HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 76.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Vash kaže...

Nemojte se ljutit ljudi, ali ne možete pljuvat komponentu zato jer se skurila nakon što ste ju clockali.

Ako je komponenta stock i rikne, onda ok, ne valja. (makar svakom proizvođaču se događa da u proizvodnom procesu određen broj proizvoda bude napravljen sa greškom ili lošije kvalitete, ovisi o kvaliteti proizvođača)

Ali ako ju klokneš pa komponenta rikne, nemaš se što žaliti. I na auto gubiš garanciju kada ga tuniraš isto je i sa kompovima ili bilo čime.

u danasnje vrijeme se sve ploce, osim onih najjeftinijih, prave tako da mogu podnijet neki srednji clock, one skuplje cak i ogroman clock, tako da to nije istina..

proslo je vrijeme kada je clockanje bilo nesto previse opasno i slicno..sada to skoro svako radi. cak u specifikacijama svake ploce pise do koliko ide clock (inace netacno, ali eto) opcije za clockanje koje ima i slicno..

danasnje ploce su napravljene za clockanje, cak ima i grafickih kartica koje se kupuju samo ako se hoce clockat (recimo vapor-x od sapphire-a)

da ne pricamo o tome da kod nekih (npr alienware) mozes platiti da ti dodatno clockaju proc, tako da, toliko o tome da se ne moze mijeriti po tome..moze, i treba

15 godina
neaktivan

Ok.

Ako može i treba, znači da ako skuriš ploču klokanjem, garancija će ti biti uvažena i ploča zamijenjena?

(Nisam rekao da je to nešto opasno i da ne treba raditi, samo kažem da to radiš na svoju odgovornost. A ako ideš gledati koliko ljudi koji klokaju fakat znaju i razumiju što rade, došao bi do jako malog postotka. Ja ne klokam jer ne znam, mogao bih pratiti koje kakve tutoriale i savjete, ali skupo mi je riskirati da nešto sj..., dok je moj frend s posla od toga napravio (za mene) znanost i klokanje mu traje po dva tjedna dok nije zadovoljan sa rezultatom.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 13:28 (Vash).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Cvjetko kaže...
microman kaže...

Kolko ja znam teselacija opterećuje više grafu i procesor što znači slabije performanse.

Aha znači u Hawenu na rezi 1280x1024 sa isključenim filtrima(high postavke) i uključenom teselacijom je 30FPS-a čist normalno?

Nebi baš reko.Također nakon dva sata igranja(DX11 sa uključenom teselacijom) windows 7(64bit) mi javlja kako treba isključiti Aero zbog smanjenih preformansa.

Predugo se bavim tim poslom da nebi shvatio da je grafa ošla.Zapravo tu je ošo najvijerovatnije Hardverski teselator jer kad on ne radi grafa radi čist normalno.

Haha, daj se bavi jos malo tim poslom... Šta ti mislis da kad krepa graficka da onda radi, samo sporije...? Smijeh

EDIT: ljudi koji skure proc, nek se ne uznemiravaju, samo ce im 2 min a ne 40 sec vrtiti superpi. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 13:37 (Zoidberg).
17 godina

Vezano uz ovaj post prije, priča jedan tip drugom:

Iz kompa mi je izašao bijeli dim; ili sam skurio koju komponentu, ili mi je izračunao novog Papu!

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Haha, daj se bavi jos malo tim poslom... Šta ti mislis da kad krepa graficka da onda radi, samo sporije...? Smijeh

Prijatelju ja nigdje nisam spomenuo da je grafička krepala.Nego sam napisao da mi u DX11(sa uključenom teselacijom) radi probleme(trokira,ruši igru,windows baca upozorenje da treba isključit Aero zbog slabih preformansa).Recimo jedan DIRT2 mi je od počatka imao loše preformanse(konstantni pad FPS-a,lag).no pošto je Dirt2 pirat mislio sam da je zbog cracka pa se nisam zamarao.Al prošli tijedan stigao mi je orginalni STALKER-CP i opet mi je igra imala loše preformanse(Nagli pad FPS-a,lag,bacanje iz igre,itd...).E onda sam išao pokrenut Hawen sa uključenom teselacijom i primjetio da dobivam duplo lošije bodove(Svega 25FPS-a),a i na zmaju i kamenju sam primjetio bijele crtice.No dok je teselacija isključena sve igre i benchovi rade savršeno.Tak da moje osobno mišljenje je da je ošao Hardwerski teselator koji je odvojen od GPU-a te samim time ako on ode ne rikne cijela kartica.Kužiš?NamigivaA uostalom ima slučajeva kad ti rikne jedan čip od VRAM-a i grafa ima lošije preformanse,al svejedno i dalje radi.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Zoidberg kaže...

Prijatelju ja nigdje nisam spomenuo da je grafička krepala.Nego sam napisao da mi u DX11(sa uključenom teselacijom) radi probleme(trokira,ruši igru,windows baca upozorenje da treba isključit Aero zbog slabih preformansa).Recimo jedan DIRT2 mi je od počatka imao loše preformanse(konstantni pad FPS-a,lag).no pošto je Dirt2 pirat mislio sam da je zbog cracka pa se nisam zamarao.Al prošli tijedan stigao mi je orginalni STALKER-CP i opet mi je igra imala loše preformanse(Nagli pad FPS-a,lag,bacanje iz igre,itd...).E onda sam išao pokrenut Hawen sa uključenom teselacijom i primjetio da dobivam duplo lošije bodove(Svega 25FPS-a),a i na zmaju i kamenju sam primjetio bijele crtice.No dok je teselacija isključena sve igre i benchovi rade savršeno.Tak da moje osobno mišljenje je da je ošao Hardwerski teselator koji je odvojen od GPU-a te samim time ako on ode ne rikne cijela kartica.Kužiš?NamigivaA uostalom ima slučajeva kad ti rikne jedan čip od VRAM-a i grafa ima lošije preformanse,al svejedno i dalje radi.

Prvo HW tesselator nije odvojen od GPU-a, jer je dio GPU-a. Nadalje jel on strgan ili ne- ne mjenja njegove performanse.

Drugo, za heawen:

pogledaj ovo, pa reci jel ti se slazu podatci, ako ne onda imas drugih problema- mozda se graf pregrijava ili nesto. Vrlo je malo vjerojatno da ti je rikno jedan dio GPU-a.

http://www.hardocp.com/article/2009/11/06/unigine_heaven_benchmark_dx11_tessellation/

BTW ovo za VRAM me zanima odakle ti? Mislim nema sanse da graficka radi ispravno- meni je to bilo jednom(RAM), plava linije po ekranu... mislim nije da graficka skuzi da je strgan taj i taj čip pa ga ne koristi.

16 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

pogledaj ovo, pa reci jel ti se slazu podatci, ako ne onda imas drugih problema- mozda se graf pregrijava ili nesto. Vrlo je malo vjerojatno da ti je rikno jedan dio GPU-a.

http://www.hardocp.com/article/2009/11/06/unigine_heaven_benchmark_dx11_tessellation/

BTW ovo za VRAM me zanima odakle ti? Mislim nema sanse da graficka radi ispravno- meni je to bilo jednom(RAM), plava linije po ekranu... mislim nije da graficka skuzi da je strgan taj i taj čip pa ga ne koristi.

Ovaj link koji si dao potvrđuje(NAŽALOST) moje sumnje da grafička nevalja.Ja na rezi(1680x1050) dobijem 25FPS-a bez uključenog AA i čak AF filtra.A što je zanimljivije na rezi 1280x1024 dobijem samo pet  FPS-a više.No bez uključene teselacije dobijem gotovo indentične rezultate ko na ovom linku.Također bez uključene teselacije(U igrama) sve radi normalno bez ikakvog rušenja igre,laga ili žaljenja winsa na loše preformanse.Temperature(pregrijavanje) ne dolazi u obzir pošto ručno postavljam vent tako da temperature grafe ne prelaze 65°c.Dok sa automatskom regulacijom najviše ide 76°c.Važno je napomenuti da mi je sada u konfi GTX275 i sve radi ko podmazano,također driveri ne dolaze u obzir pošto niti jedna inačica ne riješava probleme.Također nemora bit da je riknuo jedan dio GPU-a več je moguče da je tvornička greška na Hardwerskom teselatoru.E sad ovo za VRAM:Naime prijatelj je još nedugo u konfi imao staru GF7600GSO i žalio se da tokom igranja na ekranu mu se pojavljuju ravne linije.Što je naravno pokazatelj da VRAM ne funkcionira kak bi trebao.No grafička je i dalje radila samo naravno neispravno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 12:42 (microman).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Zoidberg kaže...

Ovaj link koji si dao potvrđuje(NAŽALOST) moje sumnje da grafička nevalja.Ja na rezi(1680x1050) dobijem 25FPS-a bez uključenog AA i čak AF filtra.A što je zanimljivije na rezi 1280x1024 dobijem samo pet  FPS-a više.No bez uključene teselacije dobijem gotovo indentične rezultate ko na ovom linku.Također bez uključene teselacije(U igrama) sve radi normalno bez ikakvog rušenja igre,laga ili žaljenja winsa na loše preformanse.Temperature(pregrijavanje) ne dolazi u obzir pošto ručno postavljam vent tako da temperature grafe ne prelaze 65°c.Dok sa automatskom regulacijom najviše ide 76°c.Važno je napomenuti da mi je sada u konfi GTX275 i sve radi ko podmazano,također driveri ne dolaze u obzir pošto niti jedna inačica ne riješava probleme.Također nemora bit da je riknuo jedan dio GPU-a več je moguče da je tvornička greška na Hardwerskom teselatoru.E sad ovo za VRAM:Naime prijatelj je još nedugo u konfi imao staru GF7600GSO i žalio se da tokom igranja na ekranu mu se pojavljuju ravne linije.Što je naravno pokazatelj da VRAM ne funkcionira kak bi trebao.No grafička je i dalje radila samo naravno neispravno.

PRvo  nistam te dobro skuzio ovo kad si rekao losije performanse za VRAM- ja mislio u stilu radi sada na 30 FPS-a a ne na 40, a ti si mislio da su crte- to je moguce, tak je i meni bilo.

A za graficku tvoju...  jel imas neki stari prazan  disk da probas njega staviti u komp i instalirati na njega svjeze win i drivere na cisto- to ti je jedno sat posla maksimalno?

EDIT: jel mozes reci sta si mislio ovim boldanim... da je greska u dizajnu- pa da svi 58*0 imaju to strgano?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 13:00 (Zoidberg).
16 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

PRvo  nistam te dobro skuzio ovo kad si rekao losije performanse za VRAM- ja mislio u stilu radi sada na 30 FPS-a a ne na 40, a ti si mislio da su crte- to je moguce, tak je i meni bilo.

A za graficku tvoju...  jel imas neki stari prazan  disk da probas njega staviti u komp i instalirati na njega svjeze win i drivere na cisto- to ti je jedno sat posla maksimalno?

Imam Puni HD Seagate 250Gb na kojem su instalirani indentični winsi samo su driveri od Nvidie.Al probal sam več i to i opet isti ku..c.Čak sam bratiča zamolio da dođe sa svojom HD5870(istovremeno smo kupili iste grafe) i ispostavilo se da njegova radi duplo bolje rezultate u Hawenu(slične kao na onom linku).Hebiga ni meni uopšte nije bilo drago i rađe bi da probleme radi nekaj drugo,al evo ipak je do grfe.Dal sam je u utorak pod garanciju u LINKS pa čemo vidit kaj budu dečki rekli.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 13:09 (microman).
16 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

EDIT: jel mozes reci sta si mislio ovim boldanim... da je greska u dizajnu- pa da svi 58*0 imaju to strgano?

Pa nisam mislio da su sad sve sa tvorničkom greškom.No svaka firma ima škart samo ovisi koliki je to postotak,a nažalost tu i tamo se škart zavuče u prodaju.A kad bi bila greška u dizajnu onda bi več odavno te grafe bile povučene sa tržišta.

17 godina
odjavljen

meni je na 1680*1050 dx 11 sa teselacijom, asisotropy 4x,bez aa,high shaders i textures; krajnji rezultat  33.6,znači da mi je ipak normalna grafa

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Zoidberg kaže...

Imam Puni HD Seagate 250Gb na kojem su instalirani indentični winsi samo su driveri od Nvidie.Al probal sam več i to i opet isti ku..c.Čak sam bratiča zamolio da dođe sa svojom HD5870(istovremeno smo kupili iste grafe) i ispostavilo se da njegova radi duplo bolje rezultate u Hawenu(slične kao na onom linku).Hebiga ni meni uopšte nije bilo drago i rađe bi da probleme radi nekaj drugo,al evo ipak je do grfe.Dal sam je u utorak pod garanciju u LINKS pa čemo vidit kaj budu dečki rekli.

Nadam se da si im napomenuo detalje, jer ak ne budu znali u cem je problem mozda ga ni ne skuze. Uglavnom sretno i nadam se da ces brzo dobiti novu graf.

15 godina

Ja se u biti vise ne igram..I skonto sam da sam debil..Tih 2klk kn samm mogo bolje ulupat..Od prosle godine ja se nisam UKUPNO 10h igro!

15 godina
neaktivan

Evo da oživim temu,

Imam xfx 5850, često primjetim efekt paranja ekrana (screen tear), i to na starijim igrama (npr. witcher ili zombie driver ( pojavljuje se i na nizim rezolucijama)),  koje bi kartica bez greške trebala pokretati sa svim detalljima, btw procesor je i5...

Driveri su up to date,u čemu je problem jel trebam nešto mjenjati u catalystu?

hardcore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EraserHead kaže...

Evo da oživim temu,

Imam xfx 5850, često primjetim efekt paranja ekrana (screen tear), i to na starijim igrama (npr. witcher ili zombie driver ( pojavljuje se i na nizim rezolucijama)),  koje bi kartica bez greške trebala pokretati sa svim detalljima, btw procesor je i5...

Ukljuci Vsync.

15 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

Evo da oživim temu,

Screen tearing se događa kada FPS prekorači refresh rate monitora. Dakle ako imaš monitor s frekvencijom osvježavanja 60Hz uključi vsync i FPS će se sinkronizirati s refresh rateom.

15 godina
neaktivan

Kada uključim vsync u catalystu opet bude isto a u nekim igrama nema opcije za uključit vsync npr u witcheru

hardcore
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 17:04 (EraserHead).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice