam dosao ukrasti nekaj a ne kupiti (i dobili su jos na kraju 2600 keša), fakat ne znam tko je odgajao one krelce sta rade tamo i kakv tek mora biti vlasnik/šef kad tolerira takvo ponašanje. i žao mi je kaj ih onaj razbojnik nije prebio ko stoku

Takodjer nisam odusevljen usluznoscu ni odgojem Protis prodavaca tako da, ako postoji mogucnost da za slicnu lovu kupim kod ADM-a onda to i ucinim. Moj kontakt s njima je iskljucivo telefonski ali i "kroz zicu" se osjeti da su ti ljudi promasili profesiju. Moji raniji postovi bili su u smislu da se ne bi trebali zamarati buducnoscu nekih ducana (ako kupujemo komponente a ne vec slozena racunala) jer nam svakako oni nisu pruzatelji garancije. Nikakva "podrska" ne postoji niti je na ducanima da daje neku podrsku za komponente. Za podrsku sluzi proizvodjac a za garanciju uvoznik. Linksove cijene su prenapuhane. To sto oni u svojoj cijeni izrazavaju najam prostora, reklame, place radnika.... mene kao krajnjeg kupca zaista ne brine. 

15 godina
neaktivan
Hitno 2500k grafa

svakako se slazem s tobom da cijene mogu biti nize, a na moj upit zasto je to tako, odgovor je bio - zakon ponude i potraznje. evo tako su mi odgovorili XD al sve kaj sam kupio kod njih, drugdje je bilo koju kunu jeftinije, a sa dosta stvari sam cak u linksu prosao najjeftinije. samo ne znam kakv zakon ponude i potraznje mi moze objasniti ovo. kupio sam napajanje hx1000 u 9/10.mj. protis ga je imao u ponudi, al naravno ko i sve drugo nema na lageru, adm ga je imao za 1600kn, a links 1662kn, a kak mi je links 5 min pjesice, naravno da sam u links otisao. a poglej cijenu danas XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hitno 2500k grafa

Opet zakon ponuda/potraznja. Tocnije, njihova procjena za koliko nesto mogu prodati. Trenutno jedini u hr imaju Asus GTX560 Ti DirectCU II TOP pa im je cijena 2500kn :)

Kad dodje kod protisa biti ce 1800-1900 a kod njih ce pasti na 2200 

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice